П`ятниця, 03.05.2024, 15:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Громадська організація «Поклик нації» зайнялася новою для себе справою – почала проводити соціологічні опитування. В періоди з 18 по 23 лютого і з 15 по 21 березня її активісти опитали на вулицях Івано-Франківська 680 респондентів віком від 18-ти до 78-ми років щодо того, кого б вони обрали міським головою, якби вибори були сьогодні.

За отриманими даними, на вершині електоральних симпатій серед десятка гіпотетичних претендентів на посаду мера є міський голова Віктор Анушкевичус та його опонент, лідер  «Громадського форуму Івано-Франківська» Юрій Соловей. За чинного мера віддали голоси 168 респондентів у лютому і 159 у березні, або, відповідно, 24,7 та 23,4 відсотка опитаних. Лідера «Громадського форуму» підтримали 122 опитаних у лютому і 117 у березні, або 17,9 та 17,2 відсотка.
До першої п’ятірки також увійшли нардеп від НСНУ, колишній мер облцентру Зіновій Шкутяк, мер Калуша Ігор Насалик та голова облради Ігор Олійник, котрі здобувають 12,5, 11,5 та 10,8 ... Читати далі »
Переглядів: 1194 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

26-28 березня у спорткомплексі НТУНГу відбудеться 1 тур команд, що виборюють у вітчизняній суперлізі 5-7 місця. У гості до франківського «Факела» завітають харківська «Юракадемія» та «СДЮСШ – Міцний горішок» з Вінниці. Це будуть заключні домашні поєдинки нашої команди. Згодом суперники ще зіграють у Харкові та Вінниці.
За умов повного безгрошів’я франківці все ж таки намагаються дотягти до фінішу сезону, який мав би завершитися для «Факела» перехідними матчами з «срібним» призером вищого дивізіону.
Становище команд. І етап
    І     В     П       СП     О
„Локомотив” Х     24     18(1)    6(3)     62:27     56
„Кримсода”     24     16(3)     8(5)     56:40    50
„ІмпексагроСпорт”     24     15(3) 9(2)  &nb ... Читати далі »
Переглядів: 1082 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

В суботу на франківських вболівальників очікує надзвичайно цікаве протистояння: франківський «Ураган» прийматиме лідера сезону – львівський «Тайм». Переможна серія останнього нараховує вже 14 матчів.
Можна не сумніватися, що господарі докладуть усіх зусиль, щоб її перервати. Однак, граючи з «Таймом», франківці триматимуть у голові інший львівський колектив – «Енергію». Саме її прагнуть обійти наші земляки у боротьбі за бронзові нагороди чемпіонату.


Якщо матч із «Таймом» підсумує для «Урагана» першу частину змагань, то матч з «Енергією» її відкриє. «Енергетичне» дербі відбудеться у Львові 2 квітня. Відпускати суперника у відрив ніяк не можна. Під час короткого ІІ етапу в суперечці з кращими клубами країни відіграти фору буде неможливо.
До речі, й за рівної кількості очок франківці поступатимуться конкуренту, адже вирішальною за таких обставин є різниця голів. А вона нині краща у львів’ян – "+39” проти "+21” в "Урагану”. Щоб потіснити "Енергію”, франківцям п ... Читати далі »
Переглядів: 1091 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Баскетбольний чемпіонат України вирулив на фінішну пряму. Всі, хто ще не виконав свої турнірні завдання, тепер мусять бути вкрай обережними. Один невірний крок – і уся сезонна робота колективу буде зведена нанівець. Серед тих, хто ходить по лезу бритви, – франківська «Говерла».

Минулотижнева домашня поразка від безпосереднього конкурента – МБК «Миколаїв» не залишила франківцям вибору: в наступному матчі вони мусили обігрувати в гостях іншого сусіда по турнірці – львівську «Галичину» та ще й на її майданчику. Місія виявилася здійсненною. Франківці продемонстрували неймовірну гру в захисті, дозволивши супернику закинути всього 50 очок. В третій чверті "Галичина” встановила антирекорд чемпіонату, здобувши всього 6 залікових балів!
За чотири тури до фінішу регулярного чемпіонату «Говерла» замикає вісімку фіналістів. Перепустку в плей-офф мріють забрати у франківців «Миколаїв», «Галичина» і южненський «Хімік». Та, відзначимо, календар заключних матчів є доволі сприя ... Читати далі »
Переглядів: 1120 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Київське «Динамо», найтитулованіший клуб країни, відкриває в Івано-Франківську філіал своєї футбольної академії. Відповідна угода була підписана минулої п’ятниці президентом столичного клубу Ігорем Суркісом і президентом ДЮФК «Ніка» Андрієм Шулятицьким.

Франківська «Ніка» була вибрана киянами для співпраці після ретельного аналізу її діяльності. Школа існує вже п’ятий рік. Тут працює десяток фахівців, під орудою яких  перебуває майже 250 юних футболістів. Філіал динамівської академії в Івано-Франківську – єдиний на теренах Західної України, тож до неї можуть потрапити талановиті дітлахи не тільки з нашої області.
Задля цього «Динамо» бере на себе витрати щодо створення на базі ЗОШ №24 (вул.Хіміків) відповідної матеріальної бази. Тут з’являться додаткові приміщення, а головне – за короткий час буде облаштоване перше на Прикарпатті футбольне поле стандартних розмірів зі штучним покриттям. Роботи на ігровому майданчику кияни обіцяють завершити у рекордно кор ... Читати далі »
Переглядів: 1275 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Минулої п’ятниці працівники міського рекламно-інформаційного центру демонтували шість так званих просторових рекламних конструкцій на вулицях Дністровській, Незалежності та площі Ринок, які були встановлені без відповідних дозволів.

Як зазначив міський голова Віктор Анушкевичус, демонтаж цих конструкцій був абсолютно законним, оскільки їх встановлення суперечило Закону України «Про рекламу», зокрема, в частині заборони встановлення конструкцій на пішохідних зонах. Крім того, як виявилося вже в процесі демонтажу, ці просторові конструкції з рекламними банерами не були належним чином прикріплені до землі, що створювало небезпеку для пішоходів. Від сильного вітру вони просто могли впасти. Власники конструкцій не сплачували до бюджету орендної плати за землю, на якій конструкції були встановлені, в результаті чого міська скарбниця недоотримувала 89 тисяч гривень на рік.
— В місті почалася системна робота з наведення порядку в сфері зовнішньої реклами, — каже міський ... Читати далі »
Переглядів: 1119 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Міська влада посилить боротьбу із порушниками правил паркування автомобілів. Про це повідомив міський голова Віктор Анушкевичус. Він зазначив, що з 1 березня вступили в дію нові правила паркування автотранспорту, а з 1 січня  набули чинності зміни до кодексу про адміністративні правопорушення, які суттєво збільшили суми штрафів за порушення благоустрою. Ці речі дають змогу муніципалітету штрафувати власників авто, які їх паркують з порушенням правил. Зокрема, у дворах, на газонах чи дитячих майданчиках. Суми штрафів чималі – від 340 до 1360 гривень для фізичних осіб та від 850 до 1700 гривень для юридичних. Але ще впродовж місяця штрафні санкції до порушників не застосовуватимуть.

— Ми вирішили оголосити щось на зразок мораторію, — пояснює Віктор Анушкевичус, — щоб впродовж цього часу провести належну інформаційну-роз’яснювальну роботу і дати можливість всім водіям ознайомитися з новими правилами паркування  та новими сумами штрафів за порушення правил бл ... Читати далі »
Переглядів: 1047 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

В минулому номері ми писали про два конфлікти, які виникли довкола нових будов на вулицях Короля Данила та Тролейбусній. Після цього до редакції почали звертатися люди, які хочуть довідатися, що то за нове будівництво і нові паркани на Валах та на розі вулиць Василіянок і Грушевського. А мешканців мікрорайону Пасічна стурбувало ще одне майбутнє будівництво поблизу будинків №№118-120
на вулиці Галицькій.


Як повідомив перший заступник міського голови Зіновій Фітель, на Валах між існуючими будинками власник земельної ділянки будує собі приватний будинок. Всі дозволи і документи на це будівництво у нього є. А на розі вулиць Василіянок – Грушевського, на місці колишнього магазину заводу ТОС, постане споруда із торгово-офісними приміщеннями. За поверховістю ці два будинки мають бути не вищими від вже існуючої забудови.
Що ж стосується майбутнього будівництва у дворах будинків на вулиці Галицькій, то, як повідомив начальник відділу генплану міського управління арх ... Читати далі »
Переглядів: 1258 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Минулого тижня комунальне автотранспортне підприємство 0928 зменшило вивезення сміття. За словами начальника служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяни Клочко, замість 90 кубометрів КАТП вивозило 50-60 кубометрів сміття, а з території ЖЕО №4 ще менше – 36 кубометрів. Причину такого «зриву» так ніхто й не пояснив.

Тим часом в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула констатує: на контейнерних майданчиках утворилося накопичення твердих побутових відходів і, як висловився Степан Іванович,  «за сприятливих погодних умов ТПВ розноситься містом». Він також зазначив, що «на контейнерних майданчиках є поламані контейнери, які своєї функції не виконують, крім негативного враження на мешканців», і додав, що на зупинках громадського транспорту необхідно додатково встановити урни для сміття.    
Керівник муніципальної інспекції з благоустрою повідомив ще один цікавий факт: «на дитячому ігровому майданчику на вулиц ... Читати далі »
Переглядів: 1021 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Під акомпанемент зимової віхоли в неділю поновилися змагання у першій професійній лізі. Клуби нарешті змогли завершити перше коло змагань. Дует представників Івано-Франківщини прем’єрні офіційні матчі нового року провів за тисячу кілометрів від домівки: «Прикарпаття» – в Охтирці, «Енергетик» – в Алчевську. Результат вийшов на диво синхронним – земляки уклали «мирові».

Нічия "Прикарпаття” на полі "Нафтовика-Укрнафти” стала однією з несподіванок туру. Адже франківці навіть у свої кращі часи уникали поразок в Охтирці зрідка (про перемоги й мови немає). Та цього разу на гол "нафтовика” Вітра гості відповіли точним вистрілом свого капітана Олександра Микуляка, який, як виявилося,  у Кубку Підгір’я розтратив не весь свій бомбардирський запал. "Енергетик” натомість в матчі зі "Сталлю” обійшовся без голів.
Після тривалого міжсезоння вболівальники, зрозуміло,  найбільше цікавляться новачками. Їх у складах наших земляків було не так багато, як можна було очікува ... Читати далі »
Переглядів: 1036 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 387 388 389 390 391 ... 395 396 »