Четвер, 18.04.2024, 12:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Минулої суботи в новобудові торгового центру «Екстім квадрат», що на Південному бульварі, 22, відчинив свої двері перший народний супермаркет «Плюс Бонус». В урочистостях з цієї нагоди взяли участь перший заступник міського голови Івано-Франківська Зіновій Фітель, засновник цієї торгової мережі, керівник фірми «Екстім» Роман Тимків та директор мережі магазинів «Плюс Бонус» Андрій Строїч.

— Відкривати новий серйозний маркет у такий важкий час фінансово-економічної кризи — це є прояв громадянської позиції, — зазначив Зіновій Фітель. – Тому передовсім я хочу подякувати пану Тимківу за те, що він знайшов можливість і кошти відкрити цей магазин й зробити такий передноворічний подарунок іванофранківцям. Це має бути мережа народних супермаркетів і, як мене запевнили, з народними цінами. Зрештою, покупці зможуть самі в цьому переконатися.
У свою чергу Роман Тимків подякував будівельникам, які споруджували будинок, в якому розмістився торговий комплекс, всім тим, хто був ... Читати далі »
Переглядів: 1648 | Додав: bond | Дата: 17.12.2009 | Коментарі (0)

Протягом всього тижня на центральній площі Ринок в Івано-Франківську проходила виставка-ярмарок харківських товаровиробників. Найбільшим попитом серед мешканців нашого міста користувалися пальта, куртки та трикотаж.

– Ця співпраця між Івано-Франківськом і Харковом триває в рамках розвитку підприємництва. Ярмарок харківських товаровиробників є одним із маленьких пунктів програми, котра існує вже чотири роки. За цей час ми побували у Львові, Тернополі, Рівному та багатьох інших містах, де представляли свої товари. До нас долучаються місцеві підприємці тих міст, куди ми приїжджаємо, – каже начальник відділу координації виробництва Харківської міської ради Людмила Охріменко.
На ярмарок до Івано-Франківська прибуло 39 підприємств, 30 із них харківські, решта з Дніпропетровська, Запоріжжя, Рівного. Підприємці привезли широкий асортимент товару – дитячий одяг, взуття, трикотаж, білизну. Щоправда, за словами Людмили Охріменко, приїхали тільки маленькі підприємства, котр ... Читати далі »
Переглядів: 1294 | Додав: bond | Дата: 17.12.2009 | Коментарі (0)

У неділю ввечері через велику перевитрату води внаслідок пориву мереж відсікло котельню на вулиці Гетьмана Дорошенка, яка обігріває 81 будинок. Понад вісім годин, поки комунальники шукали цей порив, багатоповерхівки перебували без тепла. А надворі у цей час було п’ять градусів морозу. До служби оперативного реагування міськвиконкому надходило багато скарг, — повідомила начальник служби Тетяна Клочко.

А в понеділок сталася ще одна аварія. О 21.45 через пошкодження кабельної електролінії 10 кВт на 25 хвилин пропало світло в центральній міській клінічній лікарні. Під аварійне відключення потрапили центральний корпус лікарні, реанімаційне та хірургічне відділення. Також зупинялися чотири котельні на вулицях Биха, Бельведерській, Орлика та Шевченка. Правда, таке нетривале знеструмлення на температуру теплоносія суттєво не вплинуло.
Наш кор.
Переглядів: 1186 | Додав: bond | Дата: 17.12.2009 | Коментарі (0)

Інтелігенція міста стурбована можливою руйнацією місцевої історичної пам’ятки – пасажу Гартенбергів, до якої може призвести його масштабна реконструкція, ініційована теперішнім власником будівлі фірмою «Мальва плюс». Про це йдеться у листі до голови облдержадміністрації Миколи Палійчука, в якому вони просять цього не допустити.


Власне те, що пропонують архітектори у своїх проектних пропозиціях, схоже не так на реконструкцію існуючої будівлі, як на її добудову до первісних меж пасажу (адже колись він займав набагато більшу площу – частину теперішнього Вічевого майдану, де зараз клумба, вулиці Галицької, до рівня будівлі медуніверситету, та вулиці Сотника Мартинця, до рівня існуючої подальшої забудови, тільки не в історичному його вигляді, а в модерному стилі.
Хоча міська влада і надала дозвіл фірмі «Мальва плюс» на проведення проектно-пошукових робіт, але остаточне рішення щодо реконструкції пасажу все ж має бути за міською г ... Читати далі »
Переглядів: 1258 | Додав: bond | Дата: 11.12.2009 | Коментарі (0)

21 грудня в приміщенні Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка відбудеться вже традиційний для нашого міста Галицький бал. Цьогорічне дійство відбуватиметься під патронатом голови облдержадміністрації Миколи Палійчука та за підтримки міського голови Віктора Анушкевичуса.

Як повідомили організатори балу, вони проводили опитування серед студентської молоді і дізналися, що молодь прагне вечора відпочинку з елітними класичними танцями та спілкуванням. Тому під час балу робитиметься все для того, аби повернути гостей свята в епоху балів.
– Ми хочемо показати молоді світ прекрасного, продемонструвати кращі традиції галицьких балів, а також розказати про нашу історію. Саме тому в режисуру балу ми вплітаємо історичні моменти, – каже режисер Галицького балу Лілія Борисевич.
Орієнтовно 600 учасників Галицького балу закружляють у ритмі вальсу, польки та фокстроту. А ще організатори приготували чимало сюрприз ... Читати далі »
Переглядів: 1304 | Додав: bond | Дата: 11.12.2009 | Коментарі (0)

протягом двох тижнів перебуватиме в Івано-Франківську
Є в Україні чимало святих і чудотворних місць, куди потоками линуть прочани, щоби отримати Божі ласки та оздоровитися в спільній молитві. До однієї із найбільших святинь східної церкви належать мощі святого Івана Хрестителя. Частки мощей святого знаходяться тільки у чотирьох місцях світу – Сирії, Чорногорії, Греції та в Бережанах Тернопільської області.

У грудні розпочинається мандрівка мощей із місією про святу тайну хрещення. Ініціатором мандрівки святині теренами України є голова центру митрополита Андрея Шептицького «Духовна віднова людини» в Підлютому отець Теодозій Янків.
– Ці мощі представляють частину правої руки Івана Хрестителя із обручем. На обручі є напис грецькою мовою, що засвідчує автентичність мощей, – каже отець Теодозій Янків. – Ці мощі півтора місяця тому були в Києві. Коли я побачив, скільки людей припадали до них, то подумав, що можна їх вис ... Читати далі »
Переглядів: 1323 | Додав: bond | Дата: 11.12.2009 | Коментарі (0)

Останнім часом в місті знову почастішали крадіжки комунального майна. Злодії цуплять все, що можуть. Елементи чавунних огорож, кришки каналізаційних люків, сміттєві урни та навіть контейнери, лічильники гарячої води, розукомплектовують ліфти. Потім все це зносять на пункти прийому металобрухту, які, попри попередження, залюбки приймають так зване «завідомо» крадене майно. З огляду на це міський голова Віктор Анушкевичус доручив правоохоронцям здійснити ще одну комплексну перевірку всіх пунктів прийому металобрухту. Як повідомив заступник начальника міського відділу внутрішніх справ підполковник міліції Андрій Прусак, за результатами попередніх перевірок з початку року в місті вже закрили вісім пунктів прийому металобрухту, які, як висловився пан підполковник, «приймали те, що їм не дозволено».

Але перевірка пунктів прийому металобрухту і їхнє можливе закриття – це лише так би мовити, півсправи. Керівники комунальних підприємств нарікають на систему притягнення до в ... Читати далі »
Переглядів: 1159 | Додав: bond | Дата: 11.12.2009 | Коментарі (0)

6 грудня в Івано-Франківській обласній філармонії відбувся концерт камерного оркестру «Гармонія Нобіле». Він став завершальним акордом у серії особливих концертів, котрі проводилися у навчальних закладах та храмах міста.
Захід відбувся в рамках меценатської акції депутата міської ради Андрія Рязанцева. Сам Андрій Вікторович після концерту зауважив: «Цей оркестр вміє надихати та запалювати вогонь в очах».


Підсумковий концерт оркестру камерної музики «Гармонія Нобіле» став справжнім подарунком відданим шанувальникам та відкриттям для людей, які потрапили на виступ місцевих віртуозів вперше. Легкі та впізнавані з дитинства саунд-треки до відомих фільмів та серіалів розпочали це музичне дійство. У концертній програмі також прозвучали джазові замальовки, майстерний спів та відомі сучасні естрадні композиції у виконанні популярного саксофоніста Мирослава Пасічника. Класика різдвяно-новорічних мелодій створила неповторну атмосферу свята.
До речі, це був останній ко ... Читати далі »
Переглядів: 1257 | Додав: bond | Дата: 11.12.2009 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську розпочали інвентаризацію об’єктів зовнішньої реклами. «Зараз реклами в місті забагато і розташована вона будь-де, спонтанно і хаотично, — каже міський голова Віктор Анушкевичус. – Тому ми ухвалили рішення про створення комунального підприємства «Івано-Франківський міський рекламно-інформаційний центр», який і має навести порядок в цьому питанні». А що це конче необхідно підтверджують слова заступника міського голови з питань економіки Ярослава Яцишина: «Рекламу вже вивішують на деревах. Причому, там рекламують автомийку, яка знаходиться на території нашого гаража на вулиці Січових стрільців».

Всіх власників об’єктів зовнішньої реклами мер закликав звернутися до цього центру для реєстрації, укладання відповідних угод і отримання дозволів на її розміщення або продовження дії таких дозволів. Адже після припинення дії дозволів власники рекламних конструкцій мають в 10-денний термін їх демонтувати. Якщо ж власники таких конструкцій не звернуться за о ... Читати далі »
Переглядів: 1211 | Додав: bond | Дата: 11.12.2009 | Коментарі (0)

Міське сміттєзвалище, що розташоване за 12 кілометрів від Івано-Франківська у селі Рибне Тисменицького району, розширюється. За 17 років експлуатації воно використане на 2/3 і зараз тут приступили до спорудження третьої його черги, яка складатиметься із чотирьох нових так званих «чеків» — котлованів для захоронення твердих побутових відходів. Про це повідомив директор комунального підприємства «Полігон» Богдан Тимочко.

Сміттєзвалище ввели в експлуатацію в 1992 році. Воно займає площу 20,5 гектара, безпосередньо під полігон відведено 13 гектарів. Не розробленими, за словами пана Тимочка, ще залишається вісім гектарів лісу. Щоденно сміттєзвалище приймає в середньому 80 машин, які привозять 1200 кубометрів твердих побутових відходів.
Серед головних проблем, які потребують першочергового вирішення, керівник КП «Полігон» називає необхідність відведення так званого фільтрату — рідини, що утворюється в процесі розпаду сміття, якої накопичилося вже 20 тисяч кубометрів ... Читати далі »
Переглядів: 1093 | Додав: bond | Дата: 11.12.2009 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 393 394 395 396 »