Четвер, 18.04.2024, 09:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 18

Код на бойкот
Франківці оминають російську продукцію на прилавках супермаркетів. Але не всю  


До оголошеного в березні бойкоту російських товарів франківці підійшли з ентузіазмом, відтоді купуючи продукцію, виготовлену на теренах агресора, в 8-10 разів рідше, ніж колись. На «зуб» патріотичних покупців, що весь цей час не лінувались вертіти магазинний крам в руках у пошуках вказаної  країни-виробника перш ніж поставити його до корзинки, потрапляли здебільшого кава, чаї, улюблені жуйки та шоколадні батончики, корми для домашніх тварин. До російських порошків, косметики, засобів гігієни рівень споживацького спротиву менший. 50% пропозиції цих товарів на франківському ринку з штрих-кодом «46», і замінити їх відпов ... Читати далі »

Переглядів: 773 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Андрій Троценко:
«Голова ОДА – це президент, тільки в межах області»
Публічно визнати, що область від його звільнення з посади голови ОДА виграє, може далеко не кожен. Потрібно бути сильною особистістю, без амбітного «влада заради влади». Андрій Троценко зміг. Чому склалися такі обставини, і з чим доведеться зіштовхнутися новому керівнику області – в ексклюзивному інтерв’ю екс-голови ОДА Андрія Троценка «Західному кур’єру».


– Перше запитання з елементом жарту. В нинішній складний перехідний час скільки «виставили», щоб передати Олегу Гончаруку «колоду» губернаторства?
– Не «викладав» жодної копійки, коли ішов на ... Читати далі »

Переглядів: 699 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Офіційно представлений
Олега Гончарука публічно відрекомендували на посаді голови ОДА


Кадровий указ Президента від 9 вересня 2014 року про призначення Олега Гончарука головою ІФОДА зачитав перший заступник глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко. Попутно він озвучив проблеми регіону, на яких новопризначеному керівнику слід максимально зосередити зусилля.
«Це питання доріг, виплати заробітної плати, питання лісу та надр, – зазначив Геннадій Зубко. – Найбільше звернень, які надходять в АП з Івано-Франківщини, це якраз питання роботи і виплати заробітної плати. І ще як можна експортувати кругляк з області, практично його не обробляючи? Це питання номер один, яке треба піднімати на державному рі ... Читати далі »

Переглядів: 869 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Вода без газу
Комунальне підприємство «Івано-Франківськводоекотехпром» завершує підготовку до роботи в осінньо-зимовий період, закуповує нові техніку і матеріали та відмовляється від використання газу для технологічних потреб.
Про це повідомив генеральний директор «Водоекотехпрому» Микола Саєвич. За його словами, заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2014-15 років підприємство здійснює згідно з планом, а також виконує й додаткові необхідні роботи.
Практично ще залишилося почистити два резервуари води у мікрорайоні «Каскад». Під час робіт водопостачання мікрорайону не припинятиметься, тож його мешканцям турбуватися і робити запаси води не варто.
Керівник «Водоекотехпрому» також поінформував, що підприємство має достатній запас коагулянту для очищеня води, за кредитні кошти С ... Читати далі »

Переглядів: 595 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Довгоочікуване оновлення двору


Мешканці семи будинків на вулиці Молодіжній цими вихідними нарешті отримали сучасне подвір'я. Брукування пішохідних доріжок, асфальтування міжбудинкових проїздів та інші роботи, які вдалося провести поблизу будинків №№ 40, 42, 44, 46, 48, 50, 56 – спільна заслуга депутатів Івано-Франківської міської ради та мешканців.
 Впорядкування території за цією адресою стало можливим завдяки прийнятій у минулому році програмі, яку ініціювали депутати фракції ВО «Свобода». Завдяки їй вдалося навести лад у вже понад 15-ти дворах. Ну а даний двір – чи не найбільший на сьогодні, де проведено комплексний благоустрій. Жителі не приховували щирої радості з цього приводу, адже відтепер пройтися по нововстановлених доріжках – ... Читати далі »

Переглядів: 693 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Володимир Чорноус, депутат міської ради, фракція «Громадянська позиція-Громадський форум»


Мародери
Вже котрий місяць увага всієї Європи та й кожного з нас прикута до трагічних подій на сході України, де триває неоголошена війна з Росією. Як і кожна війна, вона не обходиться без мародерів. Між тим, мародерів вистачає і в нашому мирному місті. Маю на увазі не лише липкоруких псевдоволонтерів, які, немов мухи, обліпили усі жваві перехрестя Івано-Франківська. Мова йде про т.зв. «металістів», котрі і в ці скрутні часи у пошуках наживи піддають небезпеці життя тисяч івано-франківців.
Ми щодня бачимо обабіч доріг порожні зіниці каналізаційних колодязів, з яких викрали люки. Кожна така яма може стати пасткою із трагічними наслідками для необачного водія та його пасажирів. Щороку комун ... Читати далі »

Переглядів: 619 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Мер не хоче у виборче болото  
Міський голова Івано-Франківська пояснив, чому не балотуватиметься до парламенту і радить кандидатам у народні депутати не поливати його і міську владу брудом.
«Я на вибори не йду, – заявив під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі Віктор Анушкевичус. – Під час попередніх виборів ключовим питанням моєї передвиборчої програми було подолання політичної корупції (а це закриті списки, проплачені місця, «мажоритарка», на яку витрачаються мільйони, а потім ті люди, які заплатили за прохідне місце у списку або витратили шалені гроші на мажоритарних виборах, приходять у Верховну Раду і «відбивають» ці гроші) та зміна виборчої системи. Цього не зробили. Тому знову варитися у цьому болоті і витрачати величезні  кошти, яких у мене нема, я не збираюся. Краще я їх витр ... Читати далі »

Переглядів: 603 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Тролейбуси готові до зими
Рухомий склад і енергогосподарство ДКП «Електроавтотранс» до роботи в осінньо-зимовий період готові.
Про це повідомив директор «Електроавтотрансу» Леонід Яковець. За його словами, на підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2014-15 років підприємство витратило понад 470 тисяч гривень. Роботи проводились згідно з планом і уже практично завершені.
Із 45 тролейбусів, які перебувають на балансі підприємства, 43 у робочому стані. Цього року капітально відремонтували три тролейбуси і ще один зараз проходить плановий ремонт. Останню проблемну машину теж планують незабаром відремонтувати, хоча для її комплектації і відновлення знадобиться чимало коштів. Відремонтували на підприємстві і автобус великого класу «Вольво», але через значний розхід пального його регулярна експлуатація на мар ... Читати далі »

Переглядів: 816 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Відновлений маршрут
В Івано-Франківську відновив свою роботу автобусний маршрут №40 «МСЕК – АС-2».
Свого часу цей маршрут розробили на вимогу облдержадміністрації з метою забезпечення транспортного сполучення з обласним бюро медико-соціальної експертизи на вулиці Переяславській. Однак кілька разів конкурс на його обслуговування не відбувся через відсутність заяв перевізників-претендентів, а згодом перевізники, які погоджувались його обслуговувати, від цього відмовлялись. Зараз маршрут вкотре намагаються відновити.
З автостанції №2 автобусний маршрут №40 пролягає вулицями Хіміків, Тролейбусною, Галицькою, попри ринок і вокзал, вул. Лепкого, Незалежності та Шухевичів, а звідтіля – вул. Бандери, Коновальця, Січових стрільців, Орлика, Новгородською та Галицькою, фактично у більшій частині дублюючи маршрут №6 «АС-2 &nd ... Читати далі »

Переглядів: 754 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Додаток 1 до розпорядження міського голови
від 10.09.2014р.  № 335-p

С К Л А Д
міської призовної комісії

Фітель Зіновій Ігорович – перший заступник міського голови – голова комісії
Бабак Мар’яна Богданівна – медсестра – секретар призовної комісії
Гаврилаш Володимир Іванович – заступник начальника МВ УМВС – начальник міліції громадської безпеки
Дикун Леся Дмитрівна – директор Івано-Франківського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді
Ласійчук Петро Михайлович – заступник начальника управління освіти і науки виконавчого комітету міської ради
Маланюк Богдан Миколайович  – начальник відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи виконавчого комітету міської ради
... Читати далі »

Переглядів: 1277 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

У їхніх руках – наше здоров’я
Топ-5 хірургів Івано-Франківська


ТО ВГОРУ, ТО ВНИЗ
Крім скальпеля і білого халата, хірурги запасаються міцними нервами, витримкою і найперше людяністю, а ще вони постійно вдосконалюють свою майстерність. Серед великої кількості лікарів-хірургів, від котрих залежить життя пацієнтів, нам вдалося виокремити п’ятірку справжніх професіоналів, до котрих на планові операції вишиковуються черги. За останні роки при їхньому сприянні про високий рівень медицини в Івано-Франківську заговорили на всю країну. Навіть колеги-медики переконують, що якби їм довелося лягти у лікарню, то вони були б не проти потрапити до рук саме цих фахівців франківської хірургії.

ПИЛИПЧУК Володимир Іванович, головний хірург обла ... Читати далі »

Переглядів: 3812 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (1)

Війна в іншому вимірі
Що говорять студенти-іноземці івано-франківських вузів про події в Україні?


Протягом декількох місяців увага світової спільноти прикута до подій, котрі розгортаються в Україні. Проте з досвіду знаємо, що не всюди ці події висвітлюються саме під тим ракурсом, під яким вони відбуваються насправді. Яскравим прикладом цьому є численні докази обману на російських телеканалах. Через перекручування та видумування фактів росіяни, для прикладу, дізнаються про події в Україні зовсім не те, що є насправді. Ми вирішили з’ясувати, що знають із своїх національних джерел інформації студенти івано-франківських вузів, котрі приїхали сюди із далекого зарубіжжя, наскільки те, що їм розказували, відрізняється від реально побаченого ними тут і чи не боялися вони їхати в Україну на навчання у то ... Читати далі »

Переглядів: 681 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Ескулап-професіонал
Медсестра з Івано-Франківська стала дипломанткою Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності


11-13 вересня в Черкасах відбувся Всеукраїнський конкурс професійної майстерності медичних сестер „Ескулап-професіонал”. Івано-Франківську область на конкурсі представляла медична сестра Центральної міської клінічної лікарні Тамара Лутчин, яка стала дипломаткою конкурсу.
«Вона була найкращою серед усіх медичних сестер закладів охорони здоров’я міста, саме тому ми допомогли їй підготуватися до участі в конкурсі. Особливої подяки в цій роботі заслуговують головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк, хірург Сергій Гафійчук та голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я Наталія Бирчак», – наголошує заступник головно ... Читати далі »

Переглядів: 642 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

«Говерла» здобуває кубок
Перша проба сил оновленого складу івано-франківської «Говерли» вийшла вдалою. Підопічні Євгена Мурзіна здобули перемогу у традиційному турнірі Кубок Венето, котрий проходив у Черкасах.
Участь у змагання взяли чотири команди суперліги, які визначали переможця в одноколовому турнірі. Прикарпатські «ведмеді» почергово здолали «Черкаські мавпи» (77:65), БК «Миколаїв» (74:66), БК «Київ» (70:61) і здобули головний трофей. Крім того, два гравці «Говерли» були відзначені індивідуальними нагородами: кращим захисником названо Ігоря Бояркіна, а кращим форвардом – Леоніда Стефанишина.
Наставник «Говерли» Євген Мурзін зазначив, що в навчальному процесі цей турнір був дуже важливим:
- Ми працюємо лише два тижні. У нас оновлена ... Читати далі »

Переглядів: 538 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Лідер змінює назву
Чергові матчі чемпіонату області з футболу відзначилися очковими втратами лідерів. Брошнівські «Кроно-Карпати» і «Карпати» з Коломиї змушені були вдовольнитися гостьовими нічиїми.
Для «Кроно-Карпат» «мирова» на полі снятинського «Покуття» (0:0) стала першою в сезоні. Навряд чи вона надто засмутити лідера. Його перевага над переслідувачами й далі залишається значною.
А от коломиянам, які не зуміли переграти долинський «Нафтовик» (1:1), залікових балів на фініші може забракнути. Календар матчів у підопічних Василя Блясецького є доволі непростим. Приміром, вже цієї неділі вони будуть гостями «Кроно-Карпат».
До речі, лідер турніру, найімовірніше, вже найближчим часом змінить свою назву і завершуватиме сезон як «Карпати Брошнів-Осада&r ... Читати далі »

Переглядів: 581 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Школа спортивних надій
Далекого вже 1967 року обласна спортивна школа стала першим і єдиним на той час центром фізичного загартування та підготовки юних спортсменів. Школа стала відправною точкою популяризації й розвитку спорту на Прикарпатті, масового захоплення ним дітьми, котрі з плином часу досягали омріяних спортивних висот. З чого все починалося і завдяки кому ОДЮСШ опинилася в числі кращих навчально-тренувальних закладів України – про це та інше на старті нового навчального року наша розмова з директором ОДЮСШ Василем Максимівим.


– Справедливо кажуть: на ентузіазмі далеко не заїдеш. Хоча саме він відіграв вирішальну роль у становленні й розвитку дитячо-юнацької спортивної школи. Михайло Дебенко, Борис Яськевич, на жаль, покійні, Володимир Грецький і Анатолій Шиманський – ось четвірка відданих спорту людей, які понад ... Читати далі »

Переглядів: 708 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

«Шукаю роботу…»
Як працювали і заробляли мешканці старого Станиславова?

Ні для кого не секрет, що ринок праці зараз переживає не кращі часи. Кількість вакансій зменшується, а шукачів роботи все більшає. Крім того, попит і пропозиція робочих місць в Івано-Франківську «несиметричні»: одних спеціалістів забагато, а інших, навпаки, не вистачає. І ось уже той чи інший шукач вакансій невдоволено зітхає: «Напевно, нашим дідам-прадідам було легше!» Чи справді це так? Спробуємо розібратися.
 

Ринок праці сто років тому і сьогодні
Виявляється, і на початку минулого століття в місті були «зайві» спеціалісти. Зокрема в Станиславові було забагато адвокатів. «Неможливо заперечити, що в адвокатурі нині тісно ... Читати далі »

Переглядів: 930 | Додав: bond | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)