Четвер, 25.04.2024, 00:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 18 » СУСПІЛЬСТВО
10:17
СУСПІЛЬСТВО

Війна в іншому вимірі
Що говорять студенти-іноземці івано-франківських вузів про події в Україні?


Протягом декількох місяців увага світової спільноти прикута до подій, котрі розгортаються в Україні. Проте з досвіду знаємо, що не всюди ці події висвітлюються саме під тим ракурсом, під яким вони відбуваються насправді. Яскравим прикладом цьому є численні докази обману на російських телеканалах. Через перекручування та видумування фактів росіяни, для прикладу, дізнаються про події в Україні зовсім не те, що є насправді. Ми вирішили з’ясувати, що знають із своїх національних джерел інформації студенти івано-франківських вузів, котрі приїхали сюди із далекого зарубіжжя, наскільки те, що їм розказували, відрізняється від реально побаченого ними тут і чи не боялися вони їхати в Україну на навчання у той час, коли на сході країни точаться воєнні дії?


Аджоку Узома Бенедікт, студент 6-го курсу ІФНМУ із Нігерії, президент нігерійської студентської асоціації:
– Вдома я бачив, що ситуація в Україні складається не найкраще, особливо складна ситуація в Луганську та Донецьку. У нас розказують, що є проблема між президентами України та Росії. Путін не хоче, щоби Україна йшла до Європейського Союзу. Під час канікул я був у курсі всіх подій, котрі відбувалися в Україні, у нас показували і те, як впав літак із Нідерландів.
Влада у Нігерії хоче, щоби ситуація в Україні стабілізувалася. Тут є дуже багато наших студентів. Мені доводилося бути у посольстві Нігерії в Україні. Там я чув про лист президента нашої країни, згідно з яким він готовий повернути усіх студентів до Нігерії у випадку загрози. Але студенти, котрі навчаються на 5 та 6 курсах, не хочуть повертатися додому і починати там навчатися заново. Ми переконані, що все буде добре. Можу вам точно сказати, що нігерійських студентів немає у Донецьку та Луганську. Не знаю, як інші студенти, але я після навчання поїду влаштовуватися на роботу в Нігерії.
Я не боявся їхати сюди після канікул. Так, по телевізору показували про складну ситуацію. Але я знаю, що у Львові, Івано-Франківську, Тернополі та Чернівцях спокійно. Я не боявся, а тому сказав батькам, що все гаразд, хоча вони мене стримували і просили не їхати.

Пракаш Нараян Прабат, студент 5 курсу ІФНМУ із Індії:
– Звичайно, коли я приїхав додому на літні канікули, то всі мене розпитували про ситуацію в Україні, переживали як я тут. Я приїхав сюди ще у серпні, хоча мої батьки наполягали, казали, що не можна зараз їхати до України. Мені вдалося переконати їх, що в Західній Україні немає таких проблем, як на Східній Україні.
У Індії всі знають про те, що в Україні складна ситуація. Ми переконані, що те, що робить Путін, не є добре. У нас дуже насторожено сприймають такі загарбницькі вчинки Путіна щодо України. Я думаю, що згодом ситуація на сході України владнається.

Франк Аллого Ондо, студент 5 курсу ІФНМУ із Габону:
– Люди мають різні думки з приводу того, що відбувається в Україні. Не всі знають про те, що тут насправді коїться. Коли я був вдома, то мене розпитували, як в Україні, чи планую я повертатися сюди. Події з України постійно показують на початку кожного випуску новин. Ще до того, як я мав їхати сюди вперше, то Україна і Росія для мене були однаковими. У нас вдома більшість людей такої ж думки. Але я почав зовсім по-іншому сприймати ці дві країни вже зсередини. Тепер мене постійно питають, чому сваряться Україна і Росія, чому йде війна між братніми країнами. Це так само, як Габон і Камерун. У нас майже немає різниці між двома сусідніми країнами, і живемо ми як брати.
Для мене було не страшно тепер їхати знову в Україну, бо ще до початку літніх канікул загострена ситуація в Україні вже тривала. Але моя сім’я точно за мене переживала.
Я не брав участі у подіях на Майдані, а тепер, коли повернувся на навчання, то моє ставлення до подій в Україні не змінилося. Я постійно дотримуюся думки, що війни не буде. Така ситуація буває у всіх країнах, думаю, скоро вона вирішиться. У нас в Габоні такого ніколи не було, хіба що невеликі заворушення перед президентськими виборами. Ми перебуваємо під впливом Європи, зокрема Франції. Тому й керівництво Габону також виступає проти дій Росії.
Володимир БОДАК

 

Переглядів: 683 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]