П`ятниця, 29.03.2024, 16:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 28
Євромайдан-2013 чи вакцинація суспільства перед виборами-2015?

Підпише (нехай і з суттєвими застереженнями) чи не підпише Віктор Янукович асоціацію з ЄС? Розійдеться чи наповниться новою силою Євромайдан і стоятиме до виборів-2015?  Хто справжній організатор і координатор Майдану і що буде, якщо нічого не буде: ні асоціації, ні Майдану. Чи повірять політикам громадяни в 2015 році, коли їх кликатимуть на майдани захищати свій голос, якщо нинішні протести закінчаться фіаско? Відповіді на ці запитання в значній мірі ми отримаємо не завтра – під час євросаміту, а впродовж наступних 2014-2015 років. А сьогодні – майдани, сесії, акції…


Розпорядження Кабінету Міністрів від 21 листопада про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, укупі із заявами прем’єра Миколи Азарова про початок перемовин із Росією, вивело ... Читати далі »
Переглядів: 654 | Додав: bond | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

«Пригоди» італійців  на Прикарпатті
Окреслено сфери потенційного інвестування коштів італійськими компаніями


Можливості залучення італійських інвестицій в економіку Прикарпаття обговорили голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Чуднов та перший секретар, консул посольства Італійської Республіки в Україні Маттео Крістофаро.
«Я всього два тижні як призначений на цю посаду і найважливіше завдання, яке переді мною поставив Президент України Віктор Янукович, – це створення робочих місць і залучення іноземних інвестицій, – повідомив на зустрічі голова обласної державної адміністрації, – Тому я надаю великого значення приїзду пана консула. Італія – велика країна, потужна країна, інноваційна країна. Я розумію, що прихід італійських інвесторів – це не просто фінансові інвестиції. Це в першу чергу прихід нових технологій, яких так не вистачає Украї ... Читати далі »
Переглядів: 637 | Додав: bond | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

Миколай подарує дорогу

Вулиця Проектна готова до відкриття для руху транспорту, але на виконання передбачених заходів з організації безпеки дорожнього руху на ній знадобиться ще два тижні.

Про це повідомив начальник міського управління капітального будівництва Володимир Ковальчук. За його словами,  в останні погожі дні шляховикам вдалося завершити укладання нижнього шару асфальту, і зараз залишається замостити плиткою тротуари, встановити перильні огородження та змонтувати світлофорні об’єкти і зовнішнє освітлення.
«У суботу ми завершили роботи. За чотири дні на вулиці Проектній уклали вісім тисяч квадратних метрів нижнього великопористого покриття і розклинцювали його дрібнозернистим асфальтом. Вулиця практично готова для відкриття руху транспорту. Тривають роботи з влаштування тротуарів, виставлені десять електроопор для монтажу з ... Читати далі »
Переглядів: 787 | Додав: bond | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

Доріг вже не асфальтуватимуть

Івано-Франківське дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління завершило тендерний обсяг ремонтів доріг і призупинило виконання асфальтобетонних робіт.

Про це повідомив начальник ДРЕУ Володимир Юсипів. За його словами, минулого тижня нарешті вдалося завершити розпочаті ще влітку ремонти вулиць Коновальця та Автоливмашівської.
«На вулиці Коновальця ми уклали 150, а на вулиці Автоливмашівській – 13 тонн асфальту. Правда, на Автоливмашівській не завадило б ще доробити по боках, але нормальний проїзд для тролейбусів там забезпечений,  –  каже В.Юсипів. – Загалом тендерний обсяг ремонтів доріг ми виконали і асфальтобетонних робіт у цьому році більше не плануємо».
Керівник ДРЕУ також додав, що найближчим часом планують спрофілювати з додаванням щебеню ще 3,5 тисячі квадратних метрів доріг. Зокрема, на вулицях Дудаєва, Польовій та Сам ... Читати далі »
Переглядів: 667 | Додав: bond | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

Добре перезимуємо
Житловий фонд, що перебуває на балансі «Єдиного розрахункового центру»,  належно підготовлений до зими.
Про це повідомив перший заступник директора ЄРЦ Петро Шкутяк. За його словами, підприємство завершило виконання основних заходів з підготовки житлового фонду до зимового періоду і зараз працює над усуненням локальних проблем у кількох будинках.
Як поінформував П.Шкутяк, у рамках підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років підрядники ЄРЦ відремонтували 153 покрівлі, 638 підвальних розгалужень, мережі електропостачання у 12 будинках та фундамент одного будинку. Виконали капітальні ремонти 18 дахів, п’яти підвальних розгалужень та п’яти будинкових мереж електропостачання. Встановили два нові ліфти, 92 дверей у під’їздах та засклили 235 вікон. У 21-му будинку на сходових клітках встановили нові металопластикові вікна та утеплили фасади десяти будинків ... Читати далі »
Переглядів: 643 | Додав: bond | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

Комори для машин
Не під усіма багатоповерхівками можуть бути гаражі


Коли у кінці 70-х років минулого століття угорські будівельники на вулиці Московській звели 60-квартирний житловий будинок з вбудованими у цокольний поверх гаражами, для Івано-Франківська це було незвичним. Зараз гаражі є практично  під кожною багатоповерхівкою-новобудовою. Мешканцям, які мають власні авто, це зручно і їх це влаштовує. Але є люди, яких гаражне сусідство з їхніми житловими квартирами непокоїть. І не безпідставно. Тож чи є безпечними для мешканців багатоповерхівок вбудовані у них гаражі, і чи завжди будівельники дотримуються усіх  норм та правил при їх влаштуванні?  
Будувати підземні гаражі чи гаражі у цокольних та підвальних поверхах будинків можна, але за певних умов і з дотриманням певних правил. Гараж – це технічне приміщення, яке повинно мати підвищену пожежостійкість. ... Читати далі »
Переглядів: 565 | Додав: bond | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

Бракує фахівців

В Івано-Франківську бракує фахівців з обслуговування світлофорів.

Про це повідомив директор державного підприємства з експлуатації мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» Юрій Волошанський. За його словами, івано-франківські світлофори обслуговує всього одна бригада, у якій є лише один спеціаліст, який розуміється на обладнанні і програмуванні сучасних світлофорів.
Наразі виникла проблема з налагодженням роботи нового світлофорного об’єкта на перехресті Південного бульвару і вулиці Короля Данила, яку «Міськсвітло» самотужки вирішити не може. «У нових світлофорах йде програмування, там багато різноманітних з’єднань. Ми думали, що проблема у кабелях, але з’ясувалося, що ні, – пояснює Ю.Волошанський. – Її може вирішити лише виробник, нам це не під силу».
З огляду на таку ситуацію і можливі проблеми з введенням в експлуатацію ще одного нового світлофорного об’єкта на пе ... Читати далі »
Переглядів: 624 | Додав: bond | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

Транзитний потенціал України
та його використання


У XXI столітті науково-інформаційна революція приведе до того, що територіальне місце випуску товарів втратить своє значення. Вирішальну роль матиме швидкість просування продукції до споживача, а також перекидання капіталів, технологій та інформації до різних країн. З огляду на це особливі можливості виникають у тих держав, які розташовані в ареалі транскордонних транспортних коридорів. Україна в цьому відношенні має величезний потенціал, від ефективного використання якого суттєво залежатиме її майбутнє.

Рідна транскордонність
За своїм географічним розташуванням територія України – унікальна. Адже вона є географічним центром Європи. Україна – потужна транскордонна держава, оскільки межує з десятьма країнами: Росією, Білоруссю, Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією, Молдовою – по сухопутному кордону і Грузією, Туреччиною, Бол ... Читати далі »
Переглядів: 699 | Додав: bond | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

Зняли – не заборонили
В аптеках зникають ліки. Пацієнти панікують


Упродовж листопада в Україні почастішали випадки, коли в аптечних закладах із прилавків зникають медичні препарати. У відповідь на запитання, чи є той чи інший препарат, фармацевт тільки відповідає: «На жаль, його немає, зняли з виробництва». Чи насправді так часто знімають із виробництва популярні медичні препарати? Що коїться на фармацевтичному ринку та як у такій ситуації виживати пересічним пацієнтам, з’ясовував кореспондент «Західного кур’єра».

На офіційному сайті Державної служби з лікарських засобів аж рясніє від щоденних розпоряджень про заборону того чи іншого препарату. Одним із останніх медикаментів, котрий був вилучений із реалізації, став усім відомий «Лактовіт форте» індійського виробництва. Дуже часто його застосовують після вживання антибіотиків для відновлення мікрофлори організму людини, а також педіатри п ... Читати далі »
Переглядів: 778 | Додав: bond | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

Екскурсія у лікарню

У медичних закладах Івано-Франківська запровадять традицію проводити Дні відкритих дверей. Про це розповів головний лікар міста Тарас Масляк. За його словами, дуже багато жителів Івано-Франківська, студентів, які навчаються у вузах міста, чи туристів нічого не знають про міські лікувальні заклади.

«Про нас переважно знають лише ті, хто хворіє, приходять із своєю бідою, мають певні проблеми. Звісно, заклади охорони здоров’я не є закладами розважальними, але мені дуже б хотілося, щоб мешканці Івано-Франківська знали, які спеціалісти працюють на базі медичних закладів, знали не лише про вузькопрофільних фахівців, а розуміли, до кого можна звернутися, якщо раптово виникнуть якісь питання, знали про усі структури, які у нас діють», – зауважив Тарас Масляк.
З цією метою в івано-франківських медичних ... Читати далі »
Переглядів: 531 | Додав: bond | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

Головне – не зволікати

Віднедавна проводити тромболітичну терапію стало можливим і на базі Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні, оскільки тут почав працювати новітній комп’ютерний томограф, який дозволяє розпізнати характер інсульту і обґрунтувати проведення тромболізису. Про це під час прес-конференції повідомила завідувач відділення судинної неврології, міський невролог Ірина Кобець.

«Цей метод лікування є досить дороговартісним: одна доза тромболітика «Актилізе» коштує близько 10 тис. гривень. Проте на даний час діє державна програма із боротьби з інсультами, а тому необхідні тромболітичні препарати для пацієнтів лікарень є безкоштовними», – зауважує лікар. При цьому вона наголошує, що дуже важливо не зволікати при перших проявах інсульту. Якщо хворому не встигнуть ввести тромболітик у перші 4 з половиною години, то може бути надто пізно.
Івано-франківські медики у ... Читати далі »
Переглядів: 518 | Додав: bond | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

Веселкове життя

В Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрилася третя персональна виставка народної майстрині Надії Мойсей-Гасюк «Я малюю життя веселкове».

Жінка займається мистецтвом вже понад дев’ять років. Каже, що усе виникло із простого бажання зберегти витвори рук надовго. До цього пані Надію спонукала її професійна діяльність пекаря-кондитера. Але красою тістечок та іншої солодкої випічки довго не помилуєшся.
Готуючи експозицію для показу, працівники музею разом із автором робіт «захворіли» цією виставкою і хотіли якомога швидше передати свої невимовні почуття для більш широкого кола шанувальників мистецтва. Зрештою, понад сотню яскравих робіт працівники музею розмістили у двох виставкових залах. Тут є і пейзажі, і натюрморти, і об’ємні картини, і навіть власноруч розписана дитяча колиска.
«Мені здається, що мені це вдалося, – зізнається жінка. – Своїми ... Читати далі »
Переглядів: 674 | Додав: bond | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

«Піксельний» живопис

Відомий в Івано-Франківську художник Микола Нікашин представив мешканцям міста свої творіння. Персональна виставка його робіт «Осінь прийшла» відкрилася у вівторок у Музеї мистецтв Прикарпаття.

До такого виду живопису прийшов сам. Зараз чоловік тимчасово безробітний, а тому каже, що часу на творчість має достатньо. «Піксельну» техніку малярства івано-франківські митці називають рідкісним явищем у мистецтві.
У 2008 році став випускником Школи мистецтв молодіжної мистецької формації «Форумс». Вона і стала поштовхом для подальшої творчості. За такий достатньо недовгий період творчості це вже третя персональна виставка пана Миколи.
На виставці представлені дві роботи майстра, з котрих, власне, і розпочалася його творча кар’єра. У результаті деяких експериментів у пана Миколи виникла ідея створити картину. Першу роботу, як запевняє сам Микола Нікаши ... Читати далі »
Переглядів: 650 | Додав: bond | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

«Повернуті із небуття»

Під такою назвою вже сім років у Музеї мистецтв діє благодійна акція. Суть її полягає в тому, що меценати та небайдужі до сакрального мистецтва мешканці краю мають можливість пожертвувати кошти для реставрації мистецьких творів.

Щороку Музей мистецтв виставляє по декілька робіт із власних архівів, котрі потребують негайного втручання реставраторів. Але зважаючи на брак фінансування, керівництво музею звертається по допомогу до меценатів. За ці роки вдалося відновити 35 творів мистецтва та повернути їх у діючу експозицію музею.
Цього разу фахівці Музею мистецтв Прикарпаття реставрували ікону «Христос Пантократор» та скульптуру «Святий Іона». Тепер усі відвідувачі фондосховища мають можливість милуватися іконою 19 століття та скульптурою кінця 18 століття.
За словами заступника директора Музею мистецтв Прикарпаття Віктора Доскалюка, відновлюва ... Читати далі »
Переглядів: 630 | Додав: bond | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

Чия федерація?
Обласні осередки популярних видів спорту здебільшого очолюють представники бізнесу


Скільки організацій в області спорту зареєстровано та діє сьогодні на Івано-Франківщині, достеменно ніхто сказати не може. Лише обласних федерацій з олімпійських видів спорту «ЗК» нарахував понад два десятки. Не вистачає хіба що федерації вітрильного спорту та керлингу… Найстаріші з них створені ще на початку дев’яностих. Однак більшість розпочала діяльність порівняно недавно. Ми вирішили з’ясувати, хто вів та веде сьогодні прикарпатських спортовців до нових звершень…
Найстарішою федерацією краю є футбольна. Вона створена ще за часів СРСР. У грудні 1990-го футбольний актив Івано-Франківщини вирішив, що зможе самотужки, без допомоги спорткомітету, утримувати велику господарку і перейшов на госпрозрахунок (так це тоді називалося). Організація майже дев’ятимісячного турнірного марафону з визначення перемо ... Читати далі »
Переглядів: 845 | Додав: bond | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

Варшава: у ритмі столичного життя



Варшава – енергійне й динамічне місто, де можна зануритися у ритм столичного життя. Воно було майже повністю відбудоване після руйнувань Другої світової війни і в ньому, на жаль, не так багато старовинних пам’яток. Незважаючи на це, тут усе ж можна побачити багато цікавого й пережити справді незабутні хвилини. Як найкраще спланувати подорож і де варто побувати у столиці Польщі?

Довга дорога до столиці
Відстань від Івано-Франківська до Варшави складає приблизно 520 км. Найзручніший шлях для подорожі автомобілем – через митний перехід Краковець-Корчова й далі трасою через Люблін. Проте врахуйте, що на цій митниці, як правило, величезні черги, тож чекати доводиться близько п’яти годин. Трохи менші черги на Рава-Руському переході, але й тут ви, певно, витратите немало ... Читати далі »
Переглядів: 737 | Додав: bond | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)