П`ятниця, 19.04.2024, 09:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 28 » КУЛЬТУРА
11:11
КУЛЬТУРА
Веселкове життя

В Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрилася третя персональна виставка народної майстрині Надії Мойсей-Гасюк «Я малюю життя веселкове».

Жінка займається мистецтвом вже понад дев’ять років. Каже, що усе виникло із простого бажання зберегти витвори рук надовго. До цього пані Надію спонукала її професійна діяльність пекаря-кондитера. Але красою тістечок та іншої солодкої випічки довго не помилуєшся.
Готуючи експозицію для показу, працівники музею разом із автором робіт «захворіли» цією виставкою і хотіли якомога швидше передати свої невимовні почуття для більш широкого кола шанувальників мистецтва. Зрештою, понад сотню яскравих робіт працівники музею розмістили у двох виставкових залах. Тут є і пейзажі, і натюрморти, і об’ємні картини, і навіть власноруч розписана дитяча колиска.
«Мені здається, що мені це вдалося, – зізнається жінка. – Своїми секретами творчості я ділитися не хочу, нехай це буде моєю маленькою таємницею. Робота над картинами займає дуже багато часу. Матеріал треба попередньо нанести на площину, оформити, ґрунтувати, покрити клеєм, малювати. Я переконалася, що мої роботи міцні, адже одного разу така робота впала і не розбилася.
Надія Мойсей-Гасюк таки зізналася, що використовує будівельні матеріали, котрі оформляє у вигляді кондитерських виробів. Жінка переконує, що тільки воля Божа стала першопричиною її захоплення малюванням. Потяг до цього виду мистецтва жінка відчула у 43-річному віці, але не знала з чого починати.
Не спілкуючись із художниками, пані Надія все-таки змогла втілити свої ідеї у життя. Її роботи напрочуд реалістичні та повні яскравих барв. На кожному полотні пані Надії життя вирує у всіх його фарбах. Тепер жінка готова ділитися своїм натхненням із дітьми. Найбільше пані Надія плекає надію на маленького онука Тарасика, котрому хотіла б передати свій талант. Усі роботи жінка зберігає вдома у двох кімнатах.
Над новими творами Надія Мойсей-Гасюк чаклує тільки на дозвіллі. Каже, що у будні не вистачає часу. Кожну роботу жінка нумерує і записує термін її виконання. В середньому на одну картину вона витрачає до місяця.
«В основному я малюю для себе, для душі. Ніколи навіть не думала, що з часом зможу показати комусь свої роботи. Я постійно відчувала, що мені чогось не вистачало у житті. Саме тому й почала малювати», – розповідає пані Надія.
Володимир БОДАК

Переглядів: 679 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]