Середа, 24.04.2024, 00:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 13 » АКЦЕНТИ
12:33
АКЦЕНТИ
Повзуча забудова

На вулиці Стуса, 25, прямо під вікнами у городян зводять двоповерховий будинок з магазинами і платним туалетом

Мешканці багатоповерхівки на вулиці Стуса розповідають: визирнувши в суботу 8 червня зі своїх вікон, угледіли вельми незвичний «краєвид». Прибудинкову територію прямо перед їхнім будинком на зеленому газоні хтось обгородив щільним, високим парканом і на повну котушку розгорнув там будівельні роботи.
«Звернутися у відповідні державні органи і спитати, що це за будова, того ж дня ми не могли, бо в суботу всюди вихідний, – розповідає Галина Гринюк, голова будинкового комітету на Стуса, 25. – А робочі сказали нам, що вони тут прості наймані працівники, нічого не знають, а заробляють гроші».
Від будівничих розсерджені містяни дізналися лише, що на цьому місці забудовник надумав спорудити зупинку громадського транспорту, двоповерховий будинок з магазинами та ще й платний туалет.

Будова не за адресою

Чому такий будівельний «комплекс» зводять саме в них під вікнами, жителі багатоповерхівки не розуміють, адже зараз автобусна зупинка знаходиться максимум за сто метрів від будинку, і таке її розташування всіх задовольняє. То навіщо переносити її прямісінько людям «під ніс»? Та й магазинів навколо начебто вистачає: два гіпермаркети та продуктовий базар. А платний туалет за 20 метрів від житлового будинку – взагалі окрема тема для розмови. До того ж мешканці вулиці Стуса впевнені: забудовник не має відповідних документів та дозволів на свою діяльність.
«В нього є документи на будівництво за адресою Стуса, 17а, але він будується чомусь навпроти нашого будинку №25, на нашій прибудинковій території», – обурюється житель висотки Ілля Тимчук. – Я живу на першому поверсі. Якщо тут збудують двоповерховий будинок, я буду жити, як у підвалі, без світла і сонця. Новобудова повністю затінить нижні поверхи».
Ще жильці нарікають: стіна нової споруди буде проходити просто-таки повз самісіньку пішохідну доріжку, тож повністю перекриє заїзд до будинку пожежній чи швидкій. Як держінстанції могли пропустити таке повз увагу?
Виконроб, якого нам вдалося застати на будівництві, своє ім’я та прізвище назвати відмовився, мовляв, він лише виконувач. Але чоловік запевнив: усі дозволи у власника є.
«Всі дозволи, які потрібно, є, і ми їх вже пред’являли. Тут від суботи була і міліція, і всі, хто хоче. Навіть депутати», – виправдовується робітник.

«Будемо протестувати!»

Але мешканці віри не ймуть. Мовляв, навіть неозброєним оком видно, що будівлю зводять в забороненому місці, до того ж ударними темпами. Аби перевірити законність будівництва, голова тамтешнього ОСББ Галина Гринюк наразі звернулася до міського голови, а він, в свою чергу, дав доручення розібратися у ситуації управлінню архітектури і містобудування.  
Загалом підписи проти вимушеного сусідства з двоповерхівкою під своїми вікнами поставили майже сто жителів висотки Стуса, 25. Мешканці налаштовані рішуче й переконують: готові навіть вийти на протест, якщо будова не згорнеться найближчим часом.   
«Якщо вже хочуть зробити зупинку – нехай роблять. Але не магазин у два поверхи», - хором твердять городяни.

Оксана ГЛУШКЕВИЧ

Переглядів: 798 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]