Четвер, 28.03.2024, 16:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 13 » АКЦЕНТИ
12:10
АКЦЕНТИ
Міськрада з народом

Депутати міськради довели, що влада у місті є, і на неї треба зважати. Вони одноголосно
проголосували за зменшення поверховості новобудови на вул. Мазепи, 35«А» до трьох поверхів


Минулого четверга мешканці кварталу будинків №№ 27,29 на вул. Мазепи, №№ 1,3 на вул. Гординського, №№ 22,24,26,28,30 на вул. Шевченка, які протестують проти зведення у їхньому дворі третьої новобудови на вісім поверхів, знову прийшли на сесію міськради. Питання про розгляд їхнього звернення щодо будівництва на вул. Гетьмана Мазепи, 35«А» у її порядку денному було шостим. Але депутати розглянули його першим.
Доповідав головний архітектор міста Володимир Гайдар. Він повідомив, що в процесі перемовин ініціативна група мешканців з владою дійшли компромісу і погодились на мирову угоду. Забудовник має знизити поверховість будинку до чотирьох поверхів, влада при цьому всіляко йому сприятиме у будівництві, а мешканці відмовляються від всіх інших претензій. Однак забудовник протокол мирової угоди не підписав, на сесію не прийшов і через свого представника попросив ще однієї зустрічі з мешканцями. Але вони до цього не були схильні.
У процесі обговорення депутати поцікавилися, чи по завершенні будови там буде місце для контейнерного майданчика для сміття, дитячих майданчиків, стоянки автомобілів тощо. В.Гайдар визнав, що трьохсекційна новобудова на вул. Мазепи, 35 і 35«А», по суті, зводиться без належної інфраструктури, а ті майданчики, що там заплановані, за його словами, «на 80% розташовані не на землі, відведеній під буді-вництво». На запитання депутатів, чи дійсно було самозахоплення забудовником землі, В.Гайдар від-повів, що «однозначної відповіді на це питання нема». Хоча, відповідно до розробленої інститутом землеустрою схеми, «начебто, ні».   
Зважаючи на те, що забудовник відверто ігнорує інтереси мешканців довколишніх будинків та владу міста і не погоджується на компроміс, депутати одноголосно підтримали спільний проект рішення, внесений головою фракції «УДАР-Громадський форум» Юрієм Солов’єм, щодо обмеження поверховості будинку на вул. Гетьмана Мазепи, 35«А» до трьох поверхів. «Це саме той випадок, коли міська рада має показати, що влада у місті є, і на неї треба зважати», – підсумував Ю.Соловей.
Втім, міський голова Віктор Анушкевичус одразу попередив мешканців, що конфлікт, швидше за все, не вичерпаний і він продовжиться у суді. Але це вже проблема забудовника. «Фаза протистояння переходить у іншу площину. Це вже не буде протистояння між забудовником і вами, мешканцями, а між забудовником і владою, територіальною громадою. Ми будемо діяти так, як маємо», – запевнив мер.

Хвалимир ВЛАДІВ

Переглядів: 629 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]