П`ятниця, 29.03.2024, 17:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 13 » ПОЛІТИКА
11:50
ПОЛІТИКА
Націоналісти дали звіт

Олександр Сич та Руслан Марцінків прозвітували за півроку своєї діяльності у Верховній Раді України

«В умовах, коли перебуваєш в опозиції, а не у більшості, не доводиться розраховувати, що ти повсякчас успішно зможеш лобі-ювати інтереси рідного міста й Івано-Франківщини загалом. Але, принаймні, слід чинити так, щоби твоя совість була чистою, що ти зробив усе, що міг зробити задля мешканців міста та області», – відзначив Олександр Сич, звітуючи 9 червня перед громадою міста Івано-Франківська.
Як наголосив, Олександр Сич, характеризуючи роботу фракції ВО «Свобода», основою діяльності «свободівців» у парламенті є засадничий програмний документ – «Програма захисту українців». Кожен із депутатів від ВО «Свобода», в залежності від комітету, який він представляє, покликаний законодавчо реалізовувати її положення.
За словами Олександра Сича, на сьогодні «свободівцями» вже розроблено 103 законопроекти і 68 постанов.
«Законодавчі ініціативи та законотворча діяльність ВО «Свобода» охоплює широкий комплекс питань, починаючи від засад національної політики, проблем мови, культури й закінчуючи розмаїттям економічних проблем, що потребують невідкладного вирішення, боротьби з корупцією, врегулювання діяльності правоохоронних органів», – зауважив він.
Що стосується Олександра Сича, то, будучи обраним першим заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, він сконцентрував основну діяльність насамперед на питаннях освіти. Саме на врегулювання проблемних аспектів у цій сфері й спрямована переважна більшість законопроектів депутата.
Серед них, зокрема, законопроекти про вищу освіту; щодо комплектації груп дошкільних навчальних закладів та врегулювання інших питань в галузі освіти; щодо закупівлі продуктів харчування для загальноосвітніх навчальних закладів; про проведення парламентських слухань щодо забезпечення конституційних гарантій на рівний доступ та якість вищої освіти в Україні; щодо сприяння праце-влаштуванню випускникам вищих навчальних закладів.
«Одним із чинників у забезпеченні випускників першим робочим місцем мали б стати окремі, спеціально утворені при вищих навчальних закладах підрозділи, які б ретельно вивчали ринок праці, моніторили наявні вакансії й відповідно до здібностей та навиків абітурієнта сприяли його працевлаштуванню», – наголосив Олександр Сич.
Водночас, як повідомив Олександр Сич, спільно із Русланом Марцінківим депутати розробляють законопроект про збільшення бюджетного фінансування м. Івано-Франківська.
«Ретельно проаналізувавши міру фінансування та бюджетні надходження інших міст України, що мають схожі із Івано-Франкі-вськом фінансові показники, ми дійшли висновку, що бюджет  Івано-Франківська обмежений незаконно і несправедливо. Відтак, уже найближчим часом відповідний законопроект буде внесено на розгляд сесії Верховної Ради України», – зауважив Олександр Сич.
 

Переглядів: 617 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]