П`ятниця, 19.04.2024, 04:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 20
Багаті поділяться   з бідними,
або Чи потрібен Україні податок на багатство?.. 




Уже з першого січня 2013 року чиновники планують внести до Податкового кодексу революційні корективи. А саме: замість податку на нерухомість влада збирається запровадити «податок на майно, відмінне від земельної ділянки», більше відомий у народі як «податок на розкіш».
Міжнародний валютний фонд підтримав Кабмін у його бажанні ввести податок на багатство. Це, мовляв, неабияк допоможе залатати «дірки» у бюджеті. За оцінками ДПС України, від нового податку по країні очікується додаткове надходження коштів від 800 млн. до 1 млрд. грн.
Бідніші українці владним нововведенням зраділи, мовляв, хоч один податок буде «для народу». Та і самі вітчизняні багатії не проти «царського» податку, і, кажуть, готові сплачувати його хоч від завтра. А більш ... Читати далі »
Переглядів: 1221 | Додав: bond | Дата: 20.09.2012 | Коментарі (0)

У статусі європейського
Івано-Франківськ отримав Почесний знак Ради Європи




У неділю на майдані Шептицького пройшла урочиста церемонія вручення обласному центру Прикарпаття Почесного знака Ради Європи.

В рамках церемонії, вручаючи європейську почесну нагороду місту, член ПАРЄ Віктор Руффі зазначив, що з часу його останнього візиту до Івано-Франківська в 2008 році місто лише укріпило та підтвердило статус європейського. За словами почесного європарламентаря, за чотири роки він помітив лише позитивні зміни у співпраці Івано-Франківська з європейськими містами-партнерами в галузі організації спортивних заходів, фестивалів, обмінів студентською та учнівською молоддю.
«Сьогодні ви отримуєте почесну нагороду за всі здобутки вашої територіальної громади у напрямку європейської співпраці, бажаю місту та його мешканцям щастя і доброб ... Читати далі »
Переглядів: 748 | Додав: bond | Дата: 20.09.2012 | Коментарі (0)

Взимку буде тепло

Минулий опалювальний сезон івано-франківські тепловики провели успішно — без зривів і особливих ускладнень. Такий хід опалювального сезону базувався на масштабній підготовчій роботі, яка проводилась колективом підприємства "Івано-Франківськтеплокомуненерго” в міжопалювальний минулорічний сезон.

В цьогорічному опалювальному сезоні наше місто будуть обігрівати два підприємства: «Івано-Франківськтеплокомуненерго» та «Станіславська теплоенергетична компанія». Проте найбільшим постачальником тепла для Івано-Франківська залишається ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».
«Із закінченням попереднього опалювального сезону були розроблені та затверджені відповідним наказом організаційно-технічні заходи з підготовки нашого підприємства до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років. Цими заходами намічено виконання значного обсягу робіт по теплопостачанню ... Читати далі »
Переглядів: 870 | Додав: bond | Дата: 20.09.2012 | Коментарі (0)

«Свобода» знає,  що робити з владою



На недільному віче в Івано-Франківську Олег Тягнибок представив конкретний план дій ВО «Свобода» та її партнерів по опозиції у майбутньому парламенті.
Передвиборче віче Всеукраїнського об’єднання «Свобода» на Вічевому майдані, що зібрало 2-3 тисячі мешканців та гостей обласного центру,  відбулося 16 вересня невипадково. Відкриваючи віче, голова облорганізації «Свободи», голова обласної ради та єдиний кандидат від опозиції по 83-му в/о (Івано-Франківськ) Олександр Сич зазначив, що ми пам’ятаємо той «золотий вересень» (17 вересня 1939 р.), коли прийшли перші совіти і забрали у нас право мати власну державу. А сьогодні нам загрожують вже «треті совіти» з Донецька, які хочуть відібрати у нас нашу державу і «перетворити її на ще одну російську державу в Україні».


... Читати далі »
Переглядів: 807 | Додав: bond | Дата: 20.09.2012 | Коментарі (0)

Ігор ДУТКА,
депутат міської ради,  голова фракції «Партії регіонів»


Дефіцит  професіоналізму  чи профіцит агітації?
Мені доводиться часто бувати за кордоном. Але завжди з радістю чекаю на зустріч з рідним містом. Я люблю свій Івано-Франківськ. Це справді найкраще у світі європейське місто.
Єдине «але»…  Європейське місто, але … без  європейської господарки в ньому. Не раз задаюся питанням  «чому?» . Чи то народ обирає собі непрофесійних керівників, які, вміло прикриваючись демагогією, успішно  й бездіяльно відбувають  свою каденцію, а потім зі слізьми у горлі запевняють: їм не давали можливості працювати.
Наше місто перебуває на межі: господарка занедбана, комунальні підприємства – банкрути, назрівають сотні конфліктних «бородатих» питань, які періодично перетягують зацікавлені особи, а влада тихе ... Читати далі »
Переглядів: 745 | Додав: bond | Дата: 20.09.2012 | Коментарі (1)

в обласній лікарні закриють деякі відділення?
Минулого тижня серед пацієнтів Івано-Франківської обласної клінічної лікарні поширилися чутки про те, що, мовляв, невдовзі у цьому закладі припинять своє існування деякі відділення. Приводом до таких розмов стали перевірки наявності хворих у вечірній час особисто начальником Головного управління охорони здоров’я області Миколи Олінійчука.
Чи насправді це так, ми з’ясовуємо у головного лікаря найбільшої лікарняної установи області Остапа Івановича Грищука.
«Якщо це чутки, то я вам скажу, що це недостовірна інформація. Жодного відділення, жодного підрозділу Обласної клінічної лікарні не планується закривати. Навпаки, ми плануємо реорганізацію лікувального закладу, котра полягатиме у відкритті нових потужних діагностичних відділень, обладнаних сучасною апаратурою. Це дасть можливість чітко, точно і правильно поставити діагноз для подальшого лікува ... Читати далі »
Переглядів: 840 | Додав: bond | Дата: 20.09.2012 | Коментарі (0)

Візові перешкоди
у відповідях польських дипломатів і органів влади


Вдячний «Західному кур’єру» за публікацію Діани Філіпчук «Робота Польського візового центру на Прикарпатті заблокована?», в якій піднімаються проблемні питання у процесі здачі документів на отримання польської візи в пункті прийому візових анкет у м. Івано-Франківську.

Відзначу, що під час оформлення влітку цього року польської візи побачив на власні очі, як працює Візовий центр. Якби не допомога працівників міжнародного відділу Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника, то моє ходіння за візами було б значно довшим. Уже тоді впали у вічі численні черги і значна кількість приватних фірм поблизу Візового центру, що пропонували своє посередництво у справі отримання віз. Потім наштовхнувся в Інтернеті на критику роботи Візового центру і почув від людей негативні відгуки. Після цього як депутат обласної рад ... Читати далі »
Переглядів: 822 | Додав: bond | Дата: 20.09.2012 | Коментарі (0)

Плата за перевіз пільговиків – приниження їхньої гідності

Якось опівдні три місяці тому я зайшов у автобус, що на маршруті № 78, на зупинці «Новгородська». Водій відразу почав ображати мене: «Що, дєд, знову їдеш? Катаєшся, а я повинен безплатно возити!». А тоді на повний голос звертається до пасажирів наповненого салону: «Подумайте лише...», – і вже їм повторює щойно сказане. Я звернувся до пасажирів, що стояли попереду мене, щоб вони передали водієві, аби він або замовк і не принижував мою гідність, або зупинив автобус, і я вийду. Та він не переставав торочити те саме. Я не міг терпіти таке приниження і на наступній зупинці вийшов. При виході я сказав, що дуже помилилися ті, які дали можливість перевозити пасажирів невихованій людині.
Про цей неприємний випадок я навіть призабув, але водій – ні. Він запам’ятав мене. І знову неприємність: третього вересня о 19 год. 35 хв. я підходжу до ві ... Читати далі »
Переглядів: 821 | Додав: bond | Дата: 20.09.2012 | Коментарі (0)

Андрій САВКА:
«Без класичної музики не буде  ні джазу, ні року»


У вівторок гостинно відкриє свої двері Івано-Франківська обласна філармонія. У стінах «старого театру» знову вируватиме життя, адже тут розпочинається новий концертний сезон. Шанувальникам класичної музики дирекція філармонії приготувала чимало приємних сюрпризів – кожні два-три дні тут буде справжнє свято мистецтва, на будь-який смак. Детальніше про життя філармонії в новий концертний сезон та про підготовку до нього розповідає директор філармонії Андрій САВКА.

– Щоразу відвідувачі концертів у філармонії мають можливість насолоджуватися мистецтвом як уже відомих виконавців, так і молодих артистів. Чим особливий буде цьогорічний концертний сезон? Чим ви готові здивувати івано-франківського глядача?
– Це фактично перший повноцінний сезон, який буде втілювати в життя нова команда. У нас були певні напрацювання ще із мин ... Читати далі »
Переглядів: 721 | Додав: bond | Дата: 20.09.2012 | Коментарі (0)

Виставка, якої довго чекали
Вперше за 20 років в Івано-Франківську відкрилася персональна експозиція робіт Володимира Гуменного
Звання і титули його можна перелічувати довго, на його рахунку – понад сотня міжнародних виставок, персональні виставки у Вільнюсі, Братиславі, Монреалі, Оттаві, Москві. Музеї Іспанії, Італії, Кореї, Литви, Польщі, Росії, США, Тайваню, України, а також приватні колекції у багатьох країнах світу можуть неабияк репрезентувати творчість Володимира Гуменного. Його колеги по творчому цеху переконують, що особистість такої величини заслуговує високого визнання.
«Знаменитим Володимира Гуменного зробила його творчість. Він виступає як видатний живописець, але я би відзначив його більший здобуток як графіка. Володимира Гуменного з-поміж інших художників вирізняє його майстерність. Якщо говорити про світову графіку, то Гуменний є у першій сотні після Рембрандта та Шевченка» ... Читати далі »
Переглядів: 733 | Додав: bond | Дата: 20.09.2012 | Коментарі (0)

«Золотий дощ» над Коломиєю
Місцеві «Карпати» – чемпіони України серед аматорів


В суботу фінішував вирішальний етап аматорського чемпіонату України, учасниками якого були вісім команд. Тепла лагідна погода, що супроводжувала матчі в групах, в день фіналу поступилася місцем осінньому дощу. Однак для коломийських «Карпат» він став справді «золотим».

Такий результат чемпіона Івано-Франківщини важко було уявити на початку змагань. Попередній етап коломияни провели доволі посередньо, посівши третю сходинку в групі. І хтозна, чи потрапили б вони до фіналу, якби ФК «Тернопіль» не перейшов під егіду ПФЛ. Під час літніх вакацій, однак, «Карпати» зміцнили свій склад…
Саме «Карпати» стали господарями вирішальної частини змагань. Окрім Коломиї, кращі аматорські команди приймала також Яремча. В останній день групових турнірів, коли в одному з квартетів склалася напрочуд заплутана ситуація, знадобив ... Читати далі »
Переглядів: 835 | Додав: bond | Дата: 20.09.2012 | Коментарі (0)

Спартаківський ювілей
В Івано-Франківську відзначили 40-у річницю перемоги місцевого «Спартака» у чемпіонаті України серед команд другої ліги і здобуття командою путівки в перший дивізіон. На відміну від попередніх ювілеїв, ветерани «Спартака» надягли не цивільні костюми, а спортивну форму. На стадіоні «Наука» вони зійшлися у товариській грі з ветеранами аматорських колективів регіону. Більш титуловані перемогли – 2:0.    

Переглядів: 689 | Додав: bond | Дата: 20.09.2012 | Коментарі (0)

Фінішний подих

Першість Івано-Франківщини. 2 ліга. 16 тур. 16 вересня. «Обертин» – «Сваричів» – 0:2 (Фітяк, 27, Тренчук, 35-п.). Юнаки – 0:3. «Дністер-Рітас» – «Хутровик» – 3:8 (Григорчук, 5, 85, Дутчак, 62 – Грицак, 21, П.Лесів, 22, 55, Гришко, 26-п., Русак, 40, 48, Гришко, 78, 86). Вилучення: Харенко, 85 (Д). Юнаки – 13:0. «Граніт» – «Карпати» Кути – 1:3 (Вакулінський, 18 – Дележа, 22, 53-п., Корнута, 63). Вилучення: Чаплинський, 35 (Г). Юнаки – 0:4. «Карпати» Болехів – «Славія» – 0:0 (Голейчук, 10, Жмуркевич, 42, Федишин, 51 – А.Дорош, 13). Юнаки – 1:0. «Гвіздець» – «Надвірна» – +:-.
Становище команд
    І     В     Н     П           М       О
„Карпати” К    16     14    1     1    &nbs ... Читати далі »
Переглядів: 714 | Додав: bond | Дата: 20.09.2012 | Коментарі (0)

Нічиї фаворитів

Несподівані результати приніс черговий тур обласного чемпіонату. Претенденти на нагороди – «Кроно-Карпати» і «Газовик» синхронно втратили очки на полях своїх суперників. Обида клуби врятувалися від поразок лише під завісу матчів.

Чемпіонат Івано-Франківщини. 1 ліга. 22 тур. 15-16 вересня. «Карпати» Яремче – «Снятин» – 2:0 (Веприк, 15-п., Конкольняк, 23). Попереджені: Веприк – Плехтяк. Арбітр Крашенінніков. 300 глядачів. Юнаки – 0:1. «Нафтовик» – «Кроно-Карпати» – 1:1 (Паньків, 55 – Р.Волошинович, 87). Нереалізований пенальті: Белей, 41 (К). Попередження: Данів, Р.Гошовський – Адамюк, Качур, З.Волошинович. Вилучення: З.Волошинович, 88 (К). Арбітр Дмитрук. 250 глядачів. Юнаки – 0:7. «Галичина-Вапно» – «Газовик» – 2:2 (Гуменюк, 9, Царук, 39 – Микуляк, 63-п., 86). Попереджені: Воробець, Царук, Деренюк, Гуменюк – В.Барчук, Макогон. Арбітр Лаврів. 400 глядачі ... Читати далі »
Переглядів: 678 | Додав: bond | Дата: 20.09.2012 | Коментарі (0)

Харчові волокна –  це роки до життя

Якщо порівняти сучасного українця з його предком, який жив 100, 200 чи 300 років тому, то різниця полягатиме не лише в зміні способу життя та харчування, але і в зміні захворювань та причин смертності.

Цивілізація стала причиною характерних лише для неї хвороб. Але вона, як хороше вино, яке при розумному підході може дарувати задоволення, а при безтямному упиванні – хвороби та смерть.
Рафінована та штучна їжа негативно впливає на всі ланки обміну речовин, знижує здатність організму протистояти різноманітним захворювання, в тому числі, онкологічним. Не акцентуючи увагу на багатьох шкідливих інгредієнтах, які супроводжують перероблену їжу (барвники, консерванти, підсолоджувачі, транс-жири і тд.), характерним є дуже низький вміст або цілковита відсутність харчових волокон.
В кінці минулого століття люди щодня споживали в їжу ... Читати далі »
Переглядів: 1005 | Додав: bond | Дата: 20.09.2012 | Коментарі (0)