Четвер, 28.03.2024, 14:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 20 » НАСАМПЕРЕД
11:45
НАСАМПЕРЕД
У статусі європейського
Івано-Франківськ отримав Почесний знак Ради Європи




У неділю на майдані Шептицького пройшла урочиста церемонія вручення обласному центру Прикарпаття Почесного знака Ради Європи.

В рамках церемонії, вручаючи європейську почесну нагороду місту, член ПАРЄ Віктор Руффі зазначив, що з часу його останнього візиту до Івано-Франківська в 2008 році місто лише укріпило та підтвердило статус європейського. За словами почесного європарламентаря, за чотири роки він помітив лише позитивні зміни у співпраці Івано-Франківська з європейськими містами-партнерами в галузі організації спортивних заходів, фестивалів, обмінів студентською та учнівською молоддю.
«Сьогодні ви отримуєте почесну нагороду за всі здобутки вашої територіальної громади у напрямку європейської співпраці, бажаю місту та його мешканцям щастя і добробуту, а також маю надію, що невдовзі ви таки отримаєте Приз Європи», — зазначив представник ПАРЄ.
Окрім того, у своїй промові Віктор Руффі торкнувся ряду важливих для Івано-Франківська та України в цілому питань, зокрема мовного. «Кожна європейська мова належить до європейської культурної спадщини. І ніхто в Європі не допустить, щоб в Україні український уряд переглядав питання статусу української мови як національної. Європейська Хартія про регіональні мови та мови національних меншин, ратифікована Україною в 2005 році, вітає багатомовність. Проте жодний мовний імперіалізм не має місця у Європі», — наголосив Віктор Руффі.
Приймаючи нагороду міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус зазначив:  «Сьогодні я маю велику честь стояти на цій сцені і отримувати цю чудову нагороду для нашого міста. Я дякую Раді Європи за визнання євроінтеграційних зусиль нашого міста. Цей рік для нас є ювілейним і дуже радісним, адже другий рік поспіль місто Івано-Франківськ визнається кращим містом із благоустрою Кабінетом Міністрів України, вдруге за останні декілька років наше місто посіло перше місце в рейтингу найкомфортніших міст для життя від журналу «Фокус». Проте це не досягнення міського голови чи міської влади, це досягнення усієї громади Івано-Франківська, з яким я вас всіх щиро вітаю».

ДО ТЕМИ:
Нагадаємо, система нагород ПАРЄ складається з Європейського диплома, Почесного прапора, Почесного знака та Призу Ради Європи. Претендентами можуть бути органи місцевого самоврядування. Головною умовою участі у конкурсі є активна промоція європейських ідеалів – дружби, єдності та братерства.
Івано-Франківськ вже мав у своїй скарбничці Європейський диплом (2005) та Почесний прапор (2008). Найвищою відзнакою є Приз Європи, на який можна претендувати після здобуття нагород трьох ступенів. У рік свого 350-річчя наше місто стало єдиним українським муніципалітетом, який отримав нагороду ПАРЄ. Почесний знак Ради Європи має вигляд таблиці, у верхній частині якої зображено сцену з міфології «Викрадення Європи», у центральній – 12 зірок Європейського Союзу з викарбуваним роком нагородження, у нижній частині розміщено карту Великої Європи та зазначено назву міста. Почесний знак є третьою високою нагородою міста Івано-Франківська.


Переглядів: 745 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]