Вівторок, 16.04.2024, 08:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 20 » АКЦЕНТИ
11:42
АКЦЕНТИ
«Свобода» знає,  що робити з владою



На недільному віче в Івано-Франківську Олег Тягнибок представив конкретний план дій ВО «Свобода» та її партнерів по опозиції у майбутньому парламенті.
Передвиборче віче Всеукраїнського об’єднання «Свобода» на Вічевому майдані, що зібрало 2-3 тисячі мешканців та гостей обласного центру,  відбулося 16 вересня невипадково. Відкриваючи віче, голова облорганізації «Свободи», голова обласної ради та єдиний кандидат від опозиції по 83-му в/о (Івано-Франківськ) Олександр Сич зазначив, що ми пам’ятаємо той «золотий вересень» (17 вересня 1939 р.), коли прийшли перші совіти і забрали у нас право мати власну державу. А сьогодні нам загрожують вже «треті совіти» з Донецька, які хочуть відібрати у нас нашу державу і «перетворити її на ще одну російську державу в Україні».


Перші кроки
Лідер «Свободи», перший номер партійного списку Олег Тягнибок розповів присутнім про те, що робитимуть націоналісти, щоб унеможливити такий розвиток подій та повернути українцям право бути господарями на своїй землі. Після здобуття об’єднаними силами опозиції більшості в парламенті вони реалізовуватимуть уже узгоджений план дій.
Найперше буде поставлений на голосування закон про імпічмент Президенту. Народних депутатів планується позбавити депутатської недоторканності, ввести спрощену процедуру їх відкликання і заборонити  голосування чужими картками. «Депутат буде голосувати сам за себе відбитками пальців, – пояснив О.Тягнибок. – І тоді «регіони», як захочуть фальшувати, хіба своїм пальці будуть відрізати».
Одним з першочергових голосувань у новій ВР буде, за словами лідера «Свободи», голосування за відставку уряду Азарова, замість якого «ми сформуємо новий уряд, уряд української національної злагоди».
Також у планах ухвалити закон про заборону приватизації стратегічних підприємств і повернення вже приватизованих у власність громади, відмінити Податковий кодекс, який «працює виключно в інтересах крупного капіталу», скасувати «ганебну пенсійну реформу, яка принижує українців», прийнявши «зрозумілий і простий» закон про пенсії.
Розпочнеться процедура деносації Харківських угод, і все, що підписали Янукович з Мєдвєдєвим у квітні 2010 року, буде скасовано «навіть, якщо потрібно, в одностороньому порядку». Паралельно йтиме ухвалення законів, які унеможливлять енергетичну залежiсть України, зокрема через  диверсифікацію енергоносіїв (не більше як 30% від одної країни),   енергозаощадливі технології, альтернативні джерела енергії, збільшення власного видобування нафти і газу.
Останнім з першочергових кроків нового парламенту, які потрібно ухвалити ще до кінця цього року, лідер «Свободи» назвав скасування «ганебного закону про мови і ухвалення закону про захист української мови», що передбачатиме обов’язковий іспит з української мови для держслужбовців та кандидатів на виборні посади.

Системні зміни

А після Різдвяних свят О.Тягнибок анонсував «системні зміни» в освіті, в охороні здоров’я, в АПК, реформування війська. «Ми однозначно реформуємо цілу систему влади в Україні», – пообіцяв він.
За його словами, будуть скасовані і розпущені області та районні державні адміністрації. Представниками Президента на місцях мають бути прокурори, які повинні тільки слідкувати за дотриманням законності. А владу має реалізовувати громада, обираючи депутатів і напряму голову ради, який одночасно стає головою виконавчого комітету, що обирається депутатами. Громада матиме право відкликання не тільки голови виконкому, але й чиновників, які там працюють.
«Ми проведемо дуже серйозну реформу в судово-правоохоронній системі. Доб’ємося, щоб судді місцевих судів обиралися громадою, щоб громада мала право відкликати суддів. Має бути закон про персональну відповідальність кожного судді за незаконно ухвалене ним рішення», – наголосив О.Тягнибок.
Також, на переконання лідера «Свободи», потрібно буде ухвалити закон про заборону комуністичної ідеології, як людиноненависницької, закон про люстрацію, щоб очистити владу від «колишніх кадебестів, кучмістів, зрадників і корупціонерів» і закон про визнання ОУН-УПА борцями за державну незалежність України.

Нічний заслін

Закінчивши цей, як він висловився, «неповний, але базовий перелік» першочергових законопроектів, котрі спільно з партнерами по опозиції «Свобода» обіцяє  втілювати в життя, О.Тягнибок наголосив: «Дуже важливо, що ми розуміємо, що робити в парламенті. Дуже важливо, що ще заздалегідь до виборів ми знаємо, за які закони голосуватимемо».
Пан Тягнибок запевнив, що сьогодні «Свобода» запропонувала «взірцевий список» своїх кандидатів як за партійними списками, так і за мажоритарними округами, які не будуть «тушками» і своїм прикладом не дадуть ставати «тушками» партнерам по опозиції.
Він також повідомив, що нинішній рейтинг «Свободи» вже «перевалив за 8 відсотків по всій Україні» і висловив переконання, що на час виборів «Свобода» буде мати 10, а може й 12 відсотків підтримки громадян». А, значить, навіть за умови, що трохи їхніх голосів вкрадуть, буде у парламенті.
Наголосивши, що «теперішня влада просто шаленіє у використанні адмінресурсу і фальсифікаціях на виборах», лідер «Свободи» закликав людей не тільки прийти 28 жовтня на вибори, а ще й бути під дільницями у ніч з 28 на 29 жовтня, щоб побороти чи бодай мінімізувати фальсифікації.
Олекса ВИРІЙ

Переглядів: 805 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]