Четвер, 28.03.2024, 13:30
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 24
Партизани від бізнесу,
або Вдалі ділові ідеї по-прикарпатськи


Важко не погодитися, що ведення бізнесу в сучасних умовах дуже нагадує бойові дії. Адже потрібно не лише виживати у складній економічній ситуації й успішно перемагати конкурентів, а й вербувати союзників — тобто шукати клієнтів. А хіба можна уявити собі війну без партизанського руху? Саме тому одна з найефективніших у світі методик ведення бізнесу має виражено військову назву — партизанський маркетинг. Які ж основні принципи цієї методики і наскільки вміло її використовують ділові люди нашого краю?

Ковбої Marlboro    і «горила-маркетинг»
Термін «партизанський маркетинг» англійською мовою звучить як guerrilla marketing, однак він не має нічого спільного з людиноподібними мавпами. Термін походить від назви іспанських партизанів guerrilla і виник у другій половині минулого столітт ... Читати далі »
Переглядів: 931 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

Юрій ДЕРЕВ’ЯНКО:
«Люди у нас надзвичайно мудрі – вони самі розберуться, де зерно, а де полова»




Депутата Івано-Франківської обласної ради від політичної партії «Фронт змін» Юрія Дерев’янка на Прикарпатті більше знають як благочинця. Створений ним благодійний фонд уже декілька років допомагає устаткуванням та інвентарем школам, клубам, амбулаторіям, чи не щотижня обдаровуючи один з таких закладів. Багатьох цікавить, звідки у такої молодої людини гроші на все це і, взагалі, для чого він це робить. Ми спробували з’ясувати мотиви такої філантропної поведінки пана Дерев’янка, а принагідно поговорили і про політичну ситуацію напередодні парламентських виборів.

– Пане Юрію, ви, напевно, були учасником форуму об’єднаної опозиції, що відбувся 12 травня на Михайлівській площі у Києві? Як би ви оцінили цю подію?   
– Та ... Читати далі »
Переглядів: 898 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

Герої воюватимуть у парку

Цієї неділі під час заходів з відзначення Дня героїв  у Центральному міському парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка вперше відбудеться так звана реконструкція бою Української Повстанської Армії з використанням стрілецької та артилерійської зброї.

Про це повідомив начальник управління внутрішньої політики міськвиконкому Ігор Кінаш. За його словами, програма з відзначення в Івано-Франківську Дня героїв доволі обширна. Так, об 11.00 з Центрального міського парку вулицями Шевченка – Гординського – Сахарова – Мельника до Меморіального скверу пройде урочиста хода, учасники якої будуть «озброєні» макетами стрілецької та артилерійської зброї. Колона ветеранів ОУН-УПА формуватиметься біля будинку №46 на вул. Лепкого і вулицями Незалежності та Бандери вони теж прийдуть до Меморіального скверу, де о 12.00 відбудеться панахида і пролунає салют ... Читати далі »
Переглядів: 697 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

Покращення житлових умов – вже сьогодні…

Для придбання житла через іпотечне кредитування Прикарпаття отримає з державного бюджету 22,5 млн. грн. Про це повідомив заступник голови ОДА Руслан Гусак на розширеній нараді з питань здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують покращення житлових умов.

«У державі вже працюють такі програми, як «Молодіжне кредитування», «Власний дім», «Доступне житло», – зазначив Руслан Гусак. – Тепер запроваджується ще один кредитно-фінансовий механізм, який гарантуватиме отримання пільгового кредиту для придбання житла». За його словами, такий механізм розроблено в межах реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича.
Зокрема, передбачається надання банківських кредитів на пільгових умовах громадянам, які перебувають на квартирній черзі та мають сукупний річний сі ... Читати далі »
Переглядів: 735 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

Три проекти

Виконавчий комітет Івано-Франківської міськради затвердив три проекти для участі у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.


Як повідомив заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак, два з них підготовлені у напрямку реформування зовнішнього освітлення міста, а третій направлений на забезпечення населення питною водою в умовах сезонного погіршення якості води. Зокрема, у сфері зовнішнього освітлення пропонується проект щодо заміни ламп розжарювання на енергозберігаючі світильники загальною вартістю 1021,7 тис. грн. та проект щодо встановлення нових технологічних схем керування і обліку електричної енергії вартістю 753,7 тис. грн.
Проект впровадження інноваційної системи забезпечення населення питною водою, вартістю 964,0 тис. грн., направлений на покращення надійност ... Читати далі »
Переглядів: 747 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

Діти – дітям

Івано-Франківська міська організація Товариства Червоного Хреста передала у спеціалізовані дитячі лікувальні заклади Надвірної, Яремча і Ворохти набори книг та канцтоварів, які для дітей, що там лікуються, зібрали учні шкіл обласного центру. Перед цим такі ж дарунки отримали хворі, які перебувають на лікуванні у дитячому відділенні обласного фтизіопульмонологічного центру в Івано-Франківську.

Як розповів голова МО ТЧХ Андрій Цура, у рамках загальнонаціонального місячника Червоного Хреста спільно з міським управлінням освіти і науки в освітніх закладах Івано-Франківська проводилась благодійна акція «Молодь проти туберкульозу». Вона мала на меті зібрати для хворих на туберкульоз дітей, які перебувають у лікувальних закладах досить тривалий час, різноманітні книги, розмальовки, фарби, фломастери, олівці, щоб урізноманітнити їхнє дозвілля. До акції долучились у ... Читати далі »
Переглядів: 750 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

VOX POPULI

Де відпочиватимуть ваші діти влітку?


Олександр, електрик:

– Наш син, учень другого класу, ходитиме два тижні на платні екскурсії, що організовує школа. А решту – трохи в село поїдемо до родичів, трохи в місті з нами буде. На далекі подорожі немає фінансів.

Оксана, викладач:

– Ми своїх обох школярів відправляємо у село. Там корисна їжа і чисте повітря, в усіх відношеннях для дітей там добре. На море не поїдемо, бо воно забруднене, а південне сонце шкідливе. Крім того, що діти відпочиватимуть у селі, ще повеземо їх на пізнавальні екскурсії. Куди саме – ще не вирішили.

Наталя, офісний працівник:

– Восьмирічна донечка проведе літо у бабусі в гірському селі, а старша поки що думає. Мої співробітники відправляють своїх дітей у табір в Микуличині, можливо, вона приєднається до них. Звісно, що хочемо відпочити хоча б тиждень всією сім’єю, але поки що не визначились,&n ... Читати далі »
Переглядів: 713 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

Вулицею Шухевичів їздитимуть автобуси?

У понеділок Івано-Франківський міськвиконком своїм рішенням включив до міської маршрутної мережі вулицю Шухевичів, якою мають пролягти два автобусні маршрути.

За словами члена міськвиконкому, завідувача хірургічним відділенням центральної міської клінічної лікарні  Анатолія Богуша, таке рішення передовсім продиктоване тим, що на вулицю Шухевичів з вул. Мазепи переносять обласне бюро медико-соціальної експертизи і тому необхідно налагодити з ним зручне сполучення громадським транспортом. Досі вулицею Шухевичів не пролягав жоден з автобусних маршрутів, хоча цього вже не один рік домагались працівники та батьки учнів української гімназії №2.
В результаті внесення змін до маршрутної мережі міста вулицею Шухевичів мали б курсувати автобуси одразу двох частково змінених маршрутів –  №40 «Автостанція №2 – вул. Шухевичів» та № ... Читати далі »
Переглядів: 688 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

Дитячі садочки – дорослі проблеми

Готовність до відкриття 1  вересня першого пускового комплексу дитсадка на вул. Вовчинецькій, 210 наразі становить 58%.

Про це повідомив начальник управління капітального будівництва міськвиконкому Володимир Ковальчук. За його словами, на першому пусковому комплексі виконано робіт на 1 млн. 443 тис. грн. Зокрема, замінені вікна, виконані роботи з утеплення та чорнового опорядкування стін, змонтована котельня, внутрішні мережі та тривають роботи з підведення зовнішніх мереж.
Водночас В.Ковальчук зазначив, що УКБ не вистачає виділеного ліміту фінансування на цей об’єкт для його введення до 1 вересня 2012 року. «Нам не вистачає коштів на обладнання кухні, пральні та медпункту і здійснення благоустрою. Загалом це 1 мільйон 700 тисяч гривень. Якщо нам ці кошти зараз додадуть, то до 1 вересня перший пусковий комплекс дитсадка буде гот ... Читати далі »
Переглядів: 805 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

У Меморіальному сквері шукають останки німецьких солдатів

В Івано-Франківську на зруйнованому на початку 80-х років минулого століття старому міському кладовищі – так званому Меморіальному сквері Німецька народна спілка з метою перепоховання здійснює пошук останків німецьких солдатів, які загинули у Другій світовій війні.


Дозвіл на пошукові розкопки в Меморіальному сквері Німецькій народній спілці Івано-Франківський міськвиконком своїм рішенням надав ще у листопаді минулого року. У ньому зазначено, що роботи мають виконуватися лише вручну. Але нещодавно на старому цвинтарі з’явився екскаватор. Крім того, місця трьох розкопок, які сягають двох метрів, навіть не огороджені. Такий підхід до ведення пошукових робіт викликає справедливе невдоволення мешканців Івано-Франківська, які почали звертатися зі скаргами до міськвиконкому.
Міська влада поділяє думку людей. Перший з ... Читати далі »
Переглядів: 791 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

Віталій  ГОЛУТЯК,
депутат міської ради,  фракція ВО «Свобода»


Гарні обгортки



 Не все, що гарно виглядає ззовні, насправді таке ж добре всередині. Так, гарна обгортка зовсім не означає, що під нею смачна цукерка, а яскрава обкладинка – цікаву книжку чи журнал. Очевидно, привабливий вигляд – важлива запорука успіху. Проте яким він буде?


Якщо дбати лише про те, що першим впадає в очі, можна розраховувати не тільки на короткотерміновий фурор, швидкі результати, але й на таке ж швидке розчарування і занепад.  Яскравий приклад такого масового фінансового «візуального обману» можна знову спостерігати сьогодні. Мова йде про «нове» «МММ», яке наче Фенікс постав з попелу. Досвід та знання людей про таку ж «пірамідку» на початку 90-х, сподіваюсь, допоможе багатьом уникнути можливого розчарування ... Читати далі »
Переглядів: 808 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (1)

Гуртожиток волає SOS

Хочемо розповісти історію, як фірма ВАТ БМФ «Івано-Франківськбуд» ДП «Лізингбуд» у померлої мешканки гуртожитку в м. Івано-Франківську на вул. Тичини, 8а через суд забрала житло. Мова йде про померлу Світлану Ярославівну Козакевич.

Козакевич С.Я. працювала в ДБК ТРЕСТУ «Івано-Франківськбуд». Поселена була в гуртожиток як молодий спеціаліст. Через певні обставини сама виховувала дочку. В 90-ті роки, коли людей масово скорочували або звільняли з роботи, Світлана залишилася з дочкою без засобів до існування, тому не завжди вчасно розраховувалася за проживання. Дирекція фірми часто навідувалася до цієї сім’ї, погрожуючи виселенням. Хоча бачили умови проживання цих людей (в хаті часто не було навіть хліба, жили впроголодь). Проте ні директора, ні тоді ще існуючого коменданта це не зупиняло. Вони забрали в С.Козакевич ліжко, шафу, стіл, оскільки це було в ... Читати далі »
Переглядів: 929 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

Через ДТП погасло світло
За минулий тиждень в Івано-Франківську водії автівок збили дві опори ліній електропередач, внаслідок чого без електроенергії опинились півтори сотні житлових будинків у різних районах міста.
Як поінформувала начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, обидві ДТП трапились вночі внаслідок перевищення швидкості руху. 15 травня «Жигулі» збило електроопору на вул. Мазепи. Впродовж 12 годин без електроенергії перебували будинки на частині вулиці Мазепи, вул. Саєвича та 100-річчя Червоного Хреста. А минулої неділі в електроопору на вул. Миру в’їхало «Рено». Від удару автівку відкинуло на 28 метрів на тротуар, де вона пошкодила огорожу приватного будинку та мережу зв’язку. Шість годин без електроенергії перебували 100 житлових будинків на вулиці Миру та прилеглих. Ще одне знеструмлення на дві з половиною години вулиць Хмельницького, Семеренка та По ... Читати далі »
Переглядів: 732 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

У Крихівцях  не було води
Минулого тижня впродовж кількох днів чимало мешканців села Крихівці відчули перебої з холодним водопостачанням своїх помешкань. Спершу хтось два рази перекривав, а потім взагалі відрізав водогін, який забезпечує водою більшу частину села.
Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко,  скарги на відсутність хододної води від мешканців вулиць Кераміків, 16-го липня та Данила Галицького почали надходити 15 травня. Водопостачання більшої частини села Крихівців забезпечується гілкою водогону діаметром 150 мм, яка у колодязі на вулиці Довженка під’єднана до магістрального водогону діаметром 315 мм, котрий споруджувався одним із приватних забудовників. Саме у цьому колодязі хтось спершу за допомогою запірної арматури двічі перекривав водопровід на Крихівці, а 17 травня взагалі його відрізав. Водопостачання селу через добу від ... Читати далі »
Переглядів: 715 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

Сусід позбавив газу
Через непорядного сусіда газопостачання позбулись п’ять квартир.
У понеділок працівники міського управління з експлуатації газового господарства виявили необліковане споживання газу в одній із квартир будинку на вулиці Січових стрільців, 42-а. Її власник, який самовільно встановив газові прилади,  представників УЕГГ до квартири не впустив. В результаті газовики змушені були відключити цілий стояк, який забезпечував газопостачання ще п’яти квартирам будинку.
Втім, як запевнив заступник начальника міського управління з експлуатації газового господарства Олександр Кириченко, газопостачання споживачам буде відновлено найближчим часом, а до злісного порушника правил експлуатації газових приладів будуть вжиті адекватні заходи впливу.
Стах МІРЧУК
Переглядів: 677 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

У котельні на Індустріальній розпочався профілактичний ремонт

Традиційно по завершенні опалювального сезону котельні Івано-Франківська, як і інших міст, зупиняють на плановий ремонт. Виведено у ремонт і районну котельню на вул. Індустріальній. За час відсутності опалення та гарячого водопостачання у будинках у районі вулиць С.Бандери, С. Стецько, Є. Коновальця та Незалежності фахівці підготують котли та магістральні мережі до надійної роботи у наступному опалювальному сезоні. Тим часом згадану котельню почала обслуговувати нова експлуатаційна організація.

Нагадаємо, що власником цілісного майнового комплексу – котельні з тепловими мережами, на базі якого забезпечується теплопостачанням майже 30% споживачів м. Івано-Франківська, є ПАТ «Прикарпаттяобленерго». На опалювальний період 2011-2012 років він був переданий в суборенду місцевій комунальній теплопостачальній організації – ДМП «Івано-Фр ... Читати далі »
Переглядів: 751 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

Вихід з кризи — у створенні нової моделі економіки
Стверджує лідер партії "Україна-Вперед!” Наталія Королевська



Рекордний дефіцит торгового балансу в 13,8 млрд. дол. США, загальний дефіцит платіжного балансу майже в 2,5 млрд. доларів, зростання держборгу на 58%. Як виходити з такої складної для економіки України ситуації? На ці та інші гострі питання повинен був відповісти уряд в ході звіту про виконання державного бюджету за минулий рік, що відбувся в парламенті у п'ятницю. Запитань накопичилося справді багато – це і мільярдні розбіжності за підсумковими і плановим показниками, маніпуляції з державним боргом і його різке зростання, дефіцит Пенсійного фонду в 17,5 млрд. грн. При тому, що всі ці процеси відбуваються на тлі скасування виплат і пільг цілого ряду категорій соціально незахищених громадян.

На жаль, урядовий звіт не дав відповіді ні на одне ... Читати далі »
Переглядів: 834 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

Анатолій Гриценко:
Проведення футбольного чемпіонату Європи спотворене і більше  не викликає радості




На жаль, Україна втратила ті позитивні потенціальні можливості, які закладалися проектом «Євро-2012», а саме проведення футбольного чемпіонату спотворене і не викликає зараз радості.
А як розпочиналася програма «Євро-2012», яке було щастя, як усі раділи і говорили, що це не футбол, а підняття стандартів України до європейського рівня в усіх сферах, включаючи правоохоронну.
Однак, на жаль, ніякого прориву не відбулося. Коли програма підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу тільки розпочиналася, йшла мова про 120 млрд. грн., які треба витратити на «Євро-2012» в усіх сферах, і лише 16 млрд. з них повинні були виділити з державного бюджету, решта – приватні інвестиції. Чим це закінчилося? 100%-м державним фінансуванням ... Читати далі »
Переглядів: 603 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

У квітні квартплату сплатили 80% споживачів

За підсумками квітня, на розрахункові рахунки КП «Єдиний розрахунковий центр» надійшло 80% від нарахованої плати за утримання будинків та прибудинкових територій. Це найвищий рівень платежів з моменту початку роботи підприємства, – повідомила прес-служба ЄРЦ.


Великодні свята, які традиційно впливають на комунальні надходження, не завадили зростанню загального відсотка платежів.
Загалом було сплачено 1 116 114 грн. Найвищим був рівень платежів на території колишнього ЖЕО №6 – 86%, котре було першим прийняте в обслуговування ЄРЦ у жовтні 2011 р. Більшість платежів надійшло через установи «Ощадбанку». 7% коштів обслужили філії ПриватБанку.
За виконані роботи відповідно до укладених договорів найбільше було перераховано КП «Івано-Франківськліфт» (14% коштів). Значну питому вагу послуг надавали ТзОВ «Пасічна ІФ», КП «Аварійна служба ЄРЦ» та кому ... Читати далі »
Переглядів: 803 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

Прикарпатські мільйонери
В Івано-Франківській області, за попередніми результатами, 24 особи задекларували понад 1 млн. грн. доходів за 2011 рік.
За результатами декларування, понад 7 тис. громадян повинні сплатити 8 млн. грн. податку з доходів фізичних осіб до місцевого бюджету, 6 тис. – претендують на відшкодування з місцевого бюджету податкової знижки на 5,2 млн. грн. У цьогорічній кампанії з декларування доходів взяли участь понад 13 тис. жителів області, які задекларували загалом понад 500 млн. грн. доходів.
У 2011 році, за результатами кампанії з декларування доходів за 2010 рік, в Івано-Франківській області було 16 мільйонерів.

Форвардні контракти

«Івано-Франківська область перша в Україні отримала в повному обсязі кошти з державного бюджету за укладеними форвардними контрактами на закупівлю Аграрним фондом продовольчого зе ... Читати далі »
Переглядів: 737 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

«Роксолану» полонив борг…
Івано-Франківська міжрайонна природоохоронна прокуратура заявила позов до адміністративного суду, в якому вимагала стягнути з ТОВ «Завод мінеральних вод «Роксолана» понад 30 тисяч гривень боргу за використання цим підприємством водних ресурсів.  
Суд задовольнив позов прокуратури. Наразі боржник повернув третину коштів, – повідомила прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

…А «Даношу» –земля…

Завдяки втручанню прокуратури державі повернуто 140 га землі. Під час прокурорської перевірки було встановлено, що Тустанська сільська рада Галицького району незаконно передала ТзОВ «Даноша» у користування понад 140 га землі в урочищі «Котилева». У позові прокуратура вимагала  повернути цю земельну ділянку в землі запасу сільської ради.
В результаті під час судов ... Читати далі »
Переглядів: 774 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

Налякали фаворита

У 9-му турі обласного чемпіонату було одразу два центральні матчі: команда-відкриття сезону-2012 ФК «Калуш» приймав «Карпати» з Яремче, а в Тлумачі зійшлися учасники «золотої гри» попереднього сезону – місцеве «Придністров’я» і «Карпати» з Коломиї. 


«Калуш» – «Карпати» Я – 1:2 (В.Савчин, 66 – Олійник, 19, Веретко, 38). Попереджені: Олевич, Мельник – Чопик, Олійник. Арбітр Нізола. 500 глядачів. «Калуш»: Кузів, Олевич, Я.Микуляк, Ляхович, Третяк (Мандрик, 46), О.Боднар, Рибатчин, Сондей (В.Савчин, 59), Мельник, А.Король (Драган, 69), Стовбан. «Карпати»: Плетеницький, Канюк, Р.Ципердюк, Луцик, Гаврилишин, Веприк, Маковійчук, Свірідов (Чопик, 77), Конкольняк, Веретко (Р.Борисевич, 90), Олійник (Т.Овчар, 90). Юнаки – 3:0.
Гості виграли, як кажуть, на класі. Спочатку Андрій Олійник скористався помилкою калуських оборонців, які невдало відбили м’яч, а згодом Андрій Веретк ... Читати далі »
Переглядів: 741 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

«Ураган» готується  до «Фіналу чотирьох»

Івано-франківський «Ураган» – «бронзовий» призер чемпіонату України 2011-12 рр. Третю сходинку п’єдесталу прикарпатці забронювали минулої суботи, перегравши вдома ЛТК з Луганська – 2:1. Вже після матчу з’ясувалося, що «бронза» дісталася б «Урагану» незалежно від результату, оскільки переслідувач – «Єнакієвець» втратив очки у Рівному.

А от доля «золота» досі залишається невизначеною. Обігравши вдома львівську «Енергію», харківські «залізничники» скоротили своє відставання від лідера до мінімуму. Все вирішиться в матчах заключного туру, які відбудуться цієї суботи: «Енергія» прийматиме «Єнакієвець», а «Локомотив» вирушить у гості до ЛТК. «Ураган», натомість, отримає технічні бали за матч з харківським «Монолітом».
Відтак франківці вже розпочали підготовку до фіналу чотирьох Кубка України. Він відбудеться в Івано-Фра ... Читати далі »
Переглядів: 686 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

«Енергетик» припиняє виступи?

Зазнавши поразки у черговому матчі першості України від вінницької «Ниви», бурштинський «Енергетик» остаточно втратив шанси на збереження прописки в першій лізі, де він незмінно виступав з 2005 року. Одразу після того електронні ЗМІ розповсюдили заяву президента клубу Мирослава Лотоцького про завершення командою виступів на професійній арені.

Йдеться про те, що «Енергетик» не братиме участі у двох заключних турах першості проти «Динамо-2» (вдома) і ФК «Львів» (у гостях). Втім, наскільки відомо, до ПФЛ наразі не надходило офіційних листів від бурштинського клубу. Тож варіанти, судячи з усього, залишаються.
Однак слід пам’ятати, в поточному сезоні «енергетики» вже проігнорували один з матчів першості (проти «Нафтовика-Укрнафти»), тож бойкот ще одного офіційного поєдинку автоматично призведе до зняття клубу з першості і виключення з усіх турнірів під егідою ПФЛ ... Читати далі »
Переглядів: 608 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)

ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ РЕПРЕСІЙ

Небезпечна гра


Свого часв «ЗК» розповідав про незвичну знахідку в архівах Меморіального комплексу «Дем’янів Лаз». Серед чималої кількості особистих речей, залишків одягу та взуття місцевих мешканців, розстріляних у часи Другої світової війни, якимось дивом опинився футбольний черевик (на фото). А нещодавно виявлено кримінальну справу, де фігурують спортсмени-футболісти – українці та поляки. 

Історія українсько-польських стосунків перенасичена збройними конфліктами і протистояннями. Особливо болючим є період Другої світової війни, коли німецькі та радянські спецслужби штучно роздмухували ворожнечу між двома народами. З огляду на це є вельми цікавою історія, датована 1940-41 рр. – в місті Долина українські і польські юнаки спробували налагодити спільну боротьбу проти жорстокого комуністичного режиму і його репресивної машини.
Про ті ... Читати далі »
Переглядів: 908 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (1)

На Верховинщині виготовляють березові вувузели
У Карпатах їх називають бруєра або корениця


Микола Тафійчук з Буківця Верховинського району дерев’яні вувузели виготовляє з 8-го класу. За десять років зробив кілька сотень інструментів.

Хлопець походить з роду відомих в Україні майстрів музичних інструментів. Дід Михайло, два вуйки і тато виготовляють трембіти, флояри, дуди, скрипки, цимбали.
«Я називаю свої вувузели  гуцульською мобілкою. Поки не було телефонів, цими рогами сповіщали про себе колядники, перегукувалися на полонинах вівчарі», – каже 26-річний Микола.
Зараз для нього гаряча пора. Треба встигнути знайти якнайбільше цікавого закрученого березевого коріння. Зробити заготовки 80-90 см. І поставити їх на 2-3 місяці сушити. Коли береза добре висохне, її треба розрізати навпіл і вичистити середину.
«Шкрібляю часом і два дні. Бо як не вибрати добре середину й не просушит ... Читати далі »
Переглядів: 773 | Додав: bond | Дата: 24.05.2012 | Коментарі (0)