Субота, 20.04.2024, 12:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 24 » НАСАМПЕРЕД
14:10
НАСАМПЕРЕД
Діти – дітям

Івано-Франківська міська організація Товариства Червоного Хреста передала у спеціалізовані дитячі лікувальні заклади Надвірної, Яремча і Ворохти набори книг та канцтоварів, які для дітей, що там лікуються, зібрали учні шкіл обласного центру. Перед цим такі ж дарунки отримали хворі, які перебувають на лікуванні у дитячому відділенні обласного фтизіопульмонологічного центру в Івано-Франківську.

Як розповів голова МО ТЧХ Андрій Цура, у рамках загальнонаціонального місячника Червоного Хреста спільно з міським управлінням освіти і науки в освітніх закладах Івано-Франківська проводилась благодійна акція «Молодь проти туберкульозу». Вона мала на меті зібрати для хворих на туберкульоз дітей, які перебувають у лікувальних закладах досить тривалий час, різноманітні книги, розмальовки, фарби, фломастери, олівці, щоб урізноманітнити їхнє дозвілля. До акції долучились учні та вчителі загальноосвітніх шкіл №№ 3, 4, 5, 7, 8, 12, 16, 21 та гімназії №3. Їм вдалося зібрати книг і канцтоварів орієнтовно на вісім тисяч гривень.
«Ми навіть не сподівалися, що на нашу акцію відгукнеться так багато дітей, – каже А.Цура. – Учні особисто приносили не лише канцтовари, але й книги та іграшки і хотіли відвідати хворих. Із зібраних речей були сформовані подарункові пакети, які ми змогли передати не лише дитячому відділенню фтизіопульмоцентру в Івано-Франківську, а й  спеціалізованим дитячим лікувальним закладам області». Голова МО ТЧХ зазначив, що плідна співпраця з міським управлінням освіти і науки налагоджена давно і це не разова акція. Скажімо, учні шкіл п’яти сіл Івано-Франківської міськради свого часу зібрали півтори тонни картоплі, яку міські «червонохрестівці» роздали потребуючим. «Такі акції необхідні, бо вони виховують у дітей гуманізм, толерантне ставлення, милосердя та співчуття до оточуючих, які цього потребують», – наголосив А.Цура.
Загалом міськорганізація Товариства Червоного Хреста в міру своїх можливостей намагається надавати посильну допомогу не лише своїм підопічним, але й усім потребуючим. Взимку міським пунктам обігріву безпритульних вона передала продуктів харчування на тисячу гривень. Міському будинку нічного перебування гуманітарної допомоги одягом надала на 35 тисяч гривень. До Паски та Дня Червоного Хреста за кошти меценатів і спонсорів сформувала 350 продуктових наборів на 19 тисяч гривень. А дев’ять патронажних сестер організації щоденно відвідують шестеро-семеро підопічних, яким приносять ліки і продукти та допомагають по господарству. Це буденна  робота співробітників і волонтерів Товариства Червоного Хреста.
Левко КУТИНСЬКИЙ  

Переглядів: 756 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]