Вівторок, 19.03.2024, 06:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Січень » 27
Створивши ОСББ, мешканці можуть вирішити комунальні проблеми

Однією із складових реформування житлово-комунального господарства є перехід від обслуговування житлового фонду комунальними житлово-експлуатаційними організаціями (ЖЕО) до створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).
Урядовці заявляють, що за кілька років ЖЕО і подібних їм комунальних структур в державі взагалі не залишиться і закликають місцеву владу стимулювати утворення ОСББ та допомагати ініціативним мешканцям їх створювати. Об’єднанням співвласників  обіцяють не лише урядову фінансову підтримку, але й міжнародних донорських організацій та запевняють, що завдяки цьому за кілька років ОСББ зможуть вирішити практично всі свої комунальні проблеми.
Зрештою, іванофранківці, які вже створили ОСББ, змогли в цьому пересвідчитись і про своє рішення відокремитись від ЖЕО чи житлово-будівельних кооперативів абсолютно не шкодують.
... Читати далі »
Переглядів: 1243 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)

Переглядів: 2211 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)

Щоби піч гріла, але не палила

З настанням холодів все більшої гостроти набуває проблема гарантування пожежної безпеки. За минулий рік в Україні зареєстровано 15 тис. пожеж через неправильну експлуатацію пічного опалення.

Тому кожен, хто для обігріву своєї домівки використовує печі, повинен стежити за тим, щоб піч завжди була справною. Необхідно також перевірити і налагодити димарі. Категорично забороняється розпалювати дрова в печі бензином, оскільки він вибухає і полум'я при цьому спрямовується не в димар, а в кімнату і  може обпалити обличчя або можуть загорітися речі, що знаходяться поблизу печі.
В жодному разі не слід залишати печі, що горять, без догляду чи доручати наглядати за ними дітям. Топити в печі треба закінчувати до того часу, як сім'я піде відпочивати. Адже пожежа особливо небезпечна вночі, коли люди сплять, – ніхто її завчасно не зможе помітити, а коли вогонь розгориться, його важко приборкати.
Шановні громадяни! Дотримання ... Читати далі »
Переглядів: 877 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)

Минулої п’ятниці в Івано-Франківську урочисто відзначили День соборності України. Біля пам’ятника діячам ЗУНР на вул. Грюнвальдській відбулося віче з нагоди 92-ої річниці проголошення злуки УНР і ЗУНР, в якому взяли участь представники влади, політичних сил і громади.
«Ухвала про злуку, яку прийняли в колишньому Станиславові, вимагає від нас дуже відповідально і з великою повагою ставитися до цього свята», – зазначив на віче голова облради Олександр Сич. А міський голова Віктор Анушкевичус наголосив: «Якщо ми хочемо жити у вільній та незалежній Україні, то маємо бути єдині та соборні». Промовці також закликали представників центральної влади бути послідовними і так само широко відзначати інші події з історії українського державотворення.    
Переглядів: 949 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)

Працівники Державтоінспекції та дорожньо-патрульної служби Прикарпаття складатимуть іспит зі знання Правил дорожнього руху та навиків керування автомобілями.
Першими цього понеділка керівники УДАІ та УМВС України в Івано-Франківській області екзаменували начальників міських і районних служб ДАІ. Вони пройшли таке ж тестування, як і всі, хто складає іспит для отримання водійських прав. Його результати засвідчили, що співробітники ДАІ знають вимоги ПДР і вправно керують автомобілями, хоча дехто у відповідях на запитання екзаменаційних білетів й зробив дві допустимі помилки.  
Як зазначив заступник начальника обласного УМВС Василь Фелик, такі перевірки знань ПДР і навичок керування співробітниками ДАІ проводитимуться регулярно й публічно. «Ми маємо переконатися, що працівники ДАІ відповідають займаним посадам і можуть виконувати свої службові обов’язки. За результатами перевірки ми дамо оцінку професійності тому чи іншому працівнику і в окремих випадках ставитимемо питан ... Читати далі »
Переглядів: 872 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)

Володимир Колковський, депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»

Новий бюджет міста приймався,  як і завжди, з неабиякими суперечками. Ще б пак: грошей завжди не вистачає. Яким чином можна збільшити міські доходи? Як член бюджетної комісії дозволю собі запропонувати наступну ідею.
Чимало і бюджетних коштів, і коштів приватних осіб витрачається поза межами міста. Тобто товари та послуги купуються не у місцевих виробників. То чи не доречно виконати ряд заходів, аби максимальна частина бюджетних коштів, а також коштів комерційних структур витрачалась на місцевого виробника, продукцію чи послуги?
Єдиний податок, ставку якого регулює місцева влада, може до певної міри стимулювати продаж івано-франківського. Проте цього замало.
Переконаний, необхідно розробити ряд інших мотивуючих заходів для підприємств всіх галузей, аби зацікавити продавати, споживати не просто українське, а саме івано-франківське! Тому разом з командою однодумців ми плануємо розпочати таку со ... Читати далі »
Переглядів: 885 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)

Минулого року до Івано-Франківського міськвідділу міліції за допомогою звернулося 15 тисяч громадян, порушено 1347 кримінальних справ, що на 3 відсотки більше, ніж позаторік.

Але, як зазначив у вівторок на прес-конференції начальник міськвідділу УМВС, підполковник міліції Володимир Сміх, це не означає погіршення роботи правоохоронців. «Навпаки, – наголосив він. – Міліція стала більш прислухатися до проблем людей і не відмовляти їм у допомозі».
Перші дві декади нового року, за словами головного міліціонера облцентру, були для правоохоронців гарячими. «Хоча іванофранківці гуляли мирно, та  все-таки необхідно було постійно пильнувати, щоб масові гуляння не перетворилися на катастрофу, – зазначив В.Сміх. Спокій громадян на свята щоденно забезпечували понад 200 працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ.
Начальник міліції від імені очолюваного ним колективу подякував депутатському корпусу міськради та міському голові Віктору Анушкевичусу з ... Читати далі »
Переглядів: 885 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)

Торік з комунікаційних колодязів КП «Івано-Франківськводоекотехпром» викрали 62 каналізаційні люки та 107 дощоприймальних решіток.  Про це повідомив генеральний директор підприємства Роман Шестопалов.

За його словами, крадіжки здебільшого відбуваються на вулицях, де поблизу розташовані пункти прийому металобрухту. І хоча, як повідомив заступник начальника міськвідділу внутрішніх справ підполковник міліції Андрій Прусак, були випадки, що люки на цих пунктах прийому металобрухту виявляли і конфісковували, викраденого, за словами Р.Шестопалова, міліція підприємству не повертала.
На конкретне запитання міського голови Віктора Анушкевичуса, де зараз вилучене з пунктів прийому металобрухту викрадене комунальне майно, підполковник Прусак після хвилинного вагання зніяковіло тихо відповів: «На Бельведерській» (місце розташування МВ УМВС – ред.).
Минулого тижня за вказвікою міського голови спеціальна рейдова група у складі представників МВ УМВС та КП «Івано-Фран ... Читати далі »
Переглядів: 949 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)

20 січня співробітники СБУ в Івано-Франківській області затримали доцента Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу за отримання хабаря.
За повідомленням прес-центру СБУ, викладач вимагав хабар у сумі 9 тис. грн. у студентів однієї з груп за успішне складання ними заліків з двох дисциплін. Він отримав від представника цієї групи частину хабара в сумі 6 тис. 500 грн., після чого його затримали співробітники СБУ.
За фактом отримання хабара, поєднаного з вимаганням, прокуратурою міста Івано-Франківська порушено кримінальну справу. Такий злочин передбачений ч. 2 ст. 368 ККУ і карається позбавленням волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права посідати певні посади на термін до трьох років та з конфіскацією майна.
Переглядів: 918 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (1)

1 лютого ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» виповнюється 45 років. Створене в 1966 р. об’єднання котелень Івано-Франківська спершу опікувалося 19-ма дрібними котельнями. У 1979 р. як базове підприємство воно увійшло до складу обласного ВО «Івано-Франківськтеплокомуненерго»,
а з 1985 року це вже самостійне державне міське підприємство.


Сьогодні ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» є одним із провідних теплопостачальних підприємств України. На його балансі перебуває 37 котелень зі 160-ма котлами загальною потужністю 680 ГКал на годину, які обігрівають майже 43 тис. квартир та 1 тис. 768 об’єктів соціально-виробничого призначення, до яких теплоносій подається 150-ма кілометрами теплових мереж.
Роботу ТКЕ неодноразово відзначали Держкомітет ЖКГ України, Міжгалузева асоціація з розвитку систем теплопостачання «Укртеплокомуненерго», Інститут рейтингових досліджень Асамблеї ділових кіл України та інші українські й закордонні організації та інституції.
Зр ... Читати далі »
Переглядів: 1132 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (1)

У найгірших традиціях вірнопідданського малоросійства Адміністрація президента України вирішила публічно, на своєму сайті прозвітувати Москві про виконання її категоричних вимог – повернення до сталінських підходів у трактуванні історичної ролі лідерів українського визвольного руху.
Ще у квітні 2010 р. Донецький окружний адміністративний суд ухвалив політичне рішення про визнання недійсним Указу Президента України Віктора Ющенка «Про присвоєння Степану Бандері звання Герой України». 23 червня 2010 р. суддя Донецького апеляційного адміністративного суду залишив це протиправне рішення у силі.
Політична партія «Наша Україна» категорично заявляє: ці рішення не мають нічого спільного ані з правом, ані з історичною справедливістю.
В основі подібних неправедних судових рішень лежить не закон, а незнання і неповага до власної історії. Адже рішення Віктора Ющенка про присвоєння С.Бандері звання Героя України ґрунтувалось на детальному досліджені історичної правди, з урахуванням думки п ... Читати далі »
Переглядів: 779 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)

Уже традиційно на початку роботи нової каденції органів місцевого самоврядування в регіональному відділенні Асоціації міст України відбуваються організаційні загальні збори ІФ РВ АМУ. Звіт виконавчої дирекції, вибори голови відділення, членів правління, планування роботи на найближчий час стали головними питаннями на порядку денному і цього разу.

За словами виконавчого директора регіонального відділення Олега Войтичука, за звітний період було проведено 11 засідань правління ІФ РВ АМУ та тричі збирались загальні збори, на яких обговорювались особливо важливі  питання: захисту прав та повноважень ОМС на місцях, тарифної політики,  реалізації в області програми розвитку малих міст,  формування місцевих бюджетів тощо.
Одним з досягнень РВ АМУ стало створення за ініціативою його членів координаційної ради з питань діяльності органів місцевого самоврядування при голові ОДА, яка за своїм задумом повинна покращити процес комунікації органів виконавчої вла ... Читати далі »
Переглядів: 944 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)

У село повернувся футбол
У Народному домі с.Микитинців відбулося вшанування спортсменів місцевої футбольної команди, яка виступала в чемпіонаті Тисменицького району у 2010 році і здобула перше місце.
У залі було багатолюдно. З перемогою футболістів привітав сільський голова Михайло Сіщук і вручив гравцям почесний кубок, символічні золоті медалі, подарунки. Багато теплих слів було сказано цього недільного дня на адресу наставника команди Б.Щербанюка, спонсорів і доброчинців, які впродовж всього чемпіонату підтримували футболістів морально і матеріально.  До речі, микитинецька команда вперше брала участь в чемпіонаті району і одразу досягла такого успіху. А потім були щирі вітання, дружні обійми, концерт. Всі – від малого до великого – раділи, що у село повернувся їхній улюблений вид спорту – футбол!

Новосілля планують на літо
В Угорниках наближається до завершення будівництво адмінбудинку, яке триває вже кілька років.
Вже накрито дах металочерепиц ... Читати далі »
Переглядів: 985 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)

«КФ» аналізує виступи призерів чемпіонату Івано-Франківщини-2010

У минулому сторіччі представники Коломийщини сходили на найвищий щабель п’єдесталу пошани чемпіонату Івано-Франківщини всього тричі. Та тільки-но цифри на табло стали відраховувати новий вік, «золото» посипалося на коломиян як з рогу достатку. При цьому в самому райцентрі ось вже кілька років футболом і не пахне…

Коштовний метал возять на Покуття периферійні колективи. Спочатку зблиснув ФК «Королівка». Згодом три роки поспіль не було рівних «Дельті» з Гвіздця. Торік на широку дорогу вийшли «опришки» з 5-тисячного Печеніжина, батьківщини Олекси Довбуша. Щоправда, назвати їх нащадками відомого ватажка буде неправильно, оскільки провідні партії у складі майбутніх чемпіонів виконували варяги.
Ставка на приїжджих футболістів до певної міри була вимушеною. Печеніжинці пропустили минулий сезон, а отже комплектувалися з нуля. ... Читати далі »
Переглядів: 1005 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)

«Шахтар» припиняє виступи в чемпіонаті і кубку

На міні-футбольних теренах України черговий скандал. Вслід за львівським «Таймом» припинив виступи в турнірах АМФУ титулований донецький «Шахтар», який цими вихідними мав стати учасником вирішального етапу розіграшу кубка країни.


Кажучи відверто, демарш «Шахтаря» є незрозумілим. На відміну від «таймівців» гірників не переслідували фінансові проблеми. Тож команда, котра нещодавно завдала першої поразки лідеру чемпіонату – харківському «Локомотиву», цілком могла продовжувати виступи. Власник клубу Євген Геллер заявив, що на рішення припинити фінансування «Шахтаря» вплинула бездіяльність АМФУ, яка обіцяла вивести футзал на лідируючі позиції в країні, але так нічого і не зробила.
Донеччани грюкнули дверима напередодні кубкового «фіналу чотирьох» у Запоріжжі, додавши події зайвої резонансності. Відтак «фіналу чотирьох» вже не буде. Буде «фінал трьох». В суботу о 14 год ... Читати далі »
Переглядів: 927 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)

Калуська «Олімпія» розпочала новий змагальний рік розгромом аутсайдера змагань – львівського ВІМ-«Беркута».

Гості отримали від калушан одинадцять «сухих» шайб. Та навряд чи подальша хода «олімпійців» буде настільки ж легкою. В перерві між колами склад команди залишили «легіонери» з Нового Роздола, котрі подалися у дрогобицький «Еней». Їх місця зайняли молоді калуські хокеїсти.
Зважаючи на цю обставину, калушани випали з боротьби за перемогу у турнірі. Тепер їм доведеться утримувати нинішні позиції. 
ХОКЕЙ. ЗУХЛ. 16 січня. «Еней» Дрогобич – «Червоноград» – 8:2. 22-23 січня. «Олімпія» Калуш – ВІМ-«Беркут» Львів – 11:0. «Львів» – «Фаворит» Рівне – 0:2. «Червоноград» – «Явір» Яворів – 2:8. «Еней» – «Луцьк» – 2:4.
Становище команд
    І     В     Н     П     М     О
"Луцьк”    9     8    0     1 &nb ... Читати далі »
Переглядів: 844 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)

П’ятий тур чемпіонату області виявився найзапеклішим в сезоні. У половині матчів переможець визначився лише на тай-брейку.

Таким чином здобули чергові перемоги фаворити сезону – бурштинський «Західрембуд» та франківське «Буффало». Цікаво, що бурштинці провели вже третій п’ятисетовий поєдинок. І хоч зрештою вони здобували перемоги, «надмірна» кількість партій коштувала їм втрати трьох очок.
Жодного разу не спіткнувся лише УМГ «Прикарпаттрансгаз» з Долини. Та головні матчі попереду. Зокрема, в наступному турі (12-13 лютого) «газовики» вирушать у Бурштин.
У змаганні юнаків передують  Прибилів (13 очок),  Бурштин та Галич (по 10).
Чемпіонат Івано-Франківщини. Вища ліга. 5 тур. 22-23 січня. ВК «Долина» – «Прикарпаття» – 0:3 (юнаки – 0:3). УМГ «Прикарпаттрансгаз» – СК «Прибилів» – 3:0 (1:3). «Буффало»-ДЮСШ-2 – «Володар» – 3:2 (0:3). «Сокіл-Будмаш» – «Західрембуд»  – 2:3 (0:3).
Становище команд
    І    О  ... Читати далі »
Переглядів: 994 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)

В чергових матчах чемпіонату України «Говерлі» належало двічі форсувати «Дніпро». Із поставленим завданням франківці впоралися наполовину.
У суботу підопічні Євгена Мурзіна доволі легко впоралися з дніпропетровцями – 79:62. Почавши відриватися від суперника вже на четвертій хвилині, господарі надалі не дали дніпрянам жодного шансу. Це був вже п’ятий поспіль переможний матч «Говерли» в чемпіонаті.


Прихильники команди сподівалися на продовження серії у поєдинку з «Дніпром-Азотом». Та в цьому сезоні «Говерла» більше, ніж у п’яти матчах не перемагає. Відтак перша у сезоні поразка франківців від дніпродзержинського клубу – 80:82.
У складі «говерлян», мабуть, тільки Деррік Зіммерман (на фото)  зіграв на своєму звичному рівні. 30-річний американець віддав у матчі 14 результативних передач (!), повторивши рекорд сезону, що раніше одноосібно належав южненському «хіміку» Куртісу Мілладжу.
Натхненна гра вивела прикарпатця на вершину рейтингу кращих асистентів с ... Читати далі »
Переглядів: 912 | Додав: bond | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)