Вівторок, 19.03.2024, 16:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 13
Скільки коштує Європа?

Які домашні завдання належить виконати Україні задля зближення з ЄС
Пришвидшене наближення до Європейського Союзу вимагатиме перезавантаження української економіки. І, вочевидь, цей процес стане шоковою терапією для нашої держави. Однак інформування громадськості про необхідність реформ може допомогти послабити удар. Адже таку адаптацію до європейських умов свого часу проходили чимало нині розвинутих країн-членів ЄС.

Шокові реформи

Ситуацію в Україні Європа бачить приблизно так: аби продовжити євроінтеграцію, частина суспільства скинула владу, яка перед тим повністю пограбувала державу, тож цьому суспільству потрібно допомогти. Тож український уряд намагається уникнути колапсу за допомогою міжнародних інституцій. Ідеться про виділення коштів від МВФ чи інших фінансових стр ... Читати далі »
Переглядів: 725 | Додав: bond | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

Михайло НАЗАР:
«У Вовчинці була спроба дестабілізувати ситуацію та захопити владу»

Революційні настрої докотилися і до Вовчинця. 2 березня ініціативна група скликала людей на віче під сільраду. Його ініціатори, як йшлося у листівках, хотіли розказати «про злодіяння сільського голови». Згодом у селі розповсюдили оголошення, що на цьому віче буде звіт сільського голови. На віче прийшли не лише місцеві і революційна ситуація на майдані перед сільрадою ледь не вийшла з-під контролю, – каже сільський голова Вовчинця Михайло Назар.

– Ініціатори того, що відбулося 2 березня, уже відомі. У селі є категорія людей, які завжди боролися проти всіх сільських голів і сільських рад усіх скликань. Їх не так багато. Практично двоє-троє, які довкола себе збирають ще певну групу осіб. Останні два тижні селом ночами розповсюджували листівки про злодіяння сільського гол ... Читати далі »
Переглядів: 643 | Додав: bond | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

Спробуйте Карпати на смак  
Так пропонують учасники проекту «Карпатська мережа кулінарної спадщини» з громадських організацій чотирьох країн, об’єднаних Карпатами: Туристичної асоціації Івано-Франківщини, асоціації «Еколоджік» Північного університету міста Бая-Маре та Торгово-промислової палати повіту Сату-Маре (обидві з Румунії), асоціації «Шамос-Базар» (Угорщина) та Кошицької регіональної філії Словацької торгово-промислової палати. За півтора року завдяки транскордонному проекту, що співфінансувався Євросоюзом, розроблено унікальний бренд, проходили фестивалі і конкурси, зібрані давні автентичні рецепти, розроблено п‘ять гастрономічних маршрутів чотирма країнами.

Кулінарний туризм

Гастрономічна складова важлива у будь-якій подорожі – хіба не так? І не має значення, чи ви прихильник активного відпочинку зі спусками на лижах або походами у горах, чи лінив ... Читати далі »
Переглядів: 1087 | Додав: bond | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

Віктор Анушкевичус:
«З Божою допомогою
і Тарасовим словом ми і на цей виклик дамо гідну відповідь»


9 березня в Івано-Франківську відбулось урочисте віче з нагоди відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, під час якого представники духовенства відслужили поминальний молебень, а також виступили очільники місцевої громади.


Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, звертаючись до громади, зазначив, що сьогоднішній день ювілею українського пророка, який мав би стати величним святом, на превеликий жаль, затьмарений. Адже після втечі Януковича та його найближчого оточення Україна отримал ... Читати далі »
Переглядів: 579 | Додав: bond | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

Андрій Троценко буде прислухатися до духовенства
«У мене немає жодної ейфорії, пафосу, гордості. Я відчуваю тільки відповідальність, помножену на відповідальність», – так прокоментував своє призначення на посаду голови облдержадміністрації Андрій Троценко під час зустрічі із духовними лідерами Прикарпаття. Також він наголосив, що під час підбору людей у свою команду він готовий «чистити владу спокійно, але дуже рішуче».
«Ваша підтримка для нас дуже важлива. Зайве буде говорити про той рівень агресії і непорозуміння, який є сьогодні у суспільстві. Владі зараз важко подолати перепони, котрі не дають можливості приступити до нормальної господарської діяльності», – наголосив Андрій Троценко.
Голова ОДА запевнив, що саме від духовних наставників влада очікує допомоги та підтримки, адже вони своїми зверненнями до мешканців краю мають можливість закликати до ми ... Читати далі »
Переглядів: 632 | Додав: bond | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

Автобусні вакансії
В Івано-Франківську погіршилася робота постійного автобусного маршруту № 28 «м-н «Каскад» – АС-3».
Із необхідних восьми автобусів останнім часом на маршруті працюють лише чотири-п’ять машин. Це призвело до того, що інтервали руху між автобусами збільшилися. Окремі пасажири на автобуси 28-го маршруту вже навіть не чекають і користуються іншими маршрутами.
Варто зазначити, що у первісному варіанті чинної маршрутної мережі автобусного маршруту №28 «м-н «Каскад» – АС-3» не було. На прохання пасажирів його запровадили влітку 2007 року. Спершу на маршруті працювало сім автобусів, а згодом їхню кількість збільшили до восьми.
Як поінформували в департаменті комунального господарства, транспорту і зв’язку, до розроблення нової транспортної моделі та нової маршрутної мережі змін до існуючої вносити не будуть. Жодних рішень про зменшення чи зб ... Читати далі »
Переглядів: 710 | Додав: bond | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

Ростислав КУКУРУДЗ, депутат Івано-Франківської міської ради, фракція «За зміни в Івано-Франківську»

Змінити себе й країну 

Написати щось сьогодні – приводів маса. Така сама маса і думок щодо подій, які відбуваються навколо нас. А події відбуваються так швидко і так деколи несподівано повертають свій, здавалось би, логічний перебіг, що та маса думок, яка виникає, має ознаки броунівського руху. І дуже часто ловлю себе на бажанні поскладати свої думки, посортувати їх, спробувати помістити в нову систему координат. Але й систему придумати чи створити зараз важко, бо те, що ми зараз маємо в країні, в жодну систему не поміщається.
А ж от згадалася мені одна розмова, точніше монолог, який відбувся ще в 2012 році, напередодні ЄВРО, і автором цього ... Читати далі »
Переглядів: 563 | Додав: bond | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

Військові уточнюють дані

Не всі керівники підприємств Івано-Франківська у повному обсязі виконали вимоги розпорядження міського голови «Про невідкладні заходи з підготовки та проведення мобілізації людських і транспортних ресурсів».

Як повідомив міський військовий комісар підполковник Ігор Сорокопуд, окремі керівники підприємств досі не подали комісаріату уточнені дані щодо наявності техніки, яка перебуває у них на балансі, та її водіїв.
Водночас міський військовий комісар зазначив, що загальна мобілізація в Івано-Франківську не проводиться. На навчальні збори призвано військовозобов’язаних для доукомплектації штату військового комісаріату, а також частково проведене контрольне оповіщення військовозобов’язаних для доукомплектації військових частин, які формуються у воєнний період. Таке контрольне оповіщення здійснюється з метою уточнення даних ... Читати далі »
Переглядів: 683 | Додав: bond | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

Зелені надії
На озеленення Івано-Франківська цьогоріч у міському бюджеті передбачено один мільйон гривень, а на висаджування дерев з різних джерел фінансування ще 400 тисяч гривень.
Про це повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак. Він визнав, що цих коштів недостатньо, але запевнив, що місто шукатиме шляхи збільшення фінансування цих робіт.
«Нам треба здійснити великий обсяг роботи. У місті є 227 тисяч квадратних метрів газонів та п’ять з половиною тисяч квадратних метрів квітників, – каже М.Смушак. – Зараз треба готувати газони і перекопувати та готувати під посадку квітів квітники. В останні роки у місті зрізали багато дерев і зараз на їх місці треба висаджувати нові. Перевагу надаватимемо стійким до міських умов породам – кленам, липам, каштанам».
Водночас керівник ПрАТ «Зелене господарство» Ва ... Читати далі »
Переглядів: 632 | Додав: bond | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

Зажевріла надія
У семи проблемних будинках, що перебувають на балансі комунального підприємства «Дирекція замовника», цього року планують здійснити реконструкцію мереж електропостачання.
Про це повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак. За його словами, роботи з реконструкції електромереж будинків «Дирекції замовника» комунальники розпочали ще торік, однак через брак фінансування реконструювати вдалося лише кілька.
Цього ж року у міському бюджеті на продовження реалізації програми реконструкції електромереж будинків, що перебувають на балансі «Дирекції замовника», передбачено півтора мільйона гривень. За ці кошти планують виконати роботи у семи будинках: №№ 9-«а», 9-«б», 11, 11-«а» на вул. Довженка, №№ 106 та 136-«д» на вул. Коновальця та у будинку № 175-«д» на вул. Мазепи.
«Це досить проблемні бу ... Читати далі »
Переглядів: 585 | Додав: bond | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

Пора прибирати
В Івано-Франківську пора відновити механізоване вологе прибирання вулиць і площ.
Так вважає керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула. Він каже, що погода вже дозволяє комунальникам переобладнати прибиральну техніку на літній варіант і випускати пилососи для вологого прибирання міста.
«Зими вже не буде, – пророкує С.Кукула. – Треба центральну частину міста і дороги попід бровками почистити від пилюки. Треба випускати техніку. Йде весна, і люди хочуть бачити чистоту і порядок».
Його підтримує і перший заступник міського голови Зіновій Фітель: «Погода стоїть чудова. Ми маємо цим скористатися. Треба зробити об’їзд міста і провести нараду щодо нашої готовності до весни. Маємо повну можливість для наведення порядку у місті».
Наш кор.
Переглядів: 662 | Додав: bond | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

Скорочені рейси


Іванофранківці скаржаться на скорочення на одну годину роботи міських тролейбусних маршрутів.


Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. За її словами, до служби оперативного реагування надходять скарги від пасажирів тролейбусного маршруту №2, які ввечері не мають чим добиратися додому. Адже тролейбусний маршрут №2 «Вокзал – завод «Пресмаш» – єдиний маршрут громадського транспорту, що пролягає до Хриплинської промислової зони.
«Тролейбуси працюють до 22.00, – каже директор ДКП «Електроавтотранс» Леонід Яковець. – Ми провели обстеження останніх рейсів на маршрутах і з’ясували, що тролейбуси возять двох-трьох пасажирів. У теперішній час це велика розкіш. Ми можемо працювати і цілу ніч, але потрібно, щоб нашу роботу хтось оплачував. У нас є угода з містом і треба, щоб місто теж вико ... Читати далі »
Переглядів: 647 | Додав: bond | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

Бойкот російських товарів…


Народний депутат від ВО «Свобода» Руслан Марцінків звернувся до голови Верховної Ради України – виконувача обов'язків Президента України Олександра Турчинова та Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з вимогою вжити заходів для припинення співпраці органів державної влади України, державних підприємств і підприємств із державною часткою власності з російськими фінансовими установами, банками та їхніми філіями в Україні.
«В умовах політичної та військової агресії Російської Федерації супроти України, спрямованої на порушення суверенітету і територіяльної цілісности Української держави це рішення є необхідним не тільки з точки зору національної гідности, а перш за все державної безпеки», – зазначив народний депутат.
Зокрема, на думку націоналіста, неприйнятним є продовження фінансового обслуговування Верховної Ради України дочірньою структурою р ... Читати далі »
Переглядів: 695 | Додав: bond | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

Чи будете ви брати участь у збройній боротьбі за Крим та за територіальну цілісність України?


Василь, видавець:
– Звичайно, я піду воювати. Адже Крим – територія України. Якщо віддати Крим окупантам, то вони захочуть ще іншу область, потім ще одну, адже в агресорів апетити нескінченні. Для нас втратити Крим – втратити Україну.


Володимир, дизайнер:
– Це дуже важке питання. Я боюсь, що така війна нічого не принесе Україні, окрім величезних втрат. І у силовому протистоянні наша армія програє, якщо не допоможуть збройні сили інших країн. Дуже погано, що ми позбулись ядерної зброї, та й від звичайної армії мало що залишилось. Найкращий вихід для нас – це політикам розумно про все домовитись.

Степан, будівельник:

– Я не думаю, що варто воювати за Крим. Він уже практично загарбаний Росією. Крім того, там є багато людей, ... Читати далі »
Переглядів: 534 | Додав: bond | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

Віртуальний шопінг


Слово «шопоголік» у нашому повсякденному вжитку появилося відносно недавно. Так називають тих людей, котрі не мають контролю над власним гаманцем і обов’язково із будь-якого магазину вийдуть із не завжди потрібними покупками. Для них головне – витратити гроші.


Подеколи, навіть не підозрюючи цього, активні користувачі інтернету також стають заручниками магазинів, котрі функціонують виключно у мережі. Не виходячи із власного дому і навіть не встаючи із дивану такі горе-покупці можуть купити кота в мішку і навіть про це не здогадатися. Скептиків у цьому плані також є достатньо. Вони ж заперечують будь-яку можливість «всліпу» купувати товари через інтернет. «Західний кур’єр» з’ясовував, наскільки сучасні новітні технології впливають на людей і як за допомогою натискання лише однієї клавіші на клавіатурі комп’ют ... Читати далі »
Переглядів: 568 | Додав: bond | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

Весна кличе на зелені поля


Потрохи окреслюються контури нового сезону серед аматорів. Цьогоріч, зважаючи на складні суспільно-політичні процеси, він розпочнеться незвично пізно. Обласна федерація футболу планує дати старт регіональним змаганням наступної неділі після Великодня, тобто 27 квітня.
Названа дата визріла після консультацій з представниками команд-учасниць. Зважаючи на регламентне скорочення команд в обласній еліті до 12-ти, пізній старт не вплине на щільність календаря. Адже порівняно з попереднім сезоном (він, до речі, розпочався 21 квітня) турнірна дистанція буде на чотири тури коротшою.


За результатами попереднього сезону право виступу у турнірі мають (згідно з зайнятими місцями): "Карпати" Коломия, "Газовик" Богородчани, "Кроно-Карпати" Брошн ... Читати далі »
Переглядів: 694 | Додав: bond | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

На ринку «профі»
Уродженці Прикарпаття виконують ролі другого плану

На початку кожного року наш тижневик, базуючись на даних спеціалізованих ресурсів, складав рейтинг найдорожчих футболістів Івано-Франківщини. Ми не мали наміру відступати від своїх традицій. Однак, проаналізувавши поточну ситуацію на трансферному ринку, дійшли висновку, що оцінювати сьогодні особливо нікого. Прикарпатців, котрі виступають в елітних клубах, можна перелічити на пальцях однієї руки. Та й ті переважно виконують другорядні ролі…

Останнім часом рейтинг «найдорожчих» очолював Ігор Худоб’як. Його трансфер оцінювався в 1,3 млн. євро. Влітку тепер вже колишній капітан львівських «Карпат» відмовився переукладати угоду з клубом (мова йшла про зменшення платні) і вирушив у річну оренду до ФК «Ростов», клубу російської Прем’єр-ліги. ... Читати далі »
Переглядів: 832 | Додав: bond | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)