П`ятниця, 19.04.2024, 23:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 13 » НАСАМПЕРЕД
12:26
НАСАМПЕРЕД
Віктор Анушкевичус:
«З Божою допомогою
і Тарасовим словом ми і на цей виклик дамо гідну відповідь»


9 березня в Івано-Франківську відбулось урочисте віче з нагоди відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, під час якого представники духовенства відслужили поминальний молебень, а також виступили очільники місцевої громади.


Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, звертаючись до громади, зазначив, що сьогоднішній день ювілею українського пророка, який мав би стати величним святом, на превеликий жаль, затьмарений. Адже після втечі Януковича та його найближчого оточення Україна отримала новий виклик – російську агресію.
«Цей виклик ми отримали не сьогодні, цей виклик отримував український народ протягом усієї своєї історії. Сьогодні ми отримали лише підтвердження того, хто є найближчим не лише сусідом, але й найбільшим ворогом українського народу. Це російський шовінізм, імперіалізм, російський царизм і радянська влада ним породжена, імперське оточення Путіна, який вкотре сьогодні демонструє «братню любов» до нас, українців. Саме він, а не російський народ.
Але я впевнений, що з Божою допомогою і Тарасовим словом ми і на цей виклик дамо гідну відповідь», – наголосив Віктор Анушкевичус.
Він також закликав українців єднатись навколо Тарасового пророчого слова.
«У ці хвилини там, на півдні, російські війська під жовто-блакитними прапорами з ганьбою зустрічають сімферопольці, а на майдані у центрі Сімферополя триває багатотисячна маніфестація на честь 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка під гаслами «Ні війні!» та «Ні Путіну». Підтримаймо кримчан! Крим це Україна, він був і буде складовою України. Ми маємо зробити все, щоб пророчі Шевченкові слова справдились ще за нашого життя, щоб ми «в сім’ї вольній, новій пом’янули його». А для цього потрібно читати Шевченка, адже це є дороговказ», – зазначив міський голова.
«Сьогодні, як ніколи, саме навколо Шевченка ми маємо згуртуватись. У творчості Шевченка ви знайдете відповідь на будь-яке питання. Ми маємо об’єднатись. «Обніміться, брати мої, молю вас, благаю», – писав пророк українського народу. Ми повинні забути про партії, партійні прапори і об’єднатись під національним жовто-блакитним прапором», – таким закликом завершив своє звернення до громади Віктор Анушкевичус.

Переглядів: 582 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]