Вівторок, 19.03.2024, 08:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 13 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
12:16
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Ростислав КУКУРУДЗ, депутат Івано-Франківської міської ради, фракція «За зміни в Івано-Франківську»

Змінити себе й країну 

Написати щось сьогодні – приводів маса. Така сама маса і думок щодо подій, які відбуваються навколо нас. А події відбуваються так швидко і так деколи несподівано повертають свій, здавалось би, логічний перебіг, що та маса думок, яка виникає, має ознаки броунівського руху. І дуже часто ловлю себе на бажанні поскладати свої думки, посортувати їх, спробувати помістити в нову систему координат. Але й систему придумати чи створити зараз важко, бо те, що ми зараз маємо в країні, в жодну систему не поміщається.
А ж от згадалася мені одна розмова, точніше монолог, який відбувся ще в 2012 році, напередодні ЄВРО, і автором цього монологу був нинішній міністр економіки П.Шеремета. Прослухав його ще раз і захотілося переповісти читачам. Бо ті речі, які тоді висловлювалися, здаються мені навіть більш актуальними сьогодні, ніж навесні 2012-го.
А йшлося там про три короткі тези: нічого не очікувати, бо наше очікування манни небесної даремне.
Ми мали недавно приклад, коли очікували, що хтось за нас змінить владу, віддасть її нам – не дочекалися. Довелося діяти. Але ця дія не може зупинитися, вона навіть не може загальмувати, бо ніхто за нас не змінить країну, ніхто не створить плану дій і ніхто його не зреалізує, окрім нас самих.
Нікого не звинувачувати, бо в тому, що ми маємо і мали, не треба шукати винних в нашому менталітеті, в історичній кармі, в попередниках, в президенті, в міському голові, депутатах і так далі. Яких маємо – таких заслужили, а щоб щось змінити, треба просто щось робити. Робити що? А все доволі просто: робити те, що можеш зробити найкраще. Пекарю – пекти хліб, політику – займатися розбудовою держави, а управлінцю – дати людям роботу і виводити країну з кризи.
І ще мріяти. І мріяти не про Говерлу, хоча гора насправді прекрасна, а мріяти як мінімум про Монблан, а краще про Еверест. І робити все, щоб досягти мрії.
Отака вибудувалася й мені система координат. І мені видається, що якщо знайти себе в ній, то можна змінити і себе, і країну.
Переглядів: 563 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]