Вівторок, 19.03.2024, 07:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 27

Із Криму – до Карпат
На Прикарпатті триває масове переселення: кримські татари поповнюють лави «бандерівців»


Втікачі із Криму та південно-східного регіону України – це люди, яких доля змусила бути людьми без визначеного статусу, або радше біженцями у своїй країні. Парадокс, звичайно. Попри усілякі звинувачення українців у неонацизмі, фашизмі чи бандерівщині, Західна Україна для біженців із Криму та мешканців південно-східного регіону України стає справжнім прихистком від загрози війни. Чимало втікачів із Півдня переконують, що вони втікають не стільки від можливих воєнних баталій, як від невизначеності, небажання жити у російському Криму, але є й чимало таких, що втікають просто зі страху. За декілька днів на Прикарпатті вже оселилося понад 200 осіб, запевняють ... Читати далі »

Переглядів: 968 | Додав: bond | Дата: 27.03.2014 | Коментарі (0)

Попович замінив Сича
Новообраним головою Івано-Франківської обласної організації  ВО «Свобода» став депутат обласної ради, голова фракції ВО «Свобода» Василь Попович. 22 березня на обласній конференції партії його кандидатуру було одноголосно підтримано активом організації замість Олександра Сича, який за власною ініціативою склав повноваження, зважаючи на значну зайнятість в уряді.
Націоналісти хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять героїв Небесної сотні «свободівців» Сергія Дідича та Ігоря Дмитріва, проаналізували проведену роботу районних організацій в умовах революції національної гідності, підсумували діяльність Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» за звітний період, окреслили стратегічні напрями діяльності організації в умовах військової агресії Російської Федерації т ... Читати далі »

Переглядів: 595 | Додав: bond | Дата: 27.03.2014 | Коментарі (0)

КОРОТКО

Вулиця Сотника Дідича

В Івано-Франківську продовжують увіковічнювати пам’ять героїв Небесної сотні у назвах міських вулиць.
На 44-й позачерговій сесії міськради депутати вирішили перейменувати вулицю Мечникова і присвоїти їй ім’я Сотника Сергія Дідича, який загинув на Майдані.
Сергій Дідич був керівником  Городенківської районної організації ВО «Свобода» та депутатом районної ради. На столичному Майдані був з перших днів революції та очолював Івано-Франківську сотню самооборони.

Проблемний підряд
Минулого тижня генеральний підрядник знову призупинив роботи з реконструкції вулиці Шевченка.
Про це повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Мих ... Читати далі »

Переглядів: 545 | Додав: bond | Дата: 27.03.2014 | Коментарі (0)

Змобілізували кошти
На фінансування мобілізаційних заходів та цивільного захисту населення Івано-Франківська міська рада виділила 1 млн. 70 тис. гривень.

Відповідне рішення депутати ухвалили минулої п’ятниці на 44-й позачерговій сесії міськради. На виконання «Цільової програми фінансування мобілізаційних заходів та цивільного захисту населення в Івано-Франківській області» та «Довгострокової програми мобілізаційної підготовки Івано-Франківської міської ради на 2011-2016 роки» вирішили спрямувати частину вільного залишку коштів станом на 01.01.2014 року у сумі 1070,0 тис. грн.
Водночас міська рада внесла зміни до «Положення «Про цільовий фонд міста», а також ухвалила рішення про відкриття рахунків зі збору коштів на фінансування заходів з мобілізаційної роботи та для надання медичної допомоги постраждалим іванофра ... Читати далі »

Переглядів: 551 | Додав: bond | Дата: 27.03.2014 | Коментарі (0)

Земля дає мало грошей


Івано-Франківська міська рада невдоволена рівнем виконання дохідної частини міського бюджету за минулий рік, а у частині надходжень різних видів плати за землю роботу міськвиконкому визнала недостатньою.
Відповідне рішення за результатами розгляду питання «Про причини невиконання дохідної частини міського бюджету 2013 року та заходи щодо недопущення недовиконання у 2014 році» депутати ухвалили на другому пленарному засіданні 43-ї сесії міськради, що відбулося минулої п’ятниці. Основну увагу під час обговорення цього питання депутати зосередили на надходженні до бюджету коштів від різних видів так званої плати за землю. Про це інформував перший заступник міського голови Зіновій Фітель. За його словами, недовиконання надходжень із земельного податку з юридичних осіб торік склало 9,6 млн. грн., а з фізичних осіб &ndas ... Читати далі »

Переглядів: 677 | Додав: bond | Дата: 27.03.2014 | Коментарі (0)

Наталя  Голодюк, депутат Івано-Франківської міської ради, фракція ВО «Свобода»
Час змін і нових усвідомлень
Останні місяці, безперечно, увійдуть до сторінок історії нашої держави. Революція, котру часто називали революцією гідності, дала нам, звичайним українцям, шанс подолати значно сильнішого від нас ворога в особі Януковича і його режиму. Проти цілковито озброєних загонів силовиків в повному обмундируванні і дзеркальним поглядом у кожного на обличчі ми представили свою зброю: бруківку, вогонь і, найголовніше, велич духу та гідності, непереборну внутрішню силу, що, зрештою, стало основним чинником нашої перемоги.
Здається мені, що вже минула ціла вічність, але все ж хочеться пригадати, як розпочиналися події. Молодь нашого міста та інших міст, усвідомлюючи, що її майбутнє свідомо у неї забирають, першою проявила свій спротив і вийшла ... Читати далі »

Переглядів: 525 | Додав: bond | Дата: 27.03.2014 | Коментарі (0)

Вимагають свого


Вчасно і у повному обсязі фінансувати видатки міського бюджету вимагає від казначейства Івано-Франківська міська рада.


На другому пленарному засіданні 43-ї сесії міськради депутати заслухали інформацію «Про стан виконання органами Держказначейства міського бюджету». Доповідач – заступник начальника міського управління держказначейства Галина Семанчук – зазначила, що фінансування бюджетних видатків проводиться за зареєстрованими платіжними дорученнями на основі підкріплень за наявності коштів в межах виділених лімітів. Натомість голова бюджетної комісії, голова фракції ВО «Свобода» у міськраді Роман Онуфріїв нагадав, що ще у жовтні минулого року казначейство припинило фінансування видатків так званого другого кошика бюджету і з початку року теж не профінансувало ні копійки.
& ... Читати далі »

Переглядів: 672 | Додав: bond | Дата: 27.03.2014 | Коментарі (0)

Будинок є, а Будинку вчителя у ньому немає


Надати відповідне приміщення для міського Будинку вчителя у новобудові на вул. Мазепи, 35 вимагає єкс-секретар міськради Василь Бойчук.


Про це він заявив на сесії міськради минулої п’ятниці. Депутат фракції ВО «Батьківщина», директор ЗОШ №15, колишній секретар міськради В.Бойчук нагадав, що 10 років тому земельну ділянку площею 15 га на вул. Мазепи, 35, де колись у старому особняку розташовувався міський Будинок вчителя, віддали під забудову з умовою виділення на першому поверсі новобудови 250 квадратних метрів для цього закладу. Однак згодом об’єкт незавершеного будівництва на вул. Мазепи, 35 змінив власника. Під час укладення з ним договору оренди землі, який підписав міський голова, пункт про надання 250 квадратних метрів площі для Будинку вчителя з нього зник. ... Читати далі »

Переглядів: 561 | Додав: bond | Дата: 27.03.2014 | Коментарі (0)

Беруться до ремонту доріг
Цього тижня в Івано-Франківську розпочнуть ямкові ремонти доріг.
Про це повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак. За його словами, досі не вдавалось почати ремонти, бо в Івано-Франківській області не працює жоден асфальтний завод, а найближчий  – лише у Львові.
«Зараз повинен запрацювати асфальтний завод у Надвірній. І якщо не завадить погода, ми розпочнемо ямкові та поточні ремонти доріг на найгірших їх ділянках, – каже М.Смушак. – Техніка і працівники дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління до цього готові».
Капітальні ж ремонти доріг, за словами М.Смушака, цього року заплановані на вулицях Федьковича, Мазепи, Хоткевича, Залізничній, Стуса, Автоливмашівській, Української дивізії, Блавацького, Крука. А ремонт вулиці Дудаєва планують не ... Читати далі »

Переглядів: 614 | Додав: bond | Дата: 27.03.2014 | Коментарі (0)

Ампутація ілюзій


Нас знову ошукали. Легко й цинічно. Як давно повелося — і свої, і чужі. Променяться усмішки, лунають вітання. Ура! Україна підписала довгоочікувану Угоду про асоціацію з ЄС! Ну, добре, нехай тільки політичну частину, але все одно "Ура!".


Не вірте. Радіти нема чого. З угодою проробили те саме, що й з Україною, — під надуманим приводом узяли й відрізали істотну частину. 21 березня в Брюсселі не підписали "політичної частини" документа — підписали лише жалюгідний "недогризок".
Для українського народу підписання Угоди про асоціацію могло б стати актом підтримки й солідарності з боку ЄС, а стало актом цинізму й зрадництва.
Після трьох місяців відчайдушної боротьби під європейським прапором — за свої права і європейські цінності — українці, довівши с ... Читати далі »

Переглядів: 728 | Додав: bond | Дата: 27.03.2014 | Коментарі (0)

Росія запропонувала поділити Україну


Згідно з позицією Держдуми, Польща повинна вимагати проведення референдуму щодо прихильності до неї у п'яти західних областях України: Волинській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській і Рівненській. Окрім того, Угорщині пропонують приєднати Закарпаття, а Румунії - Чернівецьку область. Україні ж вони хочуть залишити лише центральну частину.


Міністерство закордонних справ Польщі отримало офіційного листа від Державної думи Росії, в якому міститься пропозиція поділу території нинішньої України, повідомляє польське видання Gazeta.pl з посиланням на міжнародний канал Громадського телебачення Польщі TVP (Telewizja Polska), створений за підтримки МЗС Польщі.
МЗС запропоновано спрямувати зусилля на проведення в Україні референдуму щодо приєднання до Польщі п'яти західних областей ... Читати далі »

Переглядів: 503 | Додав: bond | Дата: 27.03.2014 | Коментарі (0)

Українська унікальність


Сьогодні, коли по-новому будується українська свідомість, дуже важливо всіма шляхами зміцнювати національну ідентичність. І дослідження рідної мови є невід’ємним атрибутом такого становлення. Тож давайте дізнаємося найцікавіші особливості української мови: з котрою зі слов’янських мов у нашої найбільше спільного і відмінного та чому літера «о» така важлива, як розпізнати українця, що намагається розмовляти російською та де ховається правило досконалої української вимови.  
 

Лексична винятковість
Як запевняє завідувач кафедри слов’янських мов Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Микола Лесюк, якщо зібрати разом усіх слов’ян та відкинути історичні моменти, пов’язані з певними взаємовпливами одне на одного, то найкр ... Читати далі »

Переглядів: 686 | Додав: bond | Дата: 27.03.2014 | Коментарі (0)

«Помиляйся, тільки не зупиняйся»


Кажуть, люди вчаться на помилках, проте свої вони чи чужі – не важливо. Головне те, що усі ми живі люди, а не помиляється  хіба що тільки мертвий. Можливо, саме ви зробите необдуманий вчинок і  назавжди увійдете в історію. Тож нехай рейтинг  найбезглуздіших погрішностей, які змінили світ, надихне вас, але, перш за все, пам`ятайте і про безпеку!


• Золотим призером рейтингу помилок, які змінили світ, можна вважати генерала Харлема Хілла. Під час американської війни Півночі і Півдня сталося непоправне. Польовий командир так любив курити, що в нього виробилася звичка ховати документи в портсигар і якось замість сигарети він скурив генеральний план оборони, а без розписаної до дрібниць схеми жителі Півдня, під  його керівництвом,  були розгромлені та втрати ... Читати далі »

Переглядів: 568 | Додав: bond | Дата: 27.03.2014 | Коментарі (0)

Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам
Законом України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» №3668, який набрав чинності з 01.10.2011 р., збережено право працюючих пенсіонерів на перерахунок пенсії з урахуванням страхового стажу, набутого після призначення пенсії (пункт 4 статті 42 Закону 1058).
Перерахунок пенсії здійснюватиметься:
а) за наявності у пенсіонера не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі. У цьому випадку враховуватиметься заробітна плата (дохід), з якої обчислена пенсія.
б) за бажанням пенсіонера при перерахунку пенсії може бути врахована також заробітна плата за періоди страхового стажу, зазначені в частині першій статті 40 цього Закону, тобто можна здійснити перерахунок пенсії з урахуванням з ... Читати далі »

Переглядів: 627 | Додав: bond | Дата: 27.03.2014 | Коментарі (0)

Відомі крамниці Станиславова


Через напружену ситуацію в державі більшості з нас доводиться жити у постійному стресі. А всім відомо, що найкращий засіб від нервового перенапруження – це приємні покупки. Принаймні для прекрасної половини людства вони є справжньою панацеєю від усіх стресів. Пропонуємо вам хоч на кілька хвилин забути про тривожне сьогодення і здійснити уявну подорож крамницями старого Станиславова.


Станиславівські крамниці у спогадах очевидця
Найбільше елегантних крамниць було на вулиці Сапєжинській (нині вул. Незалежності). Відомий польський педагог і науковець Ришард Гарайда, що навчався у Станиславові у 30-х роках минулого століття, залишив цікаві спогади про цю вулицю. «Без сумніву, це була найбільш фешенебельна частина міста. Тут розміщалися такі відомі й елегантні магазини, як, ... Читати далі »

Переглядів: 784 | Додав: bond | Дата: 27.03.2014 | Коментарі (0)

Візит бомбардира
Поєдинки «Урагану» з географічними сусідами – львівською «Енергією» і «Кардиналом-Рівне», що відбулися з інтервалом у чотири дні, додали до турнірного багажу франківців усього один бал. Занадто мало, щоб розраховувати на перевагу власного майданчика на старті серії плей-офф.
Обидві зустрічі «Ураган» провів за одним сценарієм – феєричні перші тайми змінювалися незрозумілими діями після перерви. У домашньому матчі з «Енергією» підопічні Сергія Гупаленка пішли на перерву за рахунку 2:0 на свою користь, а завершили гру внічию – 3:3. У Рівному, де перевага «драконів» після 20 хвилин гри вимірювалася вже трьома м’ячами (3:0), вони взагалі примудрилися зазнати фіаско – 4:5.
Ми знали, що «Енергія» за невдалого перебігу под ... Читати далі »

Переглядів: 524 | Додав: bond | Дата: 27.03.2014 | Коментарі (0)