П`ятниця, 29.03.2024, 01:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 13 » АКЦЕНТИ
11:32
АКЦЕНТИ
Зелені надії
На озеленення Івано-Франківська цьогоріч у міському бюджеті передбачено один мільйон гривень, а на висаджування дерев з різних джерел фінансування ще 400 тисяч гривень.
Про це повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак. Він визнав, що цих коштів недостатньо, але запевнив, що місто шукатиме шляхи збільшення фінансування цих робіт.
«Нам треба здійснити великий обсяг роботи. У місті є 227 тисяч квадратних метрів газонів та п’ять з половиною тисяч квадратних метрів квітників, – каже М.Смушак. – Зараз треба готувати газони і перекопувати та готувати під посадку квітів квітники. В останні роки у місті зрізали багато дерев і зараз на їх місці треба висаджувати нові. Перевагу надаватимемо стійким до міських умов породам – кленам, липам, каштанам».
Водночас керівник ПрАТ «Зелене господарство» Василь Федів поінформував, що на перший квартал підприємству виділили лише 205 тисяч гривень. Тож наразі за ці кошти працівники здійснюють формування крон для омолодження дерев. «Ми виграли тендер на озеленення на 700 тисяч гривень, але завдання на роботи ще не отримали, – каже В.Федів. – Цих коштів недостатньо. Торік ця сума складала два мільйони. У місті є чотири кілометри живоплоту, який треба доглядати і обрізати, інакше він розростеться так, що його треба буде повністю видаляти і висаджувати новий. А коштів на це нема». Керівник «Зеленого господарства» також поскаржився, що через брак коштів працівники підприємства працюють на неповні ставки.
«Зелене господарство» є приватним акціонерним товариством, – каже перший заступник міського голови Зіновій Фітель. – Ми можемо дати йому роботу, але цілковито утримувати це підприємство місто не може. Ми вкладаємо в озеленення міста мільйон гривень і приватні акціонери мали б теж щось вкладати».
Цю думку розвинув і заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку Руслан Гайда: «Місто вклало свою половину коштів. Якби акціонери доклали ще свою половину, то місто було б зеленим», – каже Р.Гайда.
Трохим ЛЮДЕРА
Переглядів: 634 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]