Вівторок, 19.03.2024, 05:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 26
Міська влада йде в народ



У вівторок відбувся перший публічний звіт начальників управлінь та відділів міськвиконкому, який ініціювала «свободівська» більшість в Івано-Франківській міській раді.

Депутати вирішили розпочати публічне звітування про діяльність за 2011 рік із управлінь гуманітарного спрямування. Сценарій звіту перед громадськістю «розіграли» таким чином, що на Вічевому майдані влаштували відкрите засідання постійної депутатської комісії з питань освіти, науки, духовного відродження, молодіжної політики та спорту. Протягом двох годин члени депутатської комісії заслуховували звіти шести начальників управлінь. А ті, в свою чергу, намагалися продемонструвати досягнення та звернути увагу на проблемні питання своїх галузей.
Голова комісії «свободівка» Оксана Савчук відзначила, що таким чином представники влади йдуть ближче до пересічних громадян. Але останніх на Вічевому майдан ... Читати далі »
Переглядів: 941 | Додав: bond | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)

Вони віддячили сповна



Юрій РОМАНЮК,
депутат облради,
голова фракції «Батьківщина» 
                                                    

Продовжується кремлівська експансія нашої країни, душі кожної української людини шляхом «кирилізації» України. Бізнесмен Гундяєв і Патріарх Кирил в одній особі проповідує в Україні не вічні людські теологічні  цінності духовності, добра, милосердя, не говорить про людські гріхи і покаяння, НІ, Кирила турбують проблеми і він агітує за негайний вступ у Митний союз, він говорить  про «Русский мир», що є нічим іншим, як відродженням російської імперії. Він нама ... Читати далі »
Переглядів: 783 | Додав: bond | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (1)

Щоб було більше й краще

На сьогодні в Івано-Франківській області економічна ситуація порівняно з іншими областями нормальна. Однак голова ОДА Михайло Вишиванюк хоче, «щоб було більше й краще». Про це він заявив під час прес-конференції минулої п’ятниці.
– Особливо хочу, щоб було більше і краще у нас грошей у бюджеті і щоб ми більше будували шкіл, ремонтували доріг. Хочу, щоб ми максимально багато зробили для людей нашого краю, – сказав Михайло Васильович.
Найбільше нині турбує обласного голову опалювальний сезон. Особливо його непокоїть ситуація в Івано-Франківську.
« Якщо місто не проплатить борги за газ, то іванофранківці можуть хухати довго в руки. Це серйозна проблема міської влади», – резюмував Вишиванюк.
Друге, що турбує голову ОДА, це, за його словами, усякі політичні заяви міської та обласної рад.
«Приїжджаєш у Київ вирішувати питання соціально-економічного розвитку й мусиш довго розказувати, що на ... Читати далі »
Переглядів: 920 | Додав: bond | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)

Рада призначила відповідальним... мера

Депутати міськради просять в уряду допомоги у підготовці міста до зими, а всю відповідальність за вчасний початок опалювального сезону поклали персонально на міського голову, зазначаючи, що вирішувати всі питання вони можуть лише «в межах своїх повноважень».

Минулого четверга відбулася 14-та сесія міськради. Депутати розглянули понад 30 питань. Першим у порядку денному значився звіт про підготовку міста до опалювального сезону, в обговоренні якого взяли участь народний депутат України Ігор Зварич та заступник голови ОДА Руслан Гусак. Сесія також внесла зміни до міського бюджету, схвалила програми сприяння створенню ОСББ,  охорони навколишнього природнього середовища та розвитку молодіжного житлового будівництва й затвердила тимчасові схеми прибудинкових територій та структуру, періодичність й строки надання послуг з утримання будинків. Вперше перебіг пленарного засідання мож ... Читати далі »
Переглядів: 937 | Додав: bond | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)

Структуризували квартплату і поділили території
Міськрада затвердила структуру, періодичність та строки надання послуг з утримання будинків і прибудинкових територій, які будуть обов’язковими до виконання житлово-експлуатаційними організаціями всіх форм власності.
Як повідомив директор «Єдиного розрахункового центру» Вадим Войтик, рішення регламентує вимоги щодо кожної з послуг, що надаються власникам та наймачам житла. Скажімо, прибирання прибудинкової території проводитимуть щоденно, крім неділі та святкових днів, з 6 до 9 години ранку. Обов’язковими також будуть щотижневе прибирання озелененої смуги вздовж входів до житлових будинків, регулярне вологе прибирання сходових та їх миття двічі на місяць.
Послуги з технічного обслуговування будинкових мереж передбачено надавати відповідно до встановлених нормативів і при підготовці будинків до зими. Поточні ремонти здійснюватимуться на замов ... Читати далі »
Переглядів: 979 | Додав: bond | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)

Шкільний обід:
калорійно і збалансовано, але чи достатньо


«Пийте, діти, молоко – будете здорові». Колись таке популярне гасло закликало дітей будь-якого віку вживати молоко та молокопродукти, що додавало впевненості у своєму здоров’ї. Можливо, саме через це декілька десятиріч тому діти були здоровішими від теперішніх школярів. Що їдять наші діти, чому надають перевагу тоді, коли батьки не бачать? Чи харчуються у шкільній їдальні?

Кожного ранку, відправляючи десятирічного Ігорчика до школи, мама дає йому «кишенькові» гроші. «Хай дитина щось собі купить», – каже жінка. Але після повернення зі школи мама питає у сина, куди той потратив гроші. Одного дня Ігор купив собі сухарики, другого – чипси, а на третій день разом із хлопцями з класу ходили на морозиво. Це аж ніяк не задовольнило сподівання матері, бо вона думала, що її чадо нормально харчувалося протягом усіх цих днів. ... Читати далі »
Переглядів: 1775 | Додав: bond | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)

Злочин проти народу


Законопроект №9127 прийматиметься сьогодні. Кабмін упевнений, що Президент його підпише негайно. Я стверджую й попереджаю: поставивши цей підпис, Янукович скоїть тяжкий злочин, свідомо спрямований на руйнування основ держави і суспільства. А що потім? Якби Україна була демократичною правовою державою, як записано в Конституції, то потім було б таке: спікер Литвин, прем’єр Азаров та міністр юстиції Лавринович усуваються від посад і йдуть під суд. Міністерство соціальної політики закривають, Тігіпка звільняють через непотрібність, парламент розпускають. Оголошуються дострокові вибори — парламентські та президентські. Рішенням суду діяльність Партії регіонів і Народної партії (даруйте, але саме так вона себе називає) припиняється, обидві партії влади розпускаються судом — за антиконституційні дії, які підривають основи держави і суспільства. Президент під суд іде трохи згодом… ... Читати далі »
Переглядів: 789 | Додав: bond | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)

Мороз притисне
Олександр Мороз переконаний, що рейтинг Соціалістичної партії дещо упав, тому що для цієї сили закритий доступ до ЗМІ. Однак на попередніх виборах СПУ зайняла 6 тисяч депутатських крісел різного рівня. Про це лідер соціалістів заявив у неділю, 18 вересня, на святкуванні 20-річчя партії в Івано-Франківську.
Політик вважає, що перебування в СІЗО ще не є показником опозиційності політика.
«Тимошенко і Луценко в Лук’янівському СІЗО сидять  не за опозиційність. Це по-перше. 
По-друге, вони ніякі не опозиціонери, а конкуренти у боротьбі за владу. Ми, соціалісти, пропонуємо зовсім інші форми реалізації державної влади», – підкреслив голова СПУ.
Мороз також сказав, що Соцпартія не буде підтримувати Тимошенко і ставити партійні намети під Печерським судом.
«Це дуже погано, що жінку саджають у тюрму, але набагато страшніше, коли проти прем’єр-міністра відкривають за зловживання повноваженнями ... Читати далі »
Переглядів: 742 | Додав: bond | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)

Олег Тягнибок:
«Праця Ярослава Стецька стала ідеологічною основою ВО «Свобода»

17-18 вересня голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок взяв участь у святкуванні 20-ї річниці Незалежності України у Мюнхені. Урочистості було організовано товариством «Україна» за підтримки Генерального Консульства України в Мюнхені.
В суботу, 17 вересня, на цвинтарі Вальдфрідгоф відбулася процесія з панахидою та покладанням вінка до пам'ятника Героям, що віддали свої життя у боротьбі за волю України. У процесії брали участь Апостольський екзарх греко-католицьких українців Німеччини та Скандинавії владика Петро Крик, священики Української греко-католицької та Української православної церков Мюнхена, Генеральне Консульство України в Мюнхені у повному складі, представники українських громадських організацій міста.
Після панахиди процесія вирушила до могил провідників українського національного руху Степана Бандери та Ярослава Стецька, похован ... Читати далі »
Переглядів: 829 | Додав: bond | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)

Будувати український світ
У понеділок до Івано-Франківська завітав голова ОУН(б), заступник голови Української Всесвітньої Координаційної Ради, генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів.
На зустрічі із місцевими журналістами він поділився своїми враженнями від поїздки різними містами України. Зокрема, лідер Світового конгресу українців побував на теренах Східної України, де мав можливість переконатися, що поділ України – це всього лише міфи. Насправді, за словами пана Романіва, українці на сході такі ж, як і на заході. «Наше завдання сьогодні – не лише плакати і нарікати. Ми повинні будувати український світ», – наголосив пан Романів.
Основну увагу голова ОУН(б) звернув на питання, котрі в Україні піднімаються найчастіше, зокрема питання мови: «Ми повинні шанувати всі мови, але пам’ятати, що державною в нас є українська. Тому потрібно раз і назавжди закінчити розмови про впровадження якоїсь другої державної м ... Читати далі »
Переглядів: 760 | Додав: bond | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (1)

Влада і опозиція об'єднуються, але кожен – по-своєму
Початок активної підготовки українських політиків до виборів у Верховну Раду, що пройдуть восени 2012 року, ознаменували доцентрові процеси у владі та опозиції.
Підминаючи під себе інших політиків, Партія регіонів діє за вже накатаним сценарієм. На виборах до парламенту 2007 року «регіонали» так само одного за одним поглинали своїх політичних сателітів: Республіканську партію нинішнього міністра палива та енергетики Юрія Бойка чи, наприклад, Партію промисловців і підприємців нинішнього депутата від ПР Анатолія Кінаха. Сьогодні свою політичну силу приніс у жертву «регіонам» віце-прем'єр Сергій Тігіпко. Політологи переконані – на черзі й інші провладні політичні сили.
Зовні схожі об'єднавчі процеси у владі та в опозиції мають одну істотну відмінність. Якщо в Партію регіонів політичні проекти вступають «з потрохами» і припиняють своє самостійне політичне існування, то в ... Читати далі »
Переглядів: 941 | Додав: bond | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)

Пригоди наших в Америці

Там, далеко за океаном, у досі тобі  чужій країні в тобі народжується дух борця, ти починаєш розуміти, що можна жити по-іншому, успішніше, гідно, чесніше, відстоювати свої права і бути почутим. Бути людиною, на яку зважають. Втім, як кажуть, у кожного своя доля і свій шлях широкий. Кожний вправі вибирати, де йому краще. Пропонуємо вашій увазі кілька свіжих штрихів про Америку. Країна очима іванофранківців.

Дмитро КІНАХ, 19 років, студент:
– Мені вперше випала нагода поїхати на все літо подалі від дому. Самому, та й ще не будь-куди, а в Америку. Спочатку з одногрупниками планували на Аляску, там, кажуть, за літо можна добряче заробити. Але в турфірмі сказали, що там роботи нема. Отож вибирати не доводилося й ми взяли перше-ліпше, що прийшло із США.
Дівчатам пропонували роботу офіціантками й по догляду за діт ... Читати далі »
Переглядів: 844 | Додав: bond | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)