П`ятниця, 19.04.2024, 22:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 26 » КОМУНАЛКА
10:12
КОМУНАЛКА
Структуризували квартплату і поділили території
Міськрада затвердила структуру, періодичність та строки надання послуг з утримання будинків і прибудинкових територій, які будуть обов’язковими до виконання житлово-експлуатаційними організаціями всіх форм власності.
Як повідомив директор «Єдиного розрахункового центру» Вадим Войтик, рішення регламентує вимоги щодо кожної з послуг, що надаються власникам та наймачам житла. Скажімо, прибирання прибудинкової території проводитимуть щоденно, крім неділі та святкових днів, з 6 до 9 години ранку. Обов’язковими також будуть щотижневе прибирання озелененої смуги вздовж входів до житлових будинків, регулярне вологе прибирання сходових та їх миття двічі на місяць.
Послуги з технічного обслуговування будинкових мереж передбачено надавати відповідно до встановлених нормативів і при підготовці будинків до зими. Поточні ремонти здійснюватимуться на замовлення споживачів та балансоутримувачів будинків чи згідно із затвердженим у встановленому порядку планом-графіком й включатимуться в розрахунок тарифу лише за фактом підписання актів виконаних робіт.
Інформацію про структуру, періодичність та строки надання послуг доводитимуть до споживачів при укладанні угод на утримання будинків та розміщуватимуть на інформаційних стендах у під’їздах чи біля будинків і на сайтах виконавців послуг.
Також депутати ухвалили рішення про затвердження тимчасових схем прибудинкових територій багатоквартирних будинків. Воно врегульовує питання складу прибудинкових територій, зокрема спільного використання. Встановлена мінімально допустима величина прибудинкової території, яка не може бути меншою за територію технічного обслуговування будинку.
За словами В.Войтика, наразі затверджуватимуться тимчасові схеми прибудинкових територій, бо на державному рівні ще відсутня відповідна нормативна база. Однак їх площі можуть уточнюватись при проведенні громадських слухань.
Крім того, відповідно до ухваленого рішення до кінця року департамент містобудування та архітектури має розробити та подати на розгляд міськради пропозиції щодо порядку підготовки проектів розподілу територій мікрорайонів міста.

Освітлення буде «люкс»
На околицях міста та в дворах багатоповерхівок необхідно модернізувати мережі зовнішнього освітлення.

Про це повідомив головний інженер ДП «Міськсвітло» Михайло Мулик. За його словами у багатьох випадках віддалені й бічні вулиці в мікрорайонах міста все ще освітлюються так званими лампочками розжарювання. Наразі їх є приблизно три з половиною тисячі й вони дуже часто перегорають, хоча їх офіційний ресурс роботи становить дві тисячі годин.
«Лампи розжарювання вже давно фізично й морально застаріли та потребують заміни,  – каже М.Мулик. – Тут можна йти двома шляхами: монтувати натрієві лампи або світлодіодні». За його словами, світлодіодна лампа, розрахована на 50 тисяч годин роботи, вартує 1,5 тисячі гривень. А натрієва лампа з ресурсом у 10 тисяч годин коштує 450-500 гривень.
Крім того, головний інженер «Міськсвітла» повідомив, що реконструкції потребують й повітряні мережі освітлення, яких в місті є 290 кілометрів. На його переконання, при реконструкції таких ліній необхідно ширше застосовувати так звані ізольовані самоутримні кабелі. «Зараз навіть при легенькому вітрі чи дощі до 70% мереж відключає автоматика захисту. Тож застосування ізольованих самоутримних кабелів – це підвищення безпеки й надійності роботи зовнішнього освітлення», – пояснив М.Мулик. Принагідно він попросив міську владу розробити програму модернізації зовнішнього освітлення та його мереж у віддалених мікрорайонах і дворах, передбачивши для цього в бюджеті наступного року необхідну суму коштів.
Міський голова Віктор Анушкевичус підтримав цю пропозицію, зазначивши, що питання якісного і надійного зовнішнього освітлення міста у вечірній та нічний час – це один із чинників боротьби зі злочинністю.

Вікторія КРАМКАЧ

Переглядів: 985 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]