Вівторок, 19.03.2024, 12:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 08
Олександр Сич:
Майбутні вибори – боротьба великих грошей


«Західний кур’єр» розпочав чергову серію зустрічей в редакції з відомими політиками та посадовцями.
На старті нового політичного сезону, який ознаменувався в Україні з початком осені,  першим гостем «ЗК» став голова обласної ради Олександр Сич. З ним представники ЗМІ Прикарпаття розмовляли не лише як з посадовцем, головою обласної організації ВО «Свобода», але і як з політологом.


– Олександре Максимовичу, яким за вашим аналізом як політолога та з позиції голови облради бачиться політичний сезон кінця 2011-2012 рр.?
– Ситуація розвивається дуже динамічно і брати на себе сміливість прогнозувати, що буде через рік – надзвичайно ризиковано. Якщо ж говорити принципово, то перш за все – це залежить від того, який буде прийнятий закон «Про вибори депутатів Верховної Ради України», бо він визначатиме всю суть політичн ... Читати далі »
Переглядів: 1218 | Додав: bond | Дата: 08.09.2011 | Коментарі (0)

Міліціонери пантрували, а злодії крали
Впродовж кількох місяців і тільки у ніч з четверга на п’ятницю з будинку №10-б на вул. Бандери невідомі викрадають електролічильники. Правоохоронці про це знають. Поблизу будинку чергують міліцейські патрулі. Однак  це не допомагає.
Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, минулого тижня на вул. Бандери 10-б знову викрали три лічильники. А загалом з цього будинку вже поцупили 20 пристроїв обліку електроенергії. Начальник ЖЕО №4 Віктор Шимко свого часу висловив припущення, що електролічильники краде хтось із мешканців будинку або за їхньою допомогою, бо двері під’їздів обладнані домофонами.
Хто ж це робить, достеменно встановити наразі не вдалося. Та й запобігти крадіжкам правоохоронці, очевидно, не в силі. Хоча ще на початку липня заступник начальника МВ УМВС Андрій Прусак інформував, що «за цими фактами порушені кримінальні справи і є підозрюва ... Читати далі »
Переглядів: 927 | Додав: bond | Дата: 08.09.2011 | Коментарі (0)

Хто то рахує?

Михайло Сеньків, депутат міськради, ВО «Свобода» 


Києву на потреби УЖКГ та дороги з держбюджету Микола Янович обіцяли виділити додатково півтора мільярда гривень. Львів також не обминули увагою – з обіцяних 250 мільйонів на ремонт доріг вже виділили 180 мільйонів. Не зле. Івано-Франківськ – не Київ, не Львів, але заселяють його нічим не гірші українці. І оскільки ми також наповнюємо бюджет, то логічно, що з нього також очікуємо грошей. Хоча б на ті ж дороги. Бо, чесно кажучи, почуваєшся в такій ситуації обділеним. Зрозуміло, названі міста-везунчики наступного року будуть приймати Євро-2012. І держава намагається їх підтримати. Тим більше, що можна буде заробити на спортивному видовищі копійку. Проте цього разу не в державну, а приватну кишеню. Але, як кажуть, хто то рахує?
Хвилиночку. Наш Івано-Франківськ наступного року також матиме нагоду святкувати. Як-не-як – 350 років за плечима. Можливо, для ... Читати далі »
Переглядів: 802 | Додав: bond | Дата: 08.09.2011 | Коментарі (0)

Комунальники рапортують про підготовку до зими

Особливу увагу при підготовці житлового фонду до зими слід звернути на утеплення та ізоляцію мереж у підвалах й на горищах багатоповерхівок, «щоб не було так, що десь «прихопить» трубу і «заморозиться» цілий будинок», – застеріг комунальників на вівторковій апаратній нараді в міськвиконкомі перший заступник міського голови Зіновій Фітель.

Цього тижня про підготовку до зими звітували керівники перших трьох ЖЕО. Начальника ЖЕО №1 Мирослава Курчія непокоїть саме стан будинкових систем і розгалужень в підвалах та на горищах. Він повідомив, що в 53-х будинках зі 114-ти мережі теплопостачання вже заповнені водою і перебувають під тиском, у 15-ти будинках цей процес на завершальній стадії, а підготовка 20 будинків ще перебуває «в роботі». У трьох будинках викрали лічильники і їхні мережі неможливо заповнити водою, а до чотирьох будинків ще не відремонтували теплотраси. Власн ... Читати далі »
Переглядів: 803 | Додав: bond | Дата: 08.09.2011 | Коментарі (0)

Старі проблеми вирішать нові програми?

Програму ремонту і реконструкції так званої дворової каналізації запропонував розробити мерії начальник ЖЕО №1 Мирослав Курчій. Він каже, що «проблема несправної дворової каналізації – це міна уповільненої дії».

Мешканці систематично скаржаться на затоплення підвалів, працівники «Водоекотехпрому» виїжджають на виклики, каналізацію чистять, але бажаного ефекту це не дає. Скарги повторюються. Комунальникам по кілька разів доводиться виконувати одну й ту ж роботу. Тож, за крилатим висловом одного водопровідника, «треба міняти систему».
«Така програма дійсно необхідна, – погоджується перший заступник міського голови Зіновій Фітель, – і над нею треба працювати. П’ятнадцять років тому депутат міськради Микола Гладун запропонував розробити програму «Дахи». П’ятнадцять років ми робимо дахи. Не всі ще зробили, але робимо. Це факт. І це дає ефект», – принагідно пригадав перший віц ... Читати далі »
Переглядів: 972 | Додав: bond | Дата: 08.09.2011 | Коментарі (0)

Готують земельний аукціон

Міська влада посилено готується до проведення аукціону з продажу землі, який може відбутися наприкінці листопада-початку грудня і поповнити бюджет міста на 5-6 мільйонів гривень.

Про це повідомив в.о. начальника управління земельних відносин міськвиконкому Микола Іванчишин. Він зазначив, що двічі аукціон не відбувся через відсутність заяв потенційних покупців. «Виставляти на продаж великі земельні ділянки недоцільно, натомість треба пропонувати малі компактні ділянки», – вважає М.Іванчишин.
На викуп орендованої землі під об’єктами приватної власності наразі теж розраховувати не доводиться. Таким потенційним покупцям землі управління земельних відносин надіслало 20 клопотань про викуп орендованих земель, але позитивних відповідей від них не одержало,  лише дві відмови через скрутне фінансове становище.
«Зараз землю в основному викуповує малий і середній бізнес, в надії застави ... Читати далі »
Переглядів: 873 | Додав: bond | Дата: 08.09.2011 | Коментарі (0)

Таксистів заспокоюють
Правоохоронці затримали осіб, які підозрюються у навмисному пошкодженні машин однієї зі служб таксі Івано-Франківська.
Про це повідомив заступник начальника МВ УМВС підполковник міліції Андрій Прусак. «За підозрою у скоєнні цих злочинів затримано четверо осіб. Зараз проводяться слідчо-оперативні заходи для встановлення можливих свідків цих подій та профілактичне відпрацювання міста, до якого задіяні 100 співробітників міліції та 15 екіпажів ДАІ», – заявив він.
Нагадаємо, що минулого тижня під стінами УМВС в області та адмінбудинком таксисти провели акцію протесту, викликану хвилею пошкоджень і підпалів автівок однієї зі служб таксі. Загалом невідомі пошкодили сім і підпалили три таксівки. На розкриття цих злочинів голова ОДА Михайло Вишиванюк дав правоохоронцям тиждень часу.

Зникли три  маршрути
Приватні перевізники продовжують відмовлятися обслуговув ... Читати далі »
Переглядів: 978 | Додав: bond | Дата: 08.09.2011 | Коментарі (0)

Оксана Романчук:
«Чоловік мені більше подобається як юрист, а не як чиновник»


Газета «Західний кур’єр» продовжує знайомити читачів з сім’ями відомих бізнесменів та політиків Прикарпаття. Адже кожна людина цікава не лише своїми здобутками, а й тим, що складає її особистість. Тож предметом нашої розмови є те, що, як правило, залишається поза кадром…
Сьогодні в гостях рубрики «Тет-а-Тет» – дружина екс-заступника губернатора Івано-Франківської області, ексцентричного політика, керуючого партнера відомої юридичної компанії «Moris Group» Андрія Романчука Оксана.


–    Пані Оксано, розкажіть, як зародились ваші стосунки з Андрієм Романчуком?
–    Ще будучи студенткою, я почала працювати у Благодійній громадській фундації імені Короля Юрія. Спочатку – як волонтер, просто допомагала у деяких проектах. І якраз у тому приміщенні знаходився офіс юридичної фірми «Lex Consulting», з якої ... Читати далі »
Переглядів: 1676 | Додав: bond | Дата: 08.09.2011 | Коментарі (0)

Тарасик Грабчук потребує нашої допомоги
Батьки чотирирічного Тарасика Грабчука сподіваються на допомогу у лікуванні їхнього сина. Зараз хлопчик разом з мамою перебуває у клініці м. Нюрнберга, що в Німеччині. Йому терміново потрібно зробити операцію із пересадки кісткового мозку, а на це потрібно до 250 тисяч євро.
Історія хвороби хлопчика просто вражає – вона дала про себе знати цілком несподівано. Схвильований батько каже, що сім’я до трьох років жила так, як і основна більшість людей – побутовими клопотами та потребами. Проте одного дня все помінялося. У трирічному віці хлопчик раптом сказав, що його болить нога. Спочатку батьки на це не звернули уваги, але згодом почали робити обстеження. Як результат – дитині встановили важкий діагноз. Це була нейробластома четвертого ступеня. Після такого страшного діагнозу життя сім’ї Грабчуків набрало зовсім іншого змісту.
«Наша історія дуже схожа до тих, хто пережив таке страшне лихо. Коли н ... Читати далі »
Переглядів: 912 | Додав: bond | Дата: 08.09.2011 | Коментарі (0)