Вівторок, 19.03.2024, 09:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 29
Наше завдання –
не повторювати чужих помилок



 
Наталя ГОЛОДЮК,
депутат міськради, ВО «Свобода»


Пригадується мені, як тільки розпочалася каденція депутатів 6-го демократичного скликання, всі закидали нам, молодим депутатам, що у нас відсутній досвід у вирішенні проблем. Проте ми з величезною завзятістю взялися за їх вирішення. А роботи було ой як немало.
Фракція ВО «Свобода», до якої я належу, довірила мені працювати у депутатській комісії з питань будівництва, архітектури, земельних відносин, охорони навколишнього середовища та сприяння розвиткові сіл. Парадоксом для мене було те, що багато конфліктних питань, що стосувалися землі та будівництва, дісталися нам у «спадок» з попередніх каденцій, які чомусь не були вирішені значно досвідченішими депутатами. Але ми, сповідуючи теорію послідовних кроків, вникали у суть питання, і в межах своїх повноважень намагалися ... Читати далі »
Переглядів: 690 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

Три + два

В Івано-Франківській міській раді утворилася нова фракція «УДАР-Громадський форум». Об’є-днання відбулося на базі трьох представників «Громадського форуму» та двох – партії УДАР. Лідером фракції обрано «срібного призера» минулих виборів на посаду міського голови Юрія Солов’я.
 

Об’єднавці вважають, що такий крок стане прикладом консолідації зусиль для інших політичних сил, представлених у міській раді. За деякою інформацією, згодом до новоствореної фракції можуть приєднатися два депутати від «Нашої України».
«Незважаючи на те, що сьогодні Івано-Франківська міська рада має абсолютну більшість в особі партії «Свобода» в кількості 34 чоловік, але поряд з тим воз’єднання наших фракцій буде носити серйозний і суттєвий характер. Це крок до того, щоб збільшити наш вплив на ті процеси, які сьогодні відбуваються в міській раді», – зазначив Юрій Соловей.

Олександр ЧОРНИЙ


Переглядів: 777 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

На Косівщині біля хати селянин зіштовхнувся з ведмедем

У гірському селі Річка Косівського району  Івано-Франкі-вської області на місцевого мешканця напав ведмідь.
Зустрівся з клишоногим 43-річний Василь Григорчук на вузенькій стежці неподалік від свого будинку. Не встиг навіть збагнути, що сталося, як хижак повалив його на землю.
– Піднявшись на задніх лапах, ведмідь заревів і накинувся на мене.  Потім почав тягати у різні боки, як іграшку. Не кусався, тільки штовхав мене. А потім різко схопився і втік .... Це сталося в лічені секунди, – розповідає Григорчук.
Перед зустріччю з ведмедем горянин й гадки не мав, що матиме таку оказію. Чоловік у гарному гуморі поспішав до сусідів на весілля, де мав бути дружбою.
За словами медиків, коли чоловіка доставили на «швидкій» у Косівську райлікарню, він був у шоковому стані. Певний час навіть говорити не міг. Після обстеження травматологи виявили на тілі потерпілого дві пове ... Читати далі »
Переглядів: 878 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

Безхатченки хочуть грітися

90% пожеж в підвалах і на горищах багатоповерхівок спричиняють особи без постійного місця проживання, які облюбували собі ці місця для ночівлі.

Про це повідомив ст. офіцер міськуправління ГУ МНС в області майор служби цивільного захисту Василь Болотенюк. За його словами, з початку року в місті виникло 277 пожеж, що на 104 більше, ніж за аналогічний період торік. 29 загорянь виникло саме на горищах і у підвалах, до яких є вільний доступ осіб без постійного місця проживання.
Найбільше таких незакритих технічних приміщень вивили в житловому фонді на території обслуговування ЖЕО №№1, 2, 3, 7, 9 і №4. Загалом під час перевірок готовності житлового фонду до зими спецкомісія виявила 163 порушення протипожежних норм і правил.
Особливе ж занепокоєння у міських рятувальників, за словами В.Болотенюка, викликає протипожежний стан та дотримання протипожежних норм в міських висотках – 11-повер ... Читати далі »
Переглядів: 917 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

Шляховики чекають на асфальт

Персональну відповідальність за виконання в цьому році передбачених обсягів робіт із так званого вибіркового капремонту доріг нестимуть керівники міського управління  капітального будівництва, – заявив міський голова Віктор Анушкевичус.

Свого часу мер говорив, що задоволений темпами виконання запланованих робіт з поточного й капітального ремонту проїжджих частин міських вулиць. Однак час минає, не за горами зима, а на окремих об’єктах шляховики до робіт ще й не приступали. Не розпочався й ремонт прибудинкових територій та міжквартальних проїздів. А коли задощить і вдарять приморозки, настеляти асфальт вже не годиться. Хоча, наші шляховики на все здатні.
Нагадаємо, що кілька об’єктів, переважно перехресть, вартість ремонту яких не перевищувала 300 тисяч гривень і на які не оголошувався тендер,  столична фірма «СЕМБУД» вже відремонтувала. Ще на чотири об’єкти на загальну су ... Читати далі »
Переглядів: 1088 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (1)

Водії маршруток знахабніли вкрай?

Пасажири скаржаться, що після страйку перевізників водії автобусів міських маршрутів ще більше знахабніли й дедалі частіше їм грубіянять, – заявила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко.

Останнім часом до міськвиконкому зі скаргами на грубу й нетактовну поведінку водіїв почали скаржитися значно більше людей. «До нас звертаються не лише пенсіонери й пільговики, котрі мають право на безкоштовний проїзд, але й прості пасажири, які за нього чемно сплачують дві гривні», – наголосила Т.Клочко. За її словами, найбільше скарг надходило на водіїв, що працюють на маршрутах №№ 22, 85, 86, котрі обслуговують різні перевізники. Між іншим, варто додати, що принаймні два останні маршрути вважаються чи не найрентабельнішими в місті.
Крім того, Т.Клочко поінформувала, що минулої неділі пасажири скаржились на відсутність громадського транспорту на вулиці Короля Да ... Читати далі »
Переглядів: 877 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

«Спрут» заліз не туди
Мешканці, яким комунальники безпідставно перекрили каналізацію, внаслі-док чого стоками затопило квартири, судитимуться з «Водоекотехпромом», вимагаючи відшкодування завданих збитків.
Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. За її словами, інцидент стався під час планового відключення боржникам водовідведення системою «Спрут» в будинку №6 на вулиці Медичній.
«Працівники «Водоекотехпрому» помилково «заглушили» цілий каналізаційний стояк, внаслідок чого затопило перший поверх будинку. Мешканці відключених квартир боргів перед «Водоекотехпромом» не мали, – наголосила Т.Клочко, – В квартирах люди недавно зробили ремонт і тепер подаватимуть до суду на відшкодування збитків».

Пошкодили електрокабелі
За минулий тиждень в місті зафіксовано три випадки аварійних знеструмлень, два з яких – через механічне пошкодження е ... Читати далі »
Переглядів: 1200 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

Чому «швидка» приїздить не швидко?

Основними причинами невчасного прибуття карет швидкої допомоги на виклики є недосконалість транспортної схеми, мала пропускна спроможність вулиць в центрі міста, суцільні «корки» на них та ігнорування водіями транспортних засобів спецавтомобілів з увімкненими проблисковими маячками й звуковими сигналами і ненадання їм переваги в русі.

Про це під час вівторкової апаратної наpади в міськвиконкомі заявив головний лікар міської станції швидкої й невідкладної медичної допомоги Ігор Ковалюк. «Що вже говорити, коли навіть депутат міськради їде вулицею «проти шерсті» й не реагує на машину «швидкої», свідком чого був заступник міського голови», –  знизав плечима пан Ковалюк. 
Він також  вкотре наголосив, що карети швидкої допомоги не можуть виїхати з території підстанції №2 на вулицю Січових стрільців, бо нею або «суне» суцільний транспортний потік, або він завмирає в « ... Читати далі »
Переглядів: 976 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

ПФЛ дивується, клуби мовчать…

У номері за 15 вересня «ЗК» опублікував матеріал «Гра на мільйон», де йшлося про незрозумілу ситуацію довкола ТОВ ПФК «Прикарпаття». Товариство, створене рішенням франківської міськради, мало реалізовувати інвест-проект щодо розбудови стадіону «Рух» і фінансування однойменного футбольного клубу. Однак проект, м’яко кажучи, пробуксовує. Головною перепоною, як вважає автор статті, є неузгодженість фінансових питань між новоствореним ПФК «Прикарпаття» і його попередником – ФСК «Прикарпаття».
На виступ газети зреагувала Професіональна футбольна ліга України. Днями на ім’я головного редактора надійшов лист за підписом президента ПФЛ Мілетія Бальчоса. Наводимо текст документа повністю:

«Шановний пане Угринчук!
Професіональна футбольна ліга з повагою ставиться до засобів масової інформації, які висвітлюють діяльність футбольних інституцій і ПФЛ зокрема стосовно футболу в Україні.
Разом з тим п ... Читати далі »
Переглядів: 972 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

Мажоритарка буде?
Президент Віктор Янукович запропонує Верховній Раді ввести в Україні змішану систему виборів до парламенту, – повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович.
«Якщо ви хочете спитати: яку виборчу систему запропонує президент України? Він на це питання відповів дуже давно. Він запропонує парламенту проект закону, де буде передбачена змішана виборча система».
«Чи поміняється пропозиція президента щодо виборчої системи? Відповідь: ні, – уточнив міністр і додав. - Думаю, що ви знаєте непогано Президента України. Якщо він прийшов до якоїсь точки зору і аргументовано її запропонував, то буде її дотримуватись».
Олександр Лавринович також уточнив, що «Венеціанська комісія, коли ухвалювала кодекс належної поведінки під час виборів, відзначила, що при дотриманні основних принципів проведення виборчої компанії, питання виборчої системи є правом кожної країни, і воно не є предметом для розгляду Венеціанської комісії».
< ... Читати далі »
Переглядів: 671 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

Литвин «вливається» в ПР

Домовленість про злиття Народної партії і Партії регіонів вже фактично досягнута, а Володимир Литвин входить у роль заступника голови Партії регіонів.

Про те, що об'єднання двох партій можливе, голова парламенту В.Литвин заявив ще 21 серпня, підкресливши, що питання об'єднання «має вирішуватися на основі діалогу». За інформацією джерел «Коммерсант-Украина», діалог вже відбувся.
Джерела видання повідомляють, що за день до того, як спікер висловив своє невдоволення уряду, у нього відбулася зустріч з активом Народної партії.
«22 вересня в Раді відбулися збори всіх регіональних керівників партії. Володимир Михайлович повідомив, що все вже майже вирішено — Народна партія вливається в Партію регіонів, а він стане заступником її голови, — розповів один з обласних керівників НП. – Те ж саме і з фракцією — її члени вступають до фракції ПР, а Ігор Шаров, голова фракції Народної партії, стає з ... Читати далі »
Переглядів: 867 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

Анатолій Гриценко:
Яценюк хоче на Банкову, бо думає, що вже лідер



Комітет опору диктатурі не уповноважував лідера «Фронту змін» Арсенія Яценюка на організацію зустрічі з президентом Віктором Януковичем. Про це заявив лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи заяву Яценюка, що опозиція хоче зустрічі з президентом.

«Я почув сьогодні його заяву, він виступав від імені опозиції. Як би так делікатно, так щоби не сказати різко... Заява, з одного боку, провокативна, з іншого боку, вона в стилі «Ми, Ніколай Второй», – зазначає голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Гриценко. – Я перевірив, може, я щось не знаю. Комітет опору диктатурі, який представляє опозиційні партії, і куди входить і «Громадянська позиція», і «Фронт змін», не приймав таких рішень і не п ... Читати далі »
Переглядів: 783 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

«Свобода»: Україна не потребує «знижок на газ»

«Україна не потребує «знижок» на газ від «кремлівських карликів», – стверджує  прес-служба ВО «Свобода», посилаючись на керівника аналітичної служби партії Юрія Левченка.

На переконання «свободівців», українські громадяни мають отримувати видобутий в Україні газ за «справедливою ціною, яка буде суттєво нижчою від тої, яку пропонують московські здирники». Українська ГТС та підземні газові сховища як стратегічний ресурс України «не може бути ні приватизований, ні відданий в концесію, ні розмитий у консорціумі». Цей ресурс, каже Юрій Левченко, має бути використаний для максимального зиску України, який можливий шляхом встановлення жорсткої пропорційної залежності цін за транзит російського газу територією України та за оренду підземних газових сховищ відповідно до відпускних цін на газ для України.
На думку ВО «Свобода», олігархи з України для отримання російсь ... Читати далі »
Переглядів: 1019 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

Костенківці страшать владу дестабілізацією
 

Українська народна партія вимагає «негайно припинити спроби силою змусити студентів Києво-Могилянської академії відмовитись від мирних демонстрацій проти політики чинного міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника». Унпісти нагадують, що студентська реакція на згортання реформ у сфері освіти, відхилення від «Болонського процесу», намагання сповна відродити комуно-радянські історичні стереотипи, обмеження застосування української мови у ВНЗ є цілком закономірною, прогнозованою і гарантованою Конституцією демократичною формою спротиву.
Українська народна партія висловлює солідарність з вимогами студентів і вимагає від президента відставки міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника, «оскільки ця особа негідна займати міністерську посаду і відповідати за освіту української молоді».
УНП також вимагає відставки міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова ... Читати далі »
Переглядів: 940 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

Вовчинець:
бюджетні надходження випереджають план


З початку року надходження до загального фонду сільського бюджету Вовчинця склали 145% від запланованих. З об’єктивних причин дещо гірша ситуація з виконанням бюджету розвитку. Однак, на переконання сільського голови Михайла Назара, до кінця року і його вдасться виконати. Зараз сільська влада готується до уточнення бюджету за результатами дев’яти місяців та складає прогнози щодо бюджету на 2012 рік.



«До бюджетного процесу ми завжди підходимо дуже зважено. Прораховуємо всі цифри та можливі ризики. І досвід показує, що не помиляємося, – каже М. Назар. – Цього року, як і в попередні, ми чітко дотримуємося плану соціально-економічного розвитку. В основному виконуємо все за ... Читати далі »
Переглядів: 1185 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

Для закоханих сердець

Івано-Франківський драмтеатр розпочинає новий театральний сезон із давно прогнозованої прем’єри. Напевно, не одна закохана пара нарешті з полегшенням зітхнула, адже про їхні почуття розкажуть актори зі сцени. Мова йде про постановку «Ромео і Джульєтти» за однойменним твором Вільяма Шекспіра.
Режисер вистави Ростислав Держипільський переконаний, що його герої будуть зовсім не такими, як у інших постановках, адже під час роботи над виставою він разом із акторами намагався зробити класичний текст максимально сучасним.
«Будь-який театр, котрий себе поважає, має за честь поставити п’єсу за Шекспіром, чого не було в Івано-Франківську ще від 1939 року», – каже пан Ростислав. На його думку, лише збалансованість колективу театру дала можливість втілити задумане у реальність. У постановці режисер використовує вже відомий трюк – мінімум декорацій. Хоча й сам стверджує, що зал під час вистави «має ахнути не від декорац ... Читати далі »
Переглядів: 767 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

Карнавал ляльок



Цими днями в Івано-Франківську проходить 5 Міжнародний фестиваль національної класики на сцені театрів ляльок «Обереги-2011». З цієї нагоди в перший день фестивалю на Вічевому майдані відбулося урочисте відкриття дійства. Учасники свята запустили в небо голубів та повітряні кульки.
Ляльки пройшлися карнавальною ходою по «стометрівці», запрошуючи мешканців та гостей Івано-Франківська відвідати вистави різних театрів. Зрештою, організатори «Оберегів» переконані, що діти самі запропонують своїм батькам відвідати вистави і поринути у світ дитинства і казок.
Цьогорічні «Обереги» по-своєму особливі. 13 різних театрів із восьми країн представили 17 вистав для різних вікових категорій. Як зауважив директор фестивалю Роман Братковський, цьогоріч на фестивалі працює два журі – доросле і дитяче. П’ятеро дітей із тих навчальних закладів, котрі є постійними відвідувачами нашого театру л ... Читати далі »
Переглядів: 1101 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

Ті ж і «мавпи»
Стартує чемпіонат України з баскетболу

У 21-й за ліком національній першості виступатиме 14 клубів – до чортової дюжини торішніх учасників додалися «Черкаські мавпи». За попереднім варіантом календаря змагань саме в Черкасах мала розпочати свій похід франківська «Говерла». Однак згодом розклад ігор змінили. Відтак перший офіційний матч прикарпатці зіграють на майданчику семиразового чемпіона країни – маріупольського «Азовмаша». Через дві доби «Говерлу» чекають у Донецьку.
Чемпіонат Суперліги триватиме вісім місяців і завершиться 31 травня наступного року. На відміну від попереднього сезону, регулярна першість складатиметься не з чотирьох, а з трьох кіл (39 ігор замість 48-ми у сезоні-2010/11). Вісімка кращих продовжить боротьбу за медалі у серії плей-офф. Формат Кубка Суперліги змін не зазнав. Боротьбу за приз поведуть вісім найкращих команд за підсумками двох перших к ... Читати далі »
Переглядів: 1011 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

Суперника… підібрали на дорозі

В шести містах Європи розпочалися групові турніри основного раунду Кубка УЄФА (матчі у групах триватимуть до 2-го жовтня). Чемпіон України – франківський «Ураган» змагається в сербському Крагуєваці. У дебютному поєдинку прикарпатці позавчора переграли кіпрську «Омонію».
До місця групового турніру «Ураган» добирався за маршрутом Івано-Франківськ – Київ – Відень – Бєлград – Крагуєвац впродовж доби. Спершу – потягом, потім – літаком, а заключну частину шляху (140 км від Бєлграда до Крагуєваца) «ураганівська» делегація здолала автобусом.
Цікаво, що під час автомандрівки число пасажирів в транспортному засобі зросло вдвічі. Дорогою українці підібрали… кіпрську «Омонію», в якої вийшов з ладу власний автобус. Ось так несподівано наші земляки познайомилися зі своїм першим суперником.
І хоч кіпріотам для виходу в основний раунд довелося долати сито кваліфікації, вони виявилися непростим опонентом. Вже ... Читати далі »
Переглядів: 987 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (1)

Шість кроків до фінішу

Минулого тижня в обласному чемпіонаті зіграно матчі двох турів. Претенденти на нагороди знову не уникли втрат. Для декотрих з них вони можуть мати фатальні наслідки.

1 ліга. 23 тур
«Карпати» Коломия –«Газовик» – 1:0 (Макогон, 69-авт.). Попереджені: Т.Мельничук (Г). Арбітр Лаврів. Юнаки – 1:0.   
Серед поєдинків, що відбулися в середу, виокремлювався матч в Коломиї. Місцеві «Карпати» приймали одну з найбільших несподіванок сезону – богородчанський «Газовик». Господарі здобули мінімальну перемогу. Цікаво, що автором єдиного голу в зустрічі оголошено голкіпера «газовиків». Втім, особливої провини воротаря немає, то був банальний рикошет… За офіційними даними на трибунах стадіону зібралося 1 500 вболівальників.
«Яспіль» – «Пробій» – 2:0 (Фірсов, 45, 78). Попереджені: Паращій, Романчук, Фірсов – Н.Король, В.Борисевич, І.Білик, Свірід ... Читати далі »
Переглядів: 1047 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

Прикарпатці перемагають

В чергових матчах першості країни прикарпатці здобули перемоги. Особливо потішив гостьовий успіх «Енергетика», який зумів перемогти одного з лідерів – білоцерківський «Арсенал». Нагадаємо, що після відставки Богдана Блавацького командою наразі керують Микола Вітовський і Олег Стеф’юк.  

Першість України. 1 ліга. 12 тур.
24-25 вересня. «Динамо-2» – «Кримтеплиця» – 0:2. «Нафтовик-Укрнафта» – «Сталь» – 3:4. «Зірка» – «Титан» – 4:1. «Миколаїв» – «Геліос» – 2:0. «Нива» В – «Севастополь» – 0:0. «Львів» – «Буковина» – 1:2. «Одеса» – «Металург» – 0:1. «Арсенал» – «Енергетик» – 1:2 (Лебединець, 36 – Боришкевич, 74-п., Чернов, 90+3). «Олімпік» – «Говерла-Закарпаття» – 0:1.
Завтра в 13-му турі «Енергетик» прийматиме «Зірку», а у середу, 5 жовтня, буде гостем «Миколаєва».

Становище команд

               ... Читати далі »
Переглядів: 937 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. «Благо» – Опришівці – -:- (поразка обом суперникам). Микитинці – «Благо» – 1:0. Угорники – «Форум» – 2:3. Хриплин – Опришівці – 3:2. Крихівці – Микитинці – 1:1. 
Становище команд
                  І    О    М
Крихівці     14    30    37-12
«Форум»     14    28    32-20
Микитинці    14    27    40-21
Опришівці    14    22    29-28
«Благо»      13    21    34-13  
Угорники    14    19    40-33
Вовчинець    14    9    22-41
Хриплин      13 &n ... Читати далі »
Переглядів: 1052 | Додав: bond | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)