Четвер, 18.04.2024, 21:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 26 » ПОЛІТИКА
09:38
ПОЛІТИКА
Мороз притисне
Олександр Мороз переконаний, що рейтинг Соціалістичної партії дещо упав, тому що для цієї сили закритий доступ до ЗМІ. Однак на попередніх виборах СПУ зайняла 6 тисяч депутатських крісел різного рівня. Про це лідер соціалістів заявив у неділю, 18 вересня, на святкуванні 20-річчя партії в Івано-Франківську.
Політик вважає, що перебування в СІЗО ще не є показником опозиційності політика.
«Тимошенко і Луценко в Лук’янівському СІЗО сидять  не за опозиційність. Це по-перше. 
По-друге, вони ніякі не опозиціонери, а конкуренти у боротьбі за владу. Ми, соціалісти, пропонуємо зовсім інші форми реалізації державної влади», – підкреслив голова СПУ.
Мороз також сказав, що Соцпартія не буде підтримувати Тимошенко і ставити партійні намети під Печерським судом.
«Це дуже погано, що жінку саджають у тюрму, але набагато страшніше, коли проти прем’єр-міністра відкривають за зловживання повноваженнями кримінальну справу. Тимошенко повинна відповідати за свої вчинки. Але не треба з суду робити шоу».
Коментувати вчинки колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Мороз категорично відмовився. Лише кинув репліку: «Луценко – це найбільше в моєму житті розчарування».
«Він був міністром до тих пір, поки не виявилося, що він – заступник Балоги, як керівника штабу, по розвалу парламенту. Тоді його зняли з посади міністра», – сказав головний соціаліст.
За словами Мороза, він офіційно звертався до Президента України Віктора Януковича, щоб Ю. Луценка не арештували, бо, мовляв, він і так усе скаже, що потрібно. І «навіщо робити героя з людини, яка того не вартує».
Олександр Мороз також переконаний, що нині розвелося багато політиків і демагогів, які називають себе патріотами. У той же час про Україну ніхто не думає й не переживає за її майбутнє. Свідченням цьому є прийняті пенсійна та податкова реформи та реформа про землю.
«Роздеруть землю – роздеруть Україну», – переконаний політик. – А тому нині всі сили кинуті на підготовку до чергових виборчих перегонів, щоб у парламенті соціалісти знову мали свою фракцію».
«Наше гасло: «Голосуй за себе – голосуй за соцпартію».  Об’єднуватися плануємо з лівими силами. Зокрема партіями Ніколаєнка та Вінського. Окрім того, «Партія дітей війни» оголосила про призупинення своєї діяльності й влилася в СПУ. Уже створили координаційну раду», – запевнив  лідер соціалістів.
За його словами, ведуться консультації про об’єднання ще з майже десятком партій.
Водночас він зауважив, що закон про партії не передбачає процедури об’єднання, а процедура ліквідації партії є складною. Тому соціалісти прагнуть якнайшвидше знайти відповіді на ці запитання, адже час до виборів доволі обмежений.
А ще головний соціаліст розповів, що отримав нещодавно літературну премію імені Дмитра Луценка, веде програму на радіо «Культура» й прагне «пробити» її на перший канал.
Та найбільше обурення у виваженого і витриманого політика викликав факт продажі у Санкт-Петербурзі приміщення квартири – музею Шевченка.
«То де ж ви, справжні патріоти? Невже неможна було знайти кілька тисяч рублів, щоб викупити цей острівець національної гордині українців? Треба було піти по людях і по копійці зібрати, але врятувати музей Кобзаря. Нині там – взуттєвий магазин», – з болем зауважив Мороз.
Олександр Мороз презентував також свою нову збірку поезій «Квіти з тернами», яка вийшла нещодавно у Києві у парламентському видавництві.

Олександра ЛІСКОНОГ

Переглядів: 747 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]