Четвер, 16.05.2024, 01:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Земельні страсті
Голова ОДА Андрій Троценко відкинув звинувачення на адресу його родини про привласнення землі з нафтовими вишками
«З мого боку нема ніякої кулуарності. Інформація опосередковано зачіпала  мене як посадову особу. Як людина публічна я готовий у публічний спосіб аргументувати навіть не свої дії, а моєї родини», – зауважив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Троценко.
Нагадаємо, минулого тижня в інтернет-просторі появилася інформація про те, що на батька голови ОДА – Володимира Троценка – оформлена земельна ділянка у Микуличині в урочищі «Чемериця», на якій розміщена нафтова вишка.
Зрештою, голова ОДА аргументував таке прагнення членів його родини отримати земельну ділянку законним правом і повідомив, що зем ... Читати далі »

Переглядів: 557 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Микола ВІТЕНКО, секретар Івано-Франківської міської ради


Українського змісту Україна!
В сьогоднішні, без сумніву, найважчі дні нашої незалежної історії я хочу привітати мешканців міста Івано-Франківська та всіх українців із 23-ю річницею Незалежності України. Найголовніше я бажаю усім миру, спокою, оптимізму та віри у світле майбутнє нашої держави.
Уже десять місяців увесь український народ щодня живе з найосновнішою думкою в голові, думкою про долю своєї Батьківщини, своїх рідних та близьких. Я впевнений у тому, що сьогодні не знайдеться байдужого до питань існування незалежної України, до проблем вимушених переселенців з інших областей нашої країни, до стану нашої армії та війська. Зараз кожен українець, як один, в спільному пориві прагне якомога швидшої перемоги над ворогом та повернення лад ... Читати далі »

Переглядів: 465 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

ЕКСПЕРТНА ДУМКА


Провал в усіх напрямках
Офіційна статистика свідчить, що Україна зустрічає цьогорічний День Незалежності всього в кроці від прірви. В I півріччі реальний ВВП впав на 3% – в 2,3 раза більше, ніж рік тому. Тільки в II кварталі економіка стала менше на 4,7%. Моторошні тенденції, які було неможливо уявити ще рік тому, коли країна відзначала свій 22-й День Незалежності і прагнула в прекрасне європейське майбутнє.
Надії, які плекав прем'єр Арсеній Яценюк на пожвавлення виробництва в результаті девальвації гривні, не виправдалися. Тільки в липні 2014 промвиробництво обвалилося на 12,1%, найбільше постраждали видобуток вугілля, машинобудування, хімпром, металургія – галузі, сконцентровані в основному в охопленому вій ... Читати далі »

Переглядів: 567 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Фестиваль волі
Патріотичне дійство «Довбушфест» зібрало майже 20 тисяч гостей


Незвична хода центральною частиною міста у супроводі трембітарів та опришків на конях, спортивні забави, етноярмарка та чимало цікавих патріотичних розваг. Так відзначили День Незалежності в обласному центрі Прикарпаття.

Центральним дійством стало проведення фестивалю волі «Довбушфест». Для самого Івано-Франківська це новинка. Чи не вперше з-під купола ратуші перед відкриттям фестивалю  сурмили трембіти, а хода від ратуші до «білого дому» відбулася не під супровід традиційного оркестру – усі учасники ходи, на чолі якої були учасники гурту «Кораллі», співали пісню про славного опришка Олексу До ... Читати далі »

Переглядів: 591 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Музейні «літні етюди»
В суботу у Музеї мистецтв Прикарпаття відбудеться чергова акція «Ніч у музеї». Щоправда, організатори трохи змінили формат заходу. Акцію «Літні етюди в Музеї мистецтв Прикарпаття» проводять із метою популяризації музею серед населення краю, а також збирають кошти для реставрації творів мистецтва, котрі перебувають у фондах.
«Ми хочемо проводити схожі акції щороку, адже зазвичай наш музей відкритий з 10 до 17 години. А тому мешканці міста дуже рідко відвідують наш заклад, переважно нашими гостями є туристи або студенти мистецьких навчальних закладів, – каже куратор проекту Михайло Тимчук. – Ми прагнемо популяризувати ту експозицію, котра сьогодні виставлена у нашому залі, та зацікавити пересічних краян мистецтвом».
У програмі мистецького вечора передбачена лотерея ... Читати далі »

Переглядів: 824 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Історія у документах і фактах
В обласній універсальній науковій бібліотеці презентовано книгу документів та матеріалів «Український національно-визвольний рух на Прикарпатті в XX столітті. Том I, книга 1. 1919-1929 рр.». Над виданням працював колектив фахівців Інституту історії, політології та міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника під керівництвом директора Миколи Кугутяка.
Наукові документальні дослідження національно-визвольного руху на Прикарпатті у минулому столітті – це дуже маловивчена сторінка нашої історії, запевняють фахівці, а тому й переконують, що навіть презентація цих декількох томів – це лише початок великої дослідницької справи.
Директор навчально-наукового центру досліджень українського національно-визвольного руху ім. Олександра Карпенка, що діє при Прик ... Читати далі »

Переглядів: 569 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Дербі на користь новачка
У День Незалежності традиційно відбувся фінальний матч розіграшу Кубка Івано-Франківщини з футболу. У ньому зійшлися два представники Рожнятівщини – «Кроно-Карпати» з Брошнева-Осади і ФК «Перегінське», новачок обласних змагань.
Варто зауважити, що дербі у вирішальному матчі кубка області є доволі рідкісним явищем. За останні шість десятиліть подібне трапилося лише одного разу! У 2001 році в боротьбі за трофей зійшлися два представники Коломийщини – «Дельта» з Гвіздця і ФК «Королівка».
Варто зауважити, що брошнівчани у своїй історії двічі діставалися фіналів кубка і двічі його здобували. Було це, правда, ще півстоліття тому – у 1964 та 1965 роках місцеві «Карпати» почергово обіграли «Нафтовик» з Надвірної та калуський «Хімік& ... Читати далі »

Переглядів: 544 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Підготовку завершено
Цієї суботи в Україні стартує новий футзальний сезон
У суботу матчем за Суперкубок України розпочинається новий футзальний сезон. Перший трофей розіграють чемпіон і володар кубка – харківський "Локомотив" та львівська "Енергія", що була суперником «залізничників» у фіналі національного кубка. Матч пройде у Харкові. А вже за тиждень стартує 22-й чемпіонат країни.
Його учасникам стануть десять команд – харківський "Локомотив", львівська "Енергія", івано-франківський "Ураган", "Кардинал-Рівне", луганська ЛТК, хмельницький "Спортлідер+", а також чотири новачки з 1-ї ліги – "Лукас" Кременчук, «СумДУ» Суми (свого часу вже виступала в еліті), криворізький & ... Читати далі »

Переглядів: 739 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Повторяться маски-шоу?
Вірус Ебола має мізерні шанси потрапити в Україну


Протягом останніх декількох тижнів ЗМІ почали поширювати інформацію про новий вірус, котрий може потрапити і в Україну. Мова йде про вірус Ебола. Минулотижнева інформація про хворого у Румунії не підтвердилася, натомість відомо, що в Іспанії від цієї недуги не змогли врятувати священика, котрий перебував із місією в зоні зараження вірусом. Це перший випадок потрапляння хвороби на європейський континент.

Наскільки загрозливою для нас є ця «нова» болячка, що вона приховує і чи варто її боятися? Лікарі-епідеміологи застерігають, що вірус може потрапити в Україну, але шанси  дуже мізерні. У суспільстві вже почали ширитися думки, що, ... Читати далі »

Переглядів: 783 | Додав: bond | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

Братська солідарність
Міста-побратими Івано-Франківська зголошуються допомогти місцевим біженцям зі сходу
Представники латвійського міста Єлгава звернулися до місцевої влади із наміром переказати кошти на підтримку вимушених переселенців із Криму, Донецької та Луганської областей. Про це оголосив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус на сесії міськради.
«Наші міста-партнери висловили готовність підтримати нас в контексті того, що відбувається на сході, – повідомив мер. – Нам потрібно відкрити відповідний рахунок зі збору коштів для надання допомоги біженцям з Криму, Донецької та Луганської областей».
Відтак, сесія Івано-Франківської міськради прийняла рішення про відкриття фінансовим управлінням виконавчого комітету рахунку для збору коштів на під ... Читати далі »

Переглядів: 579 | Додав: bond | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 395 396 »