Середа, 24.04.2024, 21:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Серпень » 28 » НАСАМПЕРЕД
10:08
НАСАМПЕРЕД

Земельні страсті
Голова ОДА Андрій Троценко відкинув звинувачення на адресу його родини про привласнення землі з нафтовими вишками
«З мого боку нема ніякої кулуарності. Інформація опосередковано зачіпала  мене як посадову особу. Як людина публічна я готовий у публічний спосіб аргументувати навіть не свої дії, а моєї родини», – зауважив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Троценко.
Нагадаємо, минулого тижня в інтернет-просторі появилася інформація про те, що на батька голови ОДА – Володимира Троценка – оформлена земельна ділянка у Микуличині в урочищі «Чемериця», на якій розміщена нафтова вишка.
Зрештою, голова ОДА аргументував таке прагнення членів його родини отримати земельну ділянку законним правом і повідомив, що земля буде використовуватися винятково для ведення особистого земельного господарства.
«Виділення земельної ділянки – це конституційне право кожного громадянина. Згідно із Земельним кодексом та Конституцією, кожен громадянин України має право оформити земельну ділянку для особистого селянського господарства, для особистого житлового будівництва, дачного і гаражного будівництва, – каже Андрій Троценко. – Заява, написана моїм батьком щодо оформлення вперше земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, – це те конституційне право, котре він міг реалізувати».
Як посадова особа процес виділення землі членам родини голова облдержадміністрації не приховував, а зробив його відкритим і прозорим, хоча й не заперечує, що дуже просто було б оформити земельну ділянку на підставну особу, а потім перепродати чи подарувати її.
Також Андрій Троценко спростував інформацію про те, що на земельній ділянці, на яку його батько оформляє документи, знаходяться нафтові вежі. Керманич області зауважив: «Земельна ділянка оформляється виключно для цілей, пов’язаних з веденням особистого селянського господарства. Жодного комерційного інтересу в частині видобутку нафти чи інших вуглеводнів не могло бути і не буде».
Дмитро ГУСАК

Переглядів: 553 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]