Четвер, 28.03.2024, 18:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 10 » АКЦЕНТИ
13:36
АКЦЕНТИ

А вода втікає через шлюз…
Для реалізації заходів, спрямованих на відновлення водного балансу і збільшення рівня води у так званому німецькому озері в мікрорайоні «Пасічна», необхідно понад шість мільйонів гривень. Оскільки в міському бюджеті на це грошей нема, міська влада розмірковує над тим, щоб озеро, яке зараз перебуває на балансі комунальної організації «Міський парк культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка», віддати в концесію приватній структурі, з умовою відновлення водойми і облаштування там на належному рівні громадської відпочинкової зони.


Про це йшлося на останньому засіданні міської ради. Депутат-мажоритарник від мікрорайону «Пасічна», відомий громадський діяч, підприємець і меценат Роман Харук вкотре порушив питання про незадовільний стан озера у Пасічній, яке продовжує міліти, заростати бур’янами і перетворюватись на болото. Свого часу з ініціативи Р.Харука була впорядкована дамба Бистриці Солотвинської. Він також побудував місток, який з’єднав дамбу ріки з територією озера, тож не може спокійно дивитися на те, як зараз знову занепадає єдина відпочинкова зона у цьому найбільшому житловому мікрорайоні Івано-Франківська. Каже, що неодноразово звертався з депутатськими запитами і пропозиціями, спрямованими на вирішення проблем з озером у Пасічній, однак нічого не змінилося, виконавча влада і комунальники їх ігнорують, дають формальні відписки і майже нічого не роблять для того, щоб зберегти водойму. «Озеро, де ще вісім років тому можна було купатися і плавати на катамаранах, до теперішнього занедбаного стану довели саме під час каденції міського голови Віктора Анушкевичуса», – заявив на сесії Р.Харук.
Міський голова натомість заявив, що зменшення рівня води в озері відбулось через руйнування водозабору і різкий перепад рівня води у Бистриці Солотвинській, а на реалізацію комплексу заходів з порятунку водойми необхідно понад шість мільйонів гривень. «З міського бюджету виділити таку суму ми не можемо, бо у нас не вистачає коштів навіть на соціальну сферу», – наголосив В.Анушкевичус. Тому зараз опрацьовується питання про можливість передачі озера у Пасічній в концесію приватному інвестору, який погодиться на відновлення власним коштом водойми і облаштування там громадської відпочинкової зони.
Однак Р.Харук поясненням міського голови не повірив. «Я гідротехнік і те, що ви кажете про понижений рівень води у річці, не зовсім правда. Ріка, яка була, така і є, а озеро міліє. Там є проблема з ремонтом шлюзу. Якби його відремонтувати, вода б через нього не витікала, її в озері було б більше. Я сам можу відремонтувати той шлюз, але торік міська рада на це передбачила двадцять тисяч гривень, які керівництво парку навіть не намагалoсь освоїти», – дорікнув комунальникам Р.Харук.
Стах МІРЧУК
 

Переглядів: 835 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]