П`ятниця, 19.04.2024, 18:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 05

Свято без гостей
Відзначення Дня міста відбудеться при мінімумі витрат та без помпезностей


Цьогоріч влада Івано-Франківська має намір провести День міста із мінімальним кошторисом. На все про все виділено тільки 170 тисяч гривень. Причому у міськвиконкомі більш ніж впевнені, що із цих коштів буде потрачено тільки половину. Для порівняння, минулого року на святкування Дня міста виділялося 600 тисяч гривень. Усі кроки економії пояснюють тим, що ситуація в державі не дозволяє відгуляти на широку ногу.
«Знаю, що буде багато різних розмов про святкування Дня міста, навіть достатньо скептичних. Комусь сподобається, комусь ні. Хтось навіть буде говорити, що будь-яке святкування є недоречним. Але я вважаю, що відзначення Дня міста є потрібним», &ndash ... Читати далі »

Переглядів: 935 | Додав: bond | Дата: 05.05.2014 | Коментарі (0)

Юрія Солов’я виключили з «УДАРу»


Про «надумані причини» екс-голова міського осередку партії «УДАР» повідомив на прес-конференції цього тижня. За словами Юрія Солов’я, рішення позбавити його партійного квитка було прийнято минулої суботи на закритому засіданні політради обласної конференції партії. Офіційний привід – він нібито є членом іншої політичної сили «Родина».
«Ці звинувачення абсолютно абсурдні, – запевнив екс-«ударівець». – Бо коли я попросив надати мені звіт контрольно-ревізійної комісії, на підставі якого було прийняте це рішення, мені відмовили і сказали, що виконують рішення особисто голови центрального виконавчого комітету партії «УДАР» Віталія Ковальч ... Читати далі »

Переглядів: 563 | Додав: bond | Дата: 05.05.2014 | Коментарі (0)

Газопровідні траншеї
Експлуатуючі організації не виконали своєї обіцянки відновити до першого травня асфальтове покриття на проїжджих частинах вулиць після планових і аварійних розкопок.
Як поінформував керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула, на початок тижня у місті налічувалося 65 розкопок.
Лідером з так званих незароблених розкопок уже традиційно є міське управління з експлуатації газового господарства. На його рахунку 23 розкопки, угоди на відновлення яких УЕГГ уклало з ШРБУ №31 облавтодору. Однак через відсутність асфальту підрядник роботи не виконує.
Найпроблемнішими, за словами С.Кукули, є розкопки УЕГГ  на ділянці вулиці Кисілевської від вул. Кардинала Cліпого до Угоpницької та на вулиці Микитинецькій. Газовики ж кажуть, що наразі відновити покриття після розкопок на цих вулицях не можна, бо роботи на г ... Читати далі »

Переглядів: 468 | Додав: bond | Дата: 05.05.2014 | Коментарі (0)

Уникнути провокацій
Влада та громадські організації готуються  до можливих провокацій у місті на травневі свята


Представники влади, громадськості, політичних організацій та журналісти Івано-Франківська  провели спільну нараду, присвячену проведенню масових заходів у місті на травневі свята. Як повідомив на початку зустрічі голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Троценко, приводом для проведення зібрання став лист, що надійшов йому від народного депутата Геннадія Москаля.
«Ставлю до відома, що я маю інформацію, отриману з достовірних джерел, щодо підготовки спецслужбами РФ масштабних провокаційних акцій у західних областях України – Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській», – про ... Читати далі »

Переглядів: 553 | Додав: bond | Дата: 05.05.2014 | Коментарі (0)

Перевиконали план
За перший квартал від розміщення зовнішньої реклами міська скарбниця поповнилася майже на мільйон гривень.
Про це повідомила директор міського рекламно-інформаційного центру Вікторія Шахоріна. За її словами, таке поповнення бюджету від реклами перевищило план майже на половину. При плані у 550 тисяч гривень нарахування становили 722 тис. грн., а надходження – 950 тис. грн.

Водночас В.Шахоріна зазначила, що місто знову заполонили несанкціоновані рекламоносії – вивіски і банери. «За цю зиму, поки люди воювали на Майдані, всі вулиці, всі фасади замайоріли рекламою. Так не має бути», – наголосила вона. І додала, що після святкування Дня міста всю несанкціоновану рекламу знову будуть намагатися демонтувати.
Наш кор.

Переглядів: 521 | Додав: bond | Дата: 05.05.2014 | Коментарі (0)

Віктор Анушкевичус поїхав у Донецьк,
щоб почути думки мешканців Сходу України


З 28 по 30 квітня 2014 року міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус разом з міським головою Калуша Ігорем Насаликом за власною ініціативою відвідають місто Донецьк та Донецьку область.
Мета поїздки – зустріч з колегами: Донецьким міським головою Олександром Лук’янченком, іншими міськими головами Донецької області. В ході зустрічей планується обговорити нинішню ситуацію в державі та шляхи подолання кризи.
Як зазначив Віктор Анушкевичус, сьогодні кожен, кому небайдужа доля України, повинен докласти максимум зусиль для її збереження, як суверенної, унітарної, незалежної держави.
«Мені не байдуже, тому і їду. Я хочу особисто почути ... Читати далі »

Переглядів: 701 | Додав: bond | Дата: 05.05.2014 | Коментарі (0)

Микола  Семенюк,  депутат Івано-Франківської обласної ради


Державному прапору – жовто-блакитний колір!!!
Жовто-блакитну символіку принесли колись трипільці за часів грандіозного переселення народів з Північного Причорномор’я у III  тис. до н.е. не лише в Україну, а і в Індію, де вона збереглася до наших днів. За правилами геральдики, прапори зазвичай утворюють на основі гербів, які виникли раніше, ніж прапори. Тому колір верхньої смуги – полотнище диктує колір самого знаку, а нижньої – гербового поля. Якщо Герб України – жовтий тризубець – на синьому полі, то і прапор має бути жовто-синій, а не навпаки. Нинішній прапор України називається синьо-жовтим. Відповідно, згідно з законами геральдики, на державному гербі повинен зображатися синій триз ... Читати далі »

Переглядів: 594 | Додав: bond | Дата: 05.05.2014 | Коментарі (0)

День міста – під європейськими прапорами
Цього року до Дня міста Івано-Франківськ прикрасять національними стягами, прапорами Івано-Франківська і Ради Європи.
Про це повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак. За його словами, таку вимогу перед комунальниками у своєму розпорядженні про відзначення Дня міста поставив міський голова. І якщо з прапорами України та Івано-Франківська проблем нема, то атрибутику Євросоюзу доведеться виготовляти самотужки. «Закупити прапори Ради Європи дуже складно, бо їх немає. Тому ми вирішили закупити полотно, зробити трафарети і виготовити їх самотужки», – зазначив М.Смушак.
Щоб на свій 352-й День народження Івано-Франківськ мав вигляд європейського міста, комунальники запланували здійснити ряд заходів з його прибирання та впорядкув ... Читати далі »

Переглядів: 731 | Додав: bond | Дата: 05.05.2014 | Коментарі (0)

Якою буде ціна компромісу?
Приватні перевізники наполягають на збільшенні плати за проїзд, пасажири вимагають підвищення культури обслуговування, а міська влада обіцяє закупити 40 муніципальних автобусів.
У понеділок відбулися громадські слухання щодо збільшення тарифу на перевезення пасажирів у автобусах. Пасажири були проти. Компромісу досягти не вдалось. Остаточне рішення буде за міськвиконкомом.
Як нагадав голова міської асоціації приватних перевізників Василь Бамбуза, чинний тариф у дві гривні міськвиконком погодив приватним перевізникам наприкінці 2009 року, коли дизпаливо коштувало шість гривень. Зараз вонo коштує 15 гривень і у рази зросли ціни на запасні частини та інші експлуатаційні матеріали. З цим, мовляв, не посперечаєшся.
Торік уже проходили громадські слухання щодо збільшення тарифу на проїзд. Тоді йшлося про 2,5 гривні, ... Читати далі »

Переглядів: 713 | Додав: bond | Дата: 05.05.2014 | Коментарі (0)

Календар матчів чемпіонату, першості і кубка Івано-Франківщини
1 ліга
«Карпати» Коломия
«Кроно-Карпати»
Брошнів-Осада
«Ніка-Івано-Франківськ»
«Придністров’я» Тлумач
«Гал-Вапно» Галич
«Славія» Отинія
«Нафтовик» Долина
ФК «Калуш»
ФК «Снятин»
ФК «Турка» Турка
ФК «Перегінське»


1 коло
1 тур. 27 квітня (нд)
«Ніка-Івано-Франківськ» - «Нафтовик»
ФК «Турка» - ФК «Калуш»
«Кроно-Карпати» - «Гал-Вапно»
ФК «Снятин» - «Карпати» К
«Придністров’я» - «Славія»
ФК «Перегінсь ... Читати далі »

Переглядів: 982 | Додав: bond | Дата: 05.05.2014 | Коментарі (0)