Четвер, 28.03.2024, 16:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 3 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
11:08
ТРИБУНА ДЕПУТАТА

Ігор  Росипайло, депутат Івано-Франківської міської ради, фракція «УДАР-Громадський форум»


Перезавантаження
Сьогодні Україні вкрай необхідне повне перезавантаження влади, і це не тільки обрання президента, а й проведення  дострокових виборів до Верховної та  місцевих рад. Тільки так можна зламати злочинну систему в нашій державі. Я б сказав, хоча б наблизитись до зламу системи, яка протягом останніх чотирьох років дуже міцно укорінилася. Другим кроком повинна стати політична воля новообраного президента та нового складу Верховної Ради провести важливі реформи у всіх галузях економіки, а також  розпочати формувати нові правила для функціонування бізнесу, нові стандарти роботи виконавчих органів влади, нові стандарти якості життя кожного громадянина, впровадити нову (краще сказати, зовсім іншу) соціальну політику.
Важливу увагу потрібно приділити нашій молоді. Це стосується і першого робочого місяця, і диплому європейського зразка, і забезпечення молодих сімей житлом, і зрозумілої та чіткої програми патріотичного виховання молодих людей та багато іншого. Щодо патріотичного виховання, то така програма повинна розпочинатися, на мою думку,  ще в дошкільних навчальних закладах.
Третім кроком має стати реформа місцевого самоврядування, спрямована на децентралізацію як влади, так і фінансових ресурсів. Цілком зрозумілим є те, що місцеві органи  влади  повинні самостійно приймати рішення щодо розвитку регіону, самостійно здійснювати перерозподіл ресурсів та спрямовувати їх на найбільш актуальні потреби. Таким чином, місцеве самоврядування буде нести безпосередню відповідальність за розвиток регіону, і люди чітко будуть бачити, чи потрібні їм такі керманичі в області (районі, місті),  чи ні. Важливо, щоб органи місцевого самоврядування (місцеві ради, голови міст, сіл) конкурували між собою, постійно вдосконалювалися, тримали руку на пульсі громади та ефективно реагували на запити в суспільстві. І тоді кожна місцева громада  через вибори, громадський тиск, народний контроль зможе впливати на роботу кожного депутата, міського (сільського) голови та чиновника.
Важливим етапом  для децентралізації влади та підвищення ефективності функціонування місцевого самоврядування є перехід на процедуру обрання головного міліціонера області, прокурора та судді. І завершальним кроком всіх перетворень має стати законодавча реформа.
Звичайно, все це зробити буде важко. Звичайно, за один рік неможливо. Але люди готові чекати, вони розуміють, що це необхідно для успішного майбутнього нашої держави, і, я вважаю, підтримають кожного, хто візьме таку ношу на себе.
Потрібно пам’ятати, що тільки народ обирає владу, реалізовуючи це своє право на виборах. І від вибору кожного залежить якісний склад нашої представницької та виконавчої влади. Ми її обираємо! Ми їй даємо мандат довіри!  Зараз важливо усвідомити, що не йдучи на вибори, ми «делегуємо» свої повноваження іншим, які, своєю чергою, зроблять свій вибір. Вважаю, що сьогодні потрібно давати шанс молодим людям, особливу увагу приділяти професіоналізму та відповідній освіті кандидатів, їх репутації та моральності. І основне – позбуватися старого, заїждженого ешелону чиновників, які десятками років перебувають на різних посадах у владі, не раз «поміняли кепку», не хочуть і не мають бажання змінюватися та вдосконалюватися. Вони  будуть завжди намагатися реанімувати стару систему, бо звикли жити за своїми правилами совкового бюрократизму та корупційного цинізму. Молодій державі не потрібні перевертні-патріоти. А вибір шляху, по якому ми всі разом будемо йти, за всіма нами та за кожним особисто!

Переглядів: 513 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]