П`ятниця, 29.03.2024, 16:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 27
Новий 2013 рік:  щоб Змія не кусалась
Передноворічні «правила поведінки»  за порадами астрологів та народними забобонами


Навіть якщо ми люди незабобонні і в прикмети не віримо, то чомусь саме перед Новим роком раптом починаємо цікавитися традиціями та особливостями його святкування. У народі з давніх пір побутують новорічні прикмети. Вигадані вони чи сформовані на підставі багаторічного досвіду – невідомо, але, про всяк випадок, дізнатися про деякі цікаві новорічні забобони на порозі свята не завадить.
Отож, які існують "правила поведінки" в переддень Нового року, що варто зробити напередодні свята, а з чим краще почекати, а також де і як астрологи рекомендують зустрічати   2013 рік – читайте у «ЗК».


Рік Змії – в колі сім’ї
Отож, прийдешній 2013 рік за китайським календарем пройде під знаком Чорної Во ... Читати далі »
Переглядів: 1789 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

В очікуванні кращого

Міський голова вважає, що 2012 рік для Івано-Франківська загалом був позитивним і сподівається, що 2013-й буде кращим.

Про це Віктор Анушкевичус заявив на останній у цьому році вівторковій апаратній нараді у міськвиконкомі. За його словами, попри всі об’єктивні і суб’єктивні проблеми, впродовж 2012 року місто жило і розвивалося.
І хоча на, так би мовити, порядку денному міської влади все ще є 74 досі не вирішені проблемні питання міської господарки, мер переконаний, що Новий рік та Різдвяні свята іванофранківці зустрінуть у доброму настрої.
«У 2012 році нам вдалося багато зробити. Ми достойно відзначили 350-річчя Івано-Франківська. Безумовно, є і певні проблеми. Всі вони зводяться до грошей. Гроші у казначействі, але воно їх не дає. Загалом же 2012 рік для Івано-Франківська був позитивним. Ми дякуємо за нього Богу і молитимемо, щоб 2013 рік бу ... Читати далі »
Переглядів: 691 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

Безалкогольне святкування на Вічевому майдані

У новорічну ніч в центральній частині міста міліція пропонує обмежити продаж алкоголю, піротехніки і напоїв у скляній тарі.

Таку ініціативу озвучив заступник начальника міськвідділу внутрішніх справ підполковник міліції Володимир Барзюк. За його словами, це необхідно зробити з метою забезпечення громадського правопорядку під час новорічних святкувань на Вічевому майдані.
Заборона продажу алкоголю, напоїв у скляній тарі та піротехніки з 22.00 31 грудня 2012 року і до ранку 1 січня 2013 року поширюватиметься на торгові заклади, розташовані на прилеглих до Вічевого майдану вулицях. Крім того, керівництво міськвідділу внутрішніх справ вважає за доцільне на підходах до Вічевого майдану у новорічну ніч встановити турнікети.
Якщо перша ініціатива правоохоронців знайшла цілковиту підтримку міської влади, то друга викликала несприйняття міського ... Читати далі »
Переглядів: 710 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

Комунальники  працюють на ентузіазмі

Бюджетний борг перед комунальними організаціями Івано-Франківська становить 10 мільйонів гривень, але підприємства, що забезпечують життєдіяльність міста, працюють стабільно.
Це заявив перший заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Василь Білик. Водночас він констатував, що становище  комунальних підприємств міста дуже погане.
«Ситуація дуже важка. Нема грошей. Всі працюють на ентузіазмі. Доводилось навіть «скидатися» грошима, щоб заправити машини, аби вони виїхали почистити сніг, – каже В.Білик. – Борг перед комунальними організаціями – 10 мільйонів гривень. Від нас вимагають якісних послуг, а виконані роботи не фінансуються з жовтня місяця. Ми всі є заручниками ситуації, що склалася».
Наш кор.     
Переглядів: 744 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

Політ під крилом дракона

2012 рік, що добігає кінця, за східним календарем вважається роком Чорного водяного Дракона – химерної тварини, що існує хіба що в казках і фентезі. Тому й не дивно, що цей фантастичний, здебільшого жахливий персонаж приніс нам реальність як у казці: чим далі – тим страшніше. Та все ж ми більш-менш благополучно перейшли через цей (до речі, високосний) рік і навіть пережили широко розрекламований на 21 грудня «кінець світу», а відтак можемо вже без особливого страху, але з певною часткою іронії, кинути побіжний суб’єктивний погляд у цьогорічне минуле, ще раз згадати знакові події 2012-го...


Політика: чорні вибори

Перед «кінцем світу» ми пережили вибори. Цьогоріч нашу нещасну Україну та мізки її виборців добряче поскубав „виборчий дракон”. Парламентська кампанія 2012 року була чорнішою від найчорнішого з драконів, як, очевидно, й душі де ... Читати далі »
Переглядів: 864 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

Юрій СОЛОВЕЙ, депутат міської ради,  голова фракції  «УДАР» – Громадський форум»



Сьогодні Україна – це той же Google на етапі створення

Сьогодні, коли кожен із нас вже живе передчуттям Нового року та Різдвяних свят, мені принципово не хочеться писати про політику. Не тому, що вона добра чи погана, а тому, що її забагато в нашому житті. Проте життя і без осоружної політики є цікавим і різноманітним. І тому в переддень 2013 року я б хотів побажати франківцям в першу чергу:
   1. Добра та гарного настрою. Щоразу, повертаючись з відрядження та перетинаючи кордон з Україною, моментально відчуваєш велику різницю. І справа навіть не в поганих дорогах, жахливому сервісі чи інших наших проблемах. Річ, як на мене, в іншому – в обличчях людей. Негатив, який ми мимоволі всотуємо, мов губка, з телебачення, преси ч ... Читати далі »
Переглядів: 579 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

ВПЛИВОВА    «ДЕСЯТКА»

Під завісу 2012-го «Західний кур’єр» пропонує своєрідний рейтинг особистостей, які, на думку редакції, а також групи експертів, визначали у цьому році розвиток нашого краю, зокрема Івано-Франківська. Визначали в економічному, соціальному, політичному сенсі. Отже, десятка таких особистостей виглядає наступним чином:
1. Михайло Вишиванюк – голова Івано-Франківської облдержадміністрації.
2. Олександр Сич – народний депутат України, екс-голова Івано-Франківської обласної ради.
3. Віктор Анушкевичус  – міський голова Івано-Франківська.
4. Руслан Марцінків – народний депутат України, донедавна секретар Івано-Франківської міської ради.
5. Роман Онуфріїв – директор друкарні «Місто НВ», голова фракції «Свобода» в Івано-Франківській міськраді.
6. Олександр Шевченко – директор ТОВ «Скорзонера» (туристичний комплекс «Буковель»).
7. Олег ... Читати далі »
Переглядів: 1538 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

Михайло ВИШИВАНЮК:
«Галичани зрозуміють Президента»




З переможцем рейтингу найвпливовіших людей Прикарпаття у 2012 році ми спілкувалися в сам розпал «кінця світу», у п’ятницю, 21-го. «Ну що, кінця світу не сталося: сонце світить, журналісти пишуть, обласна державна адміністрація на місці», – жартує Михайло Васильович.
До різноманітних рейтингів голова ОДА також ставиться з посмішкою. Нагадаємо, Михайло Вишиванюк неодноразово був лідером у численних рейтингах керівників областей. А впливовий журнал «Кореспондент» упродовж останніх років стабільно виводив у лідери саме Івано-Франківську область.
Нижче подаємо деякі найцікавіші фрагменти розмови з головою ОДА, записані журналістом  «Західного кур’єра».


Кінець світу

«На жаль, люди часто готові повірити у будь-що – тільки не в здоровий глузд. В «кінец ... Читати далі »
Переглядів: 894 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (1)

На озері розкрадають огорожу
Одним з улюблених місць відпочинку жителів міста Івано-Франківська та його гостей є озеро (вул. Гетьмана Мазепи). Однак, мабуть, із весни 2012 року й до нині злодії поступово розбирають металеву захисну огорожу набережни. Цікавить питання, хто з посадовців, які мали б дбати за збереження майна міста, понесе відповідальність за свою злочинну бездіяльність? Може, мер міста п. Анушкевичус або хтось із його команди? Чи директор парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, що давно вже мав би подбати за зміцнення металевих конструкцій, аби їх не розтягували? Чи притягнуть до відповідальності дільничного міліціонера? Хто перевірить роботу пунктів прийому металобрухту? І останнє запитання: за чиї кошти когось зі згаданих осіб відновлять металеву огорожу? Фото додаю.                 &nbs ... Читати далі »
Переглядів: 595 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

Повірили в кінець світу
У Войнилові Калуського району подружжя пенсіонерів мало не загинуло в очікуванні апокаліпсису.
Сусіди, зауваживши, що старенькі не виходять з будинку вже два дні і реве негодована худоба, звернулися до селищного голови, а той викликав міліцію. Слідчо-оперативна група Калуського МВ УМВС разом з війтом та родичкою пенсіонерів мусила зламати замок на вхідних дверях, замкнених зсередини.
Побачене їх вразило: старенькі лежали на ліжках при повній свідомості, але в дуже холодній хаті. Господарі пояснили, що чекали кінця світу і через це вже два дні нічого не їли та не опалювали будинок. Дивакувате подружжя негайно забрала швидка медична допомога. На думку медиків, в такому холоді пенсіонери могли не дожити до ранку…

Азарт коштує дорого

За вбитого трирічного самця козулі євр ... Читати далі »
Переглядів: 688 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

То зліт, то посадка…

Минулої неділі івано-франківський «Ураган» підвів риску під своїми виступами у 2012 році. Завершити його на мажорній ноті «народний клуб» не зумів, поступившись у рідних стінах харківському «Локомотиву».

Матчу передувала тривала пауза, пов’язана з участю української «молодіжки» в тради-ційному турнірі «Петербурзька осінь». «Жовто-сині» стали переможцями змагань, здолавши у вирішальній зустрічі словаків – 4:2. Разом з іншими успіх команди розділили два «ураганівці» – Тарас Королишин і Сергій Крикун. Решта гравців франківської команди розбавили тренування черговим спарингом з своїм дублем (7:2 на користь «основи»).
У грі з харківськими «залізничниками» глядачі побачили лише один гол. Він на початку другого тайму побував у воротах господарів. Наставник слобожанців Євген Ривкін (він очолював «молодіжку» у Санкт-Петербурзі) зізнався, що його підопічн ... Читати далі »
Переглядів: 614 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

Нові «ураганівці»

"Ураган" знову вдається до послуг бразильських легіонерів. У четвер, 20 грудня, клуб уклав контракти з двома південноамериканськими футболістами.

Повноцінними новачками івано-франківського клубу стали 21-річний Джонатан Бруно Сантьяго, більш відомий як Морено, та Луїз Негао, якому позавчора виповнився 31 рік.
Розпочати спіпрацю з новачками в "Урагані" вирішили після їх кількатижневого перегляду. Негао виступатиме в барвах команди до завершення сезону з можливою пролонгацією контракту. А от Морено пов’язав себе з Івано-Франківськом на три наступні роки. Попри свою молодість, він встиг зіграти у провідних клубах бразильської Ліги Футзалу, а також – в Ірані та Кувейті. В Європі новачок «Урагану» до цього не виступав. Натомість для Луїза Негао це вже четвертий європейський чемпіонат після Іспанії, Росії («Спартак» Щолково) та Грузії («Іберія Стар» Тбіл ... Читати далі »
Переглядів: 582 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

Цікаві баталії

Цікаво і непередбачувано   проходять матчі чемпіонату області з волейболу серед чоловіків.

У ІІІ турі центральним був поєдинок в Галичі, де місцевий "Володар" приймав ЛВУМГ з Богородчан. Обидва колективи є претендентами на чемпіонське звання. Доля поєдинку вирішилася у п’ятій партії. Сильнішими були гості – 12:15. П’ять партій знадобилося й у Тлумачі, де СК "Прибилів" приймав калуський «Нафтохімік». За рівної боротьби більше пощастило  гостям – 13:15.
Через неготовність майданчика  не відбулася гра в Долині. Також перенесено чергові зустрічі за участю галичан і бурштинців.
Чемпіонат Івано-Франківщини. Чоловіки. Вища ліга. 3 тур. 15-16 грудня. «Володар» Галич – ЛВУМГ Богородчани – 2:3 (юнаки – 3:0), СК «Прибилів» Тлумацький р-н – «Нафтохімік» Калуш – 2:3 (3:0), «Західшина» Богородчання – ВК «Залуччя» Снятинський р-н – 1:3 (3:0). ... Читати далі »
Переглядів: 682 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

«Ведмежі гойдалки»

Франківська «Говерла» в регулярному чемпіонаті країни продовжує чергувати перемоги з поразками. Несподівано поступившись вдома одному з аутсайдерів – «Одесі», підопічні Євгена Мурзіна розтрощили через дві доби южненський «Хімік», а поразка в Запоріжжі змінилася тріумфом в Кривому Розі.

Скільки триватимуть своєрідні гойдалки для «ведмедів», сказати важко. Свої наступні матчі «Говерла» зіграє в рідних стінах. 2 січня наша команда прийматиме БК «Донецьк», а 4-го – «Азовмаш» з Маріуполя.
Тим часом став відомим регламент Кубка України. Він пройде 25-26 січня у Львові за форматом «фіналу чотирьох». У турнірі не гратимуть команди, задіяні в єврокубках.  
Одне з місць автоматично дісталося господарям з «Політехніки». На три інші найбільш вірогідними претендентами є «Ферро-ЗНТУ», «Говерла» та «Черкаські Мавпи». Відтак поборемося за Кубок України. ... Читати далі »
Переглядів: 625 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

Швидша за вітер

У рік свого 350-ліття Івано-Франківськ нарешті дочекався першої олімпійської нагороди. Її обласному центру принесла 24-річна спринтерка Христина Стуй, котра в складі української команди виборола «бронзу» в естафеті 4 по 100 метрів. Наші дівчата поступилися лише збірним США (американки фінішували з світовим рекордом) і Ямайки.

Вихованка Дмитра Яремчука вперше потрапила до олімпійської команди ще в Пекіні. Але тоді, як і Ірина Шепетюк з Коломиї, їй не довелося вийти на старт. Цього разу Стуй змагалася в двох дисциплінах – 200-метрівці та естафеті 4х100 метрів. Першу – здолала з власним рекордом (22,66), що дозволило вийти у півфінал. Другу…
Вже кілька олімпійських циклів жіноча естафетна збірна України наступала на п’яти кращим спринтерським квартетам світу. Однак матеріалізувати свій потенціал «жовто-синім» не вдалося ні в Афінах, ні у Пекіні. Торік на ... Читати далі »
Переглядів: 635 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

Євробаскет

Немов за помахом чарівної палочки Івано-Франківськ здобув право на проведення одного з найбільших континентальних форумів – чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловіків. Матчі турніру, який стартує у серпні 2015 року, відбудуться ще в п’яти українських містах - Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі і Львові.
Спорудити в обласному центрі сучасну спортивну арену місткістю до 6 000 місць зобов’язалося столичне ТОВ «Юнайтед Баскетбол Інвестменс», котре виграло конкурс, організований Федерацією баскетболу України. Щоправда, за півроку, котрі минули з моменту оголошення результатів, в Івано-Франківську так і не спромоглися підшукати ділянку під будівництво. Франківські чиновники зациклилися на Чукалівці. Однак є великі сумніви, що приватний інвестор погодиться будувати комплекс в зазначеному місці.
У БК «Говерла», який за договором мав би експлуатувати арену після Євро, вваж ... Читати далі »
Переглядів: 671 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

Улюблена позиція?

У незначній номінації перемогла «позиція однієї людини» з ФФУ, яка начебто поставила хрест на амбіціях ПФК «Прикарпаття». Принаймні так намагалися змалювати картину керманичі франківського клубу.

Хоч ім’я «могильника» франківського футболу не прозвучало, не важко здогадатися: йшлося про першого віце-президента ФФУ Сергія Михайловича Стороженка. Згаданий функціонер відмовив «Прикарпаттю» в отриманні «ексклюзивної» (поза встановленими термінами) атестації на право участі у змаганнях.
2 липня пан Стороженко, який одночасно керує комітетом з атестації футбольних клубів, скерував на ім’я президента ПФЛ Мілетія Бальчоса і голови Івано-Франківської федерації футболу Віктора Анушкевичуса листа, в якому розтлумачив позицію комітету. В ньому, зокрема, відзначається, що ФК «Прикарпаття» не надав жодного документа з п’яти критеріїв положення про атестацію, хоча ... Читати далі »
Переглядів: 616 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

Це страшне слово «інвестор»...

Розмірений останнім часом хід подій в прикарпатському футболі напередодні нового року «підірвав» голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк. Поставши днями перед футбольним загалом, Михайло Васильович повідомив, що знайшов для футбольної команди нового інвестора. Назвати його він пообіцяв вже після Нового року.
Приходом грошовитого інвестора франківських вболівальників лякають вже добрих шість років, відколи на світ з’явився проект розбудови стадіону «Рух». Тож нині футбольний люд гадає, хто б то міг бути? Висловлюються найрізноманітніші припущення, аж до варіантів з арабськими шейхами. А чому б ні? Тільки-но в що інвестувати? Вже ні команди нема, ні стадіону…
До речі, про стадіон. Днями світові інформаційні агенції облетіла новина про те, що відомий клуб "Манчестер Юнайтед" відмовився від ідеї розширення свого стадіону з 75 000 до 90 000 місць. Піс ... Читати далі »
Переглядів: 651 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

Футбольні дівчата

Калуській команді першій серед представників ігрових видів спорту Прикарпаття вдалося вибороти національний кубок. 29 вересня у фінальному матчі Кубка України на стадіоні ім. Баннікова у Києві «Нафтохімік» буквально розтрощив донецьку «Донеччанку» – 7:0!

«Нафтохімік» виявився єдиним серед прикарпатських команд, котрий в 2012 році продемонстрував прогрес в результатах. Причому, калуські дівчата виявили певну перебірливість, здобуваючи винятково ті титули, яких бракувало в клубній колекції – «срібло» національного чемпіонату і Кубок України (звання чемпіона зберіг за собою харківський «Житлобуд-1»).
Окрім командних, «Нафтохімік» за підсумками сезону здобув кілька індивідуальних призів. Капітан колективу Олена Ходирєва визнана кращим гравцем національного чемпіонату. Тренер команди Микола Пристай, дебютуючи в жіночому футболі, одразу удостоївся титулу « ... Читати далі »
Переглядів: 670 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)

Інвестиція в дитячий талант

Напередодні дня святого  Миколая в Івано-Франківську відбувся V ювілейний Всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль «Мистецький храм».
Від інших музичних фестивалів він відрізняється насамперед тим, що тут відсутні грошові внески. Діти, які приїжджають, щоб взяти участь у пісенно-музичному святі, безкоштовно проживають у готелі, забезпечуються харчуванням, а також мають нагоду відвідати різноманітні розважальні заходи та екскурсії.
Також дуже важливо, що учасниками «Мистецького храму» є діти з соціально незахищених категорій – сироти, з неповних і неблагополучних сімей, вихованці дитбудинків та інтернатів, з багатодітних і малозабезпечених сімей,  діти, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків.
«Наші учасники – це ті категорії дітей, які фінансово не спроможні просунути себе на естраді, тому ми намагаємося їм допомагати так, щоб вони мали рівноцін ... Читати далі »
Переглядів: 641 | Додав: bond | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)