Субота, 20.04.2024, 00:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 20
Світять, та не гріють,
або  Чому КП «ЄРЦ» купує енергозберігаючі світильники у Харкові, а не у місцевого держпідприємства? 



У кінці листопада «Єдиний розрахунковий центр» розпочав реалізацію програми встановлення енергозберігаючих світильників, яка передбачає поетапну заміну систем освітлення сходових кліток у багатоповерхівках міста. Це, за словами комунальників, дозволить не тільки зменшити розмір квартплати для мешканців будинків, а й знизити загальне енергоспоживання. А для звершення своїх благородних  намірів «ЄРЦ» закупив світлодіодів на 200 тисяч гривень. Але як партнера місцеве комунальне підприємтво чомусь обрало харківську приватну фірму, хоча «під боком» мало і свого «рідного» виробника аналогічної продукції – ВО «Карпати».
Не злякало комунальників ні гучне загальноприйняте прикарпатське гасло «Свій до свого по сво ... Читати далі »
Переглядів: 976 | Додав: bond | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (1)

Відкладений звіт
Ні кандидатури нового секретаря міськради, ні звіту міськвиконкому депутати так і не почули


У вівторок продовжила свою роботу 31-а сесія Івано-Франківської міської ради. Передбачалося, що  депутати заслухають звіт міськвиконкому та  оберуть нового секретаря міськради. Однак цього так і не сталося. Розглянувши 25 питань порядку денного, міський голова Віктор Анушкевичус друге пленарне засідання 31-ї сесії оголосив закритим, а наступне призначив на 29 грудня.

Нагадаємо, що 29 листопада у порядок денний 31-ї сесії міськради депутати внесли питання про звіт міськвиконкому. Тоді міський голова Віктор Анушкевичус зазначав, що, відповідно до чинного законодавства, на підготовку до звіту членам міськвиконкому необхідно не менше місяця часу, а обрання нового секретаря міськради  можливе лише на наступній сесії. Однак депутати його не послухали і забажали це зробити ... Читати далі »
Переглядів: 765 | Додав: bond | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (0)

«Коляда на Майзлях» – учетверте
З 8 по 20 січня в Івано-Франківську в церкві Царя Христа монастиря отців-василіян проходитиме Четвертий Різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях».
Щовечора у храмі колядуватимуть та щедруватимуть колективи з різних куточків Прикарпаття, а також гості з Рівного, Тернополя, Львова та Дніпропетровська. Розширюється і географія, і кількісний склад учасників: зголосилося виступити близько 50-ти колективів. Беруть участь як аматорські, так і професійні хори та ансамблі, збагачується жанрова палітра: крім вокальних творів, буде представлена інструментальна музика, вертепи.   Початок концертів – о 18 год.
Кожен тиждень «Коляди на Майзлях» завершиться гала-концертом: 13 січня – дитячих та однорідних колективів, а 20 січня – мішаних хорів. Початок гала-концертів о 16 год.
Нехай звуки колядки зворушать байдужих, додадуть нам надії, піднесуть на дусі, щоб м ... Читати далі »
Переглядів: 721 | Додав: bond | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (0)

Михайло СЕНЬКІВ,
депутат міської ради,  фракція ВО «Свобода»


Про регламент, контроль та загадки



На жаль, цього вівторка депутати міської ради не дочекалися звіту виконавчого комітету. Міський голова, пославшись на норму регламенту, переніс питання звіту на 29 грудня. Замість "на Миколая", доведеться депутатському корпусу змістити підбиття підсумків роботи виконкому ближче до Нового року.
Дійсно, ще два роки тому, приймаючи регламент, депутати у статті 65 передбачили, що для підготовки звіту посадових осіб ради потрібно відвести їм місячний термін. Також у тій самій статті згадали про щорічний звіт виконавчого комітету. Тобто за радою збережено право вимагати звіту, а за виконавчим комітетом – обов’язок звітувати (не тільки на вимогу депутатів, а й просто в рамках дотримання норми, яка існує в регла ... Читати далі »
Переглядів: 642 | Додав: bond | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (0)

Місто розсудить область
Земельний конфлікт довкола мікрорайону «Черешеньки», що триває між Івано-Франківськом і селом Загвіздям Тисменицького району, вирішуватиме обласна міжвідомча комісія із земельних спорів.
Про це під час сесії міськради повідомив перший заступник міського голови Зіновій Фітель.
За його словами, всі документи щодо мирової угоди між Івано-Франківською міською радою та Тисменицькою райдержадміністрацією і відповідне погодження меж адміністративних територій Івано-Франківська та Тисменицького району перебувають на вивченні у голови Загвіздянської сільської ради.  Однак Загвіздянська сільська рада, яка не є учасником мирової угоди, не бажає поступатися землями, на які претендує. Тому це питання найближчим часом стане предметом розгляду на засіданні обласної міжвідомчої комісії із земельних спорів.
Щоб пришвидшити цей процес, на пропозицію депутатів від мікрорайону «Пасічна» Ростислава ... Читати далі »
Переглядів: 795 | Додав: bond | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (0)

Гуртожиток відсудять?
У випадку відмови власника у передачі гуртожитку на вулиці Тичини, 8-а до комунальної власності, Івано-Франківська міська рада подасть позов              до суду.
До такого рішення депутати міськради дійшли після заслуховування звіту робочої групи з передачі гуртожитку. Депутат Сергій Стефанко, який ініціював розгляд цього  питання на сесії, констатував, що за три місяці процес передачі гуртожитку так і не зрушився з місця, хоча, відповідно до урядової програми, яка має статус закону, всі гуртожитки як цілісні майнові комплекси мають бути передані до комунальної власності. На думку мешканців гуртожитку, його власник просто не бажає передавати гуртожиток до комунальної власності і тягне час.
У прагненні скористатися законним правом на житло і його приватизацію мешканців гуртожитку цілковито підтрим ... Читати далі »
Переглядів: 718 | Додав: bond | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (0)

Микола КРУЦЬ:
«У парламенті буде багато політики і мало економіки»




Микола Круць, народний депутат кількох скликань, почесний голова правління ВАТ «Івано-Франківськцемент» у ЗМІ «світиться» не часто. Його стиль – менше слів, більше діла. Та  напередодні Дня свого патрона – святого Миколая – Микола Федорович погодився на ексклюзивне інтерв’ю для «Західного кур’єра».

– Як парламентар зі стажем, що можете сказати про роботу новообраного парламенту?
– Те, що ми з Вами зараз бачимо, це ще не робота. Поки що іде боротьба за портфелі та демонстрація перед виборцями незламності власної позиції. Як на мене, поки що у всіх учасників процесу все гаразд.
Провладні депутати втримали контроль над ситуацією і призначили своїх висуванців на посади спікера парламенту та прем’єр-міністра. А отже, це дає підстави політологам говорит ... Читати далі »
Переглядів: 680 | Додав: bond | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (0)

Запрягають хлопці коня

Неординарне «притирання» політичних сил, яке ми побачили у перші дні роботи нової Верховної Ради, потрібне для повернення парламентської більшості у законодавче русло, вважають новоспечені народні депутати Олександр Сич і Руслан Марцінків.



У понеділок ці два вже дещо споважнілі представники ВО «Свобода» дали в рідному Івано-Франківську прес-конференцію, на якій поділилися враженнями від початку парламентської діяльності. Незважаючи на простудженість і хриплість, говорив здебільшого колишній голова облради, а екс-секретар міськради або додавав пропущене колегою, або ж підтакував.
Увага журналістів повністю переключилася на молодого нардепа тільки тоді, коли його спитали про «всесвітню славу», яка буцімто звалилась на нього після того, як Інтернетом розійшлося фото, на якому він витя ... Читати далі »
Переглядів: 827 | Додав: bond | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (0)

Він став пророком, якого не можна призначити чи вибрати

24 грудня 2012 року виповниться 75 років з дня народження Героя України, лідера українського національно-визвольного руху, ідейного натхненника та організатора  громадсько-політичної організації Народний Рух України (НРУ) В’ячеслава Максимовича Чорновола.

Він став пророком України, новозавітним месією, якого не можна призначити чи вибрати. Лише обрана Богом людина здатна мужньо і відверто говорити всім і всюди правду. Не випадково ж Творець явив Україні В.Чорновола саме напередодні народження свого єдинородного сина Ісуса Христа, поклавши на нього місію  провідника на шляху до  визволення українського народу з рабства до волі та проголошення суверенної держави – Україна.
Та шлях до омріяної волі як українського народу, так і її єдиного справжнього лідера (від часів створення незалежності України і ... Читати далі »
Переглядів: 780 | Додав: bond | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (0)

Фальшиві ревізори

Кілька тижнів тому на підприємства, установи та організації, що перебувають у державній власності у різних регіонах України, почали надходити листи, оформлені у стилі офіційних бланків Головного контрольно-ревізійного управління, яке ще у кінці    2011 року офіційно припинило свою роботу.

Вищезгадані «послання» містили в собі переконливу вимогу надати псевдо-управлінню інформацію щодо звітності бюджетних установ, їхнього балансу, відомості про зарплатню працюючих, їх персональні дані та навіть дані їхніх кредитних карток. Про це «ЗК» повідомила начальник  Івано-Франківської об’єднаної Держфінінспекції Ірина Столярик.
«У листах шахраї вимагали надсилати їм фінансові показники держструктур на адресу фіктивної електронної пошти начебто з метою проведення подальшої перевірки відповідних установ, – розповідає Ірина Столярик. – Але р ... Читати далі »
Переглядів: 715 | Додав: bond | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (0)

Студент з Німеччини стрибнув з життя
У понеділок біля під'їзду багатоповерхівки на Північному бульварі виявлено труп молодого хлопця. Загиблим виявився 21-річний громадянин Німеччини, який навчався на першому курсі медуніверситету.
За попередніми даними слідства, хлопець після сварки з колишньою дівчиною декілька днів пив, а відтак піднявся на 10-й поверх будинку, де винаймав квартиру, відчинив вікно сходової клітки і вистрибнув. Від  отриманих тілесних ушкоджень помер одразу. Слідів боротьби чи ознак насильницької смерті на місці події не виявлено.                                                 

Син забив та ... Читати далі »
Переглядів: 660 | Додав: bond | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (0)

А шиншила шубу шила
Царських тварин вирощують у домашніх умовах




Романа Паламарчука у Тлумачі знають як любителя чогось незвичного, подеколи навіть більш екзотичного. Його хобі – вирощування унікальних тварин. Ще декілька років тому пан Роман займався розведенням екзотичних корейських свинок. Нині у нього нове захоплення – і знову екзотика. Чоловік у звичайному гаражі вирощує шиншил.
Ці, схожі на кроленят, гризуни, ті самі, шуби з хутра яких коштують від 10 до 100 тисяч доларів, живуть у тлумацького подружжя аматорів-шиншиловодів. А от придбати вироби із хутра шиншил може дозволити собі не кожен.


Пухнате захоплення родини Паламарчуків стало популярним після оголошення в Інтернеті про продаж шиншил. Останній тиждень для сім’ї Паламарчуків був насичений дзвінками та відвідинами багатьох охочих придбати звірятко чи навіть па ... Читати далі »
Переглядів: 986 | Додав: bond | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (0)

Як вберегтись від харчових отруєнь та гострих кишкових захворювань під час новорічних святкувань

Гострі кишкові інфекції спостерігались у людей з давніх часів.
Щорічно в Україні реєструється біля 54000 діарейних захворювань, біля 30 смертей, більшість з яких етіологічно залишається не розшифрованими.
В області щорічно реєструється до 3000 випадків захворювань на гострі кишкові захворювання, до  70% хворіють діти до 17 років.


Гострі кишкові інфекції – це група інфекційних захворювань, які характеризуються фекально-оральним шляхом передачі та переважним ураженням шлунково-кишкового тракту. До гострих кишкових інфекцій відносяться дизентерія, харчові токсикоінфекції, гастроентерити різноманітної етіології, сальмонельози, холера.
Сприятливість до кишкових інфекцій досить висока.  Найчастіше хворіють діти у віці  до п’яти років.
Зараження відбув ... Читати далі »
Переглядів: 626 | Додав: bond | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (0)

Аматори завершили сезон
Боротьбу за нагороди вели майже чотири сотні колективів


Футбольний сезон 2012 року на Івано-Франківщині завершився лише з настанням зими. Крапку було поставлено  2  грудня, коли у Галичі відбувся фінальний матч розіграшу кубка чемпіонів міст і районів області. Передували йому затяті баталії у регіональних змаганнях. Їх учасниками стали майже чотири сотні колективів. Впродовж сезону вони провели понад 10 000 матчів!
У 2002-му в списку регіональних турнірів з’явився новачок – відкритий чемпіонат міста Калуша, на старт якого вийшли сім команд. Вдруге проводили власну першість в обласному центрі. Визначають найсильнішого і команди Болехівської міськради. Та згодом вони за традицією стартують в чемпіонаті і першості Долинщини, до складу якої входили до 1993 року.


Найчисельнішим загоном вкотре виступила Рогатинщина. У трьох лігах рогатинці заявили 43 колекти ... Читати далі »
Переглядів: 686 | Додав: bond | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (0)

Чемпіон серед чемпіонів

Наприкінці року визначився черговий переможець Кубка чемпіонів міст і районів області. Попередній розіграш не було завершено через плутанину в заявках команд. Тож цього разу до змагань були допущені лише ті, хто вніс своїх гравців до єдиної інформаційної бази даних Федерації футболу України.

Тепла осінь дозволила організаторам не відкладати вирішальні матчі на весну, а завершити турнір вже цього року. На старт вийшли одинадцять команд з десяти регіонів. У вирішальному матчі зійшлися «Кремінь» з Пістиня і павлівський «Сокіл». «Кремінь» вдруге поспіль досяг фіналу та знову поступився. В затяжній серії післяматчевих пенальті щастя посміхнулося представнику Тисмениччини – 10:9. Причому, у «Сокола» 11-метрові реалізували всі десять гравців, що завершували матч!
Зате футболісти «Кременя» здобули кубок обласної ради ФСТ «Колос», розіграш котрого відн ... Читати далі »
Переглядів: 927 | Додав: bond | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (0)

Як команду назовеш…
Спектр назв наших аматорських команд не є надто широким. Якщо відкинути ті, котрі повторюють імена населених пунктів, то найбільш популярними є географічні об’єкти. Найбільше зустрічаються «Карпати». Є також «Прикарпаття», «Галичина», «Підгір’я», «Покуття»…
Серед назв зустрічаємо з десяток річок – «Дністер», «Свіча», «Бистриця», «Лімниця», «Луква», «Черемош», «Прут», «Рибниця», «Стримба» та інші. Є також «Хвиля»…
Чимало команд зберегли імена з радянських часів – «Динамо», «Спартак», «Метеор», «Авангард», «Дружба», далі популярними є «Колос» і «Нива». Продовжують виходити на зелені поля «Нафтовики», «Газовики» і навіть «Торфовик».
Увіковічнена в назвах флора і фауна краю. Буцають м’яч «Едельвейс» і «Пролісок», намагаються здійнятися щабелями турнірної таблиці «Чайка», «Беркут» і «Сокіл».
Жах на суперника наганяють «Грім», два «Вихора» і три «Урагани»! Жагу турнірн ... Читати далі »
Переглядів: 736 | Додав: bond | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (0)