Четвер, 25.04.2024, 11:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 27 » ПОЗИЦІЯ РОКУ
11:45
ПОЗИЦІЯ РОКУ
Улюблена позиція?

У незначній номінації перемогла «позиція однієї людини» з ФФУ, яка начебто поставила хрест на амбіціях ПФК «Прикарпаття». Принаймні так намагалися змалювати картину керманичі франківського клубу.

Хоч ім’я «могильника» франківського футболу не прозвучало, не важко здогадатися: йшлося про першого віце-президента ФФУ Сергія Михайловича Стороженка. Згаданий функціонер відмовив «Прикарпаттю» в отриманні «ексклюзивної» (поза встановленими термінами) атестації на право участі у змаганнях.
2 липня пан Стороженко, який одночасно керує комітетом з атестації футбольних клубів, скерував на ім’я президента ПФЛ Мілетія Бальчоса і голови Івано-Франківської федерації футболу Віктора Анушкевичуса листа, в якому розтлумачив позицію комітету. В ньому, зокрема, відзначається, що ФК «Прикарпаття» не надав жодного документа з п’яти критеріїв положення про атестацію, хоча мав зробити це ще до 31 березня! (Певно, важко думати про футбол, коли на карпатських схилах ще стільки лижників – прим. ред.).
Керівництво клубу жодним чином не реагувало на офіційні звернення комітету. У переддень завершення процедури надання документів голова комітету особисто розтлумачив представнику клубу ризики, які несе така поведінка. Ніхто з франківців не з’явився й на підсумкове засідання комітету, що відбулося 31 травня.
Невимовна жага до футболу у ПФК «Прикарпаття» проявилася лише після того, як клуб було виключено зі складу Професіональної футбольної ліги. Причому, потяг до гри мільйонів був таким непереборним, що франківці, за повідомленням столичних ЗМІ, спробували заявити команду за посередництва ФК «Волинь» Луцьк. Така собі «Волинь-2» з Івано-Франківська. Щоправда, за таких умов фінансування команди здійснювалося б через касу луцького клубу…  
Хотілося б також нагадати, що впродовж попередніх 15 років «позиція однієї людини» з ФФУ (правда, не Сергія, а Григорія Михайловича) завжди була на боці франківського клубу. Та це не завадило «Прикарпаттю» спершу вибути з вищого дивізіону, потім – з першого, а тепер і взагалі канути в Лету.
Залишається загадкою, що заважало ПФК «Прикарпаття» працювати так, як роками працюють в НФК «Ураган» чи в БК «Говерла». Чому в івано-франківському футболі все робилося через… Це така улюблена позиція?

Переглядів: 620 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]