Вівторок, 23.04.2024, 22:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 20 » СУСПІЛЬСТВО
11:43
СУСПІЛЬСТВО
Фальшиві ревізори

Кілька тижнів тому на підприємства, установи та організації, що перебувають у державній власності у різних регіонах України, почали надходити листи, оформлені у стилі офіційних бланків Головного контрольно-ревізійного управління, яке ще у кінці    2011 року офіційно припинило свою роботу.

Вищезгадані «послання» містили в собі переконливу вимогу надати псевдо-управлінню інформацію щодо звітності бюджетних установ, їхнього балансу, відомості про зарплатню працюючих, їх персональні дані та навіть дані їхніх кредитних карток. Про це «ЗК» повідомила начальник  Івано-Франківської об’єднаної Держфінінспекції Ірина Столярик.
«У листах шахраї вимагали надсилати їм фінансові показники держструктур на адресу фіктивної електронної пошти начебто з метою проведення подальшої перевірки відповідних установ, – розповідає Ірина Столярик. – Але робилося це на бланках Головного контрольно-ревізійного управління України, яке ще у кінці минулого року перестало існувати згідно з указом Президента України».
За словами начальника Івано-Франківської ДФІ, тоді Контрольно-ревізійне управління було реорганізоване у Державну фінансову інспекцію, а разом із назвою відомства змінилися і зразки офіційних бланків, виключно якими і послуговується сьогодні державна установа.
Яку саме мету переслідували аферисти, визначити важко, кажуть у ДФІ. Це могла бути як банальна жага швидкого збагачення, так і «якісь політичні мотиви». Про ймовірного автора фальшивої кореспонденції у фінінспекції не мають припущень.
На Прикарпатті жодного випадку «липової кореспонденції» у держустановах поки не зафіксовано, але керівництво Держфінінспекції України застерігає, що у разі надходження на адресу бюджетних структур листів від фальшивих «крушників», про такі запити відразу проінформувати Івано-Франківську об’єднану державну фінансову інспекцію за телефоном  (0342) 3-23-22 або  Держфінінспекцію в області – (0342) 55-19-79.
Оксана Глушкевич

ДО ТЕМИ:
Кілька місяців тому у схожу авантюру потрапили колеги івано-франківських ревізорів – податківці. Невідомі, представляючись працівниками ДПС, телефонували на прикарпатські підприємства та установи і вимагали від власників, народною мовою, «могорича». А напригощавшись за чужий рахунок, псевдоподатківці  «по-англійськи» зникали і, зрозуміло, за бенкет не розраховувались.
Отож, цілком можливо, що українським держустановам, які напряму пов’язвані з фінансами, хтось оголосив «холодну» війну. Хоча не виключено, що така ситуація є звичайним збігом обставин.  

Переглядів: 717 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]