П`ятниця, 29.03.2024, 00:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 01
Не метро, а «Сільпо» споруджують  під універмагом
Чутки про масштаби реконструкції центрального універмагу «Прикарпаття» значно перебільшені




Початок активної робочої фази реконструкції центрального універмагу «Прикарпаття», яка розпочалася влітку, породила чимало чуток.
Цікавість мешканців та гостей Івано-Франківська до робіт за будівельним парканом на вулиці Дністровській, 3 посилювала майже повна відсутність публічної вичерпної достовірної інформації щодо проекту реконструкції та її параметрів.


Цілковита нісенітниця?

Засоби масової інформації повідомляли, що у підвалі універмагу розташується супермаркет. Не стало великою таємницею і те, що це буде супермаркет  «Сільпо». Однак чому парканом обгородили таку велику площу, демонтували рекламні щити, лавочки, клумби і для чого на будмайданчику працює досі б ... Читати далі »
Переглядів: 1199 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (1)

Нова радість стала  
Вибори – позаду, вибори – попереду


Виборче шоу-2012 закінчилося. Під купол найвищого законодавчого органу країни заїжджають нові «майстри розмовного жанру».

Орієнтовно до Різдва вони гуртуватимуться у вертепи (пардон, фракції), аби на повний голос заспівати «нову радість» для своїх виборців. Наскільки ефективною буде законотворча «радість» в такому розкладі політичних сил, де щонайменше п’ять потенційних претендентів на посаду Президента (Арсеній Яценюк – лідер ОО «Батьківщина», Віталій Кличко – лідер «УДАРу», Петро Симоненко – голова КПУ, Олег Тягнибок – керівник ВО «Свобода» і, звісно ж, чинний Президент – почесний лідер Партії регіонів Віктор Янукович), передбачити нескладно.  Популізму точно не бракуватиме. А шоу – тим більше. Аналітики вже в передчутті циркової вистави у виконанні невиправних комуністів і сенсації виборів-2012 – «свободівців». Хто в т ... Читати далі »
Переглядів: 713 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (0)

Обіцянки не гріють

До кінця тижня до всіх будинків, обладнаних системами центрального опалення, нарешті мають подати тепло.

Принаймні такий кінцевий термін подачі тепла на третьому тижні з часу офіційного початку опалювального сезону встановив комунальникам міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. За його словами, найбільше проблем цього року виникло з будинками, які забезпечує теплом котельня новоствореного ТзОВ «Станіславська теплоенергетична компанія».
Саме до роботи «СТЕК», для якої це перший опалювальний сезон, у мера найбільше зауважень. Станом на початок цього тижня вона ще не подала тепло у два будинки. А у тих будинках, до яких теплоносій таки подали, виникли проблеми на окремих стояках опалення. Крім того, мер зазначив, що «СТЕК» ось уже другий тиждень не може локалізувати витік з надземної теплотраси у районі вулиць Шухевичів-Товарної, внаслідо ... Читати далі »
Переглядів: 666 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (0)

Свій до свого по своє…
«Білий дім» «позичає» у міського парку будматеріали?




В Івано-Франківську продовжують реконструювати площу перед адмінбудинком. Робітники, засукавши рукави, вже третій тиждень поспіль виконують ремонтні роботи: міняють стару плитку на нову.
Проте у декого з мешканців міста уже встигли виникнути підозри щодо непрозорості виконання реставрації площі перед «білим домом». Серед іванофранківців поширилися чутки про те, що цей ремонт насправді приховано пов'язаний із масштабною реконструкцією вулиці Шевченка. А саме, начебто плитку, яку знімають сьогодні на центральних алеях міського парку, влада збирається використати саме на ремонт площі перед держадміністрацією, аби зекономити значні кошти. Люди кажуть, дорожня плитка у парку Шевченка була встановлена буквально кілька років тому та знаходилась в ідеальному стані, т ... Читати далі »
Переглядів: 809 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (0)

Бездомних зігріють
Так званий будинок нічного перебування належно підготовлений до роботи взимку і під час морозів зможе прийняти до сорока осіб без постійного місця проживання.
Про це повідомила директор департаменту соціальної політики міськвиконкому Олександра Заклинська. За її словами, цей соціальний заклад розрахований на перебування 30 осіб. Але за потреби додатково зможе прийняти ще десять осіб.
«Зараз у будинку нічного перебування постійно є 15-17 осіб, – каже О.Заклинська, – але це до перших морозів. Ми прогнозуємо, що взимку він буде заповнюватися на 90%. За потреби, під час сильних морозів, тут зможуть перебувати до сорока осіб».
Директор департаменту соціальної політики також наголосила, що у цьому закладі створені усі необхідні умови для перебування потребуючих прихистку осіб. Тут провели ремонт, замінили вікна і мережі. Керівництво закладу налагодило тісну співпрацю з ме ... Читати далі »
Переглядів: 648 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (0)

Вибори пройшли по-європейськи

Вибори в Івано-Франківську пройшли на високому організаційному рівні, без скарг та ексцесів.
Про це під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі заявив міський голова Віктор Анушкевичус. Він наголосив, що під час виборів не було допущено жодного тиску, жодного застосування так званого  адмінресурсу. Свідченням цьому, за словами мера, є те, що під час виборів Івано-Франківськ жодного разу не згадувався засобами масової інформації у негативному контексті.
«Дякую всім, хто був причетний до організації виборчого процесу в місті. Він відбувся на високому організаційному рівні. Це наше лице і ми його показали гарним. Вважаю, що вибори в Івано-Франківську відбулися по-європейськи», – сказав В. Анушкевичус.
Наш кор.
Переглядів: 653 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (0)

Роман ХАРУК,
депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»




А все ж таки  Івано-Франківськ  не продається


На сторінках газети висловлюю велику вдячність громаді міста і зокрема моїм виборцям мікрорайону «Пасічна» за їхній вибір під час голосування за народних депутатів до Верховної Ради. Іванофранківці доказали всій Україні і світові, що ми є високосвідома, інтелектуальна, політично зріла нація. Ніщо не здолало наш розум – ні буковельські поїздки, ні зростання добробуту «вже сьогодні», ні прикривання і шельмування на фоні святості (то було більше святотатство). Не допомогло нечестивцям і оббріхування єдиного кандидата від ВО «Свобода» і ВО «Батьківщина» Олександра Максимовича Сича.
Під час виборчої кампанії кожного ранку мешканці міста зупиняли свої погляди на розкиданих так званих агітаційних матеріалах:  в під’їздах, на сходових клітк ... Читати далі »
Переглядів: 654 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (0)

Сміття –  за графіком

Нова схема поводження з ТПВ у приватному секторі Івано-Франківська почне діяти з 1-го листопада на території першої, шостої, восьмої житлово-експлуатаційної організації, що обслуговуються Автотранспортним підприємством 0928.
На сьогодні в приватному секторі  Івано-Франківська проживає значна частина населення. З тієї території сектора, що обслуговується Автотранспортним підприємством 0928, сміття вивозять регулярно, хоча оплачує цю послугу незначний відсоток людей. Ще менша кількість власників особняків уклали договори з підприємством на вивезення ТПВ. Основною причиною такої ситуації люди називають або відсутність сміття, що апріорі не можливо, або ж відсутність  контейнера поблизу, а отже, неповноцінне надання послуги.  
 «Через відсутність  смітника  неподалік мені кожного ранку доводиться завантажувати сміття в авто і дорого ... Читати далі »
Переглядів: 690 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (0)

Місцевий бюджет:  ті ж самі граблі?

Порушення у планах використання місцевих бюджетів в Україні трапляються чи не щороку, як правило, в останні два-три місяці. Явище це зовсім не нове, а скоріше уже звичне. Але якщо у минулі роки затримки у бюджеті траплялися не раніше листопада-грудня, то у 2012 році Державна казначейська служба тимчасово припинила фінансувати інвестиційні видатки місцевих бюджетів ще на початку жовтня. В результаті такої затримки на рахунках заблоковано поточних зобов'язань на суму понад 3 мільярди гривень. Фінансисти вважають, така ситуація скоріш за все є початком нової хвилі турбулентності в системі державних фінансів, яка в повній мірі проявиться під кінець року.
А як наслідок цілком можливо, що зарплату задіяним в бюджетній сфері українцям вірогідно виплатять (бо відноситься вона до «захищених» першочергових платежів), а от коштів на ремонт доріг, благо ... Читати далі »
Переглядів: 1004 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (0)

Санітарна чистка

Надзвичайно популярне останнім часом слово «реформа» докотилося і до санітарно-епідеміологічної служби. Попри те, що будь-які зміни ми сприймаємо частково негативно, санепідеміологи вже готові до того, що їхня структура зазнає змін. Ба навіть більше – вони не бояться того, що їм пропонують. Вже наприкінці цього року на базі теперішніх санітарно-епідеміологічних станцій будуть створені нові структури. Про реформи заявила і міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова, вітаючи працівників санепідслужби із професійним святом. Наскільки зміниться реорганізована структура СЕС, ми поцікавилися у головного санітарного лікаря області Михайла Яворського.

За словами головного санітарного лікаря області, така реформа планувалася давно. «Чомусь у суспільстві закралась думка, що наша служба є контролююча і заважає працювати підприємствам. Насправді функції СЕС зовсім і ... Читати далі »
Переглядів: 1000 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (1)

На книгарні наклали штрафи за пропаганду тютюнопаління?

16 вересня набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства і стимулювання продажу тютюнових виробів», який позначиться  не тільки на бізнесі виробників сигарет, а і на діяльності книгарень. А саме: минулого вівторка одна з найбільших книжкових мереж України  – книгарня «Є» – тимчасово вилучила з продажу книжки, на палітурках яких були зображення з цигарками. Директор книгарні Катерина Федоренко пояснила, що це через можливість накладення на них  штрафів за пропаганду тютюнопаління.
«Я отримала інформацію про те, що має бути перевірка контролюючих органів, вірніше, вона навіть десь по Україні проходить, і накладаються великі фінансові санкції, – сказала директор. –  Тому я прийняла рішення тимчасово, до з’ясування обставин, призупинити продаж відпові ... Читати далі »
Переглядів: 775 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (0)

Друге кохання прийшло  до Франка в Станиславові
До 150-річчя з дня народження Юзефи Дзвонковської


В автобіографічному листі до А. Кримського І. Франко пише: «Значний вплив на моє життя, а значить, також на мою літературу мали зносини мої з жіноцтвом... Більше враження зробила на мене знайомість з одною полькою, Йосифою Дзвонковською. Я хотів женитися з нею…»

З Юзефою Іван Франко познайомився восени 1883 року, приїхавши до нашого міста на запрошення свого товариша по Львівському університету Владислава Дзвонковського. Сім’я учасника польського повстання 1863 року  проти царату Владислава Дзвонковського-старшого прибула до Станиславова  із Парижа, із еміграції в 1871 році. Тут він придбав кусень землі і побудував одноповерхову, але чималеньку хату. Прожив недовго, помер 1880 року, залишивши вдову Антоніну, дітей Юзефу і Владислава, народжених у Парижі.
Розташування садиб ... Читати далі »
Переглядів: 1351 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (0)

Відмінене «дербі»?

У неділю фінішує ювілейний, 75-й чемпіонат Івано-Франківщини. За тур до завершення турнір може позбутися одного з учасників – за систематичні неявки контрольно-дисциплінарний комітет федерації зняв «Яспіль» з Ясенова-Пільного. Представник Городенківщини подав апеляцію. Її розглядатимуть сьогодні.



Якщо апеляційний комітет залишить в силі рішення КДК, то саме «Яспіль» разом з «Битковим» (незалежно від результатів заключного туру) вибуде з першого дивізіону. Незіграним залишиться й городенківське дербі – в останньому турі ясенівці приймали б земляків з «Пробою». Суперники, нагадаємо, в першому колі не зустрічалися, оскільки городенківці відмовилися від гри.
На остаточний вердикт федерації очікують і в Делятині, адже місцевий «Прут» веде боротьбу з «Ясполем» за збереження місця в обласній еліті. Представник На ... Читати далі »
Переглядів: 808 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (0)

Кубок чемпіонів – не для всіх

Минулої суботи відбулися перші матчі 9-го Кубка чемпіонів міст та районів Івано-Франківщини. Його учасниками стануть одинадцять команд від десяти територіальних одиниць області.
Поза грою залишилися представники шести районів – Рогатинського, Долинського, Рожнятівського, Тлумацького, Городенківського і Верховинського. Вони проігнорували рішення обласної федерації про внесення своїх гравців до єдиної бази даних.


Нагадаємо, що попередній турнір не було завершено саме через порушення командами правил заявки. На фініші турніру з’ясувалося, всі півфіналісти мали у своїх складах футболістів, котрі виступали за інші команди. Щоб контролювати переходи гравців ІФФФ й ухвалила рішення про їх внесення до єдиної бази.  
В суботу відбулися матчі 1-го туру. Цими вихідними команди зіграють ще по два поєдинки. Деякий розлад в програму змагань вні ... Читати далі »
Переглядів: 788 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (0)

«Ураган» запрошує на ювілей

Як ми вже повідомляли, 25 жовтня Народному футбольному клубу «Ураган» виповнилося 10 років. Відсвяткувати свій перший ювілей франківці вирішили цього тижня, коли вщухли виборчі баталії. В програмі - низка цікавих заходів. Вони триватимуть два дні.

На шанувальників клубу очікує чимало сюрпризів. Зокрема, завтра в спорткомплексі коледжу фізичного виховання відбудеться унікальне шоу - матч всіх зірок "Урагану". Імена його учасників в клубі не розкривають, та є надія побачити одночасно на майданчику кращих з кращих гравців в історії клубу. Матч ураганівських зірок розпочнеться о 19.00 (вхід вільний). У перерві гри нагородять переможця вікторини "10 років історії", що проводилася на сайті клубу.
На суботу організатори готують цікаву концертну програму для всіх футболістів, працівників клубу, його вболівальників із бага ... Читати далі »
Переглядів: 644 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (0)

Футзальний чемпіонат міста

Відбулось жеребкування чемпіонату Івано-Франківська з міні-футболу. Загалом участь у турнірі мають намір взяти 27 команд. Участь ще однієї команди залишається під питанням.
Всі команди, що виявили бажання позмагатися за звання кращої в Івано-Франківську, були розподілені на три категорії. Першу категорію склали призери минулорічного чемпіонату, а також учасники попереднього чемпіонату області з міні-футболу.
До другої категорії ввійшли минулорічні учасники чемпіонату міста. А от третю категорію сформували новачки змагань, які вперше беруть участь в турнірі.
На першому етапі всі учасники змагань розподілені на три групи. Матчі турніру проходитимуть в новому залі Муніципального ФОКу в Івано-Франківську (вул. Симоненка).
За підсумками першого кола команди, відповідно до продемонстрованих результатів, будуть розподілені на три групи та проведуть друге ко ... Читати далі »
Переглядів: 658 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (0)

Поразки  на старті

Відбулися матчі другого туру чемпіонату України серед жіночих команд вищої ліги, після яких БК «Франківськ» й надалі залишається без перемог.  
Франківчанки після поразки у гостях ТІМ-СКУФу вдома не змогли дати бій дебютанту – кіровоградській команді "Єлисавет-Баскет", у якій, до слова, виступає чимало минулорічних гравців БК "Франківськ". Наставником гостей також є екс-тренер франківчанок Юрій Процюк. Через обмежений склад господарки не змогли достойно протистояти нападу опонентів і програли з розривом у 18 пунктів.
Жінки. Вища ліга. 1 тур. 19-24 жовтня. ТІМ-СКУФ Київ – «Франківськ» – 80:46.  «НПУ-Динамо» Київ – «Інтерхім»-СДЮШОР №2 Одеса – 78:63. 2 тур. 26-27 жовтня. «Франківськ» – «Єлисавет-баскет» Кіровоград – 55:73. «Регіна-Баскет» Бар (Вінницька обл.) – ТІМ-СКУФ – 83:69. «НПУ-Динамо» – «Інтерхім»-СДЮШОР №2 –78:63.
Цієї суботи відбудеться трет ... Читати далі »
Переглядів: 637 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (0)

Романтична історіяуболівальників «Говерли»

Після вдалого вояжу у Київ та на Донбас вболівальники «Говерли» й гадки не мали, що їх улюбленці можуть втратити очки у домашніх поєдинках з аутсайдерами змагань – «Миколаєвом» чи «Черкаськими мавпами. Але…

Провал у заключній чверті поєдинку з миколаївцями, коли господарі отримали у власний кошик одразу 28 очок (!), зумовив четверту поразку «ведмедів» у сезоні. Не допомогла франківцям й результативна гра Райана Пірсона, який відзначився 25 очками. «Говерла» поступилася – 72:77. Відзначимо, що до цього «Миколаїв» перемагав лише у домашній зустрічі з «мавпами».
У великій перерві матчу відбулася неординарна подія. Один з вболівальників «Говерли» Ярослав Костишин вирішив освідчитися у коханні своїй дівчині Юлії Ципердюк, яка також є симпатиком клубу. На прохання ведучого дівчина вийшла на майданчик, нав ... Читати далі »
Переглядів: 668 | Додав: bond | Дата: 01.11.2012 | Коментарі (0)