П`ятниця, 19.04.2024, 23:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 1 » МІСТО
11:39
МІСТО
Сміття –  за графіком

Нова схема поводження з ТПВ у приватному секторі Івано-Франківська почне діяти з 1-го листопада на території першої, шостої, восьмої житлово-експлуатаційної організації, що обслуговуються Автотранспортним підприємством 0928.
На сьогодні в приватному секторі  Івано-Франківська проживає значна частина населення. З тієї території сектора, що обслуговується Автотранспортним підприємством 0928, сміття вивозять регулярно, хоча оплачує цю послугу незначний відсоток людей. Ще менша кількість власників особняків уклали договори з підприємством на вивезення ТПВ. Основною причиною такої ситуації люди називають або відсутність сміття, що апріорі не можливо, або ж відсутність  контейнера поблизу, а отже, неповноцінне надання послуги.  
 «Через відсутність  смітника  неподалік мені кожного ранку доводиться завантажувати сміття в авто і дорогою на роботу відвозити до найближчого загального контейнера, – зізнається мешканець приватного будинку  на вул. Зеленій  Олександр. – Бо ж спалити чи закопати відходи, зокрема пластикові та металеві пляшки, скло, на кількох сотках  немає ні часу, ні бажання».
Оскільки у кінцевому результаті сміття з приватних дворів усе одно потрапляє до загальних контейнерів компанії-перевізника, задля зручності городян Автотранспортне підприємство 0928 розробило нову систему збору ТПВ на окремих територіях, які воно обслуговує.  Її суть полягає у тому, що  мешканці будинку у визначений час виставляють пакет зі сміттям біля двору. Сміттєвоз, проїжджаючи по вулиці, забирає ці пакети.  Запровадження такої системи в інших українських містах, таких як Львів, Вінниця, Рівне, Харків тощо,  виявилося вдалим. Керівництво АТП-0928 сподівається на позитивний результат і в Івано-Франківську.
«Зараз маршрут зі збору ТПВ у приватному секторі є економічно невигідним.  Проблема в тому, що перевізнику потрібно витрачати більше часу та ресурсів: під’їхати до кожного будинку, залучити більшу кількість працівників, – стверджує заступник директора АПТ-0928 Михайло Яцків. – Проте ми розуміємо, що сміття з приватних домоволодінь безслідно не зникає, воно все одно опиняється в наших контейнерах або, що ще гірше, деінде. Щоби позбавити власників особняків зайвих клопотів, пов’язаних із вивезенням сміття, ми вводимо нову схему  збору  ТПВ, яка стане вагомим кроком на шляху до покращення сервісу  АТП 0928».
Згідно із законом, кожен власник приватного будинку зобов’язується скласти договір на вивезення сміття та оплачувати цю послугу відповідно до тарифу. Інакше на нього чекають штрафи – від 20 неоподатковуваних мінімумів до півтори тисячі гривень.
Переглядів: 695 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]