Вівторок, 23.04.2024, 16:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 05
В Івано-Франківську хочуть змінити систему ремонту доріг

На початку весни в місті виринає одвічна проблема  доріг. Все починається з так званого ямкового ремонту, який плавно переходить в поточний. Оскільки їхня якість завжди бажає кращого, то практично щороку доводиться ремонтувати одні й ті ж вулиці. Однак, як запевняють комунальники, зараз це чи не єдиний спосіб підтримувати дороги в більш-менш задовільному стані. На капітальні ремонти грошей, як правило, катастрофічно не вистачає. Їх здійснюють поетапно, залишаючи так звані «перехідні об’єкти». На окремих вулицях капремонти тривають роками. Щоб зробити «прорив» у ремонті доріг, потрібні десятки, а то й сотні мільйонів гривень. Наразі ж до Дня міста навіть не вдалося виконати запланований обсяг поточних ремонтів. Пожвавити роботи обіцяють вже після свят…
Дороги називають живими артеріями міст і сіл та візитівками держави. У спадок від радянської системи вони перейшли в жалюгідному стані. Дороги тоді будували с ... Читати далі »
Переглядів: 1282 | Додав: bond | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (1)

Результатом візиту китайської делегації на Прикарпаття стало підписання остаточних документів про спільне фінансування проекту будівництва заводу безхлорних калієвих добрив в Калуші між Китайською інженерною компанією Ухунь, Експортно-імпортним банком Китаю та Івано-Франківською областю.
Як повідомив представник інвестора, президент підприємства з іноземних інвестицій «Кітпред» Ден Сяосю, китайці націлені на екологічно чисте безвідходне виробництво. «Одним пострілом ми вб’ємо трьох зайців», – зазначив пан Ден.


Так, інвестори пропонують вирішити проблему карстових провалів у Калуші за допомогою золи з Бурштинської ТЕС, а також переробити розсоли, якими заповнені кар’єри на території міста, в технічну воду для виробництва. Таким чином, вважає Михайло Вишиванюк, завод з переробки калійних солей в добрива вирішить майже всі екологічні проблеми Калуша, які назріли за 30-40 років. Зробити це допоможуть спеціальні китайські технології.
Загалом завод розрахований на ... Читати далі »
Переглядів: 910 | Додав: bond | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (0)

Влада без влади

Володимир Олійник, депутат обласної ради, фракція «Наша Україна»


Перед виборами досвідчений місцевий політик та громадський діяч Михайло Івасютин, рекомендуючи мені балотуватися вдруге до міської ради, сказав: «Депутат обласної ради потрібен один раз, коли голосуватимуть за голову обласної ради. Потім усі питання вирішуватиме або ОДА, або сформоване керівництво обласної ради». Не хотілося у це вірити. Тим більше, що молоді політики переважно ламають стереотипи, але зараз все складається саме так. Рішення обласної ради переважно готуються або управліннями облдержадміністрації, або апаратом обласної ради. За менш як півроку роботи обласної ради не вдалося внести жодної зміни до рішення. Так само жодного рішення комісії з питань молодіжної політики і спорту відповідне управління облдержадміністрації не виконало.
Це реальний приклад розбалансованості влади і приклад десятиліттями сформованої машини «ВЛАДА ... Читати далі »
Переглядів: 727 | Додав: bond | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (1)

У середу міський голова Віктор Анушкевичус та заступник з гуманітарних питань Михайло Верес провели брифінг, присвячений Дню міста. Зокрема, міський голова наголосив, що цьогорічні заходи обійдуться місту значно дешевше, аніж минулорічні. На святкування виділено скромний кошторис – 345 тисяч гривень. Значна частина цих коштів буде виділена на культурно-мистецькі заходи.

Основний акцент міська влада тепер робить вже на наступний рік. Віктор Андрюсович повідомив, що невдовзі Кабінет Міністрів України має затвердити кошторис на відзначення 350-річчя міста. А тим часом місто не залишиться без подарунків.
 «Місто отримає справжні та потрібні подарунки. Першим таким подарунком стане відкриття нового приміщення міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, а також відкриття відділення кардіоцентру в Центральній міській клінічній лікарні», – зауважив міський голова.
66 різноманітних і різнопланових заходів відбудуться протягом наступних вихідних. Сере ... Читати далі »
Переглядів: 817 | Додав: bond | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (0)

Івано-Франківськ – кращий!
За підсумками 2010 року Івано-Франківськ посів перше місце за благоустроєм в Україні серед міст другої категорії. Про це повідомив начальник міськжитлокомунгоспу Василь Білик. «Це заслуга не лише комунальників, але й мешканців», – зазначив він.
Також В.Білик поінформував про підсумки другої міської толоки з підготовки обласного центру до Дня міста. «В основному всі намічені заходи виконані. У сфері благоустрою завершено все те, що не встигли зробити до Великодня. Толоки дали свій результат. На жаль, пригальмувалися темпи ремонтів доріг. Не всюди нанесено розмітку», – констатував начальник міськжитлокомунгоспу і запевнив, що після свят роботи пожвавляться.

Темна субота

Минулої суботи через вихід з ладу кількох кабельних електроліній 10 кВт різні частини міста відчували перебої в електропостачанні.
Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, з сьомої ранку на одну годину знеструмлювався м ... Читати далі »
Переглядів: 783 | Додав: bond | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (0)

Шерше ля фам!
В двох поспіль турах чемпіонату не зафіксовано жодного вилучення


В четвертому турі чемпіонату Івано-Франківщини-2011 трапилася вельми неординарна подія. Вперше матч команд провідного дивізіону провела представниця прекрасної половини людства – 26-річна франківчанка Анастасія Романюк. Суперники («Гал-Вапно» – «Прикарпаття-2») повели себе по-джентельменськи: дебютантці лише одного разу довелося діставати з кишені жовту картку.

4 тур. 27 квітня
"Гал-Вапно" – "Прикарпаття-2" – 1:2 (Царук, 33 – Цюцюра, 60, 80). Попереджений: Гуменюк (Г). Арбітр Романюк. 200 глядачів. Юнаки – 1:3.
"Карпати" – "Сокіл" – 1:0 (Кавінський, 62). Попереджені: Раковіца – Стефанишин, Матейко, Дячишин. Арбітр Садловський. 700 глядачів. Юнаки – 4:0
Коломияни мали чимало моментів, щоб відзначитися. Однак вдало діяв голкіпер «соколів». Перемогу господарям приніс вдалий розіграш кутового удару, який влучним пострілом завер ... Читати далі »
Переглядів: 978 | Додав: bond | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (0)

Нездоровий ажіотаж

Друкуючи минулого тижня в додатку «Футбол Івано-Франківщини» фрагмент типового кошторису клубу-учасника чемпіонату області (він розроблений ІФФФ) напередодні сезону, ми, звичайно, сподівалися, що документ приверне увагу читачів. Але аж ніяк не сподівалися нездорового ажіотажу, що здійнявся одразу після виходу газети.

Мусимо зауважити, що наведені газетою цифри стосувалися винятково витрат для проведення офіційних матчів сезону. Сюди не увійшли кошти на проведення тренувального процесу, зборів, контрольних матчів, участі команд в передсезонних турнірах, утримання та підготовки матеріальної бази, компенсаційних витрат футболістам-аматорам, які передбачені їх статусом.
Річні кошториси клуби-учасники чемпіонату розробляють самостійно на підставі власних статутів та виходячи із власних турнірних завдань, можливостей щодо залучення коштів (бюджетних чи спонсорських) в рамках чинного законодавства ... Читати далі »
Переглядів: 733 | Додав: bond | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (0)

«Ураган» і «Говерла» – в четвірці кращих клубів країни!

Франківські «Ураган» та «Говерла» підтвердили статус фаворитів у стартовому раунді серій плей-офф і з інтервалом в один тиждень пробилися до півфінального етапу своїх чемпіонатів. Правда, обом довелося провести максимальну кількість матчів – по п’ять.

«Ураган» несподівано довго «прововтузився» з львівським ТВД. Після «нічиєї» у Львові підопічні Сергія Гупаленка примудрилися поступитися опонентові в стартовій домашній грі (в серії пенальті). Відтак права на помилку вони вже не мали. Два наступні поєдинки господарі виграли доволі впевнено.
Інші клуби, котрі потрапили до півфіналів, вклалися у чотири поєдинки. Можливо, зайвий матч дався б взнаки за умов щільного календаря. Однак між чвертьфіналом і півфіналом в чемпіонаті країни з футзалу настала тритижнева перерва!? Збірна з двома ураганівцями у складі (Ципуном і Чепорнюком, Шотурму в останній момент залиш ... Читати далі »
Переглядів: 725 | Додав: bond | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (0)

Проміжний фініш
Завершилося І коло регулярного чемпіонату жіночої української баскетбольної ліги. Її учасниками є десять команд, серед яких БК «Франківськ». На проміжний фініш прикарпатки прийшли третіми. Цієї суботи і неділі франківчанки матчами з столичними «Динамо-НПУ» і ТІМ-СКУФ розпочнуть друге коло.
БК «Франківськ» у І колі. 1-2 квітня. «Динамо-НПУ» Київ – «Франківськ» – 61:69. ТІМ-СКУФ Київ – «Франківськ» – 102:88. 10 квітня. «Франківськ» – «Політехніка» Львів – 85:62. 16-17 квітня. «Козачка» Запоріжжя – «Франківськ» – 88:69. «Орлан» Сімферополь – «Франківськ» – 73:92. 22-23 квітня. «Дніпро»-ДВУФК – «Франківськ» – 92:70. «Південна Пальміра» – «Франківськ» – 72:83. 30 квітня – 1 травня. «Франківськ» – «Луганські ластівки» – 121:55. «Франківськ» – «Донбас» – 85:79.
Становище команд: ТІМ-СКУФ  – 18 очк, «Козачка», «Франківськ» і «Динамо»-НПУ – по 15, «Дніпро»-ДВУФК – 14, «Політехніка», «Південна Пальміра»,  «Орлан»&nb ... Читати далі »
Переглядів: 811 | Додав: bond | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (0)

Дедалі ЗРОСТАє кількість команд, котрі беруть участь в чемпіонатах та першостях своїх регіонів. Цілком вірогідно, що цього року вдасться здолати рубіж у 400 команд. Встежити за таким масивом змагань стає все важче. Сьогодні ми подаємо результати з семи регіонів. «Борги» віддамо в наступних числах газети.  
Івано-Франківськ. Кубок. 1/2 фіналу. Медуніверситет – Микитинці – 2:1. ДЮСШ-3-«Ютім» – Пасічна – 4:0. Фінал – 9 травня.  
Богородчанський р-н. 4 тур. Маркова-Бабче – Гринівка-Нивочин – 3:1. Горохолина – Ст. Богородчани – 1:2. Дзвиняч – Космач – 5:1. Іваниківка – Росільна – 3:0. Глибоке-Хмелівка – Грабовець – 2:1. Підгір'я – Солотвин – 3:1. Богородчани – Старуня – 1:1. Саджава – вихідна.
Становище команд
    І    О    М
Дзвиняч     4    12    16-1    Саджава    3    9    9-2
Ст. Богородчани   ... Читати далі »
Переглядів: 802 | Додав: bond | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (0)

«Енергетик» тримає оборону

Чотири тури поспіль тримає свої ворота на замку бурштинський «Енергетик». Те, що саме оборонна ланка у бурштинців найсильніша, ні для кого не секрет. Проблеми клубу якраз криються у діях нападу.

Брак результативного форварда доводиться компенсовувати командними діями. У черговому домашньому поєдинку з алчевською «Сталлю» це вдалося. Ще до перерви «енергетики» реалізували два контрвипади, на які гості не відповіли. «Прикарпаття» ж знову програло. Цього разу  лідеру, ПФК «Олександрія».
Першість України. 28 тур. 29 квітня – 1 травня.  «Динамо-2» – «Арсенал» – 0:1. «Енергетик» – «Сталь» – 2:0 (Долотко, 27, Барчук, 37). «Нафтовик-Укрнафта» – «Львів» – 0:0. «Нива» – «Титан» – 4:0. «Буковина» – «Фенікс-Іллічівець» – +:-. «Олександрія» – «Прикарпаття» – 3:0 (Козак, 23, Зейналов, 47, Чередніченко, 50-п.). «Дністер» – «Закарпаття» – 4:2. «Геліос» – «Зірка» – 2:2. «Кримтеплиця» – «Чо ... Читати далі »
Переглядів: 921 | Додав: bond | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (0)

Тетяні Березіцькій – 17 років. Вона навчається в Тисменицькій загальноосвітній школі. Дівчина особливо любить такі предмети, як  хімію, біологію, українську та зарубіжну літературу.

Саме батьки помітили, що маленька Таня захоплюється малюванням. Спочатку дівчинка відвідувала Тисменицьку художню школу, потім вступила на навчання до Івано-Франківська. І ось уже протягом п’яти років вона займається в Івано-Франківській державній дитячій художній школі. Майже щодня весь пообідній час дівчинка проводить на заняттях, віддаючи всі сили рисунку, скульптурі та композиції.
Її педагог Галина Кузьмівна Щерб’як розповідає, що серед інших учнів Тетянку вирізняє творча обдарованість, працьовитість, старанність, відповідальність. І ці риси характеру юної художниці вже принесли дівчинці творчі здобутки і перемоги. Першу почесну грамоту Таня отримала за активну участь у конкурсі дитячого малюнка „Митниця очима дітей”.
Три роки поспіль –  у 2008-му, 2009-му, 2010-му – Тет ... Читати далі »
Переглядів: 925 | Додав: bond | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (0)

З нагоди десятиріччя створення у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника Інституту мистецтв у виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України відкрито виставку художників-педагогів. В експозиції репрезентовано майже сто робіт різних видів та жанрів мистецтва викладачів трьох кафедр: образотворчого мистецтва імені Михайла Фіголя, декоративно-прикладного мистецтва, кафедри дизайну і теорії мистецтв.

На виставці представлені твори як відомих митців, так і перші мистецькі здобутки молодшого покоління педагогів-художників, котре робить свої перші кроки у строкатому мистецькому житті краю. Відрадно, що творчий колектив Інституту мистецтв у більшості робіт звертається до глибинних народних художніх традицій Карпатського краю, а новітні пошуки образно-формальних вирішень творів спираються на кращі взірці сучасного українського та європейського мистецтва.
На ювілейній виставці багатоголоссям звуча ... Читати далі »
Переглядів: 967 | Додав: bond | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (0)