Вівторок, 19.03.2024, 11:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 15
Чи є нашими наші кошти?!


Микола ВІТЕНКО,
секретар Івано-Франківської міськради

"Боже, дай мені розум і душевний спокій, щоб змиритися з тим, чого я не можу змінити;
силу, аби змінити те, що можу, і мудрість відрізнити одне від другого”.

                                                                                                   &n ... Читати далі »
Переглядів: 626 | Додав: bond | Дата: 15.08.2013 | Коментарі (0)

Чи є життя після дефолту?
«ЗК» намітив кілька ймовірних сценаріїв українського дефолту та спрогнозував його можливі наслідки



Чутки про можливість дефолту України лунають  все гучніше. Передумовою для таких апокаліптичних пророкувань є рекордний обсяг зовнішніх боргів, які Україна має повернути в 2013 році – майже 14 мільярдів доларів США. Саме на 2013 рік припадає повернення боргів МВФ (близько шести мільярдів).
Опозиційні сили в українському парламенті економічний крах гуртом називають неминучим. Представники влади категорично заперечують. А дискусії на цю тему всередині держави підігрівають ще й міжнародні рейтингові агентства, що раз по раз вписують Україну  в «топи» країн-лідерів за ймовірністю дефолту.
«ЗК» вирішив відкинути всі упередження та орієнтовні прогнози і уявити, що ось він ... Читати далі »
Переглядів: 1686 | Додав: bond | Дата: 15.08.2013 | Коментарі (0)

Усі документи – у ЦНАПі

З 2 вересня для того, аби оформити довідку для субсидії, паспортні дані чи реєстрацію місця проживання, не треба оббивати пороги Державної міграційної служби. Ці послуги можна буде отримати в Центрі надання адміністративних послуг.

За останні два літні тижні, кажуть у ЦНАПі, тут мають навчити двох фахівців, котрі й будуть виконувати ці функції. Угоду про співпрацю у середу підписали заступник міського голови Руслан Панасюк та в. о. начальника управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області Андрій Якуб’як.
Під час прес-конференції керівник ЦНАП Надія Прокопів-Старчевська наголосила, що нові послуги будуть надаватися для мешканців ОСББ, будинкових комітетів та приватного сектора. «Починаємо ми з того, що будемо надавати послуги з реєстрації місця проживання та зняття з обліку, оформлення паспортів, вклеювання фотографій та видачі довідок», – каже ке ... Читати далі »
Переглядів: 667 | Додав: bond | Дата: 15.08.2013 | Коментарі (0)

А кавуни і нині там…

Франківські муніципали продовжують боротись зі стихійною торгівлею на вулицях міста та хаотичним паркуванням

Про їхні успіхи у цій нелегкій справі на вівторковій нараді у мера розповів кері-вник КП «Муніципальна інспекція з благоустрою» Степан Кукула. За його словами, протягом минулого тижня по облюбованих місцях недобросовісних паркувальників провели черговий рейд.
 «Було складено два протоколи, видано п’ять актів обстеження та два письмові приписи», – інформував пан Кукула.
«Рейдила» муніципальна дружина також «вуличних» бізнесменів. В цьому напрямку, як зазначив очільник «Муніципальної інспекції з благоустрою», у зв’язку з літнім сезоном додалося роботи: то тут, то там на вулицях міста з’являються незаконні торговці баштанними. 
«Протягом минулого тижня нами було виявлено місця стихійної торгівлі кавунами, – продов ... Читати далі »
Переглядів: 638 | Додав: bond | Дата: 15.08.2013 | Коментарі (0)

Чекатимуть автобуса два роки?

Постійні пасажири автобусних маршрутів №№ 85 і 40-«а» з жахом очікують початку нового навчального року, коли автобуси їм доведеться «брати штурмом», бо міська влада не бажає збільшити їхню кількість на цих маршрутах і радить людям почекати до 2015 року.

На початку року ми вже писали про те, що мешканці Пасічної скаржаться на перевантаженість у «години пік» автобусних маршрутів № 85 «вул. Целевича – вул. Ребета» та № 40-«а» «Радіозавод – Аквапарк». Влітку ця проблема не така гостра. Однак постійні пасажири цих маршрутів з жахом очікують початку нового навчального року. Річ у тім, що автобусами маршрутів №85 і 40-«а» користуються чимало студентів медуніверситету, які від своїх гуртожитків у Пасічній дістаються ними на навчання до корпусів університету на вулицях Галицькій та Мазепи.
Також ці маршрути досить популярні й серед решти мешканців Пасічної, оскільки тіл ... Читати далі »
Переглядів: 790 | Додав: bond | Дата: 15.08.2013 | Коментарі (0)

У пологовому будинку ввели в експлуатацію новий ліфт

Новий ліфт встановили в приміщенні акушерського корпусу №1. На його купівлю та монтаж з обласного бюджету у 2012-2013 роках, коли обласну раду очолював Олександр Сич, депутатський корпус виділив 415 тис. грн. Тож і не дивно, що тепер вже народний депутат  Олександр Сич взяв участь в офіційному від-критті нового ліфта.

За словами головного лікаря міського клінічного пологового будинку Михайла Пруднікова, термін експлуатації старого ліфта збіг ще кілька років тому.
«Після 31-го року експлуатації старий ліфт став просто непридатним для функці-онування й загрожував здоров’ю як пацієнтів, так і самого персоналу пологового будинку. Водночас призупинення роботи ліфта створювало численні незручності, адже операційні приміщення знаходяться переважно на 4-5 поверхах. Відтак можу лише подякувати обласній раді за те, що вона відгукнулася на нашу потре ... Читати далі »
Переглядів: 652 | Додав: bond | Дата: 15.08.2013 | Коментарі (0)

SOS по швидкій допомозі

Україна стоїть на порозі 22-ї річниці своєї Незалежності. Яскраві, буремні роки становлення молодої держави переживає український народ у своїй вільній Україні. За роки  існування незалежності держави багато відбулося як позитивних, так і негативних змін. Періодично проходять вибори до Верховної Ради, народ чує все нові обіцянки, гарні слова, обирає депутатів, чекаючи на зміни та покращення. Але поки що змін на краще немає… Констатуємо той факт, що населення в Україні зменшилося на 7 мільйонів… Життєвий рівень стає все нижчий і нижчий, медичне обслуговування все дорожчим і дорожчим. І прем’єри, і міністри, і Верховна Рада обіцяють все вищий рівень життя… Особливо люди страждають від занепаду економіки, низьких заробітних плат і пенсій.
І ось 1 січня 2013 року вступив у дію Закон України «Про екстрену медичну допомогу», який обіцяє знищити пересічног ... Читати далі »
Переглядів: 568 | Додав: bond | Дата: 15.08.2013 | Коментарі (0)

На запитання читачів відповідає директор КП «Єдиний розрахунковий центр» Вадим Войтик. 

– Чи буде ЄРЦ укладати договори на утримання будинків з власниками та наймачами квартир?

– Договір вважається укладеним як договір приєднання відповідно до ст. 634 Цивільного кодексу з моменту початку споживання послуги, тобто з моменту передачі будинку в управління КП «Єдиний розрахунковий центр». Текст договору було опубліковано в офіційному виданні Івано-Франківської міськради газеті «Західний кур’єр» та на сайті підприємства.
Водночас для захисту своїх інтересів споживачі мають право отримати належний їм примірник договору в ближчому офісі КП «ЄРЦ». Відповідне запрошення регулярно друкується в рахунках, а також розміщується на дошках оголошень будинків.

– Чи є підстави сплачувати за комунальні послуги до моменту укладання письмового договору?
– Підстави є, оскільки послуги ... Читати далі »
Переглядів: 637 | Додав: bond | Дата: 15.08.2013 | Коментарі (0)

Особливості електропостачання по-франківськи

На телефонну лінію ПАТ «Прикарпаттяобленерго» надходить велика кількість різноманітних запитань щодо електропостачання від мешканців Івано-Франківська.
На найбільш актуальні запитання відповідає заступник директора зі збуту електроенергії ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Наталія Любич.


Іванна Петрівна, пенсіонер, ветеран праці: «Я плачу за світло строго за лічильником. Минулого тижня,  коли прийшла платити в касу, мені сказали, що у мене заборгованість. Як таке може бути?»
– Для того, щоб з’ясувати, що трапилося у цьому конкретному випадку, нам потрібно поспілкуватися безпосередньо зі споживачем. Іванна Петрівна може зателефонувати на нашу цілодобову телефонну лінію за безкоштовним номером 0 800 50 40 20 та отримати консультацію телефоном або звернутися у Цен ... Читати далі »
Переглядів: 1300 | Додав: bond | Дата: 15.08.2013 | Коментарі (0)

Чи відчутні для вашого сімейного бюджету витрати на школяра?

Валерія, продавець:
– У мене одна першокласниця поки що, тому я ще не відчула це все у повній мірі. Поки що витратили бли-зько тисячі гривень – це шкільна і спор-тивна форма, взуття і канцтовари по мі-німуму. Вчителька радить дочекатись перших батьківських зборів, і тоді вже купувати решту. Окрім того, дещо будуть закуповувати одразу на весь клас. Тисяча гривень – це трохи багато, але ж така подія, вперше до школи!!! Хотілося вибрати все таке, щоб сподобалось малій школярці…

Христина, перукар:
– У мене син іде у третій клас. Портфель 300 гривень, форма – 400, взуття – 150 як мінімум, спортивне взуття – 200 гривень, письмове приладдя – понад 300 гривень… Скільки разом? Правильно, близько півтори тисячі, а навчальний рік ще не почався… А тоді – то здай на школу, то на клас, то на ... Читати далі »
Переглядів: 657 | Додав: bond | Дата: 15.08.2013 | Коментарі (0)

Міста-побратими Івано-Франківська: погляд зблизька

Недаремно кажуть у народі: рідна душа – то загадка. Адже часто ми багато чого не знаємо навіть про найближчих людей. Так і з містами-побратимами Івано-Франківська. Насправді більшість наших краян мало знає про те, чим цікаві ці міста і що у нас з ними спільного. Бо ж, мабуть, недаремно вони стали нашими «братами»? «Західний кур’єр» спробував здійснити невеличку віртуальну екскурсію нашими містами-побратимами й довідатися про них більше.


Бая Маре: Прикарпаття по-румунськи

Бая Маре – найстаріший «брат» Івано-Франківська, адже відповідна угода була укладена ще у 1990 р. Знаходиться місто в передгір’ї румунських Карпат, тож фактично це румунське Прикарп ... Читати далі »
Переглядів: 677 | Додав: bond | Дата: 15.08.2013 | Коментарі (0)

«Крамниця щастя»

В Івано-Франківську можна придбати навіть щастя. У цьому переконана відома місцева письменниця, доцент Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Ольга Деркачова. У власний день народження у книгарні «Є» вона презентує нове видання – «Крамницю щастя».
Напередодні презентації Ольга розповіла нам, як з-під її пера кувалося те найнезбагненніше диво, котре усі шукають впродовж усього свого життя і при кожній нагоді бажають один одному. Задум створити таку книгу виник у Ольги, тоді, коли вона задумалася, а чи зможе вона написати щось більше від новели чи оповідання. Тема стосунків чоловіка і жінки для письменниці улюблена. Саме тому, як переконує авторка, і виник любовний роман. Спочатку Ольга Деркачова писала роман для серії любовних романів «З дельфіном», що видавали сестри Демські. Згодом через певні проблеми видавці передали твір до журналу «Дніпро», де він вийшов під назвою «Пелюстки ... Читати далі »
Переглядів: 889 | Додав: bond | Дата: 15.08.2013 | Коментарі (0)

Прем’єрна перемога

Минулої неділі у центрі уваги вболівальницького загалу Івано-Франківщини був поєдинок у Богородчанах, де зійшлися лідери обласного чемпіонату – місцевий «Газовик» приймав коломийські «Карпати». Інтриги суперництву додавала та обставина, що господарі ще жодного разу не перемагали свого суперника.
Як часто буває в таких випадках, долю зустрічі вирішив один-єдиний гол. Його в середині другої 45-хвилинки провів «газовик» Роман Барчук. Відтак богородчанці реваншувалися за поразку у першому колі (із тим самим результатом – 0:1) і наздогнали коломиян у турнірній таблиці. Втім, останні втримали лідерство завдяки кращій різниці забитих і пропущених м’ячів.
Шанс зрівнятися з лідерами (і навіть випередити їх) був також у «Кроно-Карпат» з Брошнева-Осади. Та вони ним не скористалися. «Провисівши» два тайми на воротах «Карпат» з Яремче, брошнівці так і не підібрали до них ключа. У резул ... Читати далі »
Переглядів: 677 | Додав: bond | Дата: 15.08.2013 | Коментарі (0)