Четвер, 28.03.2024, 15:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 15 » МІСТО
13:37
МІСТО
А кавуни і нині там…

Франківські муніципали продовжують боротись зі стихійною торгівлею на вулицях міста та хаотичним паркуванням

Про їхні успіхи у цій нелегкій справі на вівторковій нараді у мера розповів кері-вник КП «Муніципальна інспекція з благоустрою» Степан Кукула. За його словами, протягом минулого тижня по облюбованих місцях недобросовісних паркувальників провели черговий рейд.
 «Було складено два протоколи, видано п’ять актів обстеження та два письмові приписи», – інформував пан Кукула.
«Рейдила» муніципальна дружина також «вуличних» бізнесменів. В цьому напрямку, як зазначив очільник «Муніципальної інспекції з благоустрою», у зв’язку з літнім сезоном додалося роботи: то тут, то там на вулицях міста з’являються незаконні торговці баштанними. 
«Протягом минулого тижня нами було виявлено місця стихійної торгівлі кавунами, – продовжував Степан Кукула. – Здебільшого вони знаходяться на в’їздах у місто – на  вулиці Івана Павла ІІ, Івасюка, Тичини та інших».
Про місцезнаходження порушників, за словами С.Кукули, інформують  іва-но-франківське управління торгівлі. Тоді хаотичним продажем кавунів займеться спеціально створена комісія по боротьбі зі стихійною торгівлею. 
Перший заступник місь-кого голови Зіновій Фітель закликав своїх підлеглих активніше боротися з бізнесменами-нелегалами. 
«Ми воюємо з кавунами кожен рік, і вони нас перемагають, – піджартовував Фітель. – Тому, будь ласка, візьміть це питання на контроль».

Сміття вивозять, гілля залишають

Комунальники міста не можуть впоратися з прибиранням поламаних гілок.
Про це розповів головний інспектор з благоустрою міста Степан Кукула. Як зазначив керівник КП «Муніципальна інспекція з благоустрою», саме гілляччя псує картину на франківських смітниках. Адже проблем із вивозом інших відходів – негабаритів та буді-вельного сміття, у місті немає.
«Гілля не вивозять зі сміттєвих майданчиків, бо це потребує затрати додаткових фізичних сил», – пояснив Степан Кукула.
Найгірша ситуація, за словами Кукули,  на вулицях Височана та Набережній.
На запитання першого заступника міського голови Зіновія Фітеля, що ж потрібно для того, щоб розібратися з проблемним гіллям на сміттярках, Степан Кулула відповів коротко: «Додаткову машину і робітників». Ну й фінансування на роботу підрядникам виділити, звісно, не завадить, підмітив пан Кукула.
Серед інших недоліків міського благоустрою, про які згадали на нараді, некошені газони та неохайний вигляд контейнерних майданчиків міста в неділю (через те, що у суботу франківські комунальники працюють за скороченим графіком). З цим, за словами Степана Кукули, теж треба щось вирішувати.
Усі перелічені  недопрацювання перший заступник мера Івано-Франківська Зіновій Фітель зобов’язав комунальників усунути до Дня незалежності. Перший заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку міста Василь Білик, своєю чергою, пообіцяв все встигнути, а для вивозу гілля підшукати додатковий транспорт.


Готуй труби влітку


В Івано-Франківську повним ходом готуються до опалювального сезону.
У рамках підготовки КП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» відремонтує 35 котелень та 28 центральних теплових пунктів. Про це повідомив заступник головного інженера з енергозбереження ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак на оперативній нараді в міськвиконкомі.
Нині зимові облаштування у самому розпалі. А працюють комунальники так ревно, що мало не перевершують намічені графіки.  
«Станом на 12 серпня заплановані роботи виконано на 29 котельнях з 35 та на всіх 28 центральних теплових пунктах, – інформував Василь Рущак. –  Додатково проведено заміну труб попередньо ізольованих 1 200 метрів та 800 метрів мереж водопостачання».
Окрім цього, невтомні тепловики встигли провести  реконструкцію двох котелень на вулиці Максимовича та на вулиці Коновальця. Там вони замінили старі котли на нові, більш енергоефективні.
«Також на даний час ведуться капітальні роботи теплової мережі у районі вулиць Довга-Карпатська з умовою консервації котельні Карпатська, що дасть змогу економити 4-5 мільйонів гривень на рік», – підсумував свою доповідь заступник головного інженера з енерго-збереження «Теплокомуненерго».
Переглядів: 641 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]