Четвер, 28.03.2024, 22:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 15 » КУЛЬТУРА
11:04
КУЛЬТУРА
«Крамниця щастя»

В Івано-Франківську можна придбати навіть щастя. У цьому переконана відома місцева письменниця, доцент Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Ольга Деркачова. У власний день народження у книгарні «Є» вона презентує нове видання – «Крамницю щастя».
Напередодні презентації Ольга розповіла нам, як з-під її пера кувалося те найнезбагненніше диво, котре усі шукають впродовж усього свого життя і при кожній нагоді бажають один одному. Задум створити таку книгу виник у Ольги, тоді, коли вона задумалася, а чи зможе вона написати щось більше від новели чи оповідання. Тема стосунків чоловіка і жінки для письменниці улюблена. Саме тому, як переконує авторка, і виник любовний роман. Спочатку Ольга Деркачова писала роман для серії любовних романів «З дельфіном», що видавали сестри Демські. Згодом через певні проблеми видавці передали твір до журналу «Дніпро», де він вийшов під назвою «Пелюстки троянд на долоні». Але це не стримувало письменницю, бо вона прагнула зробити своє дітище більш довго-вічним, аніж вихід у журналі.
«Назва «Крамниця щастя» мені імпонує більше, бо вона відображає саму сутність твору. А щодо обкладинки книжки, то можу сказати, що так само наше життя не буває без клякс і плям», – каже Ольга. Символічними на обкладинці є й двері крамниці. Авторка переконує, що кожен сам відчиняє свої двері щастя, а хтось їх не відчиняє взагалі. У такому творчому задумі письменниці допомогли її вихованці із Прикарпатського національного університету Богдан Стрільчик та Петро Круль.
Вихід роману авторка спеціально вирішила відзначити разом із ювілеєм. Ольга Деркачова переконана, що 35 років для людини – це переломний вік. І саме тому вона вирішила присвятити цій даті презентацію книжки. «Мені захотілося якось по-особливому відзначити цей день. Але для мене це мій перший день народження без моєї мами. Думаю, що у кожен наш день народження ми повинні згадувати наших мам, адже саме їм ми зобов’язані своїм життям. А мамі би цей роман справді сподобався. Тому презентація відбувається саме у день мого народження. А сама книга присвячена пам’яті моєї мами», – наголошує Ольга Деркачова.
Героїня роману – сирота Марина. Вона вчиться на педагогічному факультеті і паралельно влаштовується на роботу у «Крамницю щастя». Ця фірма відповідає за органі-зацію сюрпризів та несподіваних привітань. Марину захоплює нова робота: це ж так прекрасно – дарувати людям щастя! Але згодом дівчина розуміє, що не все так просто. І часто вона бачить сльози, а не радість, бо люди не розуміють, що брак любові та уваги не компенсуєш дорогими подарунками та несподіваними сюрпризами.
«Друга сюжетна  лінія, звісно,  – лінія кохання. На замовлення моїх студентів – це кохання студентки Марини і викладача математики Олексія Степановича (у романі є чимало епізодів зі студентського життя, тому його можна ще й назвати студентським). Хлопець і дівчина спочатку не розуміють, що відбувається між ними. Але зрештою, кохання все розставляє на свої місця», – зізнається авторка.
Володимир БОДАК

Переглядів: 892 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]