Вівторок, 19.03.2024, 09:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 18
Фінальний розпродаж
Після дерибану земель і майна при(х)ватизують комунальні підприємства?


Держава не може дати собі ради з утриманням і модернізацією застарілої житлово-комунальної галузі й хоче залучити до цього приватний капітал. Однак це не завжди йде на користь як самим комунальним  підприємствам, так і споживачам їхніх послуг. Тим більше, коли мова про такі стратегічні для міст і їхніх мешканців  підприємства водопостачання і теплозабезпечення.

Тіньова приватизація  чи залучення інвестицій?
Бізнесмени до таких комунальних підприємств придивляються уже давно. Приватизація так званих природних монополій заборонена. Але водоканали і теплоцентралі можна отримати в оренду чи концесію. Спершу інвестор мав би вкласти кошти у їхню модернізацію та заміну мереж. Потім ці інвестиції він неодмінно захоче собі повер ... Читати далі »
Переглядів: 1051 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (1)

Особливий статус
Законодавці хочуть істотно розширити права нацменшин


Ще не встигли у народі вщухнути пристрасті довкола прийняття сумнозвісного «мовного закону», а питання національностей знову крутиться на язиках у парламентарів. Цього разу йдеться вже не про мови, а безпосередньо про їхніх носіїв – представників національних меншин України. Законотворці від влади та від опозиції майже одночасно заповзялися вдосконалювати конституційно-правовий статус представників нацменшин та розширювати їхні права. Щоправда, кожен по-своєму.
Законопроект, підготовлений нардепами від ВО «Свобода» про внесення змін до закону «Про національні меншини України», ухваленого 1992 року, уже знаходиться на розгляді у Верховній Раді. Головний «месидж» законопроекту – введення графи «національність» в акти цивільного стану та можливість формувати органи місцевого самоврядування за національною ознакою. Робити це, за проп ... Читати далі »
Переглядів: 644 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)

Місто заробляє на майні

За перше півріччя в Івано-Франківську перевиконали плани надходжень від оренди і приватизації комунального майна.

Про це повідомив голова Фонду комунальної власності територіальної громади Івано-Франківська Богдан Чупірчук. За його словами, виконання доведених планових показників надходжень від оренди фактично виконано на 114%, а від приватизації місто отримало у 5,4 раза коштів більше, ніж передбачалось.
«Планові показники на перше півріччя становлять відповідно 3,6 мільйона та 425 тисяч гривень. При цьому реально за перше півріччя від оренди комунального майна надійшло 4 мільйони 110 тисяч гривень, тобто 114% від запланованого, а від приватизації – 2,3 мільйона гривень, або у 5,4 раза більше, ніж заплановано», – сказав він. Загалом же за рік від оренди майна місто мало б отримати вісім мільйонів, а від приватизації – шість мільйонів гривень. ... Читати далі »
Переглядів: 745 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)

Торгували азартом
В Івано-Франківську виявили ще один нелегальний гральний заклад.
Про це повідомив заступник начальника міськвідділу внутрішніх справ підполковник міліції Валентин Данилюк.
За його словами, гральний зал працівники патрульно-постової служби виявили 14 липня під час оперативного відпрацювання міста. Він функціонував у приміщенні магазину «Манго» на вулиці Симоненка, 3-«а». За цим фактом правоохоронці порушили кримінальне провадження і вилучили п’ять гральних автоматів.
Нагадаємо, що два тижні тому в Івано-Франківську співробітники міліції виявили і закрили ще три гральні заклади на вулицях Бандери, 14, Мазепи, 137 та Галицькій, 53.
Наш кор.
Переглядів: 633 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську створюють індустріальний парк
Наша область активно працює над створенням індустріальних парків, один з яких буде працювати в Івано-Франківську. Обласне керівництво докладає максимум зусиль для створення відповідних умов та відкриття нових виробництв. Про це повідомив заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Ігор Зварич.
«Нині розглядається декілька земельних ділянок для розміщення індустріальних парків в межах Івано-Франківська. Питання території для парку буде вирішене у найкоротші терміни, адже держава створила всі необхідні умови та законодавчу базу для того, щоб індустріальні парки успішно працювали. Це дозволить не лише покращити економічні показники регіону, а й дасть поштовх для розвитку населених пунктів та створення там нових робочих місць», – наголосив І. Зварич.
Питання створення індустріальних парків є пріоритетним для керівництва країни і входить в ... Читати далі »
Переглядів: 597 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)

На 1 гривню витрат 90 гривень доходу
Івано-Франківською митницею щоденно здійснюється оформлення більше 200 митних декларацій та 4 тис. тонн вантажів, що забезпечує надходження до бюджету майже 3,5 млн. грн. податків і зборів, – повідомив начальник Івано-Франківської митниці Міндоходів Валентин Семенов.
З початку року митницею порушено 127 справ про порушення митних правил на суму 3,3 млн. грн. Найчастіше суб’єкти господарювання нехтували законом під час митного оформлення транспортних засобів, лісоматеріалів, шкірсировини, товарів легкої промисловості та продукції хімічної промисловості.
Правоохоронним органам направлено 6 повідомлень про кримінальні правопорушення, за якими порушено кримінальні провадження за ухилення від сплати податків, зборів та використання підроблених документів. Також внаслідок співпраці з іноземними колегами порушено 9 адміністративних справ про порушення митних ... Читати далі »
Переглядів: 676 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)

Дільничних лікарів чекає перевірка
Цього тижня в Івано-Франківську стартуватиме нова медична акція, під час якої лікарі відвідуватимуть своїх пацієнтів вдома. За словами головного лікаря Івано-Франківська Тараса Масляка, таку роботу дільничні лікарі повинні виконувати постійно, і кожен терапевт має чотири рази на рік відвідати сім’ї, які за ним закріплені.
„Останнім часом ми виявили чимало випадків, коли наші дільничні лікарі працюють дуже погано. Є такі медики, які просто фальсифікують медичну документацію, пишуть, ніби відвідували хворого, оглядали його. А пацієнти не бачили своїх дільничних лікарів по 3-4 роки. Така ситуація – неприпустима. І мені дуже прикро за окремих спеціалістів. Усі мешканці Івано-Франківська мають знати: якщо у сім’ї є інвалід, якого не відвідує дільнична служба, звертайтеся до мене. Таких лікарів, а також керівників територіальних поліклінік я буду притягувати до в ... Читати далі »
Переглядів: 661 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)

Золото і срібло Нацбанку  
За шість місяців поточного року Національний банк України реалізував майже 16 тис. інвестиційних монет на загальну суму 31,15 млн. грн. Із них: 4,5 тис. штук на суму 28,02 млн. грн. із золота та 11,38 тис. штук на суму 3,13 млн. грн. із срібла.
Ці статистичні дані свідчать про те, що порівняно з минулим роком попит на інвестиційні монети значно зріс, адже загальна кількість реалізованих інвестиційних монет за весь 2012 рік становила 17,74 тис. штук на загальну суму 52,58 млн. грн.
У 2013 році Нацбанк України запланував відкарбувати 34 тис. монет.
«Привабливість інвестиційних монет полягає в максимальному наближенні ціни монети до вартості дорогоцінного металу в монеті, а також у високій їх ліквідності, оскільки розроблений і діє механізм зворотного викупу інвестиційних монет», – пояснює директор Генерального департаменту регулювання грошового обігу Національного банку Укра ... Читати далі »
Переглядів: 640 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)

Віталій Голутяк, депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»



На межі дитячого романтизму та жорстокого прагматизму

На запитання «Ким ви хочете стати, коли виростете?» більшість маленьких хлопчиків відповідають: «міліціонерами» або «космонавтами». Принаймні, так було раніше. Чому? Тому що представники цих професій асоціюються з чимось героїчним, сильним та добрим. Дитячий романтизм, сформований на основі казок і мультфільмів, практично все сприймає крізь призму боротьби добра і зла, в якій перше неодмінно перемагає. Саме люди цих двох професій повинні володіти неабиякими фізичними здібностями, щоденно здійснювати геройські вчинки, спрямовані на загальну перемогу світла над темрявою. І якщо космонавти борються з умовними «прибульцями», то міліціонери з конкретними «бандитами» безпосередньо на землі.
Чи ма ... Читати далі »
Переглядів: 637 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)

Велике автобусне переселення

Міжнародні та міжобласні автобусні маршрути перенесуть на автостанцію №2, що на вулиці Горбачевського у мікрорайоні «Пасічна».

Таке рішення ухвалила обласна координаційна рада з питань безпеки дорожнього руху. За словами першого заступника голови облдержадміністрації Василя Плавюка, цьому передував детальний аналіз існуючого автобусного руху в обласному центрі та стану автостанційної інфраструктури, який здійснила спеціальна робоча група. До її складу увійшли представники виконавчої та представницької влади області, Тисменицького району та міста Івано-Франківська, які й напрацювали таке консолідоване рішення.
У зв’язку з цим міська влада має привести в належний стан дорожнє покриття на під’їздах до автостанції №2, а обласне підприємство автобусних станцій – здійснити реконструкцію її приміщення. Оновлену автостанцію міжнародних та міжобласних маршрутів м ... Читати далі »
Переглядів: 662 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)

Новий ліфт від ЄРЦ

Комунальне підприємство «Єдиний розрахунковий центр» здало в експлуатацію ліфт у будинку №44а на вул. Гната Хоткевича. В урочистому відкритті взяли участь секретар міської ради Микола Вітенко та депутат міської ради Юрій Шуляр.

«Івано-Франківськ залишається чи не єдиним обласним центром, де не зупинено жодного ліфта. Для прикладу в Житомирі не працює близько 70 ліфтів, – коментує подію секретар міської ради Микола Вітенко. – Звісно, чимало ліфтів потребують капітального ремонту чи заміни. І чи не вперше міська рада приділяє цьому питанню особливу увагу».
У присутності мешканців будинку новий ліфт освятили та передали в користування співвласникам будинку.
«Нещодавнє опитування на сайті domivka.if.ua показало, що абсолютна більшість мешканців багатоквартирних будинків вважає ліфт комунальною власністю, – коментує дире ... Читати далі »
Переглядів: 560 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)

Найрозумніший
Міський голова Івано-Франківська відзначив випускника, який за результатами зовнішнього незалежного оцінювання набрав максимальну кількість балів з трьох предметів.
Вадимові Слободяну, випускникові ЗОШ №25, грамоту міський голова Віктор Анушкевичус вручив під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі.
«Найбільше багатство нашого міста – це люди, які роблять його кращим і які його прославляють. Я хочу подякувати Вадиму Слободяну за те, що він у такий спосіб прославив місто Івано-Франківськ, – сказав у короткій вітальній промові В.Анушкевичус. – Бажаю, щоб твої мрії та сподівання стали реальністю, щоб ти далі ріс і тішив своїх батьків».
Мер також зазначив, що цього року ЗНО складали понад 300 тисяч випускників шкіл України. По 200 балів з одного предмета набрали 683 учні, з двох предметів – 48 осіб, з яких троє іванофранківців, а з трьох предметів максимальну кільк ... Читати далі »
Переглядів: 630 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)

«Ромашка» вдруге зацвіте

Другу чергу дошкільного навчального закладу №17 «Ромашка», що на вулиці Вовчинецькій, 210 у мікрорайоні «Позитрон», планують відкрити вже до кінця року.
 
Про це під час виїзної робочої наради повідомив міський голова Віктор Анушкевичус. За його словами, у реконструкцію першої черги цього дитсадка, який відновив свою роботу у січні, вже вкладено понад сім мільйонів гривень. Реконструкція ж другої черги на п’ять груп на 160 місць обійдеться дешевше. Орієнтовно у три мільйони.
За словами начальника міського управління капітального будівництва Володимира Ковальчука, у другій частині споруди, яку донедавна орендувала приватна фірма і яка завдяки цьому досить добре збереглась, замінять дах, електричну мережу, інші комунікації та освітлення. Також здійснять благоустрій прилеглої території.
В.Анушкевичус зазначив, що докладе максимум зусиль, щоб кожна дитина в Ів ... Читати далі »
Переглядів: 534 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)

VOX POPULI

Як ви розцінюєте чергове підвищення «Укрзалізницею» цін на проїзд?


Оксана, пенсіонер:
– Звичайно, моє ставлення до підвищення цін на поїзди є негативним. Хоча я переважно користуюсь  приміськими  поїздами, а на них ціни, здається, не підвищили. Проте особливих змін я не відчула і не побачила.

Віолетта, медичний психолог:
– Я ставлюсь трішки негативно, без особливої агресії. Користуюся потягами досить часто, тож можу сказати, що ніякого комфорту чи покращення умов я не помітила, хіба що поміняли старі рушники на нові.

Наталія, викладач:
– Ціни підвищили, а якість залишилась без змін. Все як було, так і залишилось. Не впевнена, що чергове підвищення вплине на якість перевезень пасажирів.

Тетяна, продавець:
– Я категорично проти підвищення. Зміни на краще не відбудуться.  Кажуть, восени ще на 10% підніметься вартіст ... Читати далі »
Переглядів: 622 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)

Заробіток на спеці
Топ-п’ятірка бізнесу, що заробляє на високому градусі


Літо-2013 у розпалі. Але для когось – це пора відпочинку, а для когось, навпаки – час насичених робочих буднів та прибуткових жнив. Сонце, за прогнозами синоптиків, цього літа жаритиме ще завзятіше, ніж торік. Тож, українці без сумніву шукатимуть порятунку від настирливого тепла в усьому, що дозволяє їм легше переносити спеку. А хто на цьому зароблятиме  – довідувався «ЗК».


«Традиційно влітку спостерігається підвищення обсягу продажу безалкогольних напоїв (за винятком соків), пива і супутніх йому груп, морозива, м'яса для шашлику, а також цукру і соняшникової олії через сезон консервації, – розповідає керівник управління корпоративних комунікацій «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» Анна Курбатова. – Добре продаються специфічно літні товари – репеленти, товари для пікніків, сонцезахисні засоби».
Однак, за словами ко ... Читати далі »
Переглядів: 956 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську провели унікальну операцію

Днями в Івано-Франківську знову побував провідний лікар-уролог, заступник головного лікаря Хмельницької обласної лікарні, кандидат медичних наук Олексій Підмурняк. Він прибув на запрошення міських урологів Центральної міської клінічної лікарні і провів унікальну операцію.

Таке оперативне втручання на Прикарпатті відбулося вперше. Оперували пухлину лівої нирки за допомогою ендовідеохірургічного методу – операції, яка виконується під контролем телебачення з використанням малоінвазивних інструментів.
„Ми проводили ретроперитонеальне ендовідеоскопічне втручання, тобто операцію без доступу в черевну порожнину, а це означає відсутність таких ускладнень, як спайкова хвороба, пошкодження кишківника, селезінки, печінки, немає розсічення великого масиву м’язів, шкіри і підшкірної клітковини. Спочатку перев’язується судинна ніжка, а ... Читати далі »
Переглядів: 636 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)

Волосся у спадок

«Густе і міцне волосся передалось мені в спадок», – так почала свою розповідь Олександра Павлюк, жителька приміського села Драгомирчани. – В моєї мами раніше, ще замолоду, теж була коса. Вона в день весілля обрізала її.  Але в мами волосся темне, а в мене світліше».
Пані Леся працює завідувачем відділу товарного обліку, робота забирає і час, і сили. Вдома на неї постійно чекає господарство, а ще – чоловік Михайло та дочка Андріана, які також вимагають «маминої уваги». Але щоденні клопоти не перетворюють її на рабиню, для якої догляд за собою – остання справа. Жінка уже 18 років не стриже волосся, густа коса, що сьогодні минає поділку 1 метр, стала її візитівкою.


«Догляд за волоссям дійсно вимагає багато часу. Воно густе. Коли я збираю його, то зв’язую трьома великими резинками, щоб добре тримало, а тоді намотую зверху своє волосся. Мию голову один раз на тиждень, том ... Читати далі »
Переглядів: 729 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)

Мистецтво кольорів та ліній

У стінах Бастіону художнім салоном «Ортус” розгорнуто виставку творів двох відомих івано-франківських майстрів пейзажу – Анатолія Мельника та Володимира Сандюка. Це дивовижні роботи, привезені художниками з мандрівок замками Галичини та Львівщини в жовтні 2012-го та у лютому 2013-го. В них сконденсовані дух місця, ландшафту, архітектури, неба, каміння, історії, тяглості і перервності часу. І ще чогось, що неусвідомлено ловить і оприявлює пензель художника…

Анатолій Мельник – віртуоз класичного реалістичного пейзажу в техніці акварельного та олійного живопису. Він розгортає перед глядачем красу, суворість, ніжність та меланхолію конкретних історичних місць. Його поетичні та дуже рафіновані картини запрошують глядача до вдумливого чуттєвого огляду як живописних артефактів, так і тих реальних куточків України, де вони були створені.
Інший принцип творення пе ... Читати далі »
Переглядів: 694 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)

«Ураган» розпочинає підготовку
В планах команди – два збори у Польщі і турнір у Львові


Сьогодні гравці «Урагану» повертаються з відпусток, щоб уже в суботу взяти курс на Польщу, де пройде перший збір команди. Правда, цього разу франківці отаборяться не в знайомій їм за попередніми роками Бяльско-Бялій (туди команда завітає наприкінці літа), а в околицях портового міста Гданська. 


Днями франківці підтвердили інформацію, розповсюджену у ЗМІ, про інтерес до двох екс-футзалістів львівської "Енергії" - Ільдара Макаєва та Сергія Якуніна. Обидва вже уклали контракт з «Ураганом» терміном на один рік (на правах вільних агентів) з можливим продовженням угоди. Минулого сезону новачки команди вибороли «бронзу» Екстра-ліги та вчетверте заволоділи Кубком України. В їх послужному списку є по три титули чемпіонів країни, здобутих у складах львівських "Тайму" та "Енергії".
Ільдар Макаєв, якому в ... Читати далі »
Переглядів: 645 | Додав: bond | Дата: 18.07.2013 | Коментарі (0)