Вівторок, 19.03.2024, 04:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 04
Чи є в обласного центру простір
для розвитку цивілізованого будівельного бізнесу?


Хаотична забудова міста – головний біль городян та місцевої влади. Лише впродовж останніх тижнів фактів «будови без правил» легко можна налічити до десяти. І це лише ті, що набули розголосу. Скільки нових будівель виросло на місці дитячих, спортивних майданчиків та на прибудинкових територіях за останні кілька років, ніхто й не рахував. Сьогодні місто з усіх боків неконтрольовано обростає будмайданчиками, і часом здається: ще кілька років і поміж витворів архітектури франківських забудовників не лишиться де і яблуку впасти.
Чому нові будинки виникають там, де менш за все їх хочеться бачити і де менш за все вони повинні бути? Яким на фоні будівельного привілля буде архітектурне обличчя столиці Прикарпаття через кілька років? Чи буде воно взагалі? Чи є в Івано-Франківську простір для роз ... Читати далі »
Переглядів: 975 | Додав: bond | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

Найстрашніші місця Івано-Франківська

Нерідко ми з нетерпінням чекаємо на черговий фільм жахів чи захопливий детектив. І не підозрюємо, що такі рідні вулиці й будівлі Івано-Франківська зберігають у собі таємниці, яким позаздрив би й найвидатніший творець гострих сюжетів. Щоправда, ці таємниці ретельно вкриті мороком часу. Спробуймо довідатися більше про місця Івано-Франківська, які мають страшну історію.




Площа смерті
Сучасна площа Ринок виглядає спокійно і мирно – відпочиває молодь, бавиться малеча… Важко повірити, що колись це місце було сповнене страждань. У середньовічних містах на ринкових площах зазвичай страчували відьом і злочинців, і давній Станиславів аж ніяк не був винятком. Площа Ринок була найстрашнішим місцем для опришків, адже тут їх страчували після нещадних катувань. Особливою ... Читати далі »
Переглядів: 2192 | Додав: bond | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

По гроші – до Києва
Започаткована в Івано-Франківську акція «Казначейство! Віддай гроші місту!» може перерости у всеукраїнську




Через відсутність належного фінансування казначейством бюджетних видатків секретар міськради ініціює позачергову сесію, а міський голова зголосився очолити похід представників органів місцевого самоврядування під стіни Держказначейства у Київ.

Про це керівники Івано-Франківської представницької та виконавчої гілок влади повідомили під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі. За їхніми словами, місцеві органи казначейства наразі не профінансували видатків міського бюджету на суму у понад 13 мільйонів гривень. Зокрема, 3,6 млн. грн. з них мали б піти на ремонти доріг, які в Івано-Франківську через відсутність фінансування призупинені.
«У понеділок розпочався збір підписів депутатів про ск ... Читати далі »
Переглядів: 741 | Додав: bond | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

Натисли на гальмо
Правоохоронці затримали велосипедного злодія.
Останнім часом у Івано-Франківську почастішали випадки крадіжок велосипедів. Днями міліціонерам вдалося затримали «на гарячому» одного з викрадачів двоколісників.
За словами заступника начальника міськвідділу внутрішніх справ підполковника міліції Валентина Данилюка, ним виявився 21-річний іванофранківець. Його затримали 28 червня, під час оперативного відпрацювання міста, при спробі викрасти велосипед «Ардіс» поблизу одного з будинків на вулиці Миколайчука. За цим фактом розпочато кримінальне провадження, проводиться перевірка затриманого на причетність до вчинення інших аналогічних злочинів.
Наш кор.
Переглядів: 664 | Додав: bond | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

Модернізують котельні

ДМП «Івано-Франківськтеплокомун-енерго» в рамках виконання інвестиційної програми планує здійснити технічне переоснащення котельні на вул. Коновальця, 132.

Про це повідомив начальник відділу реформування управління планування та реформування департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Ігор Сенчук. За його словами, котел застарілої конструкції НИИСТУ-5 замінять сучасним високоефективним котлом КСВ-0,63 з коефіцієнтом корисної дії 90%, що обійдеться у 62,948 тис. грн. Економічний ефект від такого переоснащення складе 26,855 тис. грн., а термін окупності – 2,3 роки.
Також підприємство бере активну участь у роботі з міжнародними фінансовими організаціями щодо одержання інвестицій на розвиток системи централізованого теплопостачання. Зокрема, у програмі «Демо-Україна», яка впроваджується у 10 містах України за сприяння Мінрегіонбуду. ... Читати далі »
Переглядів: 585 | Додав: bond | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

Кінець гри
В Івано-Франківську закрили три гральні зали.
Про це повідомив заступник начальника міськвідділу внутрішніх справ підполковник міліції Валентин Данилюк.
За його словами, минулого тижня, під час оперативного відпрацювання обласного центру, правоохоронці виявили і задокументували три факти надання нелегальних гральних послуг. Перший – 25 червня в ігровому залі на вулиці Бандери, 14, а наступного дня ще два – на вулицях Мазепи, 137 і Галицькій, 53.      
«На місці вилучена комп’ютерна техніка, інформація про ці  злочини внесена в єдиний реєстр досудових розслідувань, діяльність організаторів нелегального грального бізнесу розслідується в рамках кримінального провадження», – поінформував підполковник Данилюк.
Наш кор.

Переглядів: 680 | Додав: bond | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

Автомобілістам вривається терпець



Водії вимагають відремонтувати вулицю Набережну імені Василя Стефаника, а чиновники кажуть їм потерпіти ще рік.

«Вулиця Набережна – це просто кошмар». Саме так на початку 2010 року охарактеризував стан проїжджої частини вулиці Набережної імені В. Стефаника колишній головний інженер колишнього міськжитлокомунгоспу Микола Ковальчук. Цей «кошмар» триває і досі.
З того часу Набережну так і не відремонтували, стан її дорожнього покриття з року в рік лише погіршується, а на ділянці від вулиці Мазепи до шкірфірми вона, за словами водіїв, взагалі вже непридатна для руху транспорту. Приватні перевізники просять дозволу тимчасово змінити 86-й автобусний маршрут, бо їхні автобуси там на ямах скоро почнуть «розсипатися». Водії вимагають нарешті відремонтувати Набережну імені В. Стефаника. Чиновники ж кажу ... Читати далі »
Переглядів: 831 | Додав: bond | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

Cергій  Адамович
депутат облради, фракція ВО «Свобода»



Б
ез надії, але сподіваємося
В одній з розумних книжок недавно прочитав вислів співзасновника Yahoo Джеррі Янга: «Коли у людей є надія, у вас є середній клас». Згідно з цим визначенням середній клас визначається не грошовим вмістом гаманця, а станом душі. Тобто для того, щоб належати до середнього класу, не обов’язково мати середні статки, а достатньо вірити, що здатен забезпечити краще майбутнє для себе і своїх дітей.
Але в нашій державі, на жаль, скорочується і число тих, хто має середні статки, і тих, що мають надію на підвищення власного статусу. Число останніх наближаєтьс ... Читати далі »
Переглядів: 614 | Додав: bond | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

Кожен своє знає…

Міський голова  не задоволений прибиранням і санітарним станом міста.

Про це Віктор Анушкевичус заявив під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі. За його словами, комунальні служби не належно підготували місто до Зелених свят і Дня конституції.
«Як ви оцінюєте санітарний стан міста?» – поцікавився мер у керівника муніципальної інспекції з благоустрою Степана Кукули. «В загальному задовільно», – відповів той. Після цього з аналогічним запитанням Віктор Анушкевичус звернувся і до решти присутніх у залі засідань. «Нормально», – майже хором відгукнулися учасники наради.
«Ми зробили все, що можна було зробити, зважаючи на відсутність фінансування», – заявив в.о. директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак. «Ні, не все, і не у всіх мікрорайонах все було нормально», – заперечив міський голова. «У мікрорайонах «Пасіч ... Читати далі »
Переглядів: 770 | Додав: bond | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

Штрафувати, щоб торгували?
Штрафи – неефективний спосіб боротьби  зі стихійною торгівлею.

У цьому переконаний в.о. начальника міського управління торгівлі Віктор Рараговський. За його словами, найдієвішим способом припинення незаконної вуличної торгівлі було б вилучення товару.
В.Рараговський визнає, що центральна частина міста, особливо території, прилеглі до діючих ринків, «обростають» стихійною торгівлею. Однак дієвих засобів впливу на несумлінних продавців, які без жодних дозволів розкладаються з продуктами і промтоварами, де їм заманеться, в управління немає. Мізерний штраф до сотні гривень їх не лякає.    
«Минулого тижня ми провели три рейди, склали сім протоколів. Але це неефективно. Треба вилучати товар. Продавці платять штраф і торгують собі далі, бо прибутки у них більші, ніж штраф», – каже В.Рараговський.
«А ви штрафуйте кожен день, ... Читати далі »
Переглядів: 660 | Додав: bond | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

За комунальниками наглядатимуть?
У комунальних підприємствах міста створять наглядові ради.

Про це йдеться у проекті рішення міськвиконкому про внесення змін у статути комунальних підприємств.
Відповідно до нього, з метою підвищення ефективності управління комунальними підприємствами, за рішенням їх засновника наглядові ради у кількості п’яти осіб можуть бути створені у ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», КП «Електроавтотранс», «Полігон ТПВ», «Технічний центр «Сервіс-Авто», «Аварійній службі ЄРЦ», «Дирекції замовника» та ДП «Міськсвітло». Такі колегіальні наглядові органи здійснюватимуть контроль за фінансово-господарською діяльністю комунальних підприємств.
Після розгляду міськвиконкомом рішення про внесення змін у статути комунальних підприємств, як і рішення про створення наглядових рад комунальних підприємств, має ухвалити міська рада.
Наш кор.

Переглядів: 648 | Додав: bond | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

Програма є, грошей немає

Через відсутність фінансування роботи з інвентаризації земель Івано-Франківська не проводяться.

Про це повідомив т.в.о. начальника управління земельних відносин міськвиконкому Микола Іванчишин. За його словами, інвентаризація земель визначена пріоритетним завданням і дала б змогу створити автономну базу даних землекористувачів, виявити тих, хто користується землею незаконно, а також отримати дані про вільні земельні ділянки.
«Програма інвентаризації земель Івано-Франківська на 2009-2014 роки» загалом міському бюджету обійшлась би у три мільйони гривень. Перший пілотний проект інвентаризації земель мав реалізовуватись у межах вулиць Бандери-Коновальця-Дудаєва. Однак у 2009-2010 роках програма не фінансувалася, а виділені 100 тисяч гривень на її реалізацію у 2011-2012 роках міська рада згодом теж «зняла». «Тому роботи з інвентаризації земель в Івано-Франківську не п ... Читати далі »
Переглядів: 576 | Додав: bond | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

Новий генплан

Роботи з коректури генерального плану забудови Івано-Франківська завершать до середини листопада.

Про це повідомив в.о. директора департаменту містобудування і архітектури виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Володимир Гайдар. За його словами, за місяць перед винесенням на розгляд і затвердження міською радою головний містобудівельний документ обласного центру Прикарпаття також пройде процедуру громадських слухань і розгляд на засіданні містобудівної ради.
Коректуру генплану Івано-Франківська розроблятиме Львівський проектний інститут «Містпроект», який також розробить історико-архітектурний опорний план. Наразі йому передали всі попередньо напрацьовані матеріали щодо планування забудови Івано-Франківська та сіл міської ради, плани детального планування мікрорайонів, перелік пам’яток архітектури, які наклали на єдину схему, що стане підосновою коректури генп ... Читати далі »
Переглядів: 827 | Додав: bond | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

Морський міраж,
або Де краще відпочити влітку


Де відпочити влітку? Над цим питанням на початку літа, збираючись у довгоочікувану відпустку, замислюється більшість з нас. При цьому хочеться ідеально поєднати співвідношення «ціна-якість». Тут кожен розраховує виключно на свій матеріальний стан. Сучасні види туризму пропонують відпочинок на будь-який смак і будь-яку кишеню. «ЗК» з’ясовував, де і як люблять відпочивати українці.
Дедалі частіше знайомі та друзі вирушають у закордонне турне, мовляв, на гаманець не дуже шкодить. За відпочинок у Болгарії чи Хорватії вони викладають приблизно такі ж суми, як і за набагато нижчого рівня комфортабельності відпочинок в Україні. Це, звісно, і стає визначальним показником для планування відпустки на наступні роки. Тим більше щороку хочеться побачити щось нове, досі незвідане.


За чотири моря

Коли звичайний українець розмірковує, де відпочи ... Читати далі »
Переглядів: 882 | Додав: bond | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

Кирило Стеценко:
«Найважливіше – знати, що ти хочеш»


Уже вдруге на Прикарпатті успішно пройшов фестиваль-пленер камерної музики KarpatyArt.  Організатори зуміли урізноманітнити програму, розширити її для кращої взаємодії з аудиторією. Попереду – великі плани, і їх реалізація потребує не тільки часу, але й чималих зусиль.  Про все це ми змогли поспілкуватися з одним із учасників фесту, заслуженим артистом України, онуком відомого композитора, скрипалем Кирилом Стеценком.

– Пане Кириле, ви на фестивалі KarpatyArt вдруге і можете спостерігати його певну динаміку. Розкажіть, будь ласка, про це.
– Цьогорічне дійство відрізняється від першого тим, що, по-перше, дуже багато артистів, як молодих людей, які були в минулому році, так і нове представництво – Анна Стемпін, професор, а разом з нею приїхав найвідоміший майстер і настроюва ... Читати далі »
Переглядів: 1106 | Додав: bond | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

Все вирішать  три матчі?

Фінішувало перше коло чемпіонату Івано-Франківщини. Його переможець визначився в останню хвилину. «Карпати» з Коломиї взяли гору над «Кроно-Карпатами» з Брошнева і одноосібно очолили турнірні перегони.

Чотири попередні зустрічі коломиян з брошнівцями в рамках чемпіонату Івано-Франківщини принесли нічиї. Причому в сезоні-2012 команди так і не зуміли знайти ключі до воріт один одного. Все йшло до «мирової» і в недільному поєдинку.
На швидкий гол покутянина Нестерука гості відповіли перед свистком на перерву: свій 13-й м’яч у турнірі провів Ростислав Волошинович. Нічия влаштовувала брошнівчан, які випереджали суперника за рахунок кращої різниці забитих і пропущених м’ячів.
Все змінилося на останній, 90-й хвилині матчу. Голкіпер «Кроно-Карпат» не зумів зафіксувати м’яч після штрафного удару і Родевич проштовхнув «кулю» у сітку воріт. У к ... Читати далі »
Переглядів: 776 | Додав: bond | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)