Вівторок, 19.03.2024, 06:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 11
Вексель в законі
Українські депутати прийняли документ, що дозволяє уряду повертати бюджетні борги векселями


Обговорення у Верховній Раді України трьох законопроектів, присвячених введенню фінансових векселів, ще кілька місяців тому викликало широкий громадський резонанс.
А минулого тижня, незважаючи на категоричне несприйняття ініціативи опозицією, провладна більшість таки ухвалила два із трьох «вексельних» законопроектів. Зокрема й найбільш дискусійний №2290а, яким пропонується реструктуризувати в бюджеті 2013 року фактичну заборгованість за допомогою казначейських векселів. Згідно  з новоприйнятим нормативно-правовим актом, український уряд отримав можливість оплачувати бюджетну заборгованість фінансовими векселями строком до 5 років та дохідністю до 5%, а також видавати такими ж самими векселями ПДВ, що підлягає поверненню експортерам.

Опоз ... Читати далі »
Переглядів: 909 | Додав: bond | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (1)

Комунальники не виконують рішення суду?

Іванофранківці, які всупереч рішенню міськради та ухвалі суду не можуть отримати техумови на влаштування автономного опалення, погрожують перекрити міські вулиці.

У вівторок вони прийшли на нараду у міськвиконком. Кажуть, ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» не виконує рішення міськради та ухвалу суду і блокує видачу їм технічних умов на влаштування автономного опалення. Доведені до відчаю люди вимагають звільнення заступника директора і юриста «Теплокомуненерго» та керівника «Станіславської теплоенергетичної компанії» і просять, щоб техумови на встановлення автономного опалення їм розробило і надало КП ЄРЦ.
Спершу міський голова Віктор Анушкевичус не захотів дискутувати з протестувальниками, передав головування на нараді своєму першому заступнику Зіновію Фітелю і покинув залу засідань. Згодом З.Фітель надав ... Читати далі »
Переглядів: 733 | Додав: bond | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

Будуть вакансії?

Шукати іншу роботу порекомендував керівникам двох комунальних підприємств міський голова Івано-Франківська.

Мова йде про Володимира Ротару, директора парку культури і відпочинку імені Т.Г.Шевченка, та директора КП «Полігон ТПВ» Богдана Тимочка. До роботи першого, реагуючи на скарги мешканців, Віктор Анушкевичус претензії мав давно. А ось другий потрапив у немилість мера кілька днів тому. Через безпритульних собак. Мовляв, Б.Тимочко сказав представникам громадської організації «Дім Сірка», які виграли грант у розмірі ста тисяч гривень на собачий притулок, що містові ці гроші не потрібні.
«Вам ніхто не давав права від імені міста таке говорити. Люди хочуть допомогти, а ви так відповідаєте. Раджу вам шукати нову роботу», – сказав В.Анушкевичус.
Натомість Б.Тимочко відповів, що надав свої пояснення у службовій записці на ім’я мера. Він каже, що ста т ... Читати далі »
Переглядів: 665 | Додав: bond | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

ЄРЦ тероризують
Співробітник управління боротьби з економічною злочинністю тероризує КП «Єдиний розрахунковий центр».
Про це на вівторковій апаратній нараді у міськвиконкомі заявив директор ЄРЦ Вадим Войтик. За його словами,  впродовж п’яти місяців один з працівників управління боротьби з економічною злочинністю «здійснює систематичний тиск на ЄРЦ і його підрядників», ініціює різноманітні перевірки, проводить допити. Чи не вперше в історії міста на допити викликали ледь не всіх членів бюджетної комісії міськради.
«Я звертався в управління внутрішньої безпеки та в прокуратуру. Мені відповіли, що все нормально. Я звернувся з повідомленням про злочин. Минуло три тижні, відповіді немає, – повідомив В.Войтик. – Вчора я звернувся в Генеральну прокуратуру, до Міністра внутрішніх справ. Куди ще я маю написати, щоб припинився системний терор з боку одного працівника нашої міліції ЄРЦ та його ... Читати далі »
Переглядів: 642 | Додав: bond | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

Водоканал долучився до створення дитячого хоспісу
На Прикарпатті триває акція з залучення коштів для створення першого в Україні дитячого центру паліативної допомоги (хоспісу) на базі Надвірнянського будинку дитини. Приєдналися до акції і працівники комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром». На благодійний рахунок майбутнього хоспісу від комунального підприємства надійшло 30 тис. 139 грн.
На жаль, діти хворіють… Понад 300 дітей області з невиліковними хворобами потребують щорічно паліативної допомоги. За минулий рік на обліку перебувало 118 онкологічно хворих дітей та з тяжкою неврологічною патологією – 175. Отже, необхідність у створенні дитячого хоспісу – очевидна.
Для бажаючих долучитися до акції подаємо реквізити для перерахунку коштів:
ПАТ «Експертно-імпортний Банк України «Укрексімбанк»,  м. Івано-Франківськ, МФО 336688, р/р 2600000032969, Благодійний Фо ... Читати далі »
Переглядів: 693 | Додав: bond | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

Самі не впораються

Місто просить область допомогти у фінансуванні ремонту доріг.

Як поінформували у департаменті комунального господарства, транспорту і зв’язку, міськвиконком ухвалив рішення «Про звернення до обласної державної адміністрації щодо внесення змін до переліку об’єктів поточного ремонту вулиць та доріг комунальної власності у населених пунктах області на 2013 рік». Місто просить область профінансувати ремонти вулиць Горбачевського, Тичини та Федьковича.
Нагадаємо, що на останній сесії облради депутат Володимир Олійник виголосив запит, у якому висловив занепокоєння і нерозуміння, що ОДА виділила 1 млн. 398,2 тис. грн. на ремонт другорядних вулиць для їхніх ВІП-мешканців. Зокрема, в Івано-Франківську кошти обласного бюджету планується спрямувати на ремонти вулиць Довбуша, Козацької, Запорізької, Київської, Лермонтова, Медичної, Нескорених та вул. Тичини.
Тим часом, як повід ... Читати далі »
Переглядів: 707 | Додав: bond | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

Тарас Парфан, голова фракції «УДАР» в Івано-Франківській обласній раді


Реалії сьогодення, або Де межа падіння?

Після приходу до влади представників Партії регіонів прозвучало чимало обіцянок блискавичного економічного розвитку краю.  Кожен новий рік мав принести процвітання як  окремій галузі (медичній, освітній, дорожній…),  так  і всім жителям Прикарпаття разом. Інструментом реалізації цих планів мала стати угода, підписана обласною адміністрацією з Урядом. Для надання цій угоді більшої значимості до її підписання залучили ще й обласну раду. А ще Прикарпаття в короткому часі мало стати «писанковим». Однак пройшло більше трьох  років, а обіцянки світлого майбутнього так і залишились словами. Зорепад іноземних інвестицій пройшов мимо нашої області. Так само, як і мимо всієї України. Більше того, представник ... Читати далі »
Переглядів: 737 | Додав: bond | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

Бренд Івано-Франківська: як його створити?

Слідами круглого столу на тему «Бренд і промоція Івано-Франківська: ідеї, програма, реалізація», організованого дискусійним клубом «PRO-позиція» в рамках громадської ініціативи «Клуб-17».

Ідея створення бренду для Івано-Франківська витає вже багато років. Нею переймаються громадські активісти, науковці, посадовці різних рангів, люди поважного віку і молодь.  Бо кожному мешканцю столиці Прикарпаття хочеться жити в місті, яке є неподібним на інші міста, великі столиці й малі містечка. Хочеться жити в місті, де почуваєш себе щасливим, яке забезпечує твій добробут, бо маєш гідну своїх знань, умінь і старань роботу, а також у місті, яким можеш пишатися, бо ним захоплюються приїжджі і по-доброму заздрять його самобутності.
Часом здається, що Івано-Франківськ саме таким і є. Адже неодноразово місто за версією відомого українс ... Читати далі »
Переглядів: 785 | Додав: bond | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

Парк на Привокзальній отримає нове життя 



У парку, що на вул. Привокзальній, тривають роботи з облаштування відпочинкової зони. Ініційована Іваном Маркутою, депутатом Івано-Франківської міської ради від фракції ВО «Свобода», реконструкція йде повним ходом.

В Івано-Франківську вже давно постала потреба оновлення парку на вулиці Привокзальній, який через свій незадовільний стан аж ніяк не прикрашав наше місто, ба більше, справляв погане враження на гостей, що завітали до нього. Відсутність лавочок, понівечені дерева та пішохідні доріжки – саме так виглядало місце «відпочинку» досі. І причина такого стану скверу – далеко не його непотрібність чи неактуальність, адже центральна частина міста не може похвалитися численними зеленими насадженнями чи парками. Причина банальна – нікому було взятися за наведення ладу. Такий занедбаний ста ... Читати далі »
Переглядів: 652 | Додав: bond | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

Казначейство спростовує

Щодо опублікованої інформації в засобах масової інформації з приводу блокування рахунків розпорядників та одержувачів коштів місцевих бюджетів  повідомляємо, що станом на 04.07.2013 р. захищені видатки (в т.ч. на заробітну плату, харчування дітей у дитячих садках, виїзди швидкої медичної допомоги) по місцевому бюджету м. Івано-Франківська оплачені в повному обсязі.

Документи на проведення видатків розглядаються  у терміни, встановлені Наказом МФУ № 309 від 02.03.12 р. «Про затвердження Порядку реєстрації обліку бюджетних зобов’язань».
Щодо різногасельних інформацій на біг-бордах щодо фінансування на ремонт шкіл та спортзалів, ремонт дахів, ремонт ліфтів, вона не відповідає дійсності, оскільки дана інформація показує річні кошторисні призначення, а не фінансування (станом на 04.07.2013 р. всі наявні платіжні доручення на ці цілі вико ... Читати далі »
Переглядів: 725 | Додав: bond | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

VOX POPULI

16 липня 1990 р. Верховна Рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України. Наскільки це важливо, на ваш погляд, з точки зору сьогодення?

Оксана, інженер:
– Це найкраще, що тодішні депутати могли прийняти, адже ми довго боролись за свою незалежність, і Декларація про державний суверенітет України стала поштовхом до становлення України як самостійної держави.

Василь, інженер:

– Дуже гарне запитання. Добре, що прийняли, але потрібно більше  приділяти уваги людським питанням, служінню  Богові, щоб  не було так, як за комуністів, які руйнували церкви, відбивали людей від Бога. Треба, щоб депутати вирішували більш глобальні питання для людей. Такі, як правовий захист, справедливе судочинство тощо.

Ірина, викладач  комп’ютерних систем:

– Прийняття декларації у 1990-му році оцінюю позитивно. Я за національн ... Читати далі »
Переглядів: 653 | Додав: bond | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

Будівельна компанія «Мельник» святкує третю річницю: все тільки починається

15 липня наша компанія відзначає три роки від заснування, і вже стало щорічною традицією ділитися своїми здобутками та планами з нашими клієнтами, партнерами та мешканцями міста. Ми розуміємо, що в наших будинках житиме лише невелика частина франківців, але всі решта, котрі живуть в місті і щодня ходять його вулицями, є причетними до нашої діяльності, до нашої компанії, до розбудови нашого Івано-Франківська. Ми прагнемо, щоб кожен зведений нами будинок став окрасою міста.
З самого початку існування будівельної фірми ми обрали стратегію лідерства за якістю, яка вимагає дотримання високих стандартів якості у будівництві і постійного удосконалення. І пройшовши трирічний шлях у будівельній справі, впевнено заявляємо, що все лише починається, в нас вже є великі досягнення, але ми йдемо впевнено впере ... Читати далі »
Переглядів: 671 | Додав: bond | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

Іноземний Станиславів
Що думають закордонні гості  про життя в Івано-Франківську


Інтернаціональні враження стосовно Прикарпаття, а подекуди й України загалом, не обмежуються лише красивими жінками, поганими дорогами і душевною гостинністю. Як виявилося, є ще диво-помідори і фатальна освіта, зниклі коти і модний секонд генд, кавоманія та ганебна безграмотність і багато інших речей, які часом дивують, і не завжди приємно.

«Понаїхали»
Популяризована українська гостинність дещо нівелювалася після розмов з іноземцями, котрі тривалий час живуть в Івано-Франківську. «Ви не раді бачити гостя, – каже студент з Азербайджану. – Виходиш надвір і починається… Поглядають «косо», сміються, шепочуться, але ж ми все помічаємо. Іноді взагалі можуть гукнути вслід: «Понаїхали!» Але в той же час половина ваших перебувають на заробітках у чужих країнах. То де тол ... Читати далі »
Переглядів: 967 | Додав: bond | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

Податок на нерухомість можна не платити
Парламент переніс термін введення і сплати податку на нерухомість до 31 грудня 2013 року – терміну завершення звірки даних по об'єктах оподаткування та формування реєстру платників такого податку. Цей закон звільняє фізичних осіб від сплати в 2013 році податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у зв'язку з тим, що на  формування реєстру платників необхідно час.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обсяг платежів з податку на нерухомість з початку року склав 8,5 мільйонів гривень, з яких юридичні особи сплатили 7,3 мільйона гривень, фізичні особи – 1,2 мільйона гривень.
Громадяни, які вже сплатили податок на нерухомість можуть повернути сплачені кошти після набрання чинності нових правил оподаткування житла, – повідомили у Міндоходів.
«Для цього їм потрібно звернутися із заявою до податкової інспекції (територіальних органів Мі ... Читати далі »
Переглядів: 554 | Додав: bond | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

Як вберегтися від «карткових» шахраїв

У міліції називають українцям кілька нехитрих способів уберегтися від шахраїв, що знімають кошти з банківських карток.

«Відсоток довірливих людей в будь-якому випадку буде, питання в тому, наскільки ефективно ми будемо роз'яснювати, як не варто поводитися. Можливо, людям похилого віку це не доступно, не цікаво і набагато більше часу треба витратити, щоб пояснити. Тут треба включатися близьким, родичам, дітям. Консультувати своїх батьків, роз'яснювати», – розповів начальник управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС України Максим Литвинов.
Він звернув увагу на те, що «банк ніколи не попросить інформацію про те, який термін дії картки – у банку ця інформація є». Також, за словами Литвинова, банк ніколи не запитає код у власника карти – він його не знає і не повинен знати.
«Зазвичай ми рекомендуємо нашим громадянам нікому не ... Читати далі »
Переглядів: 670 | Додав: bond | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

Гаряче літо «королеви»

Прикарпатські легкоатлети  не перестають тішити своїх прихильників високими результатами. Найближчим часом одразу восьмеро з них можуть виступити на змаганнях найвищого рівня.

На юніорський чемпіонат світу, котрий стартував вчора у Донецьку, Івано-Франківщина делегувала чотирьох спортсменів - Назара Шарого (штовхання ядра), Володимира Мисличука (метання спису), Ганну Суслик та Іванну Данилюк (обидві - спортивна ходьба на 5 км).
18-21 липня в італійському містечку Рієті відбудеться молодіжний чемпіонат континенту. Його учасниками стануть Наталія Солтан (біг на 1 500 та 3 000 м) і Анастасія Ткачук (800 м).
І, нарешті, в серпні у Москві відбудеться чемпіонат світу серед дорослих. Шанс потрапити до національної збірної мають спринтерка Христина Стуй і штовхальниця ядра Ганна Облещук. Остаточно склад команди вирішиться після чемпіонату Україн ... Читати далі »
Переглядів: 572 | Додав: bond | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

Всупереч традиціям
Франківські клуби повідомляють про зміни у складах


Впродовж останніх років ми звикли до того, що футзальний «Ураган» ділився своїми трансферними планами практично одразу по завершенні останнього матчу сезону. Натомість «Говерла» тримала новачків у секреті. Нинішнє літо стало винятком з правилами.

Цього разу «Ураган» пішов у відпустку, не повідомивши про зміни у складі. Лише згодом клуб повідомив про завершення співпраці з трьома гравцями, у котрих завершились чинні угоди. Мова йде про 26-річного Тараса Шурака (21 матч, 1 гол у минулому сезоні), а також двох бразильських легіонерів - Луіза Негао (24, 7) і Додо (25, 5).
Про новачків наразі у клубі не повідомляють. Проте різноманітні інформагенції вже практично зісватали в «Ураган» 30-річного вихованця запорізького футзалу Ільдара Макаєва, котрий останнім часом виступав у складі львівської «Енергії». Окрім нього, до І ... Читати далі »
Переглядів: 722 | Додав: bond | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)