Вівторок, 19.03.2024, 06:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 30
Хімічне «чистилище»
Реагуючи на скаргу читача, «ЗК» провів власний експеримент


Хімчистка – це як лотерея. Тут наші речі проходять справжній іспит на виживання: витримають – будуть служити й далі, не пройдуть випробовування – полетять на смітник. У редакцію «ЗК» прийшов лист від читача пана Дмитра Довгана з с. Микитинці, у якому він скаржиться на порушення його прав споживача та неякісне надання побутових послуг хімчисткою «Струмок». Ми вирішили провести власний експеримент на хімічну «дисципліну» в Івано-Франківську.


Полиняє – ніхто не відповідає

Сучасній господині обійтись без служб побуту практично неможливо. Пральні, хімчистки, ательє, студії, майстерні з ремонту одягу, взуття, побутової та цифрової техніки, автосервіс тощо. Вони продають послуги, які звільняють нас від частини домашніх справ і допомагають підтримувати домашній затишок. Але інколи стається навпаки.
«Ще в жовтні минулого року в ... Читати далі »
Переглядів: 1958 | Додав: bond | Дата: 30.06.2011 | Коментарі (0)

Мешканці знатимуть, за що платять
В Івано-Франківську хочуть запровадити індивідуальну побудинкову квартирну плату

Завтра, у п’ятницю, об 11-ій  годині в залі засідань українсько-канадського бізнес-центру на вул. Дністровській відбудуться відкриті громадські обговорення проекту рішення міськради про заходи з реалізації Комплексної програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства Івано-Франківська «Реформи, порядок, розвиток», які дадуть старт низці громадських слухань з формування правового поля комунальної реформи. Одночасно пропонується обговорити і сам порядок проведення слухань, через які мешканцям буде доводитись розрахунки тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Адже відповідно до закону цей тариф має встановлюватися кожному будинку окремо з розрахунку фактичного надання послуг, а мешканці від надання окремих з них можуть і відмовитися. Однак всі ці процедури м ... Читати далі »
Переглядів: 1119 | Додав: bond | Дата: 30.06.2011 | Коментарі (0)

Газові борги спишуть?
ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» боргує перед ДК «Газ України» 120 млн. гривень. Після погашення з держбюджету різниці в тарифах і списання боргів підприємствам ПЕК, відповідно до нещодавно ухваленого закону, борг ТКЕ мав би зменшитись на 70%.
Про це повідомив в.о. директора «Теплокомуненерго» Руслан Гайда. Принагідно він зазначив, що дебіторська заборгованість зараз складає 50 млн. грн. Щоб вийти на середній по Україні показник проплат за газ на рівні 76%, підприємству необхідно сплатити 6,2 млн. грн.
Водночас Р.Гайда поінформував, що досі не вирішено, хто фінансуватиме підготовку до нового опалювального сезону котельні на вул. Індустріальній, 34, яка, відповідно до рішення суду, передається у власність ПАТ «Прикарпаттяобленерго». На котельні жодних ремонтів наразі не проводиться, а після гідравлічного випробовування на її мережах вже виявлено 25 пошкоджень.
Наш кор.
Переглядів: 966 | Додав: bond | Дата: 30.06.2011 | Коментарі (0)

Місто підмочило
З 17 червня в Україні спостерігається суттєве погіршання погодних умов. Як поінформувала начальник служби оперативного реагування Тетяна Клочко,  лише за минулі понеділок і вівторок в Івано-Франківську випало 19,6 мм дощу, що становить понад половину декадної норми опадів.
За скаргами мешканців служба взяла на контроль 22 адреси, де протікають дахи. Дощові води підтопили вулиці Надрічну та Переяславську. Пориви вітру, які сягали 15 м/сек., ламали гілки дерев. Через переплетення дротів знеструмлювалися окремі електролінії. Мешканці Угорників перебували без світла впродовж однієї години, а Вовчинця – однієї доби.
Також через пошкодження кабельної електролінії 10 кВт півтори години не було електроенергії на вулицях Коновальця, Гвардійській, Слави Стецько, Матейки. Під знеструмлення на 24 хвилини потрапила й обласна дитяча клінічна лікарня.
Наш кор.

Без води і газ ... Читати далі »
Переглядів: 856 | Додав: bond | Дата: 30.06.2011 | Коментарі (0)

Розпустилися?
Винних у страйку через заборгованість із зарплат на КП «Івано-Франківськліфт» і відключенні ліфтів притягнуть до дисциплінарної відповідальності.
Відповідно до вимоги першого заступника міського голови Зіновія Фітеля пояснення щодо цієї ситуації до кінця вчорашнього дня мали подати директор КП «Івано-Франківськліфт» Мирослав Федорин, в.о. начальника міського УЖКГ Микола Матіїв та директор департаменту соціальної політики міськвиконкому Олександра Заклинська. Якщо вони цього не зроблять, то питання про притягнення їх до відповідальності вже ставитиметься по-іншому, – повідомив керуючий справами міськвиконкому Андрій Лис.
Принагідно А.Лис поінформував, що комунальники також не виконують рішення міськвиконкому про демонтаж самовільно встановлених малих архітектурних форм. «Це відвертий саботаж рішень міськвиконкому», – заявив він.
А за словами секретаря міськради Руслана Марцінківа, чиновники міськвиконкому взагалі ігн ... Читати далі »
Переглядів: 800 | Додав: bond | Дата: 30.06.2011 | Коментарі (0)

Людиприходять з різноманітними проблемами

Наталія Голодюк, депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»

Звичайно, обов’язком депутата міської ради є робити кращим життя та відпочинок мешканців міста, служити громаді міста. Велику увагу намагаюся приділяти покращенню ситуації на окрузі, по якому обиралася депутатом, а саме виборчий округ №1 у мікрорайоні Пасічна. Це найбільший виборчий округ, адже налічує 6600 виборців. 
 Кожного місяця проводжу депутатські прийоми. За цей період вдалося на окрузі встановити дитячо-спортивний майданчик у величезному дворі вул. Галицька 140 – Хіміків 2, 4. А особливістю цього майданчика є те, що до його встановлення долучилися всі: депутати міської ради, виконавчі органи і, саме головне, мешканці будинків, котрі, вклавши невеличку для них суму у спільну справу, допомогли нам впорядкувати краще майданчик, провести на ньому благоустрій.
За час своєї депутатської діяльності ... Читати далі »
Переглядів: 772 | Додав: bond | Дата: 30.06.2011 | Коментарі (0)

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. 7 тур. «Зоря» – Угорники – 1:12. Вовчинець – Хриплин – 2:3. Опришівці – «Форум» – 3:1. 6 тур. «Благо» – Опришівці – 1:2.
Становище команд
    І    О    М
«Благо»    6    15    23-7    Опришівці    7    14    12-8
Угорники    6    13    23-8
Крихівці     6    10    19-7
«Форум»     6    10    13-10
Хриплин    7    7    12-20
Вовчинець    7    5    13-14
«Зоря»    7    0    4-45

БОГОРОДЧАНИ. 13 тур. Іваниківка – Підгір’я – 1:0. Дзвиняч – Богородчани – 4:3. Горохолина – Саджава – 2:0. Маркова-Бабче – Ст ... Читати далі »
Переглядів: 903 | Додав: bond | Дата: 30.06.2011 | Коментарі (0)

Десять залпів по «соколах»
В черговому турі встановлено командний та індивідуальний рекорди результативності сезону

Недільні матчі обласного чемпіонату принесли доволі прогнозовані висліди, однак доля багатьох з них вирішилася у заключні хвилини. З огляду на турнірну ситуацію центральним у  турі був поєдинок між «Тепловиком» і «Газовиком». Богородчанці несподівано вхопилися за призове третє місце…


14 тур. 26 червня
«Тепловик» – «Газовик» – 3:1 (Нестерук, 37, 66, Гундяк, 83 – Мотуз, 44). Попереджені: Сікач – Іг.Клебан, Макогон, Тащук. Арбітр Луцан. «Тепловик»: Вислобіцький, Шпирка, Слободян, Лесів, Шкварилюк (Брізе, 88), Р.Ципердюк, Михайлів (Яценко, 88), Ляхович, Сікач (Дзюбінський, 73), Калитка, Гундяк, Нестерук (Валовський, 90). «Газовик»: Макогон, Іг.Клебан (Тимчишин, 77), Тащук, Стельмахович, Богоносюк, Процак, Сисак, Герин (Добровольський, 70), Кульчак, Мотуз, Грицюк. Юнаки – 1:1.
Як і слід бул ... Читати далі »
Переглядів: 1052 | Додав: bond | Дата: 30.06.2011 | Коментарі (0)

«Шкіряний м’яч-2011»
Завершилися міжобласні зональні змагання у найстаршій віковій групі турніру (гравці 1997 р.н.). До числа фіналістів пробилася команда обласного центру, складена з вихованців ДЮСШ №3 і «Ніки». Днями вони переграли в рідних стінах своїх суперників з Костополя (Рівненщина) – 2:0 і Гусятинського району Тернопільщини – 3:0.  Готували команду Василь Яцурак та Іван Лукань.
Фінал Всеукраїнських змагань «Шкіряний м’яч — Кубок Кока-Кола» 2010/11 відбудеться наприкінці серпня у Львові. За перемогу в турнірі, окрім франківців та господарів, змагатимуться команди ЗОШ №2 Ямпіль (Вінницька обл.), гімназія №16 Ніжин (Чернігівська обл.), Кіровський район м. Харкова, збірна Сум, команда ЗОШ №47 Херсон. Ще одного учасника організатори назвуть згодом.
Нагадаємо, що змагання на призи клубу «Шкіряний м’яч» проводяться у чотирьох вікових групах (цьогоріч це 1997-2000 р.н.). Переможцями обласного відбору стали ЗОШ №4 Коломия (у ... Читати далі »
Переглядів: 774 | Додав: bond | Дата: 30.06.2011 | Коментарі (0)

Ще один клуб?
Число клубів обласного центру, котрі представляють його в елітних дивізіонах, може поповнитися ще одним. Серед потенційних учасників ювілейного 20-го чемпіонату України з хокею фігурує команда з Івано-Франківська (попередня назва – «Цунамі»).
Як очікується, 5 липня буде презентовано професійну хокейну лігу України, учасниками якої стануть 12 клубів. Це новоспечений чемпіон країни «Донбас» з Донецька, столичні «Сокіл», «Компаньйон-Нафтогаз», «Беркут» і «Авангард», «Білий Барс» (Броварський район), ХК «Харків» і «Акули» (Харків), «Гайдамаки» Вінниця, ХК ЛАЗ Львів і «Цунамі».
Нагадаємо, що франківська команда («Ватра») вже була учасником чемпіонату. Позаторік вона дісталася стадії плей-офф.
Переглядів: 846 | Додав: bond | Дата: 30.06.2011 | Коментарі (0)

«Енергетик» готується до нового сезону

Бурштинський «Енергетик», який віднедавна став флагманом прикарпатського футболу, в неділю розпочав підготовку до сезону 2011-12 рр. Це буде вже восьмий сезон бурштинців у 1-й лізі.
Тренування відбуваються на клубній базі в Соколі та в Бурштині. Вчора на стадіоні «Енергетик» підопічні Богдана Блавацького провели два спаринги з охтирським "Нафтовиком-Укрнафтою", котрий проводить збір на Львівщині.
Новий сезон  у 1 лізі стартує 16 липня. «Енергетики» розпочнуть його гостьовим поєдинком з ФК «Одеса» (екс-«Дністер» Овідіополь). За тиждень у 2-му турі бурштинці прийматимуть недавнього представника еліти – запорізький «Металург».
Інформація про івано-франківське «Прикарпаття», якому належить виступати у 2-й лізі, традиційно відсутня. Тим часом ПФЛ через значні борги погрожує виключити франківців з числа учасників змагань. Старт другому дивізіону планують дати 23 липня.  У двох зонах ... Читати далі »
Переглядів: 869 | Додав: bond | Дата: 30.06.2011 | Коментарі (0)

Жереб для «Урагану»
В середу франківці дізнаються імена суперників у Кубку УЄФА


Кубок УЄФА – таку назву носить єдиний єврокубковий турнір серед футзальних команд. У календарі змагань він з’явився в 2001 році, тож черговий розіграш, що стартує наприкінці літа, матиме одинадцятий порядковий номер. Участь у турнірі беруть винятково переможці національних чемпіонатів. Україну в новому євросезоні представлятиме івано-франківський «Ураган»!

Цього разу до участі в змаганнях зголосилася рекордна кількість колективів – 49 з 48-ми країн (дві команди має Італія, як чинний володар трофею). Днями УЄФА оприлюднила рейтинг учасників. «Ураган» посів у ньому 16-ту позицію, а отже дебютант розпочне свої виступи з основного етапу, минаючи попередній (13-21 серпня).
Загалом формат турніру передбачає чотири раунди – попередній, основний, елітний та фінал. Всі вони відбуваються у формі групових міні-турнірів (по чотири команди), ... Читати далі »
Переглядів: 832 | Додав: bond | Дата: 30.06.2011 | Коментарі (0)

«Говерла» чекає на вердикт ФІБА

За тиждень, 7 липня, буде кинуто жереб нового баскетбольного євросезону. Бронзовий призер чемпіонату України – франківська «Говерла» подала заявку на участь в Єврочеленджі, третьому за престижністю континентальному турнірі. В ньому змагаються призери та володарі національних Кубків провідних європейських чемпіонатів.
Для участі в Єврочеленджі прикарпатці запланували черговий етап реконструкції домашньої арени – нарощення кількості глядацьких місць та зведення нових роздягалень. Втім, питання бути чи не бути єврокубкам в Івано-Франківську залишається відкритим. «Ведмеді» все ще очікують вердикту ФІБА-Європа. Не виключено, що про свою долю клуб дізнається лише в день жеребкування. 
Окрім «Говерли», про своє бажання потрапити в єврокубки заявили ще чотири українські клуби – столичний «Будівельник», БК «Донецьк», «Азовмаш» з Маріуполя і южненський «Хімік».
Зауважимо, що минулого сезону Укра ... Читати далі »
Переглядів: 899 | Додав: bond | Дата: 30.06.2011 | Коментарі (0)

День молоді відзначили стрітболом

У неділю, 26 червня, на Вічевому майдані в Івано-Франківську відбувся турнір зі стрітболу на Кубок «Свободи», приурочений до Дня молоді. Метою  турніру, ініціатором якого виступив депутат міської ради Андрій Грималюк, було не тільки привітати молодь Івано-Франківська зі святом, але й пропагувати здоровий спосіб життя.

У турнірі взяли участь 19 команд з Івано-Франківська, Калуша, Богородчан, Коломиї та Болехова. Вони мали доволі строкатий вигляд, адже організатори не обмежували учасників ні за віком, ні за професійним рівнем.
Тим не менше змагання були завзятими, а перемогу здобула команда з Коломиї, гравці якої й отримали головний приз – Кубок «Свободи» та квиток на пейнтбол. Друге та третє місця дісталися командам з Івано-Франківська.
Спортивне свято торкнулося і вболівальників. Поки учасники команд розминалися перед грою, для глядачів проводилися цікаві конкурси, п ... Читати далі »
Переглядів: 845 | Додав: bond | Дата: 30.06.2011 | Коментарі (0)

Життя – як танець, танець – як життя
Анастасії Федорук 14 років. Нещодавно вона закінчила 8-й клас Івано-Франківської ЗОШ №5. У школі Настя – відмінниця, багаторазова учасниця і переможець олімпіад з різних предметів. Особливо їй подобаються точні науки: фізика та математика. Багато часу Настя приділяє вивченню іноземних мов. Кожен навчальний рік дівчина завершує з відзнаками та грамотами.
Але відома Настя далеко за межами рідного міста як обдарована спортсменка. Адже  саме вона в травні здобула Кубок України із спортивного танцю.
Танцями Анастасія зацікавилася з 5 років, відвідуючи дитячий садок. Вихователька помітила талановиту дівчинку і порадила батькам віддати донечку в танцювальну групу.
Після дитсадка Настя декілька років займалася танцями в спортивному клубі „Тонус”. Тут танцювали маленькі діти, які мали власну шоу-програму та виступали з нею на різноманітних святах в Івано-Франківську. Саме тоді Настя захопилася муз ... Читати далі »
Переглядів: 1243 | Додав: bond | Дата: 30.06.2011 | Коментарі (0)