Вівторок, 19.03.2024, 07:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 23
На відпочинок до… сміттєзвалища?

Літо в розпалі... Більшість іванофранківців, які не поїхали відпо чивати на різного роду курорти, проводять вільний час біля  міських водойм. Але з кожним роком такий відпочинок стає  проблемнішим через зростаюче забруднення відпочинкових зон. Щоб викорінити цю проблему, зусиль працівників житлово-комунальної галузі міста вже недостатньо. До наведення порядку у зонах відпочинку періодично долучаються політичні партії, підприємства та організації різних форм власності, учні та студенти, просто небайдужа молодь. Але наразі все це крапля в морі – біля водойм Івано-Франківська й далі брудно. Що потрібно для того, аби докорінно змінити цю неприглядну ситуацію на краще та вберегти річки й озера міста від повального засмічення, – з’ясовували кореспонденти «ЗК».

Обслуговування території міських дамб закріплене за КП „Дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління”. Директор ДРЕУ Вол ... Читати далі »
Переглядів: 994 | Додав: bond | Дата: 23.06.2011 | Коментарі (0)

Радянська міфологія тріщить по швах

Микола Семенюк, депутат облради, фракція «Української партії»

22 червня 2011 року минуло 70 літ, як розпочалася війна між фашистською Німеччиною та більшовицьким Радянським Союзом. Наша рідна земля, як і вся Україна, яка в той час входила до складу СРСР, опинилася в епіцентрі бойових дій і понесла найбільші втрати з усіх воюючих сторін в роки Другої світової війни як в матеріальних, так і в людських ресурсах.
«Коли гине людина - це трагедія, коли помирають мільйони - це статистика». Вождь більшовицького СРСР Сталін саме такими мірками підходив до оцінки людського життя.
Геноцид 32-33 рр. на Україні та Друга світова війна 39-45 рр. забрали життя, за різними підрахунками, близько 20 млн. лише українців.
Радянська міфологія тріщить по швах, називаючи війну більшовицького СРСР та фашистської Німеччини «Велика Вітчизняна війна», а не Друга світова війна, як прийнято називати її в Є ... Читати далі »
Переглядів: 705 | Додав: bond | Дата: 23.06.2011 | Коментарі (0)

Михайло Вишиванюк дав «зелене світло»

20 червня, перебуваючи в Києві, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк підписав Угоду з офіційними представниками КНР на будівництво у Калуші заводу безхлорних калійних добрив з інвестиціями майже півтора мільярда доларів США, – повідомила прес-служба голови ОДА.
 «Новому калійному заводу в Калуші дано зелене світло», – сказав Михайло Вишиванюк  по дорозі із Києва на Івано-Франківщину, не приховуючи задоволення. Голова ОДА  високо оцінив результати візиту в Україну Голови КНР Ху Цзіньтао та проведених з ним перемовин главою української держави Віктором Януковичем, які, за його словами, «мають високий коефіцієнт корисної дії».
Нагадаємо, 22 квітня поточного року Михайло Вишиванюк брав участь у першому спільному засіданні Міжурядової комісії зі співпраці між Україною і Китайською Народною Республікою, що відбулося під головуванням першого ... Читати далі »
Переглядів: 786 | Додав: bond | Дата: 23.06.2011 | Коментарі (0)

Випробовування пенсією
Пенсійна реформа, яку розпочала влада, – це соціальний експеримент над українцями


Так висловився про події 16 червня, які відбулись у Верховній Раді України, голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Батьківщина» Дмитро Шлемко. Нагадаємо, що цього дня більшістю голосів парламент ухвалив законопроект.

Найбільшим злом цього законопроекту п.Шлемко вважає збільшення пенсійного віку для жінок до 60 років. «Жодна українка не зраділа, що їй доведеться «помолодшати» на 5 років», – зауважив нардеп.
Але справжньою «бомбою», яка підірве українське суспільство, є пункт про збільшення трудового стажу для мінімальної пенсії на 10 років. «Наприклад, люди, які почали працювати у 1975-1976 роках, мають по 16-17 років «радянського» трудового стажу. Потім колгоспи розпались, заводи розвалили, і люди залишились без роботи. Ті, які не виїхали за кордон, пішли на базар торгувати. А де їм взяти щ ... Читати далі »
Переглядів: 713 | Додав: bond | Дата: 23.06.2011 | Коментарі (0)

Через страйк працівників КП «Івано-Франківськліфт» в місті зупинилися  більшість ліфтів

Вдатися до такого крайнього кроку працівників підприємства спонукало безгрошів’я. Люди кажуть, що зарплати не бачили вже чотири місяці. Щоб привернути до цього увагу міської влади, вони зупинили 350 ліфтів.

Директор «Івано-Франківськліфта» Мирослав Федорин ситуацію коментує неохоче. Він лише повідомив, що зупинені ліфти вже працюють, а працівникам частково погасили зарплатні борги.
Натомість детально з’ясувати причини такої ситуації на КП «Івано-Франківськліфт» мають намір депутати міськради на позачерговій сесії, яка відбудеться цієї суботи. Про це повідомив секретар міськради Руслан Марцінків. Наразі він припускає, що її головною причиною є невідповідність займаній посаді теперішнього керівника підприємства, «роздуті» штати і високі зарплати, передовсім адміністрації.
Те, що «Івано-Франківськліфт» живе, як-то каж ... Читати далі »
Переглядів: 877 | Додав: bond | Дата: 23.06.2011 | Коментарі (0)

Замурували…

Як вже повідомлялося у ЗМІ, на розі вулиць Павлика-Франка, що в самому центрі Івано-Франківська, підприємець забудував меморіальну дошку письменника, публіциста та громадського діяча Михайла Павлика. На минулій сесії Івано-Франківська міська рада скасувала п. 11.6 рішення виконавчого комітету міської ради №427 від 26.08.2008 р. та вирішила звернутися до прокурора м. Івано-Франківська для перевірки законності підстав і процедури ухвалення цього пункту рішення, яким власне і надавався дозвіл підприємцю на проведення робіт. Втім, незважаючи на рішення міської ради, підприємець не лише не припинив добудову, а вже приступив до завершальної її частини – накриття даху. Ситуацію коментує голова постійної депутатської комісії з питань будівництва, архітектури, земельних відносин, охорони навколишнього середовища та сприяння розвитку сіл Петро Гавриш.

– Згідно з роз’ясненням Конституційного суду, в разі відміни ... Читати далі »
Переглядів: 833 | Додав: bond | Дата: 23.06.2011 | Коментарі (0)

Мандрівний фотопортрет
Здавалось би, нормальне питання, яке переростає у проблему, коли хтось  приїздить до тебе в гості. Що ж показати такого в місті, щоб сформувати тільки найкращі емоції та залишити яскраві спогади?
Тут у пригоді стане фотоальбом «Мандрівки Івано-Франківськом», який буде цікавий як туристу, так і кожному мешканцю. Він дозволяє зануритись у емоційний світ нашого міста, побачити його давно знайомі архітектуру та пейзажі по-новому.
Це видання «Лілеї-НВ» побачило світ у травні 2011 року. На його сторінках – світлини молодої фотохудожниці, студентки-п’ятикурсниці інституту мистецтв Анастасії Третяк. Він є дипломною роботою Анастасії, яка проходила практику графічного дизайну у видавництві «Лілея-НВ».
«Працювала майже рік. Адже хотіла показати не лише зовнішню красу, а й душу Івано-Франківська», – говорить Настя.
До фотоальбому увійшли переважно світлини-загадки – знімки ніби добре знайомих місць, але зр ... Читати далі »
Переглядів: 836 | Додав: bond | Дата: 23.06.2011 | Коментарі (0)

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. 6 тур. Хриплин – Крихівці – 1:6. Угорники – Вовчинець – 0:0. «Форум» – «Зоря» – 5:0. 5 тур. Хриплин – «Благо» – 1:2.
Становище команд
    І    О    М
«Благо»    5    15    22-5    Крихівці     6    10    19-7
«Форум»     5    10    12-7
Угорники    5    10    11-7
Опришівці    5    8    7-6
Вовчинець    6    5    11-11
Хриплин    6    4    9-18
«Зоря»    6    0    3-33

ВЕРХОВИНА. Лідери : Податкова, В.Ясенів і «Скала» Криворівня – по 9 очок (всього 12 команд).БОГОРОДЧАНИ. Кубок (1/4). 1 тур. Горохолина – Ро ... Читати далі »
Переглядів: 1280 | Додав: bond | Дата: 23.06.2011 | Коментарі (0)

Злива голів під дощем

Тринадцятий тур чемпіонату Івано-Франківщини-2011 наразі став найрезультативнішим в сезоні. В восьми матчах зафіксовано 34 голи. Можливо, рекорд спричинила прохолодна погода та дощ, котрий поливав учасників змагань минулої неділі…

13 тур. 19 червня
«Снятин-Євромодуль» – «Придністров’я» – 3:0 (Филипів, 2, Шинкарик, 62, Д.Тимчук, 67). Попереджені: Мироняк, Скорейко, Шинкарик, Филипів – Чернишов, Семчій, Качан. Вилучення: Чернишов (57, 2 ж.к) Арбітр Луцький. «Снятин»: Федоров (Верхуляк, 85), Каралаш, Рихло, С.Гаврилюк, Прокоп, Мироняк, Скорейко, Филипів, О.Боргун (Тимчук, 66, Турчинський, 78), Шинкарик, Імангулов. «Придністров’я»: Ткаченко, Качан, Семчій (Гринишин, 81), Шифир, Войтків, Д.Гуменяк (Борик, 71), Чернишов, Єжижанський (Синишин, 68), Вікарюк, Семенчук, Б.Павлюк. Юнаки – 4:0.
В Снятині обірвалася десятиматчева безпрограшна хода придністровців в чемпіонаті (8 перемог і дві нічиї) ... Читати далі »
Переглядів: 1049 | Додав: bond | Дата: 23.06.2011 | Коментарі (0)

Розійшлися дороги…
«Прикарпаття» і «Енергетик» наступний сезон проведуть нарізно


Двадцятий ювілейний чемпіонат України завершено. Риску під ним підвів матч плей-офф за місце в першій лізі між бурштинським «Енергетиком» і ФК «Суми», що відбувся 15 червня в Умані. Перемога дозволила нашим землякам залишитися у першому дивізіоні. Інший представник Івано-Франківщини – «Прикарпаття» вперше у своїй історії виступатиме у другій лізі національних змагань.

Формально крапку в довгому турнірному марафоні було поставлено лише наступного дня на засіданні Контрольно-дисциплінарного комітету ПФЛ. Він розглядав питання неприбуття того ж таки «Енергетика» на матч 34-го туру у Вінницю. Згідно з регламентом змагань бурштинцям зараховано технічну поразку (0:3). Клуб також оштрафовано на 12 500 грн. Окрім того, «енергетики» мають відшкодувати вінницькій «Ниві» затрати, пов’язані з підготовкою до матчу.
Підсумовуючи згадані поді ... Читати далі »
Переглядів: 828 | Додав: bond | Дата: 23.06.2011 | Коментарі (0)

«Франківськ» - четвертий
Завершився швидкоплинний чемпіонат країни серед жінок, що проходив під егідою Української професійної баскетбольної ліги. Призери змагань були визначені всього за три місяці.
БК «Франківськ», як і під час регулярного чемпіонату, фінішував четвертим, поступившись у матчі за «бронзу» запорізькій «Козачці». Чемпіоном України став столичний ТІМ-СКУФ, котрий у вирішальній зустрічі взяв гору над «Дніпром» з Дніпропетровська. Торік, нагадємо, БК «Франківськ» завершив сезон на восьмій сходинці. 
Чемпіонат УПБЛ. Плей-офф. 17-19 червня. Дніпропетровськ. 1/4 фіналу. «Козачка» Запоріжжя – «Орлан» Сімферополь – 82:43. «Дніпро» Дніпропетровськ – «Політехніка» Львів – 79:49. «Франківськ» – «Динамо» Київ – 75:72. «ТІМ-СКУФ» Київ – «Південна Пальміра» Одеса – 77:55. 1/2 фіналу. «ТІМ-СКУФ» – «Франківськ» – 78:55. «Козачка» – «Дніпро» – 77:83. За 3 місце. «Козачка» – «Франківськ» – 95:74. Фінал. ТІМ-СКУФ – «Дніпро» – 88 ... Читати далі »
Переглядів: 782 | Додав: bond | Дата: 23.06.2011 | Коментарі (0)

Нова традиція для франківських молодят

18 червня 2011 року до меморіального комплексу-музею «Дем’янів лаз» завітала сімейна пара Петра і Юлії Чемединів з родиною і друзями. Вони поклали квіти до могил жертв репресій комуністичного режиму, відвідали музей і каплицю, зробили фотографії на згадку про знаменну для них подію.
Вшанування пам’яті полеглих в боротьбі за незалежність нашої держави молодятами засвідчує, що Україна була, є і буде країною молодих і щасливих людей. Бо хто шанує і пам’ятає своє минуле, заслуговує на щасливе майбутнє.
Завідувач музею «Дем’янів лаз» Михайло Фреїк висловлює сподівання, що відвідини молодятами цього меморіального комплексу стануть новою традицією для мешканців нашого міста.     
Переглядів: 787 | Додав: bond | Дата: 23.06.2011 | Коментарі (0)

Жити, щоб допомагати іншим

Ірина Промінська закінчила 1-й курс факультету іноземних мов Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника. Вибір навчального закладу не є випадковим для Іринки, адже вона – зі справжньої династії вчителів. Цій непростій професії присвятили своє життя мама, батько, бабуся і дідусь дівчини.
Ірина закінчила Івано-Франківську ЗШ №24 і вже змалку виявила себе обдарованою та дивовижною людиною. Ще в 2-му класі вона здобула звання „Міні-міс школи”. Це була перша перемога в житті дівчинки.
Вже пізніше, займаючись танцями в клубі „Грація”, разом із своїм партнером Ірина стане багаторазовим учасником та володарем найрізноманітніших номінацій танцювальних конкурсів у латиноамериканській та стандартній програмах.
Крім того, вона займалася бісероплетінням та навчалася грати на ударних інструментах.
Цього року Ірина у парі з Андрієм Часовських стала переможницею конкурсу „Студент року”, що відбу ... Читати далі »
Переглядів: 1100 | Додав: bond | Дата: 23.06.2011 | Коментарі (0)