Вівторок, 19.03.2024, 04:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 30 » ГОРДІСТЬ МІСТА
11:07
ГОРДІСТЬ МІСТА
Життя – як танець, танець – як життя
Анастасії Федорук 14 років. Нещодавно вона закінчила 8-й клас Івано-Франківської ЗОШ №5. У школі Настя – відмінниця, багаторазова учасниця і переможець олімпіад з різних предметів. Особливо їй подобаються точні науки: фізика та математика. Багато часу Настя приділяє вивченню іноземних мов. Кожен навчальний рік дівчина завершує з відзнаками та грамотами.
Але відома Настя далеко за межами рідного міста як обдарована спортсменка. Адже  саме вона в травні здобула Кубок України із спортивного танцю.
Танцями Анастасія зацікавилася з 5 років, відвідуючи дитячий садок. Вихователька помітила талановиту дівчинку і порадила батькам віддати донечку в танцювальну групу.
Після дитсадка Настя декілька років займалася танцями в спортивному клубі „Тонус”. Тут танцювали маленькі діти, які мали власну шоу-програму та виступали з нею на різноманітних святах в Івано-Франківську. Саме тоді Настя захопилася музикою та успішно навчалася у музичній школі №3. Її вчитель Наталія Іванівна Жданюк прищепила маленькій Анастасії любов до музики, і дівчинка вже незабаром із задоволенням брала участь в концертах не лише в Україні, але і в сусідній Польщі.
А згодом Настя повернулася до бальних танців і з 8-річного віку вона відвідує клуб бального та спортивного танцю „Динамо”, президентом якого є суддя міжнародної категорії Гурик Тарас Зіновійович. Почала їздити на конкурси та змагання. Перші перемоги були в Івано-Франківську, Львові, Тернополі.
Декілька разів Настя і її партнер по танцях Вадим Габчак їздили на танцювальні конкурси до Києва. І участь в змаганнях, на яких були представлені пари з великих міст України, де існують дуже серйозні танцювальні школи, дало стимул дівчинці до постійного розвитку і самовдосконалення, до наполегливої праці над собою.
Кількість нагород, які дівчинка здобула за останні декілька років, вражає. Це 1-ше місце в категорії юніори 2 стандарт на „Ukrainian Cup 2011” (м. Тернопіль) та 2-ге місце в категорії юніори 2 латина на цьому ж конкурсі; 1-ше місце категорія-молодь стандарт на Відкритому чемпіонаті Західного регіону (м. Львів), 1-ше місце на Всеукраїнських класифікаційних змаганнях зі спортивного танцю „Ритм-престиж” (м. Івано-Франківськ), 1-ше місце на Кубку Західної України зі спортивного танцю, 1-ше місце на П’ятих обласних спортивних іграх зі спортивних танців, 1-ше місце на Відкритому всеукраїнському рейтинговому турнірі зі спортивних танців „Зорепад 2011”. І це далеко не повний перелік здобутків юної спортсменки.
Весь вільний час Анастасія Федорук проводить на тренуваннях. Протягом тижня вона 4 дні займається на паркеті, а в суботу і неділю відвідує додаткові заняття та майстер-класи. Дівчинка часто переглядає виступи відомих пар і аналізує окремі рухи, а потім сама випробовує різноманітні техніки, відпрацьовує цікаві і складні елементи.
Дві стихії – музика і танці об’єдналися в душі цієї дівчинки. Незважаючи на математичний склад розуму,  вона є романтичною натурою. Найбільша мрія Насті – змагання у Блекпулі. Це  містечко у Великобританії, яке славиться танцювальними конкурсами. Саме там проводяться всі світові першості з танців. І хочеться вірити, що незабаром саме Анастасія привезе з цього конкурсу найвищу нагороду. Адже вона наполегливо працює для своєї мрії.
Любов Загоровська


Переглядів: 1243 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]