Четвер, 28.03.2024, 13:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 02
Тисменицький троянський кінь

Олег КАПУСТЯК,

депутат міськради, фракція ВО «Свобода»

Майже 30 дитячих майданчиків у дворах, близько двох тисяч (!!!) матеріальної допомоги мешканцям міста у розмірі 500 гривень, майже 10 нових тракторів, які так необхідні нашим ЖЕО… Щось із цього могла недоотримати івано-франківська громада при затвердженні міською радою пропонованого виконавчим комітетом проекту рішення «Про затвердження договору про співпрацю між Івано-Франківською міською радою, Тисменицькою міською радою, комунальним підприємством «Водоекотехпром» (надалі КП «ВЕТП»), Тисменицьким водоканалізаційним підприємством, яке виносилось 15-им питанням IX сесії Івано-Франківської міської ради 15 квітня цього року. Майже один мільйон збитків щорічно віщувала нам така співпраця! Хоча якщо врахувати додаткові витрати на капітальний ремонт мереж, то збиток мав сягати 1,5-2 мільйони грн. в рік.
Загальна мета, в ... Читати далі »
Переглядів: 851 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)

Старий-новий пасаж



У пасажі Гартенбергів завершуються останні приготування до відкриття. І лише тоді, коли він гостинно відкриє свої двері для відвідувачів, вони зможуть оцінити всю масштабність праці його теперішніх власників щодо збереження й реконструкції цієї пам’ятки архітектури та перетворення її в ексклюзивний привабливий і цікавий культурно-відпочинково-розважальний комплекс. Тут кожен, незалежно від віку, статусу і статків, зможе знайти щось для себе, а відновлений пасаж стане ще однією родзинкою й візитівкою європейського Івано-Франківська.
Як стверджує власник «Пасажу» підприємець Олександр Долішній, задум, проект, його виконання та інтер’єр цього центру дозвілля є суто ексклюзивними. «Подібних закладів є багато. Але це все сучасні споруди. А основна «родзинка» нашого – його історична споруда, яку нам вдалося зберегти і підкреслити її красу. Особ ... Читати далі »
Переглядів: 1388 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)

Михайло Вишиванюк здобув першість
Голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк у рейтингу керівників областей за І квартал 2011 року здобув перше місце.
Рейтинг голів  обласних державних адміністрацій за підсумками першого кварталу подається у журналі «Коментарі» (номер від 27 травня). У порівняльній таблиці розвитку регіонів лідирує Івано-Франківщина, випередивши переможців попереднього рейтингу, що проводився наприкінці минулого року, – Волинську і Рівненську області.
За двадцятьма критеріями оцінки Прикарпаття у підсумку здобуло 72,5 бала.
«Прикарпаттю, яким керує Михайло Вишиванюк, пощастило завдяки набагато вищим, ніж у цілому в країні, темпам зростання в промисловості, будівництві й сільському господарстві, а також помітним обсягам уведеного в експлуатацію житла», - наголошується у журналі.
Видання відзначає на Прикарпатті динаміку зростання виробництва промислової продукції (порівняно з аналогічним періодом – ... Читати далі »
Переглядів: 830 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)

Вадим Войтик:
«Головне завдання – нова якість послуг»

Івано-Франківська міська влада робить чергову спробу в напрямку реформування житлово-комунальної галузі. Тепер її рушієм повинен стати «Єдиний розрахунковий центр». Про те, для чого він створений, яким чином домагатиметься підвищення рівня якості житлово-комунальних послуг та на яку користь від його діяльності можна сподіватися іванофранківцям, ми запитали у новопризначеного керівника «ЄРЦ» Вадима Войтика.

– Ви очолили структуру, яку умовно можна назвати «управлінням житлового господарства», котра стає єдиним балансоутримувачем житлового фонду міста, хоча спершу вона була покликана створити єдину базу даних надавачів і споживачів комунпослуг, передумови для запровадження єдиної розрахункової книжки за них і контролю рівня розрахунків споживачів. Чим продиктоване розшире ... Читати далі »
Переглядів: 960 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)

За компослуги знову платитимемо більше?
Івано-франківські комунальники ініціюватимуть черговий перегляд розмірів квартирної плати та тарифу на водопостачання і водовідведення.

Це стало зрозуміло з перебігу вівторкової апаратної наради в міськвиконкомі. «Так, в Івано-Франківську найнижчий тариф з квартплати серед обласних центрів України і один з найнижчих в державі на водопостачання і водовідведення, – підтвердив міський голова Віктор Анушкевичус. – Робіть коригування і підготуйте відповідний проект рішення на розгляд міськвиконкому», – порекомендував мер комунальникам.
А вони з цим, очевидно, не забаряться, адже перегляду тарифів домагаються давно. І якщо тарифи на водопостачання і водовідведення встановлює Нацкомісія з регулювання електроенергетики, то квартплату – місцева влада. Хоча, за словами начальника міськжитлокомунгоспу Василя Білика, так зване коригування відбудеться лише за кількома складовими, зрозуміло, що про ... Читати далі »
Переглядів: 847 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)

Замість випускного вальсу – траурний марш
Білі банти, незабудки на шкільних формах, прощання зі школою, напутні побажання батьків та вчителів, останній дзвоник… Якби знала  тоді 11-класниця Надійка, що цей день стане останнім у її житті.
27 травня у Старунській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Богородчанського району відбулось традиційне прощальне свято з випускниками. Після звичної програми «вірші-пісні-побажання», одинадцятикласники розбрелись святкувати закінчення школи.
А на завтра, 28 травня, був організований випускний вечір. Вже підібрані сукні і костюми, замовлені перукарі і візажисти, закуплена продукція і випивка для бенкету… Позаду – одинадцять нелегких учнівських років. Попереду – рожеві мрії і амбіції.
Компанія з шести  учнів зібралась відзначити вступ на самостійну життєву дорогу. Погода чудова, настрій ще кращий. Помандрували на озера, які знаходяться поруч із селом Старуня. На пікніку витала легк ... Читати далі »
Переглядів: 1122 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (1)

Поні не винні
Попри зусилля міської влади ліквідувати прояви несанкціонованої підприємницької діяльності з прокату дитячих електро- і веломобілів в центральній частині міста, підприємці не поспішають покидати облюбованих місць.
Ще раз увагу правоохоронців, дозвільних та контролюючих структур до цієї проблеми привернув секретар міської ради Руслан Марцінків. «Вічевий майдан поволі перетворюється на торгово-розважальний. Там не тільки дитячі машинки і веломобілі здають на прокат, а й привели поні, на якому катають дітей, – розповів Р.Марцінків. – У неділю, коли ми проводили заходи до Дня героїв і на віче вже почали збиратися люди, підприємці не хотіли звідтіля йти і покинули Вічевий майдан лише після наших кількаразових наполегливих прохань».
Натомість, за словами заступника начальника міськвідділу внутрішніх справ підполковника міліції Андрія Прусака, ще минулого тижня співробітники міліції здійснили рейд, в результаті якого ... Читати далі »
Переглядів: 1094 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)

На варті економічних інтересів
Івано-Франківська митниця продовжує суттєво поповнювати державну казну
Криза минає… Так говорять франківські митники, адже в полі зору з’являється все більше суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Нині франківську продукцію знають у багатьох країнах світу. За словами начальника Івано-Франківської митниці Олександра Ячкуринського, основними країнами-експортерами, характерними для нашої області є: Росія, Польща, Угорщина, Туреччина, Румунія, Італія. Вивозять з області переважно продукцію хімічної, паливно-енергетичної промисловості, лісоматеріали, шкірсировину, сільськогосподарську продукцію тощо.  
Натомість до нас надходять товари з Росії, Німеччини, Італії, Польщі, Нідерландів тощо. Основу товарної структури імпортних операцій складають продукція хімічної промисловості, каучук, паливо-енергетичні товари, машини, устаткування та транспорт, деревина та целюлозно-паперові ви ... Читати далі »
Переглядів: 953 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)

«Золоті руки» завжди потрібні

Сьогодні перед абітурієнтами стоїть гостра дилема: який обрати фах? Куди  піти  вчитися, де здобути професію,   яка б приносила духовне задоволення    та   матеріальну  самостійність,  була б затребувана і сьогодні, і в майбутньому.   Кількість бюджетних місць у вузах з кожним роком зменшується, а вчитись на платній формі, ох як недешево.  Але не падайте у відчай! У незаслужено забутих коледжах і ПТУ можна опанувати ази професії, а потім з легкістю вступити на другий, а то й третій курс вузу.
Працівники профтехосвіти впевнені, що ПТУ, коледжі та технікуми багато українців необачно відносять до навчальних закладів «другого класу», де вчаться одні невдахи, двійочники та діти з неблагополучних родин. Насправді – це один з сучасних стереотипів. Деякі школярі йдуть у коледж не від поганого життя, а за реальними знаннями, фа ... Читати далі »
Переглядів: 1622 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)

Росіянин з українською душею

НАША обласна письменницька організація налічує понад 50 майстрів  красного слова, і лише один з них – росіянин. Здавалося б, ну що такого незвичного? Мало куди й кого закидала доля, особливо в часи, коли основною адресою для жителів усіх «братніх» республік був Радянський Союз… Але життя Геннадія Васильовича Бурнашова, широко знаного на Прикарпатті і далеко за його межами  письменника, заслуговує особливої уваги і пошанівку. Його добрий друг і літературний керманич Ярослав Дорошенко свого часу, до сімдесятиріччя товариша, присвятив йому такий сонет:

В казахстанськім краю, за Уралом
Материнське серце молоде
Ніжність і любов переливало
У своє дитятко голосне.
    Як війни затихли, перегули,
    Гена став, мов молоде орля.
    І його з любов’ю пригорнула
    Українська галицька земля.
Тут пізнав він історич ... Читати далі »
Переглядів: 1026 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. 3 тур. Крихівці – Опришівці – 0:0. Вовчинці – «Зоря»/Микитинці-2 – 8:0. Хриплин – «Форум» – 2:3.

БОГОРОДЧАНСЬКИЙ Р-Н. 8 тур.
Дзвиняч – Горохолина – 4:0. Іваниківка – Маркова-Бабче – 1:1. Глибоке-Хмелівка – Гринівка-Нивочин – 1:1. Підгір’я – Старі Богородчани – 1:4. Богородчани – Космач – 2:2. Саджава – Росільна – 4:2. Старуня – Грабовець – 1:0.
Становище команд
                 І      О     М
Дзвиняч     8    24    29-4   
Саджава    7    18    18-7
Ст. Богородчани  7  14    15-6
Грабовець    8    13    11-13
Старуня        7    12    11-5
Глибока-Хмелівк ... Читати далі »
Переглядів: 1405 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)

Кубковий бомбардир
Минулого тижня фінішував розіграш ювілейного, 20-го розіграшу Кубка України. Головний трофей, як відомо, дістався донецькому «Шахтареві». А от у суперечці бомбардирів переміг невідомий широкому загалу гравець яремчанських «Карпат» Андрій Олійник. 
Яремчанці, нагадаємо, у першому раунді змагань обіграли рівненський «Верес» (3:0), у другому – МФК «Миколаїв» (1:0), а в 1/16 фіналу – поступилися луцькій «Волині» (4:5). 27-річний форвард відзначився дублем у матчі з «Вересом» і хет-триком – у поєдинку з «Волинню». Найкращим серед бомбардирів топ-команд став донецький «гірник» Луїс Адріано. 
Кращі бомбардири Кубка України 2010-11 рр.: А.Олійник ("Карпати" Я) – 5, Адріано ("Шахтар") – 4, Ю.Габовда ("Карпати" Л), Майкон ("Волинь"), С.Самодін ("Арсенал"), С.Степанчук ("Кремінь") і В.Шевченко (ПФК "Олександрія") – по 3 голи.

Друголігові пристрасті
Ціє ... Читати далі »
Переглядів: 995 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)

Форвард у воротах
Черговий, десятий тур обласного чемпіонату завершився доволі прогнозовано, без гучних сенсацій. «Тепловик» і «Карпати» легко здолали аутсайдерів турніру. А от «Снятину» та «Придністров’ю» довелося попітніти...

10 тур. 29 травня 

«Яспіль» – «Придністров’я» – 1:2 (Фірсов, 53 – Б.Павлюк, 23, Шифир, 83). Попереджені: П.Тимчук, Гультай – Р.Олійник, Вікарюк, Семчій, Войтків. Арбітр Нізола. «Придністров’я»: Ткаченко, Р.Олійник, Семчій, Шифир, Войтків, Д.Гуменяк, Чернишов, Єжижанський (Качан, 78), Вікарюк, Семенчук, Б.Павлюк. Юнаки – 1:1.
Суперники зустрічалися вдруге за кілька днів. У порівнянні з програним у рідних стінах кубковим поєдинком тлумачани посилили свій склад трьома гравцями. Очевидно, саме цей хід і вирішив долю недільного двобою. Переможний м’яч придністровці провели наприкінці зустрічі. Напруга була настільки високою, що арбітру ... Читати далі »
Переглядів: 1010 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)

Важлива перемога
Бурштинський «Енергетик» продовжує боротьбу за збереження прописки у першому футбольному дивізіоні. В понеділок бурштинці зуміли перемогти в гостях одного з своїх конкурентів – харківський «Геліос». Єдиний м’яч записав на свій рахунок Дмитро Гордієнко. Попри перемогу «Енергетик» залишився на 16-й сходинці, однак від 12-ї його тепер відділяє три очки: у "Зірки", "Дністра" і "Нафтовика-Укрнафти" – по 39 балів, у «Титана» – 38, у "Геліоса" і «Енергетика» – по 36.
Першість України. 1 ліга. Матч 21 туру. 25 травня. «Геліос» – «Чорноморець» – 0:0. 32 тур. 27-30 травня. «Нафтовик-Укрнафта» – «Дністер» – 1:1. «Нива» – «Закарпаття» – 2:1. «Динамо-2» – «Сталь» – 2:1. «Буковина» – «Зірка» – 1:2. «Олександрія» – «Львів» – 1:0. «Кримтеплиця» – «Фенікс-Іллічівець» – +:. «Геліос» – «Енергетик» – 0:1 (Гордієнко, 52). «Чорноморець» – «Титан» – 4:0. «Прикарпаття» – «Арсенал» – 0:2 (Вербний, 24, Леонов, 26).
Матчі передостаннього, 33 ... Читати далі »
Переглядів: 916 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)

У Львів за «золотом»
Завтра відбудеться третій матч фінальної серії футзального чемпіонату України між франківським «Ураганом» і львівською «Енергією-Тайм». Після двох зустрічей на власному майданчику наші земляки ведуть перед з рахунком 2:0.
Доля суботнього протистояння ви-рішилася у середині другого тайму, коли за рахунку 2:1 франківці з інтервалом у 30 секунд провели два голи поспіль. Цікаво, що четвертий м’яч «Урагану» записав на свій рахунок голкіпер Кирило Ципун. Він вразив порожні ворота львів’ян, адже ті перейшли на гру з п’ятим польовим гравцем.
У недільному поєдинку Ципуну не пощастило. Голкіпер зазнав прикрої травми і поступився місцем своєму дублеру Олегу Їжаковському. Впродовж матчу львів’яни чотири рази виходили вперед, однак господарі раз-по-раз знаходили в собі сили, щоб відігратися. Переможця визначила серія післяматчевих 6-метрових. Франківці на попередніх стадіях двічі поступалися за цим компонентом, але тепер фо ... Читати далі »
Переглядів: 819 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)

Бронзова засмага «Говерли»
Франківці завершили 60-матчевий турнірний марафон на п’єдесталі
«Впродовж сезону нас картали за те, що «Говерла» часто поступається суперникам в останні хвилини матчів, але у найважливіший момент ми перемогли!», – скаже по завершенні серії ігор за «бронзу» чемпіонату країни наставник франківців Євген Мурзін. Й справді, у зустрічі, яка підвела риску під протистояння прикарпатців з запорізьким «Ферро-ЗНТУ», наша команда створили справжнє диво, ліквідувавши за 80 останніх секунд основного часу відставання у дев’ять очок!
Ще за 19 секунд до завершення четвертої чверті матчу франківці поступалися супернику чотирма пунктами. Але спочатку два штрафні закинув Колмен, а за 6 секунд до сирени (!) те ж холоднокровно зробив Зіммерман. Поміж цими епізодами шанс відзначитися подібним чином був у господарів, але вони двічі схибили. Гра перейшла в овертайм, який «Говерла» виграла с рахунком 5:3 (у підсумку ... Читати далі »
Переглядів: 1108 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)

Рекордсменка України
Анастасії Ткачук – 18 років. Народилася вона в Коломиї, закінчила загальноосвітню школу №9. Сім’ю Насті здавна називають спортивною династією: її мама працює викладачем фізкультури в економіко-правничому коледжі, тато – колишній спортсмен.
Змалку Настя займалася естрадними танцями, а згодом захопилася легкою атлетикою. В Коломиї дівчинка тренувалася  в заслуженого тренера України Петра Васильовича Лабича і в Світлани Андріївни Дорундяк. А після 9-го класу обдаровану спортсменку помітив заслужений тренер України Михайло Іванович Перегінець і запросив навчатися в Івано-Франківську.
Зараз Анастасія Ткачук навчається на 4 курсі Івано-Франківського коледжу фізичного виховання та тренується на стадіоні Національного технічного університету нафти і газу, в манежі коледжу фізвиховання і на міському озері.
Настя згадує свої найперші спортивні змагання, які відбувалися в Городенці і на яких вона зайняла 3-тє мі ... Читати далі »
Переглядів: 884 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)

«Велодень-2011» в Івано-Франківську

У суботу, 28 травня, в Івано-Франківську відбувся масовий велопробіг, присвячений неофіційному всеукраїнському святу — Велодню.
Маршрут почався біля будинку ОДА, проліг вулицями Грушевського-Гаркуші-Лепкого-Незалежності-Січових стрільців-Чорновола-Довженка-Мазепи-Галицька і завершився на площі Ринок під міською ратушею. Велоколона рухалася у супроводі автомобілів ДАІ для дисципліни та уникнення пригод на проїжджій частині.
Як повідомила адміністрація клубу «Velo-Stalker», акція об’єднала велосипедистів різного віку та рівня підготовки, які виявили бажання в черговий раз заявити перед міською владою та автомобілістами про своє право на комфортне пересування вулицями міста.
Цьогорічний велопробіг в Івано-Франківську відбувся втретє. У 2009 р. в акції взяли участь майже 60 велосипедистів, у 2010 р. — 126, а минулої суботи вулицями міста проїхалися понад 180 учасників.
В Ук ... Читати далі »
Переглядів: 784 | Додав: bond | Дата: 02.06.2011 | Коментарі (0)