Вівторок, 19.03.2024, 11:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 09
Це – "Ураган”!



Клуб з Івано-Франківська вперше виборов золоті медалі чемпіонату України

Неділя, 5 червня 2011 року. Цей день назавжди буде записаний у скрижалі історії франківського спорту. На 21-му році Незалежності представник обласного центру нарешті дістався найвищої вершини в чемпіонаті України з ігрових видів спорту. Першопроходцем став Народний футбольний клуб «Ураган», створений у жовтні 2002 року за ініціативи ВАТ  «Прикарпаттяобленерго». В фінальній серії плей-офф «ураганівці» у вирішальній п’ятій зустрічі на майданчику суперника здолали львівську «Енергію-Тайм». Ще у Львові вболівальники команди викупали своїх улюбленців у шампанському. А повернувшись надвечір у рідне місто, гравці команди «осідлали» клубний автобус, по-європейськи продемонструвавши кубок переможців ошелешеним мешканцям столиці Прикарпаття. ... Читати далі »
Переглядів: 884 | Додав: bond | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)

Революція, чи еволюція?

Більшість депутатів міськради не захотіли слухати звіту міського голови, а депутатська більшість від ВО «Свобода» ініціювала ліквідацію управлінь ЖКГ, архітектури й містобудування та відділу транспорту і зв’язку. Минулого четверга розпочала свою роботу Х сесія міськради. Вперше у новому скликанні пленарне засідання розпочалося із запізненням, а до обідньої перерви депутати спромоглися лише затвердити порядок денний, заслухати відповіді на свої запити та виголосити з трибуни сесії нові.

Дискусії по суті
Порядок денний формували довго, бо ще до його ухвалення окремі депутати вже розпочали обговорювати й дискутувати по суті запропонованих питань. Під номером 44 значився звіт міського голови за 2006-2010 роки. Це питання свого часу ініціював «бютівець» Володимир Стасюк, який у своєму запиті можна навіть сказати, що вимагав від Віктора Анушкевичуса звіту за його попередню каденцію на посаді ... Читати далі »
Переглядів: 893 | Додав: bond | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)

Михайло Петруняк:
«З-за кордону Україна бачиться одна-єдина»


Наш земляк Михайло Петруняк – представник четвертої хвилі української  еміграції. Людина, котра, як то мовиться, зробила себе (на чужині, а тепер і в Україні) сама. Сьогодні він – член президії Української всесвітньої координаційної ради, член Світового конгресу українців, заступник голови Міжнародного громадського об’єднання «Четверта хвиля» (представник від Європи), офіційний представник Торгово-промислової палати України в Іспанії, історик, економіст, юрист, журналіст. Нагороджений найвищою нагородою Світового конгресу українців – медаллю Святого Володимира(єдиний із нової хвилі еміграції та і з України і області) та відзнакою «Патріот України» за допомогу українцям та Україні. Занесений до книги «Українці –цвіт нації, гордість країни». Цими днями Михайло Петруняк перебував на Прикарпатті. Кореспондент «ЗК» поспілкув ... Читати далі »
Переглядів: 1125 | Додав: bond | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)

Оздоровлення

Мирослав КАРАБІН,
депутат облради,
фракція Партії регіонів


Цього року обласна державна адміністрація на чолі з головою ОДА Михайлом Вишиванюком взяла під особливу опіку питання відпочинку дітей, молоді. Основна увага зосереджена на стовідсотковій готовності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку до прийому дітей в літній період 2011 року, їх безпечному та змістовному перебуванню, запобіганню харчових отруєнь.
Треба нагадати, що діє обласна програма відпочинку та оздоровлення дітей на 2010 – 2012 роки, затверджена рішенням обласної ради від 15.03.2010 р. За даними Головного управління статистики в області, кількість дітей віком від 7 до 17 років станом на 01.06.2011 р. становить 155 288 осіб.
У 2011 році заплановано охопити оздоровчо-відпочинковими послугами 82 000 дітей пільгових категорій, що становитиме 52,8%, стовідсотково забезпечити оздоровленням дітей-сиріт та дітей, позбавлени ... Читати далі »
Переглядів: 704 | Додав: bond | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)

Посол цікавився інвестпропозиціями
2 червня відбулася зустріч Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса із офіційною делегацією посольства Австрії в Україні.
У складі делегації посольства Австрії до Івано-Франківська прибули Надзвичайний і Повноважний посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм, торговий радник посольства Австрії Грегор Постль,  а також керівник Австрійського торгового офісу у Львові Надія Богатиренко. З боку  Івано-Франківська у зустрічі, окрім міського голови Віктора Анушкевичуса, участь взяли  заступник міського голови з економічних питань Любомир Слободян, а також голова Івано-Франківської торгово-промислової палати Василь Гуменюк.
Офіційна делегація посольства Австрії прибула до Івано-Франківська для ознайомлення Надзвичайного і Повноважного посла Вольфа Дітріха Хайма з регіоном та знайомства з керівництвом міста, а також  проведення переговорів щодо співпраці в ... Читати далі »
Переглядів: 838 | Додав: bond | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)

Тяжкі борги наші

Ще десятиліття тому слово «колектор» у свідомості українців асоціювалось з чимось на кшталт каналізації. Але сьогодні важко знайти сім’ю, яка б не купила в кредит бодай телевізор чи пральну машину. А хто не в змозі вчасно сплачувати позику з усіма відсотками, уже відчув на собі результати їхньої праці. Проте тривалий час влада намагалась не помічати цього явища, яке, будучи порятунком для банків, почало уособлювати зло для громадян.

Ти у мене за все заплатиш!
Колекторська діяльність включає в себе роботу з різними видами проблемної заборгованості. Їхніми клієнтами є банки, страхові компанії, кредитні спілки, телекомунікаційні компанії, які надають послуги зв’язку чи Інтернету, а також інші підприємства, які постачають товари чи послуги без передплати, підприємства житлово-комунального сектору. А оскільки зарплата колекторів становить 10-20% від суми поверненого боргу, то просто нагадуваннями в ... Читати далі »
Переглядів: 1096 | Додав: bond | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)

Скосили каштани
До Зелених свят комунальники мають впорядкувати закріплені території, вивезти побутове сміття й негабаритні відходи та покосити трави у парках і скверах, на газонах, у дворах будинків.
До цього на вівторковій апаратній нараді закликав т.в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Валерій Козлов. Він зазначив, що така  робота здійснюється постійно, однак саме зараз її необхідно пришвидшити. Зокрема, щодо благоустрою меморіального скверу на вул.Бандери та в Дем’яновому лазі, де на Зелені свята відбудуться громадські заходи.
А тим часом начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко повідомила, що під час покосу трав, яке здійснювали працівники відділку Львівської залізниці вздовж колії на вул.Сагайдачного, окрім трави, вони «скосили» молоденькі каштани, які там посадили два роки тому.
Цей факт викликав справедливе обурення першого заступника міського голови Зіновія Фітеля, яки ... Читати далі »
Переглядів: 815 | Додав: bond | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)

Без води і світла

Наприкінці минулого тижня чимало мешканців Івано-Франківська відчули комунальні незручності. У їхніх помешканнях зникла гаряча вода, погасло світло, а в багатоповерхівках зупинилися ліфти. Все це відбулося через аварії на мережах водо- і електропостачання.


Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, через три пошкодження мережі гарячого водопостачання діаметром 500 мм на три дні раніше припинили подачу гарячої води в мікрорайоні Пасічна. Зменшилася кількість будинків з гарячою водою і в мікрорайоні «Позитрон», бо через пошкодження кабельної електролінії 10 кВт на котельні на вул.Симоненка працює лише одна когенераційна установка. Загалом без гарячої води в місті зараз перебувають 390 багатоповерхівок, онкодиспансер і пологовий будинок.
У неділю невідомі намагалися проникнути в трансформаторну підстанцію «Крихівці» (35 кВт) «Прикарпаттяобленерго». Внаслі ... Читати далі »
Переглядів: 824 | Додав: bond | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)

Звикати до нових маршрутів?

Міська влада не полишає спроб ліквідувати стихійні автостанції та впорядкувати рух приміських автобусів через Івано-Франківськ й оптимізувати міську маршрутну мережу.

За словами заступника начальника відділу транспорту і зв’язку міськвиконкому Василя Бабія, незважаючи на ухвалене ще в 2005 році рішення про відправлення приміських автобусів з автостанцій по напрямках, досягти цього наразі не вдавалося. Але недавно оптимізацією маршрутів руху приміських автобусів територією Івано-Франківська зайнялася комісія облдержадміністрації на чолі з першим заступником голови ОДА Василем Плавюком.
Зокрема, як поінформував В.Бабій, вона ухвалила рішення про скасування так званих нерегулярних спецрейсів за маршрутом «Надвірна-Івано-Франківськ», автобуси якого паркувалися на вулиці Старозамковій. На часі вирішення наболілих питань з рештою «проблемних» для міста приміських автобусів, маршрути яких в ... Читати далі »
Переглядів: 970 | Додав: bond | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)

Грецькі образки



В Греції, як відомо, є все. Гори і долини, море і маслини, вино і „Метакса”, маленькі таверни, монастирі, сиртакі...
Це країна з багатющою історією, країна-музей. Тут прекрасні автобани і шосе, розгалужений туристичний бізнес.
Його тут називають „важкою промисловістю”. Познайомитися з усім цим нас запросили туристичні фірми Греції
.


І ось ми в дорозі. Проїжджаємо Румунію і Болгарію. Траси дуже добрі. Ще з десяток років тому вони були такі, як у нас – яма на ямі. Але, на щастя, Євросоюз дав гроші, і тепер можна спокійно, без валідолу, подорожувати.
Греція зустріла нас яскравим сонцем, привітними митниками і найвищими в Європі цінами на бензин. Сказати, що ту ... Читати далі »
Переглядів: 926 | Додав: bond | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. 3 тур. Угорники – «Благо» – 1:5. 4 тур. «Благо» – «Зоря» – 4:0.
Становище команд
    І    О    М
«Благо»    3    9    16-3   
Крихівці     3    7    13-2
Хриплин    3    4    6-6
Вовчинець    3    3    10-9
«Форум»     1    3    3-2
Угорники    2    3    5-6
Опришівці    3    2    3-6
«Зоря»    4    0    3-25

БОГОРОДЧАНИ. 9 тур. Маркова-Бабче – Глибоке-Хмелівка – 1:1. Гринівка-Нивочин – Підгір’я – 1:2. Ст.Богородчани – Богородчани – 2:1. Космач – Саджава – 5:0. Росільна – Старуня – 1:1. Грабовець – Солотвин – 5:2. Гор ... Читати далі »
Переглядів: 995 | Додав: bond | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)

Жарти закінчилися
Чемпіон береться до справи
В трьох останніх матчах коломийські «Карпати» «відвантажують» у ворота суперника не менше п’яти голів. Як і торік, лідера нападу у коломиян немає. Забивають усі. При цьому свої ворота чемпіон тримає на замку. Черговою їх жертвою стали земляки з «Гвіздця». Так само легко здобув перемогу «Тепловик». Словом, учасники «золотого матчу» чемпіонату-2010 розімнулися перед очним поєдинком, призначеним на цю неділю. Щоправда, «Карпати», на відміну від опонента, сьогодні ще проведуть кубковий матч…

11 тур. 5 червня

«Карпати» – «Гвіздець» – 6:0 (Веретко, 6, 62, Огаль, 9, Веприк, 34, Р.Гаврилюк, 38, Кавінський, 81). Нереалізований пенальті: Кавінський, 81. Попереджені: Соколенко, Бужак, Гусаковський – Вонс, Ясуник, Яцурак, С.Українець, О.Руснак. Арбітр Куш.
«Карпати»: Раковіца, Соколенко ... Читати далі »
Переглядів: 805 | Додав: bond | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)

Сезон парадоксів
В суботу фінішує першолігова першість країни. Заключні матчі остаточно розставлять усіх по місцях. Зокрема, визначиться бронзовий призер, а також команда, котра відстоюватиме своє місце у перехідній зустрічі.
Учасником перехідного матчу з великою ймовірністю стануть наші земляки з бурштинського «Енергетика». Минулої суботи вони не змогли обіграти в рідних стінах «Нафтовик-Укрнафту» і залишилися на 16-й сходинці. 17-ту обіймає «Прикарпаття», яке програло від «Титана». В даній ситуації здивував не результат, а сам факт поїздки франківців в Армянськ.
На фоні невдалих виступів «Прикарпаття» та «Енергетика» привертає на себе увагу той факт, що обидва клуби, які вибороли путівки в Прем’єр-лігу, очолюють наші земляки – бурштинець Володимир Шаран та коломиянин Роман Григорчук. Ось такі парадокси!
Першість України. 1 ліга. 32 тур. 4 червня. «Титан» – «Прикарпаття» – 2:0 (Шарко, 2, Радіонов, 85). «Львів» – «Чорноморець» – ... Читати далі »
Переглядів: 856 | Додав: bond | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)

Життя, пов’язане з музикою
Юлі Бродович – 12 років. Вона навчається в 7-му класі Івано-Франківської ЗОШ №5, а також протягом п’яти років відвідує Івано-Франківську міську дитячу музичну школу №3, де займається на такому екзотичному для загалу музичному інструменті як домра.
До музичної школи Юля потрапила, можна сказати, випадково. Одного разу до їхнього класу зайшла педагог і розповіла про те, що в музичній школі якраз триває набір учнів. Маленька Юля зацікавилася цим і вже незабаром разом з батьками прийшла на прослуховування до музичної школи.
Юлин викладач, Галина Юріївна Викалюк, розповідає, що  мало хто знає про такий старовинний український інструмент як домра. Він вважається екзотичним інструментом, хоча насправді є автентичним, українським. Проте зараз цей інструмент не популярний, тому про нього не знають ні діти, ні дорослі.
Домра – цілком  осучаснений музичний інструмент, на ньому можна грати як класичні тв ... Читати далі »
Переглядів: 1019 | Додав: bond | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)