Вівторок, 19.03.2024, 07:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Грудень » 16
На Івано-Франківщині найбільша пенсія у нардепів

Останнім часом чи не найбільшу увагу громадськості привертають до себе (не) популярні кроки Кабміну. Якщо ще декілька днів тому було чимало галасу навколо Податкового кодексу, то вже тепер гостро назріло питання із пенсійною реформою, котру мав би втілювати в життя новий міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. Що насправді чекає наших пенсіонерів і чи вдасться їм вижити на 734 гривні в той час, коли їхні «колеги» отримують по 40-50 тисяч гривень? Чи стане пенсійна реформа новим соціальним вибухом в Україні?

В обласному пенсійному фонді поки що тихо. Всі в очікуванні того, що сотворять міністри разом із депутатами Верховної Ради. Кажуть, ще не готові коментувати той законопроект, котрого ніхто не бачив. Залишається лише сподіватися, що нічого надто кардинального не буде. Принаймні різати максимальні пенсії до розміру дванадцяти мінімальних на Прикарпатті немає ко ... Читати далі »
Переглядів: 1648 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Учора в місті розпочалися традиційні передноворічні ярмарки, які відбуватимуться одночасно в двох місцях і триватимуть до 31 грудня. Організатором ярмарків є виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради.

Як повідомив начальник міського управління торгівлі Ігор Витриховський, вони проводяться для того, щоб мешканці міста напередодні Дня Святого Миколая та Новорічних свят за прийнятними цінами змогли придбати свіжу та якісну харчову продукцію місцевих товаровиробників, а також різноманітну новорічну та ялинкову атрибутику. Нею торгуватимуть на вулиці Вітовського, поблизу скверів та  площі Міцкевича. А ось продукцію до святкового столу всі охочі зможуть придбати на площі, перед універмагом «Прикарпаття» на вул. Дністровській. Великим попитом користується продукція місцевого хлібокомбінату, підприємств «Перлина», «Лігос», «Полонина» та інших. Також жваво йде торгівля оновленим асортиментом ялинкових прикрас ВАТ «Полімер». 
Наш кор.
Переглядів: 937 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Олег Коржак,
депутат міської ради,
фракція «Наша Україна»

Кінець року – це час, коли всі    озираються назад, щоб    оцінити те, що відбулося за увесь цей час, підбити підсумки і визначитися з тим, що ж планувати на рік наступний. Кажуть, як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш. Наш випадок, напевне, найкраще тому підтвердження. Бо озирнувшись на рік, що минає, що ми бачимо? Ми бачимо вибори: президентські – на початку року та місцеві – наприкінці. І в рік прийдешній переходимо уже з розмовами про вибори «на носі» – парламентські.
Однак не виборами одними жила Україна весь рік. У нас були також "Харківські домовленості" Президента Януковича, які обмежили українську суверенність і фактично здали на 25 років Крим Росії, був Податковий кодекс, запропонований урядом Азарова, який фактично позбавив підприємців права вільно займатися своїм бізнесом, а також була конституційна реформа, яка відправила нас у минуле, надавши Президенту ще біль ... Читати далі »
Переглядів: 897 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Епідемічну ситуацію із захворюваністю на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в Івано-Франківську медики характеризують як напружену, але епідпоріг на 49-му  тижні 2010 року не перевищено.

Про це повідомила заступник головного лікаря Центральної міської клінічної лікарні Емма Гошовська. За її словами, за минулий тиждень ріст захворюваності склав 14%. За цей час в місті захворіли 3298 осіб, троє з яких на грип. Госпіталізовані четверо вагітних жінок, 112 дорослих та 87 дітей, дев’ять з яких перебувають в реанімації.
Як зазначила Е.Гошовська, серед збудників переважають віруси грипу А/Н1N1-сезонного, аденовіруси, віруси типу В. Вірус грипу А-пандемічний циркулює в меншій мірі. З початку епідсезону профілактичні щеплення проти грипу, яким підлягали 7470 осіб, зробили лише 735 особам, що становить 9,8%. Наразі залишок вакцини становить 23 дози. Медикаментами та засобами  індивідуального захисту, каже Е.Гошовська, лікувальні заклади міста забезпече ... Читати далі »
Переглядів: 848 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Минулої п’ятниці на Вічевому майдані комунальники встановили новорічну ялинку.

Як повідомив керівник «Зеленого господарства» Василь Федів, до обласного центру в супроводі автомобілів ДАІ її привезли з села Росільна Богородчанського району. Придбання, транспортування та встановлення 20-метрової зеленої красуні обійшлося містові у 12 тисяч гривень. Офіційне відкриття і запалення вогнів на центральній міській ялинці попередньо планується на 18 годину суботи, 18 грудня.
Як і попереднього року, прикрашати її доручили не комунальникам, а приватному підприємству «Романовська». Нові світлодіодні гірлянди виробництва столичної фірми «Софіт-люкс» монтуватиме державне підприємство «Міськсвітло». За словами його директора Юрія Волошанського, гірляндами також прикрасять дерева на пішохідній частині вулиці Незалежності, а святковою ілюмінацією – в’їзди в місто, вулиці Січових стрільців, Сотника Мартинця, Грушевського, Леся Курбаса, площу Ринок та майдан Шептицького. На все ... Читати далі »
Переглядів: 869 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськвиконкому здійснило комплексну перевірку міста щодо готовності до ймовірного виникнення в зимово-весняний період надзвичайних ситуацій та повеней, – повідомив  начальник управління Юрій Щочкін.

За його словами, в ході перевірки на підприємствах різних форм власності та в міському зведеному аварійно-рятувальному загоні уточнили кількість спецтехніки, яка залучатиметься до ліквідації надзвичайних ситуацій, та план дій при їх виникненні. При весняній повені мешканцям міста прийдуть на допомогу шість човнів та один аероглісер, приготували 40 рятувальних жилетів та 32 рятувальні кола. «Всі перевірені підприємства і підрозділи укомплектовані необхідними засобами й технікою, вона є в наявності та перебуває в справному стані. В межах наявних сил і засобів місто може адекватно реагувати на виникнення надзвичайних ситуацій», – зазначив Ю. Щочкін.
Він також додав, що з відповідними підприєм ... Читати далі »
Переглядів: 983 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Міськвиконком розробив проект статуту управлінської компанії з обслуговування житла. Про це повідомив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, транспорту й зв’язку Микола Саєвич.

«Ми розробили такий статут і створимо компанію, яка управлятиме житлом. Це передбачено новою редакцією програми реформування житлово-комунального господарства міста, яку незабаром оприлюднимо для обговорення», – сказав М. Саєвич.
Також, за його словами, в місті суттєво зменшать кількість комунальних житлово-експлуатаційних організацій. «ЖЕО мають мільйонні борги і ми ухвалили рішення про порушення процедури їхнього банкрутства, яка, зокрема, передбачає й оздоровлення цих організацій, – зазначив віце-мер. – Із дев’яти ЖЕО залишаться одна-дві, борги яких є невеликими і які ще можна врятувати».
Заступник міського голови також поінформував, що найближчим часом в управлінні житлово-комунального господарства з’явиться структура, яка буде координувати, аналізув ... Читати далі »
Переглядів: 1208 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Минулого четверга знову постраждала статуя Богородиці на території монастиря отців Василіан, що на Майзлях. О 18 годині 26 хвилин камера відеонагляду, яку встановили після того, як в середині листопада психічно хворий юнак розбив попередню статую, зафіксувала чоловіка, котрий кулаком бив Богородицю в лице.
Як повідомив заступник начальника міськвідділу внутрішніх справ Валентин Данилюк, цього чоловіка правоохоронці оперативно затримали. Завдані збитки він вже відшкодував і зараз проходитиме психіатричну експертизу, оскільки є підстави вважати, що він теж має проблеми з психікою.
Переглядів: 876 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Для покращення роботи світлофорного об’єкта на перехресті вулиць Галицької-Тролейбусної-Пасічної фахівці міського відділу транспорту і зв’язку та ПП «Сигнал» розробили нову схему. Про це повідомив директор ПП «Сигнал» Анатолій Мотрюк.
Однак перш ніж на цьому об’єкті її впроваджувати, за словами А.Мотрюка, необхідно замінити так званий світлофорний контролер 1979 року на новий та кабель електроживлення. Для цього, за його підрахунками, необхідно 32 тисячі гривень. Цю суму, за вказівкою міського голови Віктора Анушкевичуса, для ПП «Сигнал» ще цього року має вишукати управління житлово-комунального господарства.
Переглядів: 875 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Друге пленарне засідання облради, що відбулося минулої п’ятниці, демонстративно покинули чотири фракції – Партії регіонів, Української партії, Народної партії та партії «Відродження». Понад три десятки депутатів вийшли із залу засідань у зв’язку з несправедливим, на їхню думку, розподілом посад голів у комісіях.
Згідно з проектом рішення, згодом ухваленого 62-ма депутатами, 8 з 11-ти депутатських комісій очолювали представники чотирьох партій, які мають в облраді більшість (64 зі 114 мандатів): «Свободи», «Батьківщини», «Нашої України» та «Фронту змін». Ще по одній посаді діставалося Українській партії, Партії регіонів та НРУ. Голова облради Олександр Сич назвав ці пропозиції збалансованими, але депутати із провладних фракцій вважали інакше.
Демарш провладних депутатів О.Сич назвав «неконструктивним підходом» та дав вказівку секретаріату зафіксувати їм пропуск сесійного засідання. До речі, перед початком роботи голова облради нагадав вимоги ст. 37 Закону "Про статус депутатів мі ... Читати далі »
Переглядів: 947 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Впродовж п’яти годин депутатський корпус Івано-Франківської міської ради «бився» над затвердженням документа, що встановлює порядок діяльності, основні правила і процедури її роботи, на сесійному засіданні у вівторок. Під час розгляду нового регламенту стало зрозуміло, що порозуміння більшості, представленої 34 депутатами ВО «Свобода», з міським головою Віктором Анушкевичусом, яскраво продемонстроване під час затвердження складу виконавчого комітету минулого тижня, не є чимось непорушним та раз і назавжди встановленим.

Беззаперечним досягненням новообраної міськра  ди обласного центру наразі є те, що засідання сесії розпочинаються вчасно. Одно-, півтора- чи навіть двогодинних очікувань відкриття засідань, як це було у раді попереднього скликання, тепер немає. Проте, як засвідчило затяжне ухвалення регламенту, швидшим розгляд принципових питань у новій міськраді поки що не став.
Попри запевнення голови мандатної комісії Михайла Сеньківа про те, що в проект ... Читати далі »
Переглядів: 866 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Відомо, що теперішній Івано-Франківськ виріс на землях села Заболоття. А ось будівельний матеріал для розбудови міста – гіпсове каміння – брали з гори в сусідньому селі Вовчинець. Офіційна дата його заснування – 1469 рік. Хоча, за архівними даними, воно засноване ще в 1378 році. Колись тут ріс прадавній густий дубовий ліс. В ньому водилось багато вовків. Тому цю місцину, а згодом і село, називали «Вовчинець». Він був власністю відомих магнатів Потоцьких і Яблонських. Зараз село входить до складу Івано-Франківської міської ради. На його території є так звані «Вовчинецькі гори» – система пагорбів, вкритих розмаїтою рідкісною і цінною лучно-степовою рослинністю, окремі види якої занесені до Червоної книги, а також три штучно створені озера. Ці та інші особливості Вовчинця, його мальовничі краєвиди роблять село надзвичайно привабливим для створення і розвитку тут приміської рекреаційно-відпочинкової зони.


Культурний відпочинок

... Читати далі »
Переглядів: 1098 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Село Вовчинець – одне з небагатьох, де за кошти сільського бюджету ведеться будівництво об’єктів комунальної власності.

За словами сільського голови Михайла Назара, впродовж 2002-2008 років були створені такі умови задля збільшення наповнення бюджету села, що Івано-Франківська міська рада навіть перестала його дотувати.
«Ми провели переоблік земель, які використовувались, але не давали надходжень в бюджет, всіляко сприяли створенню нових робочих місць, що теж збільшило відрахування до бюджету, – говорить М.Назар. – Все це призвело до того, що в 2010 році загальний фонд бюджету села вже становить приблизно 900 тисяч гривень, а бюджет розвитку запланований в сумі 4,5 мільйона гривень. Втім, через фінансову кризу та розтермінування платежів ми його не виконаємо».
Як розповів сільський голова, ще до нового року гостинно відкриє свої двері новозбудований будинок культури. Там ще залишилось доробити буквально останні штрихи – полакувати підлогу сцени та наповнити ... Читати далі »
Переглядів: 1002 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Незабаром на розгляд Вовчинецької сільської ради винесуть проект генерального плану забудови села. Про це повідомив сільський голова Михайло Назар. За його словами, необхідність затвердження генплану села виникла вже давно.

«Чинний генплан Івано-Франківська вже далекий від сучасності і місто зараз виглядає далеко не так, як було ним передбачено, – каже Михайло Мирославович. – На нашій території навіть планувалося будівництво трьох шістнадцятиповерхових будинків, хоч таких проектів ми й не розглядали. Але через фінансову кризу плани не стали реальністю. Зараз ми хочемо затвердити свій генплан, який би врегульовував такі питання».
На переконання Михайла Назара, шістнадцятиповерхівка просто не може стояти поблизу маленької одноповерхової хатинки. Від такого сусідства люди тікатимуть. Потім там можуть з’явитися будинки на 9,10,12 поверхів. «А якщо буде генплан забудови села, жоден архітектор з міста чи області вже не наважиться погодити і підписати проект будівництв ... Читати далі »
Переглядів: 992 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

В Україні спостерігається ріст серцево-судинних захворювань, таких, як гіпертонічна та  ішемічна хвороби, зростає показник смертності населення. Хвороби системи кровообігу продовжують залишатися на першому місці серед причин смертності, погіршуючи демографічну ситуацію в країні. Тому зусилля медиків, держави і самих пацієнтів повинні бути спрямовані на попередження цих недуг, їх правильну діагностику і вчасне лікування.

У 2007 році показник поширеності гіпертонічної хвороби досяг по нашій області і місту 30%. Це означає, що майже третина дорослого населення хворіє гіпертонічною хворобою. А ще певний відсоток людей є не обстеженими. На жаль, не усвідомлюючи важких ускладнень гіпертонічної хвороби та ішемічної хвороби серця, хворі звертаються в медичний заклад, коли артеріальна гіпертензія ускладнюється гіпертонічним кризом чи інсультом, а ішемічна хвороба серця – інфарктом міокарда.
У розвинутих країнах профілактична медицина стоїть на першому місці. Українц ... Читати далі »
Переглядів: 952 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Черговим суперником франківців стануть аматори

Післязавтра відбудуться перші чвертьфінальні матчі футзального кубка країни. Жереб, який було кинуто минулої п’ятниці у столичному Будинку футболу, виявився прихильним до «Урагану». Суперником франківців став аматорський клуб АРПІ
з Донецька.


Ще торік АРПІ мав професійний статус. Команда змагалася у першій лізі. Стала переможцем зонального турніру, а у фіналі фінішувала другою після львівського «Динамо». Попри такий успіх, створений у 2007 році АРПІ повернувся на аматорський рівень. Нині «газетярі» (АРПІ – Агентство розповсюдження періодичних видань) виступають у чемпіонаті Донецька і є лідерами змагань.
У стартовому раунді турніру АРПІ став автором найбільшої сенсації, перегравши у донбаському дербі «Єнакієвець» – 3:2. А от виграти у наступного суперника – харківського «Локомотива-2», що виступає у першій лізі, донеччанам не в ... Читати далі »
Переглядів: 933 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Національна збірна України, яка розпочала підготовку до відбіркового турніру чемпіонату Європи, днями провела тренувальний збір у Херсоні.

Тренерський штаб команди викликав на нього півтора десятка гравців з п'яти вітчизняних клубів (за винятком «Тайму», який був задіяний у єврокубках). Серед запрошених опинилися одразу три представники "Урагану" – голкіпер Кирило Ципун, а також Сергій Чепорнюк і Петро Шотурма.
З 11 по 13 грудня "синьо-жовті" провели три спаринги. Розім’явшись із збірною Херсона – 9:1, українці опісля двічі переграли збірну Молдови – 3:0 і 8:2. В останній зустрічі по голу записали на свій рахунок Черпорнюк і Шотурма. Окрім того, 18-річний Шотурма, для якого це був дебют в національній команді, двічі розписався у воротах херсонців.
Наступного разу збірна України збереться в середині січня і проведе два спаринги з поляками (на їх майданчику). На лютий українці запланували візити в Азербайджан та Іран. Відбірковий турнір до Євро прийматиме Ха ... Читати далі »
Переглядів: 835 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Чотири поразки поспіль зазнали баскетболісти «Говерли» в останніх матчах чемпіонату країни. Прикарпатці сполохали Фортуну у домашньому поєдинку з київськими «беками», віддавши перемогу одному з аутсайдерів на останній секунді. А далі пішло-поїхало…

Ще одним невтішним підсумком поєдинку з киянами стала втрата через травму лідера колективу – Данте Свонсона. Вже без нього прикарпатці «на фінішній прямій» поступилися БК «Одеса». Ще за дві з половиною хвилини до фінальної сирени у такий підсумок важко було повірити, адже господарі вели перед з відривом в 11 очок. Однак останнє слово було за одеситами. Вони здійснили неймовірний ривок – 13:0! Відтак не приніс втішних вістей і виїзд за маршрутом Кривий Ріг – Запоріжжя. Тамтешні колективи взагалі вдома мало кому віддають очки.
Останні невдачі опустили «Говерлу» з третьої сходинки на п’яту. Якщо не втрутитися в ситуацію, то цілком можна поставити під сумнів свій вихід у плей-офф. Суперники, що стартували не так вдало, в ... Читати далі »
Переглядів: 907 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Після річного простою стартував чемпіонат Івано-Франківщини з баскетболу. До участі у ньому зголосилося 12 команд з п’яти міст. Найбільше представництво, звісно, має обласний центр – вісім колективів.
Чемпіонат отримав назву «ПРИВАТ-ліги» Івано-Франківщини з баскетболу. Загальне керівництво змаганнями здійснює, окрім обласної федерація, регіональне представництво Приват-банку. Команди-учасниці поділено на дві підгрупи, в яких вони зіграють в одне коло. По три кращі клуби виходять у фінал, де також в одноколовому турнірі визначать призерів змагань. Решта у такий же спосіб розіграє місця з 7-го по 12-те.
Чемпіонат Івано-Франківщини. Підгрупа 1. «Ветерани» – КФВ – 75:73. КЕП – БК «Снятин» – 63:28. «Тирлич» Коломия – ПНУ – 93:58. «Тирлич» – БК «Снятин» – 102:47. КФВ – ПНУ – 46:64. Підгрупа 2. «Говерла-2» – ІФНТУНГ – 112:38. НТУ Надвірна – «Кооператор» – 42:68. ІМЕ-ГА – БК «Бурштин» – 116:49. БК «Бурштин» – «Кооператор» – 46:49. ІФНТУНГ – ІМЕ-ГА – 74:99.
Черговий матч в чемпіонат ... Читати далі »
Переглядів: 1066 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

У вищій лізі чемпіонату Івано-Франківщини з волейболу зіграно матчі третього туру. І господарі, і гості здобули по дві перемоги. 

Запеклою боротьбою відзначилася гра в Коломиї, де місцеве «Прикарпаття» в п’яти партіях поступилося калушанам. Третю суху перемогу заніс до свого активу лідер турнірних перегонів – «Буффало-ДЮСШ-2» з обласного центру. Без втрат в чемпіонаті йде також долинське УМГ «Прикарпаттрансгаз». В змаганнях юнаків на першу сходинку вийшов новачок чемпіонату – СК «Прибилів» (Тлумацький район).
Чемпіонат Івано-Франківщини. Вища ліга. 3 тур. 4-5 грудня. «Західшина» – «Західрембуд» – 0:3 (юнаки – 0:3). УМГ «Прикарпаттрансгаз» - ВК «Долина» – 3:0 (3:0). «Прикарпаття» – «Сокіл-Будмаш» – 2:3 (3:0). «Буффало-ДЮСШ-2» – СК «Прибилів» – 3:0 (0:3).
Цими вихідними відбудуться матчі 4-го туру. Найцікавіша гра очікується в Бурштині, де місцевий колектив прийматиме «Буффало». Черговий тур у першій лізі (там, нагадаємо, змагається 10 команд) запланован ... Читати далі »
Переглядів: 902 | Додав: bond | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)