Вівторок, 19.03.2024, 08:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Грудень » 30
Напередодні нового 2011 року в останньому цьогорічному номері „ЗК” читайте рейтинг подій та особистостей Прикарпаття, які визначали наше життя у політичному, бізнесовому та соціально-культурному сенсі у році 2010-му.

Рік Тигра, що минає, був у  житті країни і прикарпатців  надзвичайно напруженим, бурхливим та багатим на політичні, економічні, культурні й спортивні події. Це був рік перемог і поразок, успіхів і невдач, партнерства і розбрату. Проживши цей відрізок нашої історії у такому вирі, суспільство обов’язково оглядається назад, щоб підбити підсумки, винести уроки і впевнено подивитися у майбутнє. 
Саме тому редакція газети „Західний кур’єр” вперше подає широкий рейтинг подій та особистостей нашого краю, які впливали на наше життя, добробут, щастя,  реалізацію у праці, навчанні, коханні... Це рейтинг за версією „ЗК”, однак, готуючи його, журналісти газети опитали чимало експертів та аналітиків з різних сфер нашої життєдіяльності. Тож йо ... Читати далі »
Переглядів: 1006 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Щоб уникнути пожежі у вашій оселі під час Новорічних свят, ялинку слід розмістити на стійкій основі так, щоб вона не перешкоджала виходу з приміщення, була на відстані не менше півметра від систем опалення, телевізорів, приймачів, магнітофонів, легкозаймистих матеріалів.

Для прикрашання ялинки застосовуйте електричні гірлянди тільки заводського виготовлення. Лампи гірлянди закріплюйте надійно, бо при падінні від поштовху чи протягу вони можуть стати причиною пожежі. Обов'язково перевірте справність гірлянди, її ізоляцію. Якщо ви помітили якусь несправність,  негайно вимкніть її.
Для масових заходів зі святкування новорічних ялинок ілюмінація має бути виконана з дотриманням правил улаштування електроустановок і лише фахівцем.
Не слід прикрашати ялинку целулоїдними, паперовими та іншими легкозаймистими іграшками й прикрасами, ватою, марлею. І, звичайно ж, не можна для прикраси використовувати свічки.
Що стосується використання бенгальських вогнів, хло ... Читати далі »
Переглядів: 828 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

У вівторок гостем редакції був міський голова Віктор Анушкевичус. Уже традиційно він підбив підсумки року, що минає, розповів про бюджетний процес, адмінреформу, співпрацю з депутатами міської та Верховної Ради, поділився планами на майбутнє.

Про рік виборів

2010 рік був цікавим і насиченим подіями, звершеннями, перемогами. Відбулося багато позитивних змін. Це був рік виборів. Не лише до місцевих органів влади. На з’їзді Української народної партії мене обрали заступником її голови. А футбольна громадськість довірила керувати обласною федерацією футболу, переобравши мене на посаду голови федерації.
На посаді міського голови 2010 рік був роком взаємопорозуміння в міській раді. Завдяки цьому були певні досягнення, багато позитивних зрушень. Хоча, якби не певні обставини, чинники і виклики, можна було б зробити набагато більше.
Загалом рік був позитивним. Сподіваюсь, що таким буде й наступний. Якщо буде взаєморозуміння, п ... Читати далі »
Переглядів: 827 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Останній суботній вечір грудня. Є потреба поїхати з Пасічної до Європейської площі. Час не пізній – тому найперша надія на громадський транспорт. О 19.10 на зупинці оптимістично вдивляюся у темінь грудневого вечора, очікуючи на автобуси трьох маршрутів – «25», «25а», «6». Ще один маршрут «83» хоч не дуже підходить, проте ним також можна скористатися.

Першим з’являється «22». Подумки хвалю ці помаранчеві автобуси, бо вони у вечірній час дійсно найчастіше з’являються у Пасічній. Потім почергово зупиняються «69», «56», тролейбус «№ 1», знову автобуси «22», «69», тролейбус «№1», знову «22». Так минає півгодини. Погода в останню суботу грудня виявилася, як пригадуєте, зовсім нельотна, пішоходи щуляться від рвучкого вітру з мокрим снігом. Думки про теплий салон потрібного автобуса поступово перетворюються в мантри. Щоб не хапати дрижаки на вітрі, ховаюся під дашком найближчого під’їзду, бо зупинка, на якій очікую автобуса, наразі не обладнана чимось захисним від негоди. ... Читати далі »
Переглядів: 982 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Реванш, іще реванш

Політичне життя цьогоріч, як і у всі останні роки, вирувало. Але якщо раніше це вирування загалом відбувалося всередині так званого помаранчевого табору через різного роду міжусобиці та протистояння, то тепер джерелом збурення в українському політикумі виступила Партія регіонів. В результаті реваншу її лідера Віктора Януковича на президентських виборах відбулося багато доленосних змін як в центрі, так і на місцях. Найголовніші з них ми спробували розмістити на щаблях своєрідного політичного рейтингу «ЗК».

Політичною подією року №1 хотілося б назвати відміну Конституційним Судом політичної реформи 2004 року та повернення до президентської форми державного устрою. Україна стала жити за Конституцією 1996 року, коли головним в країні був президент. Віктору Януковичу в рекордно короткий термін вдалося повернути собі повноваження Леоніда Кучми. Парламент, де Партія регі ... Читати далі »
Переглядів: 1026 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Перемогою року і на рівні області, і особливо на рівні обласного центру беззаперечно є виграш на місцевих виборах Всеукраїнського об’єднання „Свобода”. І там, і там партія Тягнибока виявилася першою, але в Івано-Франківську провела більше половини депутатів від усього складу міськради. Міській організації „Свобода” навіть не вистачило одного кандидата для заповнення всіх здобутих нею депутатських місць. Через це у міській раді облцентру склався прецедент – депутатський корпус налічує 59 замість визначених облрадою 60-ти обранців.

Друге місце у номінації „Перемога року” ми присудили міському голові Віктору Анушкевичусу. Незважаючи на нерайдужні рейтинги різноманітних соціологічних служб та пророкування перемоги його головному опоненту, лідеру „Громадського форуму Івано-Франківська” Юрію Солов’ю, чинний мер таки добився переобрання на другий термін. Не легкою йому заповідають другу каденцію, адже у чинній міськраді, на відміну від попередньої, уже немає промерівсько ... Читати далі »
Переглядів: 882 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Першу сходинку у цій номінації, на наш погляд, однозначно зайняв екс-кандидат на посаду міського голови Юрій Соловей. Лідер „Громадського форуму” кілька років, ледь не від попередніх виборів, кував свою перемогу, а в результаті отримав  програш. Не допомогла йому ні перманентна критика міської влади та особисто міського голови, ні періодичне розклеювання задиристих листівок, ні, очевидно, недешева виборча кампанія, ні соціальні магазини та аптеки, ні навіть яскраве шоу-висунення в кандидати, зрежисоване на західний манір. Як і кожен переможений, пан Соловей спершу заявляв, що перемогу в нього вкрав суперник шляхом тотальних фальсифікацій, однак доведено цього в суді не було. До особистого фіаско Солов’я додалася ще й безуспішна спроба отримати для партії „Третя сила”, під прапором якої він ішов у мери, наразі вакантний 60-ий мандат у міськраді, що дістався б третьому номеру їхнього списку, директору ТзОВ „Екстім” Роману Тимківу.
На друге місце за гіркотою поразки ставимо обласн ... Читати далі »
Переглядів: 875 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Цю номінацію цілком віддаємо Олександру Сичу. По-перше, він зумів дотримати слова: його партія здобула перемогу на місцевих виборах в Івано-Франківській області, а він як лідер обласної організації очолив обласну раду попри незгоду  голови ОДА та депутатів із виконавчої вертикалі. По-друге, йому вдалося провести своє рішення про склад постійних депутатських комісій облради, незважаючи на те, що приблизно третина депутатів покинула сесійне засідання через незгоду із розподілом комісій. І, по-третє, свою  діяльність у новому амплуа Олександр Максимович розпочав із закручування гайок в депутатському корпусі. Вже на другому пленарному засіданні першої сесії облради він нагадав депутатам, що закон передбачає їх відкликання у разі пропуску більше половини засідань. Механізм відкликання депутата складний і навряд чи здійсненний, але прозвучало це красиво.
Переглядів: 882 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Виборчі перегони за крісло міського голови Івано-Франківська відкрили загалу ім’я Ігоря Прокопіва. Пан Прокопів, на той час директор «Теплокомуенерго», провів блискучу виборчу кампанію, продемонстрував  вміння вникати в суть проблем і швидко пропонувати реальні шляхи їхнього вирішення і лише, напевно, пізній старт у цих короткочасних виборах не дозволив йому піднятися вище третього місця. Зате у нашій номінації йому дісталась перша сходинка.

На обласному ж рівні новими барвами засяяло ім’я лідера прикарпатських „регіоналів” Василя Чуднова. Після перемоги Януковича йому навіть пророчили посаду губернатора. Однак у крісло голови ОДА повернувся Михайло Вишиванюк, а пан Чуднов подався у народні депутати. Тепер Василя Михайловича можна часто побачити на перших сесіях як обласної, так і міської рад. Виступаючи перед міськими обранцями, він навіть висловив бажання стати „позалімітним” депутатом, аби допомагати місту. Отже, включаємо його до нашого рейтингу.
Переглядів: 965 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

На думку редакції «Західного кур’єра», одним із найкращих працівників освітньої галузі в 2010 році є ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Євстахій Іванович Крижанівський. Тут нам не довелося навіть довго вагатися, адже цей рік для навчального закладу був вирішальним і доленосним. Влітку в університеті обирали ректора – і вже вчетверте ним став Євстахій Іванович. А ще саме зараз закінчується атестація навчального закладу. І за попередніми даними, всі спеціальності показали себе на найвищому рівні.

Чимало здобутків та досягнень вже на рахунку університету. У 2001 році він отримав статус національного. А тепер його ректор намагається вивести навчальний заклад у найвищий рівень – дослідницький університет. А ще пан Крижанівський сподівається потрапити у рейтинг найкращих вузів світу. Цьому сприяють чимало розробок та напрацьованих дослідницьких проектів.
– Освіта в державі мусить бути гнучкою і динамічною. Було би неправильно ... Читати далі »
Переглядів: 940 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Напевно, немає такої людини, котра би не стикалася в житті із проблемами здоров’я. Найперше, чого ми завжди чекаємо від медичних працівників, це одужання. І в цьому вони покликані всім допомагати. Чи не найбільше клопотів лягає на плечі тих медичних працівників, кому доводиться щодня рятувати людські життя, незважаючи на власні переживання, відчуття, негаразди. Звичайно, мова йде про працівників реанімації. Саме у таких відділеннях відчувається найбільша напруга – тут йде боротьба за життя.

На думку редакції газети «Західний кур’єр», у номінації «Медик року» варто відзначити завідувача реанімаційним відділенням Центральної міської клінічної лікарні Володимира Вовчука.
За одинадцять років вдалося зробити капітальний ремонт у відділенні, придбати належну апаратуру. Проте лікар вважає, що насправді успіх у такій роботі залежить від багатьох складових, серед яких і обладнання, і медикаменти, і персонал. Цього року зусилля працівників реанімаційного відділення не бул ... Читати далі »
Переглядів: 1111 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Коли мова йде про життя і здоров’я людини, то в першу чергу ми звертаємося до медичного персоналу. Чи не найважливішу нішу в наданні медичної допомоги відіграють фельдшери, котрі повинні бути завжди напоготові.

Серед медичних працівників області «Медиком року» газета «Західний кур’єр» вирішила назвати завідувача ФАПом села Демешківці Галицького району Могилевич Марію Юліанівну.
У медицині жінка працює понад сорок років. З 1971 року і дотепер вона незмінно працює в Демешківцях. Тут пані Марію знають і поважають, бо в будь-яку пору вона завжди готова прийти на допомогу. Селяни дуже тепло відгукуються про фельдшера. Це й не дивно, адже за плечима пані Марії чималий життєвий досвід. За сумлінну працю жінка нагороджена значком «Відмінник охорони здоров’я», а сільський фельдшерсько-акушерський пункт є одним із найкращих у районі.
«Наша фельдшер – наша гордість», – кажуть у селі. А родичі Петра Орната з вдячністю розповідають про один випадок:
– Якось на богослу ... Читати далі »
Переглядів: 938 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Вже неодноразово доводилося чути, що період відпусток дуже несприятливий для проведення якихось масових заходів. Цього року Івано-Франківськ доказав зовсім протилежне. Саме в розпал літа тут було проведено Міжнародний мистецький проект «Порто Франко 2010».

Сучасна музика та фольклор, кіно та візуальне мистецтво, література та перформанс, арт-кулінарія. Все це «на ура» сприйнялося мешканцями та гостями Івано-Франківська, бо організатори надзвичайно креативно підійшли до способу подачі різних видів мистецтва. Вишукані страви від знаменитих кухарів зі світовими іменами додали тижневому дійству присмаку витонченості та аристократизму. Музика в ці дні лунала не тільки у концертних  залах міста, але й у внутрішніх дворах, на балконах. А митці різних країн світу представили своє мистецтво у спеціально відкритій для цього дійства фортечній галереї «Бастіон». Фінальні акорди мистецького дійства на руїнах Пнівського замку ще раз доказали, що Івано-Франківськ може провод ... Читати далі »
Переглядів: 869 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Освітянам міста Франкового є за що дякувати 2010-му рокові. Попри всі природні і економічні катаклізми, які вже потрохи стають ледь чи не нормою нашого буття, в галузі домінував здоровий творчий клімат, зумовлений атмосферою толерантності, взаєморозуміння і підтримки. І все це завдяки начальникові управління освіти і науки, а тепер заступникові міського голови з гуманітарних питань Михайлові Вересу. За версією газети «Західний кур’єр», він став переможцем у номінації «Освітянин міста».

Під мудрою орудою Михайла Йосиповича в місті звершено чимало добрих і корисних справ. Зокрема, при всебічній підтримці міського голови Віктора Анушкевичуса капітально відремонтовано і відкрито плавальні басейни ЗШЛ №23, ДНЗ №10 «Катруся», ДНЗ №28 «Квітка Карпат». А це не лише зміцнить здоров’я, а й збереже життя багатьом дітям. 40-а сесія міської ради прийняла рішення «Про програму розвитку дитячо-юнацького футболу у м. Івано-Франківську на 2010-2015 роки», що також сприятиме фізично ... Читати далі »
Переглядів: 909 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

У вирі культурно-мистецьких подій, перформенсів, презентацій, виставок та різного роду дефіляд дуже непросто було визначити саме того чи ту, хто протягом року показав себе справжнім діячем мистецтва, достойним носити звання «Митець року». На думку редакції «Західного кур’єра», таким героєм у мистецьких колах можемо сміливо називати нашого колегу по перу, відомого письменника, неординарну постать сучасності Тараса Прохаська.

Саме завдяки його старанням в місті цього року було проведено чимало культурно-мистецьких заходів. Навіть якщо Тарас не долучався до організаційних питань, то все одно не обходив своєю увагою важливих подій у центрі культурного життя міста.
Якби не відомий твір Тараса Прохаська «Порт Франківськ», хтозна, чи виникла б ідея проведення в місті фестивалю «Порто Франко». Саме Тарас Прохасько мав велику честь відкривати цей міжнародний мистецький проект і закривати його.
А ще цей рік позначився тим, що Прохасько все-таки спромігся видати нову к ... Читати далі »
Переглядів: 1020 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Саме як лакмусовий папірець можна означити Податковий кодекс країни, прийняття якого наприкінці року (листопад-грудень) викликало новітню хвилю протестів представників багатотисячної армії українських бізнесменів і тим самим наочно продемонструвало, як влада «піклується» про тих, хто годує свої родини, створює робочі місця і наповнює бюджети всіх рівнів.

Народжений у міністерських кабінетах і прийнятий у першому читанні народними депутатами з блискавичною швидкістю, Податковий кодекс у запропонованому варіанті був приречений на категоричне неприйняття з боку представників малого і середнього бізнесу. Україна пережила другий – економічний майдан, і ця подія заслуговує на те, щоб назвати її подією року в економічному житті країни.
Такі майдани кілька тижнів відбувалися і в обласних центрах, в тому числі й в Івано-Франківську. Під тиском підприємців, які вимагали від Президента України ветувати Податковий кодекс, розпочали ревізію цього важливого документа предст ... Читати далі »
Переглядів: 928 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

У Калуші створено підприємство європейського рівня – так оцінюють експерти-економісти виведення на проектну потужність новозбудованого в ТОВ "Карпатнафтохім" виробництва хлору і каустичної соди мембранним методом (ХіКС-М).

На церемонію відкриття нового виробництва в листопаді цього року прибули президент ВАТ "ЛУКОЙЛ" Вагіт Алекперов та Президент України Віктор Янукович. Прибуття таких високих гостей щось та значить. І значить це те, що в Україну, а саме на Прикарпаття, черговий раз зайшли великі інвестиції. Недаремно про надходження  великих грошей в область вже кілька разів публічно говорив голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк. Власне, значною мірою це стосується ТОВ «Карпатнафтохім» ЗАТ «Лукор».
Нагадаємо, що перший інвестиційний проект успішно був реалізований у 2005 році, коли у нове виробництво було вкладено майже 116,5 млн. гривень. А у 2008 році за інвестиційною програмою було введено в дію перші потужності виробництва хлору і каустичної ... Читати далі »
Переглядів: 945 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Сьогодні в Івано-Франківську працюють підприємства, де протягом останніх років  успішно реалізовані інвестиційні проекти. Один з найбільших  – ТОВ «Українська побутова техніка», який запрацював у 2007 році. Засновниками ТОВ «УПТ» були італійські юридичні особи «Антоніо Мерлоні Спа» та «М. 90 С.р.л.». Загальний обсяг інвестованих коштів у проект становив понад 50 млн. євро. Технологічне обладнання є унікальним не тільки для України, але й для всієї Європи. Воно є останнім словом інженерної думки фахівців концерну Antonio Merloni. Власне, це один з найсучасніших у Європі завод з виробництва пральних машин.

Варто зазначити, що з самого початку на заводі було запроваджено безпрецедентний режим контролю якості. Якщо зазвичай в індустрії побутової техніки перевірці підлягає до 3% продукції, на івано-франківському заводі якість кожної пральної машини перевіряється обов'язково перед тим як вона потрапляє до споживачів. А кожна десята машина піддається глибинному ... Читати далі »
Переглядів: 991 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

На думку багатьох експертів у галузі промисловості області, а також за версією «Західного кур’єра» кращим підприємством Прикарпаття варто назвати державне виробниче об’єднання «Карпати», яке очолює Дмитро Втерковський.

Ще зовсім недавно підприємство, як і чимало інших в області, переживало скрутні часи. І якої ж сили волі довелося проявити Дмитрові Втерковському та всьому колективу, щоб не збанкрутіти, не розбігтися, а наполегливо шукати свою нішу на промисловому ринку, перебудовуватися на цивільні рейки – адже воно ще з часів радянщини було «заточене» під потреби військово-оборонного комплексу.
Сьогодні ВО «Карпати» успішно працює й розвивається. Залучені чималі інвестиції, проводиться реконструкція виробничих потужностей. Фахівці кажуть, що темпи росту на підприємстві вселяють надію.
«Західний кур’єр» у вересні вже писав про одну з найголовніших продукцій цього підприємства, а саме про енергозберігаючі світильники на світлодіодах. Як справедливо зазначало ... Читати далі »
Переглядів: 892 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Серед багатьох івано-франківських великих підприємств якось осібно стоїть одне, яке всі роки (і кризові, і без кризи) працює успішно, стабільно, даруючи радість найменшим українським громадянам. Мова про фабрику дитячих іграшок – компанію «Інтелком», яка на ринку представлена торговою маркою «ТехноК». Причому ця компанія є провідною у сфері виробництва пластмасових іграшок.

Багато хто із співгромадян звик, що останні роки наш ринок заполонила дитяча продукція з Китаю, однак варто сказати, що пластмасові іграшки для малят від «Інтелкому» є конкурентоздатними по якості, красивими, безпечними й екологічними. 
«Ми прагнемо, щоб граючись, дитина могла розвивати увагу, асоціативне мислення, просторову уяву. Саме тому в першу чергу ми розробили декілька серій пластмасових і металевих конструкторів, механічні й друковані настільні ігри, лото, доміно тощо. Всі іграшки розроблені нашими дизайнерами і сертифіковані, відповідають санітарним вимогам і затверджені міжв ... Читати далі »
Переглядів: 2478 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (1)

Підприємцем року за версією газети «Західний кур’єр» Василь Дутчак, голова правління ВАТ «Івано-Франківськй локомотиворемонтний завод», став завдяки організаторським здібностям, які дозволили йому вивести державне підприємство (локомотиворемонтний завод) у передові у своїй галузі.

За освітою Василь Ілліч інженер-механік (Івано-Франківський інститут нафти і газу) та спеціаліст-економіст (Дніпропетровський університет залізничного транспорту). Трудовий шлях почав на Івано-Франківському паровозоремонтному заводі, стаж роботи на посадах керівника підприємств – 12 років.
За час роботи на посаді керівника ВАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод»Василь Дутчак відзначений грамотами ДХК Укрзалізреммаш, облдержадміністрації та іменним годинником міністра транспорту. Також визнаний переможцем у номінації „Керівник-реформатор 2004 року”. Серед нагород має знак "Почесний працівник транспорту України”, почесне звання "Заслужений працівник промисловості України”, ор ... Читати далі »
Переглядів: 918 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

У глибокому передгір’ї Карпат, у мальовничому селі Спас на Коломийщині працює такий собі підприємець Михайло Стовпюк. Здавалось би,  чим людина могла б прославитися у такій глибинці? Однак цьогоріч Михайло Ствопюк, один з ініціаторів Асоціації «Чиста Флора», яка дбає про виробництво органічної продукції, став відомий далеко за межами не те що Карпатського краю, а й за кордоном.

До нього, на його мале підприємство, котре продукує різноманітні карпатські чаї під торговою маркою «Галка-Карпати», з’їхалися чисельні гості з України й зарубіжжя, щоб провести перший фестиваль автентичної карпатської кухні «Смачний Спас», в рамках якого відбувся міжнародний семінар, присвячений здоровому споживанню екологічно чистих продуктів, та власне сам фестиваль, на який представили автентичні страви численні ґазди й ґаздині з навколишніх сіл, екологічно чисту харчову продукцію виробники з України. Ініціативу такого фестивалю підтримали місцеві та іноземні компанії, міжнародні о ... Читати далі »
Переглядів: 881 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (1)

Звісно, в Івано-Франківську, де малий бізнес попри усілякі негаразди і кризи стоїть на ногах досить міцно, є добрих кілька десятків підприємців, яких можна назвати успішними. Вони торгують, будують, продукують, надають послуги… Однак Тетяна Терсенова- Заводовська стоїть в цьому числі якось окремо, бо її центр естетичного виховання знаний чи не всім франківцям. Десятий рік пані Тетяна плекає юних леді у школі краси та модельному агентстві «Ювента».

Розпочала свою підприємницьку діяльність Тетяна Терсенова-Заводовська в 2001 році, полишивши у минулому свою медичну освіту й роботу на «швидкій» та в судмедекспертизі. Висока, струнка, з привабливою зовнішністю та активним характером, пані Тетяна сама свого часу виступала моделлю, демонструючи вироби місцевої швейної фабрики. Тож основна її нинішня діяльність у сфері модельного бізнесу є цілком закономірною. Ця жінка добре знає, як важливо для юнок відчувати себе чарівними й привабливими.
На сьогодні «Ювента» є окра ... Читати далі »
Переглядів: 2042 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (1)

Цікаво, що в одному з глянцевих столичних видань, що побачило світ наприкінці цього року, в один з багаточисельних рейтингів, якому присвячений був весь номер, потрапило приватне підприємство „Ярковиця” – як підприємство, котре зробило найбільший внесок у соціально-економічний розвиток Івано-Франківська. Франківчани знають, що „Ярковиця” справді одна з компаній-лідерів на будівельному ринку і значною мірою сьогодні визначає обличчя обласного центру.

Однак попри те, це ще й фірма, яка широко займається благодійністю та меценатством. І найперше така діяльність йде від керівника „Ярковиці” Володимира Балагури.
Як відомо, успіх, багатство й авторитет приходять до тих, хто щиро любить свого ближнього. Для Володимира Балагури, власника і директора приватного підприємства „Ярковиця”, така любов – реальна допомога тим, хто цього потребує. Недаремно за меценатство та за внесок у розбудову церков його відзначив кардинал УГКЦ Любомир Гузар. Як тільки стається якесь лихо ... Читати далі »
Переглядів: 954 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Перемога на Гран-прі в Красноярську, тріумф у фіналі Голден Гран-прі в Баку, «срібло» чемпіонату світу та бронзова медаль з континентальної  першості – такий урожай зібрав у році, що минає, прикарпатський борець вільного стилю Василь Федоришин. Міжнародна федерація боротьби


Втім, сам спортсмен вважає минулий сезон неоднозначним. «Результати справді непогані, – розмірковує Василь. – Але коли аналізуєш їх, то гірко стає від того, що на головних стартах сезону до «золота» мені залишалося всього лише півкроку. Відверто кажучи, це той випадок, коли не знаєш радіти чи сумувати?»
Водночас незмінний наставник спортсмена Ігор Барна вважає, що на вересневому чемпіонаті світу його підопічний здійснив справжній подвиг. «За тиждень до чемпіонату Василь на тренуванні пошкодив коліно, шкутильгав, і я переживав, чи зможе він взагалі боротися. Але Василь сказав мені: «Забудьте про цю ногу». Та все ж довелося звернутися до медиків».
... Читати далі »
Переглядів: 933 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Наприкінці травня Віктор Янукович, виступаючи на засіданні ради регіонів у Львові, запропонував висунути нашу країну претендентом на проведення зимової Олімпіади 2022 року. В цьому контексті він обмовився про Буковину, але потім з’ясувалося, що керівник держави мав на увазі Буковель. Прикарпатські чиновники зраділи. Підтримуємо, можемо – почулося у відповідь.

Знадобилося півроку, щоб зрозуміти, що Олімпіада нам таки не світить. Не світить Івано-Франківщині, бо за твердим рішенням можновладців головний турнір, якщо він відбудеться у нас, прийматимуть Львівська і частково Закарпатська області. Хоча загалом у підготовці до Білих ігор 2022-го буде залучено шість областей.
Серед об’єктів, які потрібно буде підготувати для проведення Ігор, називають олімпійсський стадіон, що постане з арени до Євро-2012, критий ковзанярський центр, санно-бобслейну трасу та фрістайл-центр у Львові, біатлонний та лижний комплекс трамплінів у Тисовці, траси для проведення гірськолижних з ... Читати далі »
Переглядів: 839 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Майже півстоліття провідною командою Прикарпаття було футбольне «Прикарпаття» («Спартак»). Однак все тече, все міняється. Нині пальму першості у футболістів відібрали футзальний «Ураган» та баскетбольна «Говерла». А от достойних арен для провідних клубів обласний центр досі не мав…

Не було б щастя, нещастя допомогло. 2009 року баскетбольна Суперліга заборонила франківській «Говерлі» виступати у рідних стінах через травмонебезпечне покриття ігрового майданчика. Це спонукало до дій. Спершу «ведмеді» хотіли придбати настил, який би монтувався поверх існуючого. Та озброївшись калькулятором, клубні боси відмовилися від цієї ідеї. Вона була визнана економічно необгрунтованою.
Відтак вирішили вдатися до грунтовної реконструкції манежу коледжу фізвиховання, де знайшли прихисток наші «ігровики». І знову допоміг випадок. Латвійський центровий Мартінс Скірмантс, який деякий час виступав у «Говерлі», розповів про проблеми клубу знайомим з фірми, що спеціалізується на спорти ... Читати далі »
Переглядів: 943 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Новий 2011 рік буде вдалим для тих, хто замислюється про сім'ю та дітей. Однак не варто забувати, що символ року - боягуз 

За китайським календарем 2011 рік буде роком білого (металевого) Кролика. Після 2010-го – року невгамовного Тигра – настане більш спокійний період.
Плідний Кролик обіцяє Новий рік під знаком сім'ї, гостинності, домашнього затишку. Це вдалий час для тих, хто замислюється про дитину, а шлюби, укладені в рік Кролика, обіцяють бути особливо щасливими.
За словами астрологів, кролик дуже боязка, але надзвичайно гостинна тварина, тому у Новий рік він буде радий великій кількості друзів і рідних за святковим столом.


«Зелене» застілля… 
Щоб успіх у Новому році не «відстрибнув» разом з Кроликом, пам'ятайте, що Кріль (як Кіт і Заєць) боїться шуму і потенційних небезпек. Тому краще Новий рік зустрічати у колі родичів або близьких друзів, без гучних гулянок та екстриму. Астрологи рекомендують у ... Читати далі »
Переглядів: 984 | Додав: bond | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)